Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 791.200 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 19:39 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> wolle… :-)

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 19:28 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > tak to aby ti ty slečny začaly platit za skok…ehm…za cvak…:-D

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 18:53 ® Libor
Libor

tak už mi pomalu odchází stativ, budu muset pořešit nový a vůbec se mi nechce – je to všechno dost drahý :-(( .

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 18:50 ® ZN reakce na …
ZN

tomashr> ale jo, dělám si prdel. Já taky běžně fotím starým kompaktem a ještě radši tím pevným Samyangem. To je radost, člověk u toho musí daleko víc přemýšlet.

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 18:42 ® tomashr

Pokud používáte jako počítač Apple a přitom fotíte, tak by neměla vaší pozornosti ujít tato informace: http://blog.fotozona.cz/…er-cenu.html

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 16:20 ® sus1

tomashr> Jasný,co si napsal jsem si už přečetl.Recenze a i jiné hodnocení co jsem nahledal jsem též přečetl ,neboj, já jen když s nim fotíš,tak ...... ,když už sem chodíš a řikají tě tady ,,předsedo",ale když je to tak,tak už se nebudu ptát.Díky.
P.S.: Až tu budem všichni ,,chytří" jako ty, tak potom tady ve foru budeš sám a to je asi .....

Tino> U vás je ještě sníh??tady je skoro prd.:-)

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 15:58 ® Tino reakce na …
Tino

tomashr> pravdu máš předsedo… taky mě občas baví nasadit pevnou MF50 a fotit, ale s 16 se musí fotit ještě o kousek lépe… :-)

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 15:51 ® Tino
Tino

nádherné počasí na focení… sníh, déšť, do toho teplo, mlha uvolňující se ze sněhu… ach jo, škoda že dneska na to nemám čas :-((

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 13:31 ® tomashr reakce na …

sus1> A co kdybys taky občas taky použil vlastní hlavu? Napsal jsem ti tu dva naprosto konkrétní a pro mě závažné důvody, necítím potřebu ti to přežvýkávat ještě jednou.
K tomu focení na srazu – i tohle jsem tu dost jasně napsal (čemu odpovídá kvalita obrazu) :-((

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 12:08 ® sus1

tomashr> Tak mě ty důvody napiš,které nenahradí zrcadlo.:-)
Zajímal by mě výsledek focení – třeba na srazu,když už slunce nebylo a byl jen ohen a ty svíce u stolů.

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 12:07 ® sus1 reakce na …

ZN> Kdepak hádat,to ani neumíme.:-)

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:50 ® tomashr reakce na …

ZN> Náhodou ti řeknu, že v mém případě je NEX spíš určitým odlehčením od techniky. Já ho mám zatím jen s tím pevným sklem 16mm (24mm EQ) a focení takto bez zoomu mě vyloženě baví – člověk si pěkně vybírá záběr vhodný pro dané ohnisko a ve výsledku je to často lepší než když s nějakým supertělem se spoustou skel stál na fleku a hledal sklo, se kterým to bude „nějak vypadat“…

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:47 ® tomashr reakce na …

sus1> Blesk je další chyba NEXu (teda myslím absence velkého externího, jinak je v ceně takový „kompaktový“ nasazovací). Opět – já taky 90% času blesk nepotřebuji, ale nějaké situace, kdy na EOSe prostě 580EX dát musím se najdou, mimochodem jsem 580EX občas používal i na kompaktu G10. Jestliže to NEX nemá, tak to neznamená nepoužitelnost, ale další důvod, proč to nemůže plně nahradit zrcadlavku, to je.

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:44 ® ZN
ZN

ještě se tady pohádejte ohledně štětce (foťáku). Krabice od bot a je klid :-)

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:29 ® sus1

tomashr> O kompaktu jsem uvažoval,protože jsem se jich zbavil,(a tet všude tahat velkej foták.....),ale právě hodnocení pána mě tak trochu nedalo se nezeptat.Fotí dlouho,takže to neni žádnej douda a určo něco o tom zná,ale, tak mě zajímá hodnocení jiných lidí.
Co třeba ta absence blesku??Už jsem asi taky ptal,ale onen pán si nestěžoval na focení skoro za tmy,ba naopak hooodně chválil.

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:25 ® sus1 reakce na …

tomashr> Noo, ,,doslova " taky čekam, jestli ho někdá už má a napíše nějaké hodnocení.:-)

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:21 ® tomashr reakce na …

sus1> Doslova to samé jsi tu už jednou psal :-)
Jinak Sony NEX náhrada zrcadlovky je jen pro jistý okruh focení – třeba je defakto nepoužitelný s delšími teleobjektivy (už těch 300mmEQ, které má jeden z dodávaných zoomů mi přijde dost nad reálné možnosti ergonomie atd.).
Jde ale o prakticky dokonalý kompakt a pokud ti jde třeba o nějaké streetphoto z cesty do zahraničí, tak bude zrcadlovce rovnocenný kvalitou s výhodou malé hmotnosti a rozměrů. Kvalitou obrazu nestačí zdaleka na 5DII a jiné fullframy, ale plně se vyrovná velké většině APS-C přístrojů.

reagovat
Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:02 ® sus1

Tak jsem mluvil s jednim pánem,kterej rozprodal vše od Canonu(zrcadlo) a koupil si Sony Nex-5KS ,nemůže si ho vynachválit.
To je to taková ,,bomba" a opravdu lepší než zrcadlo??

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 18:40 ® sus1 reakce na …

regulus> Pitva tady žádná neni,tady jde o to, že je tady ,,pohyb" a to je nejdůležitější.:-)

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 15:20 ® regulus
regulus

Kurnik vy to zase pitváte. Doudleban chtěl foťák do nebo kolem 15K, včera mi došlo info o slevách canonů, ze dvou PC velkoobchodů a ta pixmánia je čistě náhoda, jednalo se o blbě zobrazenej mail od zákazníka, tak jsem si ho přeposlal, abych se mrknul kde je zakopanej pes a první odkaz byl ten foťák, tak jsem si vzpoměl a odkaz sem prdnul. Vůbec jsem se nedíval co tam stojí cokoliv ostatního. Myslím si, že ta cena je vcelku slušná, pokud ne, tak napište proč a netahejte sem co stojí tamto nebo ono … :-93;

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 10:45 ® sus1

Rozdíl mezi těmito dvěma shopy – 3 tis. – SONY NEX-5KS + 18–55 stříbrný.
Zase na druhou stranu,proč ne,když to lidi za takovouhle cenu koupí.??!

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 10:36 ® sus1

tomashr> To já vim,že na fotáky,ale když už jsem tam byl,tak jsem se podíval i jinam.

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 10:32 ® tomashr reakce na …

sus1> On jaksi odkaz reguluse byl na akci na foťáky, to ani náhodou neznamená, že je nejlevnější vše…

Ty ceny se dlouhodobě liší podle výrobce atd. – typicky na objektivy Canon je Pixmania docela drahá, ale třeba rodina Olympus PEN vychází často levněji. A jsou i „veselejší“ případy – třeba Sony NEX je v Pixmanii proti ČR vesměs drahý, ale když chceš dokoupit samotný objektiv pro NEX, tak je to na Pixmanii naopak levnější a to tak, že o dost. Prostě pokud chce zákazník šetřit, tak musí ověřovat individuálně každou položku, nedá se spolehnout na nějaký obchod jako celek :-((

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 10:25 ® sus1 reakce na …

Tino> Třeba::-)
http://www.pixmania.cz/…f-2-8-l.html
http://www.oehling.cz/…9501%5D.html
… a to Oehling neni ještě zrovna z těch nejlevnějších.

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 10:06 ® Tino
Tino

no, to je přeci ta sleva, ne? ;-)

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 9:44 ® sus1 reakce na …

regulus> Tak jsem taky podíval na odkaz a koukam,že mají většinou dražší(canon) objektivy než jinde.

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 8:59 ® regulus
regulus

Doudleban> jsou asi nějaký Canonový slevy (vypadá je to, že to jaksi obecně, protože mi přišly nějaký nabídky z více stran), zkus si projet e-shopy. jen namátkou tvoje cenová relace http://www.pixmania.cz/…ef-s-18.html

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 0:32 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

regulus> jasný jako slunce na nebi..........tedy aspoň v létě :-)

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 0:28 ® regulus reakce na …
regulus

MP-E65mm> nechtělo se mi s tím moc srát, ale asi je to úplně jasný, ne???

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 0:27 ® MP-E65mm
MP-E65mm

regulus> chtěl jsem specialně pro Tomáše upravit fotku se stříkající krví, ale nějak mě selhal editor, takže nic nebude :-) takhle to vypadá taky dobře :-)

reagovat