Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.200 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 13. ledna 2011 v 19:39 ® Libor reakce na …
-
Sander> wolle…
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 19:28 ® Sander reakce na …
-
Libor > tak to aby ti ty slečny začaly platit za skok…ehm…za cvak…
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 18:53 ® Libor
-
tak už mi pomalu odchází stativ, budu muset pořešit nový a vůbec se mi nechce – je to všechno dost drahý
reagovat.
- Čtvrtek 13. ledna 2011 v 18:50 ® ZN reakce na …
-
tomashr> ale jo, dělám si prdel. Já taky běžně fotím starým kompaktem a ještě radši tím pevným Samyangem. To je radost, člověk u toho musí daleko víc přemýšlet.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 18:42 ® tomashr
-
Pokud používáte jako počítač Apple a přitom fotíte, tak by neměla vaší pozornosti ujít tato informace: http://blog.fotozona.cz/…er-cenu.html
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 16:20 ® sus1
-
tomashr> Jasný,co si napsal jsem si už přečetl.Recenze a i jiné hodnocení co jsem nahledal jsem též přečetl ,neboj, já jen když s nim fotíš,tak ...... ,když už sem chodíš a řikají tě tady ,,předsedo",ale když je to tak,tak už se nebudu ptát.Díky.
P.S.: Až tu budem všichni ,,chytří" jako ty, tak potom tady ve foru budeš sám a to je asi .....Tino> U vás je ještě sníh??tady je skoro prd.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 15:58 ® Tino reakce na …
-
tomashr> pravdu máš předsedo… taky mě občas baví nasadit pevnou MF50 a fotit, ale s 16 se musí fotit ještě o kousek lépe…
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 15:51 ® Tino
-
nádherné počasí na focení… sníh, déšť, do toho teplo, mlha uvolňující se ze sněhu… ach jo, škoda že dneska na to nemám čas
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 13:31 ® tomashr reakce na …
-
sus1> A co kdybys taky občas taky použil vlastní hlavu? Napsal jsem ti tu dva naprosto konkrétní a pro mě závažné důvody, necítím potřebu ti to přežvýkávat ještě jednou.
reagovat
K tomu focení na srazu – i tohle jsem tu dost jasně napsal (čemu odpovídá kvalita obrazu) - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 12:08 ® sus1
-
tomashr> Tak mě ty důvody napiš,které nenahradí zrcadlo.
reagovat
Zajímal by mě výsledek focení – třeba na srazu,když už slunce nebylo a byl jen ohen a ty svíce u stolů. - Čtvrtek 13. ledna 2011 ve 12:07 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Kdepak hádat,to ani neumíme.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:50 ® tomashr reakce na …
-
ZN> Náhodou ti řeknu, že v mém případě je NEX spíš určitým odlehčením od techniky. Já ho mám zatím jen s tím pevným sklem 16mm (24mm EQ) a focení takto bez zoomu mě vyloženě baví – člověk si pěkně vybírá záběr vhodný pro dané ohnisko a ve výsledku je to často lepší než když s nějakým supertělem se spoustou skel stál na fleku a hledal sklo, se kterým to bude „nějak vypadat“…
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:47 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Blesk je další chyba NEXu (teda myslím absence velkého externího, jinak je v ceně takový „kompaktový“ nasazovací). Opět – já taky 90% času blesk nepotřebuji, ale nějaké situace, kdy na EOSe prostě 580EX dát musím se najdou, mimochodem jsem 580EX občas používal i na kompaktu G10. Jestliže to NEX nemá, tak to neznamená nepoužitelnost, ale další důvod, proč to nemůže plně nahradit zrcadlavku, to je.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:44 ® ZN
-
ještě se tady pohádejte ohledně štětce (foťáku). Krabice od bot a je klid
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:29 ® sus1
-
tomashr> O kompaktu jsem uvažoval,protože jsem se jich zbavil,(a tet všude tahat velkej foták.....),ale právě hodnocení pána mě tak trochu nedalo se nezeptat.Fotí dlouho,takže to neni žádnej douda a určo něco o tom zná,ale, tak mě zajímá hodnocení jiných lidí.
reagovat
Co třeba ta absence blesku??Už jsem asi taky ptal,ale onen pán si nestěžoval na focení skoro za tmy,ba naopak hooodně chválil. - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:25 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Noo, ,,doslova " taky čekam, jestli ho někdá už má a napíše nějaké hodnocení.
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:21 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Doslova to samé jsi tu už jednou psal
reagovat
Jinak Sony NEX náhrada zrcadlovky je jen pro jistý okruh focení – třeba je defakto nepoužitelný s delšími teleobjektivy (už těch 300mmEQ, které má jeden z dodávaných zoomů mi přijde dost nad reálné možnosti ergonomie atd.).
Jde ale o prakticky dokonalý kompakt a pokud ti jde třeba o nějaké streetphoto z cesty do zahraničí, tak bude zrcadlovce rovnocenný kvalitou s výhodou malé hmotnosti a rozměrů. Kvalitou obrazu nestačí zdaleka na 5DII a jiné fullframy, ale plně se vyrovná velké většině APS-C přístrojů. - Čtvrtek 13. ledna 2011 v 11:02 ® sus1
-
Tak jsem mluvil s jednim pánem,kterej rozprodal vše od Canonu(zrcadlo) a koupil si Sony Nex-5KS ,nemůže si ho vynachválit.
reagovat
To je to taková ,,bomba" a opravdu lepší než zrcadlo?? - Středa 12. ledna 2011 v 18:40 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Pitva tady žádná neni,tady jde o to, že je tady ,,pohyb" a to je nejdůležitější.
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 15:20 ® regulus
-
Kurnik vy to zase pitváte. Doudleban chtěl foťák do nebo kolem 15K, včera mi došlo info o slevách canonů, ze dvou PC velkoobchodů a ta pixmánia je čistě náhoda, jednalo se o blbě zobrazenej mail od zákazníka, tak jsem si ho přeposlal, abych se mrknul kde je zakopanej pes a první odkaz byl ten foťák, tak jsem si vzpoměl a odkaz sem prdnul. Vůbec jsem se nedíval co tam stojí cokoliv ostatního. Myslím si, že ta cena je vcelku slušná, pokud ne, tak napište proč a netahejte sem co stojí tamto nebo ono …
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 10:45 ® sus1
-
Rozdíl mezi těmito dvěma shopy – 3 tis. – SONY NEX-5KS + 18–55 stříbrný.
reagovat
Zase na druhou stranu,proč ne,když to lidi za takovouhle cenu koupí.??! - Středa 12. ledna 2011 v 10:36 ® sus1
-
tomashr> To já vim,že na fotáky,ale když už jsem tam byl,tak jsem se podíval i jinam.
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 10:32 ® tomashr reakce na …
-
sus1> On jaksi odkaz reguluse byl na akci na foťáky, to ani náhodou neznamená, že je nejlevnější vše…
Ty ceny se dlouhodobě liší podle výrobce atd. – typicky na objektivy Canon je Pixmania docela drahá, ale třeba rodina Olympus PEN vychází často levněji. A jsou i „veselejší“ případy – třeba Sony NEX je v Pixmanii proti ČR vesměs drahý, ale když chceš dokoupit samotný objektiv pro NEX, tak je to na Pixmanii naopak levnější a to tak, že o dost. Prostě pokud chce zákazník šetřit, tak musí ověřovat individuálně každou položku, nedá se spolehnout na nějaký obchod jako celek
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 10:25 ® sus1 reakce na …
-
Tino> Třeba:
reagovat
http://www.pixmania.cz/…f-2-8-l.html
http://www.oehling.cz/…9501%5D.html
… a to Oehling neni ještě zrovna z těch nejlevnějších. - Středa 12. ledna 2011 v 10:06 ® Tino
-
no, to je přeci ta sleva, ne?
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 9:44 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Tak jsem taky podíval na odkaz a koukam,že mají většinou dražší(canon) objektivy než jinde.
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 8:59 ® regulus
-
Doudleban> jsou asi nějaký Canonový slevy (vypadá je to, že to jaksi obecně, protože mi přišly nějaký nabídky z více stran), zkus si projet e-shopy. jen namátkou tvoje cenová relace http://www.pixmania.cz/…ef-s-18.html
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 0:32 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> jasný jako slunce na nebi..........tedy aspoň v létě
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 0:28 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> nechtělo se mi s tím moc srát, ale asi je to úplně jasný, ne???
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 0:27 ® MP-E65mm
-
regulus> chtěl jsem specialně pro Tomáše upravit fotku se stříkající krví, ale nějak mě selhal editor, takže nic nebude
reagovattakhle to vypadá taky dobře