Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 791.222 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 12. ledna 2011 v 0:23 ® regulus reakce na …
regulus

MP-E65mm> ta fotka snad měla vypadat takhle (ZN se to bude líbit, je to do čtverce :-)) )

reagovat
foto/forum/2011/th-img16140.jpg
Středa 12. ledna 2011 v 0:08 ® regulus reakce na …
regulus

tomashr> ale jo, je mi to jasný, nejsu sice ptákolog, ale vygooglit si ledacos umím. Pokud se ale stane to, co se v současnosti děje u nás a vlastně i okolo nás, že kormoráni spasou za zimu půl řeky, tak je asi něco špatně. Ojediněle se tu objevovali vždycky (nemyslím tím jeden dva kousky, ale nějaký přiměřený množství). Na jižním Slovensku byli běžní. Jako dnes si pamatuju článek v novinách, když napustili tu pyčovinu pod Pálavou, jak ekologové jásali, že se k nám vrátil kormorán, ani ve snu mne tehdy nenapadlo, co to bude za pár let za problém. Důvody proč je jich tu teď tolik nevím a nejspíš to pořádně neví ani lidi, co se tím zbývají, každopádně je to vcelku velikej průser.

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 0:07 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> asi ho to sere :-)

reagovat
Středa 12. ledna 2011 v 0:02 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> běž raději na ryby .. to mě rozesmálo :-)

reagovat
Úterý 11. ledna 2011 ve 23:56 ® MP-E65mm
MP-E65mm

regulus> budeš se divit , ale vím. Po desáty už je, ale pro jistotu použij poštu.:-D

reagovat
Úterý 11. ledna 2011 ve 23:44 ® tomashr

regulus> A jinak vážněji – kormorán je neštěstí právě ve zdejších podmínkách, když ho vidíš v USA nebo v Kostarice, tak to vypadá úplně jinak – hejna se tak moc nekonají, často loví na moři na obrovské ploše atd. Popravdě třeba na laguně v Kostarice je takřka sympatický :-)

reagovat
Úterý 11. ledna 2011 ve 23:44 ® tomashr

regulus> A že bys mu taky dal body za fotku podle mého popisu? :-D

reagovat
Úterý 11. ledna 2011 ve 23:36 ® regulus reakce na …
regulus

MPčko> víš co ti mám chuť napsat :-D . Su zvědavej, jak bys mluvil, kdybys měl za barákem krásně odrybněnou řeku od těchto krásnejch ptáků …

reagovat
Úterý 11. ledna 2011 v 17:27 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> Jsem milovník přírody a přeci nebudu podporovat střelbu tak krásného ptáka jako je kormorán :-)

reagovat
Úterý 11. ledna 2011 v 17:21 ® tomashr

MP-E65mm> No hele dobrý, ale opravdový úspěch tady získáš teprve detailním záběrem „Kormorán v okamžiku zásahu dumdum střelou“. Pokud bys nafotil okamžik po zásahu, jak z kormorána vylétají po zásahu na všechny strany zkrvavené vnitřnosti, tak máš asi jak na chytej, tak na mrk vítězství ve všech fotosoutěžích v kapse a jen sbíráš ceny :-D

reagovat
Úterý 11. ledna 2011 v 17:11 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Tak něco na téma kormorán :-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img16135.jpg
Pondělí 10. ledna 2011 v 18:48 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> Díky.

Ona je obrovská pravda to o tom černobílém a barevném vidění. U ČB potřebuješ světelný kontrast, u barev ti stačí barevný.

Je to jiné.

Akorát jsem se pořád nedostal k tomu, abych měl čas opravdu fotit. U sebe bych použil výraz že dokumentuju některé věci a snažím se, aby to trochu vypadalo.

reagovat
Pondělí 10. ledna 2011 v 17:33 ® tomashr reakce na …

osprey> Už to tu padlo v minulosti a je to zkrátka pravda: něco v BW prostě dobře nevypadá. Pokud se to týká i této fotky a různé varianty převodu jsi zkusil, tak je zbytečné nad tím rozjímat či se s tím přímo se trápit – prostě nejde všechno… Normální stav :-D

reagovat
Pondělí 10. ledna 2011 v 17:18 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> Udělal jsem , co píšeš – ono to bylo zrzavé všechno. Fotku jsem dal jako diskuzní téma.

To míchání kanálů docela funguje na krajinu, ale na tohle to moc nezabíralo. Bohužel nemám čas si s tím hrát. Pokouším se dělat věci, které jsem chtěl mít hotové před Vánoci.

Libor> Až přeběhnu vedle, tak pokud si vzpomenu, zkusím ji zmenšit a vložit i barevně.

reagovat
Pondělí 10. ledna 2011 v 15:09 ® sethy reakce na …
sethy

Libor> ta se mi libí http://www.chytej.cz/…img16130.jpg :->

reagovat
Pondělí 10. ledna 2011 ve 14:12 ® Tino
Tino

osprey> zkus červený kanál a modrým dohnat kontrast… beru to z hlavy, tak nevím, jestli je to správně… :-)

edit>: ha, Tomáš už to napsal obecně…

reagovat
Pondělí 10. ledna 2011 v 11:09 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> Míro, tím že se to dalo do černobíla ta štika asi dost zanikla (splynula) s okolím. Dej sem i tu barevnou, ať je porovnání.

reagovat
Pondělí 10. ledna 2011 v 7:39 ® sus1 reakce na …

Libor> Jj, ty poslední 2 jsou pěkný.

reagovat
Pondělí 10. ledna 2011 v 1:35 ® regulus reakce na …
regulus

Libor> no super to není, ale blbý taky ne, ta předposlední se mi líbí docela dost …

reagovat
Neděle 9. ledna 2011 ve 23:21 ® Libor
Libor

tady na té druhé je vidět jak hladina je expozičně míň než to nebe, býval by tu možná ten přechoďák pomohl, ale nemám ho. Nějak moc jsem neupravoval, saturace na +2.

reagovat
foto/forum/2011/th-img16129.jpgfoto/forum/2011/th-img16130.jpg
Neděle 9. ledna 2011 ve 23:18 ® Libor
Libor

Dávám pár výcvaků z dnešní večerní procházky u řeky. Nešlo mi to, sluníčko se schovalo a vůbec naprd, takže fotky taky naprd:-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img16126.jpgfoto/forum/2011/th-img16127.jpgfoto/forum/2011/th-img16128.jpg
Neděle 9. ledna 2011 ve 23:15 ® tomashr reakce na …

osprey> Tohle je poměrně nanic, ale pokud byla voda fakt výrazně „zrzavá“ , tak by se to možná dalo převést do BW přes channel mixer, aby se voda v BW přenesla světleji atd – tím by ryba možná vynikla víc…

reagovat
Neděle 9. ledna 2011 ve 23:11 ® osprey
osprey

Dneska jsem upravoval jednu fotku. Barevně byla dost drsná – voda po povodni – zrzavá jak močka. Tak jsem ji zkusil dát do ČB, ale bojím se, že to není ten správný typ fotky, co vynikne v černobílém provedení. Ale když už ji mám, tak ji sem dám, třeba mě někdo zdrbne:-))

reagovat
foto/forum/2011/th-img16125.jpg
Neděle 9. ledna 2011 ve 21:39 ® osprey
osprey

Doudleban> Dobrá volba. A budeš mít lepší foťák než já:-))

reagovat
Neděle 9. ledna 2011 ve 21:29 ® sethy reakce na …
sethy

Robur> celkem drahá sranda pokud nechce Elements. Do CS3 byly levné studentské verze, od CS4 jsou už i studentské celkem drahé.
Já kupoval studentskou CS3 za 900KČ

reagovat
Neděle 9. ledna 2011 ve 20:23 ® regulus reakce na …
regulus

Robur> zcela určitě to na víc komplech něž je licencovaný nepojede, ADOBE to má vcelku dobře ošetřený, mrkni ale k nim na stránky, nevím jak to je s PS, ale některý jejich programový balíky je možný provozovat na dvou počítačích v rámci jedné licence.

reagovat
Neděle 9. ledna 2011 v 19:34 ® Sander reakce na …
Sander

Robur > na více kompů je nutná multilicence, myslím…

reagovat
Neděle 9. ledna 2011 v 19:15 ® Robur
Robur

dcera prahne po Photo shopu, jsou v tom nějaké špeky či zákonitosti. Já ji poradil, že se mají ve fotokroužku domluvit a koupit si to napůl s kámoškou, jde to? Nebo je to jen na 1PC?

reagovat
Neděle 9. ledna 2011 v 18:11 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Ano,ano,viz. můj příspěvek.

reagovat
Neděle 9. ledna 2011 v 15:54 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Doudleban> V tvém připadě jakožto začátečník ( na zrcadlovce) bych zvolil tu nejekonomičtější cestu. Dva roky s tím odfotít uplně v poho.......­.naučíš se to ovládat......poznáš nepoznané........a po nějaké době můžeš přemyšlet o nějaké lepším těle vyšší třídy, tedy pokud tě to vezme. Co se tebou zmíněných těl týká, tam neuděláš chybu ani v jednom.....­....nad čím bych se ale pozastavil jsou objektivy....­..........v dneš­ní době bych šel do stabilizovaných (nejspíš) tot můj pohled.

reagovat