Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.222 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 12. ledna 2011 v 0:23 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> ta fotka snad měla vypadat takhle (ZN se to bude líbit, je to do čtverce
reagovat)
- Středa 12. ledna 2011 v 0:08 ® regulus reakce na …
-
tomashr> ale jo, je mi to jasný, nejsu sice ptákolog, ale vygooglit si ledacos umím. Pokud se ale stane to, co se v současnosti děje u nás a vlastně i okolo nás, že kormoráni spasou za zimu půl řeky, tak je asi něco špatně. Ojediněle se tu objevovali vždycky (nemyslím tím jeden dva kousky, ale nějaký přiměřený množství). Na jižním Slovensku byli běžní. Jako dnes si pamatuju článek v novinách, když napustili tu pyčovinu pod Pálavou, jak ekologové jásali, že se k nám vrátil kormorán, ani ve snu mne tehdy nenapadlo, co to bude za pár let za problém. Důvody proč je jich tu teď tolik nevím a nejspíš to pořádně neví ani lidi, co se tím zbývají, každopádně je to vcelku velikej průser.
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 0:07 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> asi ho to sere
reagovat - Středa 12. ledna 2011 v 0:02 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> běž raději na ryby .. to mě rozesmálo
reagovat - Úterý 11. ledna 2011 ve 23:56 ® MP-E65mm
-
regulus> budeš se divit , ale vím. Po desáty už je, ale pro jistotu použij poštu.
reagovat - Úterý 11. ledna 2011 ve 23:44 ® tomashr
-
regulus> A jinak vážněji – kormorán je neštěstí právě ve zdejších podmínkách, když ho vidíš v USA nebo v Kostarice, tak to vypadá úplně jinak – hejna se tak moc nekonají, často loví na moři na obrovské ploše atd. Popravdě třeba na laguně v Kostarice je takřka sympatický
reagovat - Úterý 11. ledna 2011 ve 23:44 ® tomashr
-
regulus> A že bys mu taky dal body za fotku podle mého popisu?
reagovat - Úterý 11. ledna 2011 ve 23:36 ® regulus reakce na …
-
MPčko> víš co ti mám chuť napsat
reagovat. Su zvědavej, jak bys mluvil, kdybys měl za barákem krásně odrybněnou řeku od těchto krásnejch ptáků …
- Úterý 11. ledna 2011 v 17:27 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> Jsem milovník přírody a přeci nebudu podporovat střelbu tak krásného ptáka jako je kormorán
reagovat - Úterý 11. ledna 2011 v 17:21 ® tomashr
-
MP-E65mm> No hele dobrý, ale opravdový úspěch tady získáš teprve detailním záběrem „Kormorán v okamžiku zásahu dumdum střelou“. Pokud bys nafotil okamžik po zásahu, jak z kormorána vylétají po zásahu na všechny strany zkrvavené vnitřnosti, tak máš asi jak na chytej, tak na mrk vítězství ve všech fotosoutěžích v kapse a jen sbíráš ceny
reagovat - Úterý 11. ledna 2011 v 17:11 ® MP-E65mm
-
Tak něco na téma kormorán
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 18:48 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Díky.
Ona je obrovská pravda to o tom černobílém a barevném vidění. U ČB potřebuješ světelný kontrast, u barev ti stačí barevný.
Je to jiné.
Akorát jsem se pořád nedostal k tomu, abych měl čas opravdu fotit. U sebe bych použil výraz že dokumentuju některé věci a snažím se, aby to trochu vypadalo.
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 17:33 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Už to tu padlo v minulosti a je to zkrátka pravda: něco v BW prostě dobře nevypadá. Pokud se to týká i této fotky a různé varianty převodu jsi zkusil, tak je zbytečné nad tím rozjímat či se s tím přímo se trápit – prostě nejde všechno… Normální stav
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 17:18 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Udělal jsem , co píšeš – ono to bylo zrzavé všechno. Fotku jsem dal jako diskuzní téma.
To míchání kanálů docela funguje na krajinu, ale na tohle to moc nezabíralo. Bohužel nemám čas si s tím hrát. Pokouším se dělat věci, které jsem chtěl mít hotové před Vánoci.
Libor> Až přeběhnu vedle, tak pokud si vzpomenu, zkusím ji zmenšit a vložit i barevně.
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 15:09 ® sethy reakce na …
-
Libor> ta se mi libí http://www.chytej.cz/…img16130.jpg
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 ve 14:12 ® Tino
-
osprey> zkus červený kanál a modrým dohnat kontrast… beru to z hlavy, tak nevím, jestli je to správně…
edit>: ha, Tomáš už to napsal obecně…
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 11:09 ® Libor reakce na …
-
osprey> Míro, tím že se to dalo do černobíla ta štika asi dost zanikla (splynula) s okolím. Dej sem i tu barevnou, ať je porovnání.
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 7:39 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Jj, ty poslední 2 jsou pěkný.
reagovat - Pondělí 10. ledna 2011 v 1:35 ® regulus reakce na …
-
Libor> no super to není, ale blbý taky ne, ta předposlední se mi líbí docela dost …
reagovat - Neděle 9. ledna 2011 ve 23:21 ® Libor
-
tady na té druhé je vidět jak hladina je expozičně míň než to nebe, býval by tu možná ten přechoďák pomohl, ale nemám ho. Nějak moc jsem neupravoval, saturace na +2.
reagovat - Neděle 9. ledna 2011 ve 23:18 ® Libor
-
Dávám pár výcvaků z dnešní večerní procházky u řeky. Nešlo mi to, sluníčko se schovalo a vůbec naprd, takže fotky taky naprd
reagovat - Neděle 9. ledna 2011 ve 23:15 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Tohle je poměrně nanic, ale pokud byla voda fakt výrazně „zrzavá“ , tak by se to možná dalo převést do BW přes channel mixer, aby se voda v BW přenesla světleji atd – tím by ryba možná vynikla víc…
reagovat - Neděle 9. ledna 2011 ve 23:11 ® osprey
-
Dneska jsem upravoval jednu fotku. Barevně byla dost drsná – voda po povodni – zrzavá jak močka. Tak jsem ji zkusil dát do ČB, ale bojím se, že to není ten správný typ fotky, co vynikne v černobílém provedení. Ale když už ji mám, tak ji sem dám, třeba mě někdo zdrbne
reagovat - Neděle 9. ledna 2011 ve 21:39 ® osprey
-
Doudleban> Dobrá volba. A budeš mít lepší foťák než já
reagovat - Neděle 9. ledna 2011 ve 21:29 ® sethy reakce na …
-
Robur> celkem drahá sranda pokud nechce Elements. Do CS3 byly levné studentské verze, od CS4 jsou už i studentské celkem drahé.
reagovat
Já kupoval studentskou CS3 za 900KČ - Neděle 9. ledna 2011 ve 20:23 ® regulus reakce na …
-
Robur> zcela určitě to na víc komplech něž je licencovaný nepojede, ADOBE to má vcelku dobře ošetřený, mrkni ale k nim na stránky, nevím jak to je s PS, ale některý jejich programový balíky je možný provozovat na dvou počítačích v rámci jedné licence.
reagovat - Neděle 9. ledna 2011 v 19:34 ® Sander reakce na …
-
Robur > na více kompů je nutná multilicence, myslím…
reagovat - Neděle 9. ledna 2011 v 19:15 ® Robur
-
dcera prahne po Photo shopu, jsou v tom nějaké špeky či zákonitosti. Já ji poradil, že se mají ve fotokroužku domluvit a koupit si to napůl s kámoškou, jde to? Nebo je to jen na 1PC?
reagovat - Neděle 9. ledna 2011 v 18:11 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Ano,ano,viz. můj příspěvek.
reagovat - Neděle 9. ledna 2011 v 15:54 ® MP-E65mm
-
Doudleban> V tvém připadě jakožto začátečník ( na zrcadlovce) bych zvolil tu nejekonomičtější cestu. Dva roky s tím odfotít uplně v poho........naučíš se to ovládat......poznáš nepoznané........a po nějaké době můžeš přemyšlet o nějaké lepším těle vyšší třídy, tedy pokud tě to vezme. Co se tebou zmíněných těl týká, tam neuděláš chybu ani v jednom.........nad čím bych se ale pozastavil jsou objektivy..............v dnešní době bych šel do stabilizovaných (nejspíš) tot můj pohled.
reagovat