Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.232 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 4. ledna 2011 v 19:47 ® Tino
-
sus1> nemůžeš koukat pořád do monitoru
reagovat - Úterý 4. ledna 2011 v 11:56 ® sus1
-
Každej kouká na zatmění a tady nic k vidění neni.
reagovat - Úterý 4. ledna 2011 v 11:51 ® Tino
-
jedna aktualitka z 9:30
reagovat - Úterý 4. ledna 2011 v 11:36 ® sus1 reakce na …
-
Tino> Noo,to bych chtěl vidět,takovejhle výbuch najednou.
reagovat - Úterý 4. ledna 2011 v 9:16 ® Tino
-
tomash> no tak to je mazec. Představ si to, kdyby to byla jen jedna jediná fotka
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 ve 23:56 ® tomashr
-
osprey> No, daleko víc než ten mezi námi nic moc článek stojí za pozornost tohle: http://www.martinkozak.com/…tle_male.jpg . Taková „maličkost“ z běžného pražského sídliště (je to letošní fotka) – asi 135 fotek poskládaných do jediné
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 ve 23:53 ® osprey
-
Sander> Je mi líto, že je to s křížkem (nikoli Křížkem) po funuse, ale tohle by tě mohlo zajímat.
http://www.fotografovani.cz/…-pf2011.html
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 ve 23:17 ® osprey reakce na …
-
Sander> Jde o to, jak jsou působivé. Já tím dvoukilem udělal detaily a ty jsou…
NAkonec budeme ještě litovat, že to povolilo. Bylo to skoro ideální. Ne moc ostré světlo, pěkný sníh a ideální vrstva, dost ryb…
Jenže jsem si na dírkách už dva roky pořádně nezachytal, tak se člověk snaží honit ryby. A to nemluvím o těch baterkách
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 ve 22:24 ® Sander reakce na …
-
osprey > dal bych si to klidně ještě jednou, fotit jsem měl také víc, nepřivezl jsem skoro nic.
PS: tu hechtovu kopici mám vyfocenou taky :o)))
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 ve 22:14 ® osprey reakce na …
-
Sander> Jestli se ještě letos vypravím na dírky, chci hlavně fotit. Překvapilo mě, jak dobře mi ty fotky vyšly, protože jich ale bylo málo, většina není kompozičně dobrých. Měl jsem jich tam dát dvě tři stovky a nějaká by se povedla.
A mám asi dvě tři fotky ryb na ledě, za kterých mrazí v zádech. Neodvážil jsem se to sem vložit.
Myslím, že bychom mohli udělat fotodírky a pokusit se zachytit tu atmosféru sakumprásk se vším. I s tím špatným.
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 ve 21:08 ® Tino
-
ono se to časem poddá… měl jsem základy jako malej špunt, když jsem se začal potápět, tak jsem rybaření nechal. Potom jsem nechal i potápění (a začal fotit) a teď jsem se k rybám zase vrátil… prostě to chce čas…
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 ve 21:03 ® Sander reakce na …
-
tomashr > tak to vypadá nadějně
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 ve 21:00 ® tomashr reakce na …
-
Sander> Loni nějak odpadl, ale teď ho to zase začalo zajímat. Dokonce si defakto sám z kapesného zaplatil povolenku, kterou jsem ani vzhledem k poklesu zájmu nenutil, tak uvidíme.
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 ve 20:56 ® Sander reakce na …
-
tomashr > co kluk, pořád ho to baví?
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 ve 20:42 ® tomashr reakce na …
-
Sander> No fór je právě v tom, že kdyby vydržela teplota jako teď, tak můžu mít oboje – dírky i řeku
reagovat
Ale což, tohle mě trápí ještě tak nejméně ze všeho, prostě to nějak dopadne. - Pondělí 3. ledna 2011 ve 20:37 ® Sander reakce na …
-
tomashr > buď trpělivej, za tři dny po zvednutí Sázava opadne na žehlitelnou úroveň a můžeš to zkusit. Dírkařina je pěkná a specifická záležitost, resp. ta kultura s ní spojená. Ale včera jsem si opět potvrdil, že bych celý den vyměnil se stejnou partou za hodinu jarní plavačky na domovské vodě, byť to bylo fajn.
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 v 19:05 ® tomashr reakce na …
-
Sander> No teď je to na místech, kde lovím, ideální – Sázava je celkem bez ledu, Vltava úplně bez ledu, ale soukromák na dírky pár kilometrů od Sázavy je plně zamrzlý – holt stojatá malá voda. Pokud to roztaje, tak to bude úplně naprd – dírky nebudou a Sázava patrně stoupne o tolik, že moc k chytání stejně nebude
reagovatAle tohle je v každé lokalitě jiné, u tebe by možná tání kladem bylo…
- Pondělí 3. ledna 2011 v 18:59 ® Sander reakce na …
-
tomashr > to je v pořádku, já to vidím stejně, nebyl můj záměr takhle fotit rybu, vyskočila, následovala rychlá reakce bez nějakého přemýšlení co z toho bude. To ani nešlo, jsou to zlomky sekundy.
No, já bych byl moc rád, kdyby to roztálo. Nic proti tvým dírkám… :o))
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 v 18:54 ® tomashr reakce na …
-
Sander> Hm, dírky mám plánované na příští sobotu, ovšem jak koukám na předpověď, tak to ještě nakonec roztaje
reagovat
Jinak za tu tvojí fotku tě nepochválím, že ti jde nahoře sníh do totálního přepalu bych možná odpustil, ale nějak mi nesedí ani záběr. Dobré fotky z dírek jsem viděl kdysi na slezině u ospreye, některé záběry z dírek, které ukazoval na počítači, mě připadaly jako docela dobrá ukázka toho, jak se dá „dírkování“ pojmout fotograficky… - Pondělí 3. ledna 2011 v 18:49 ® Sander
-
Dlouho tudy neletěla ryba, nemyslíte?
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 v 16:23 ® tomashr reakce na …
-
Morawan> Kdyby ses obtěžoval na ten odkaz kliknout, tak bys zjistil, že v naprosté většině případů je u těch čínských shopů poštovné v ceně…
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 v 15:42 @ Morawan reakce na …
-
regulus> Poštovné to prodraží, to radši z Paladixu za 5 stovek.
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 ve 14:08 @ Morawan reakce na …
-
Klon> Toto si kup: http://www.paladix.cz/bazar/index.php?…
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 ve 14:06 @ Morawan reakce na …
-
Sander>
Dá se to i levněji: http://www.paladix.cz/bazar/index.php?…
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 ve 14:03 @ Morawan reakce na …
-
Sander> Drahé to je, to ano. Vždy je to ale relativní. Pokud máš spoustu drahé techniky, tak se to v tom stratí. Já napŕíklad při koupi objektivu dávám přednost kvalitě, nemám v úmyslu kupovat za rok dva nový. Když kupuji naviják, tak koupím ten za 2000 a ne ten za 20 a za dva roky koupím nový.
reagovat - Pondělí 3. ledna 2011 v 11:26 ® Klon
-
Nazdar pánové.Prosím Vás mohli by jste mi doporučit nějakou kvalitní dálkovou spoušť pro Canon eos 550D. Canon RC-6 mi nevyhovuje.Má malý dosah.Děkuji…
reagovat - Neděle 2. ledna 2011 ve 21:19 ® sus1
-
Kdo sháníte .....
reagovat
http://paladix.cz/bazar/index.php?… - Neděle 2. ledna 2011 ve 20:11 ® regulus
-
Ryby to sice nejsou, ale pár ze silvestrovké spíš procházky než chytačky …
reagovat - Neděle 2. ledna 2011 ve 20:08 ® regulus reakce na …
-
Sander> prdlačky, necelý 4 dolary http://photography.shop.ebay.com/…-/625/i.html?…
reagovat - Neděle 2. ledna 2011 v 19:44 ® Sander
-
Morawan > jasně, ale pro toho komu doma osel sype zlaťáky.
Nějak si nemůžu dovolit dát čtyři a půl litru za věc kterou použiji dvakrát do roka.Ale dík.
reagovat