Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.245 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 2. ledna 2011 v 19:27 @ Morawan
-
Sander, s tou samospouští Canon je to přece jednoduché:
http://www.superdeal.sk/…4367348.html
reagovat - Neděle 2. ledna 2011 ve 14:47 ® Jak.novi
-
Poslední dobou jsem si našel zalíbení v HDR a mám dotázek. Vím. že tato fotka není příliš zdařilá (např. kompozice na nic), ale je zde ta úprava pro vás už strašně přehnaná? Díky za názory
reagovat - Neděle 2. ledna 2011 ve 14:40 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Zeptej se cikánů,co se nedá jíst,možná budeš překvapenej.
reagovat - Neděle 2. ledna 2011 ve 14:21 ® tomashr reakce na …
-
kubas> No bylo by to inovativní – že je docela dobrá nutrie je známo, ale o pojídání ondatry jsem ještě neslyšel
reagovat - Neděle 2. ledna 2011 ve 14:19 ® sus1
-
A jak je něco zadarmo,co příde čumilů,co???!!!!
reagovat - Neděle 2. ledna 2011 ve 14:01 ® Tino
-
a mě se na tý třetí nejvíc líbí ta třetí rachejtle zleva
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 ve 22:50 ® spike reakce na …
-
Sander> Pěkné fotky, ta třetí se mně líbí nejvíc
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 ve 22:28 ® kubas
-
tomashr> to by byly klobásky
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 ve 20:08 ® Sander
-
No, jebnu vám sem tři narychlo upravený vobrázky a jdu na vepřo knedlo zelo.
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 ve 20:02 ® Sander reakce na …
-
osprey > to je v pořádku. Já stejně nečekal že si odnesu nějaký kvalitní materiál
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 19:55 ® osprey reakce na …
-
Sander> Já ji moc nepoužívám a když, tak 10 s, abych to oběhnul. Takže jestli nemám 2 s Canon, tak to má můj Soňák.
Se omlouvám za mystifikaci.
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 19:44 ® Sander
-
To byl jako docela průser s tou samospouští.
reagovat
Ale vono těch průserů bylo víc, takže dobrý :o))) - Sobota 1. ledna 2011 v 19:40 ® Mrakoš reakce na …
-
Sander> Leda tak že si na kartu nahraješ neoficiální software. Pak se dá spousta věcí v ovládání změnit. U canonů to jde snad u všech. Jen už nevím kde to je ke stažení, musel bys pohledat.
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 18:39 ® sus1 reakce na …
-
regulus> No,chci to vedět,no??
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 18:34 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Nenastavíš bo to tam neni.
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 18:09 ® Arnej reakce na …
-
tomashr> Pěkný úlovek a na co zabral
reagovat?
- Sobota 1. ledna 2011 v 17:54 ® tomashr
-
Novoroční fotoúlovek – pěkně zubatá „myš“, co?
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 17:44 ® Sander reakce na …
-
Tino > moc rychlej úsek. Když nebudou u krajů ledu, tak nikde, resp. budou někde níž, třeba v nadjezí.
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 17:33 ® Tino
-
dneska jsem byl zevlovat okolo vody, ale v brašně jsem objevil jen Sigmu 70–300 (nic moc kresba a ostrost) a Pentax FM50/1,7.
Sigma dle předpokladů blbě ostřila, tak jsem tam hodil pentaxího manuála. Docela zvláštní fotit zase tak, že musím dozůmovat nohama, zaostřit rukama a spočítat expozici. A potom teprv ten čudlík (spoušť).
U poslední fotky se chci zeptat, jestli někdo okem odborníka může naznačit, kde by se daly v zimě najít ryby… o hloubce toho moc nevím, ale přes metr tam s velkou pravděpodobností nebude. Asi pět metrů proti proudu (od vrby vlevo nahoře) se nachází přepad z chovného rybníka.
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 17:13 ® Sander
-
Nevíte někdo jak u 30D nastavím 2s na samospoušti?
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 16:21 ® Arnej reakce na …
-
Určitě se na to podívám a pak budu fotit, fotit, fotit a doufat, že se ukáže aspoň nějaký výsledek. Děkuju za radu.
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 16:13 ® regulus reakce na …
-
Arnej> co ti poradit, fotit, fotit a fotit …
No a marný by nebylo si přečíst tohle http://www.fotoroman.cz/techniques2.htm je tam tak 90% odpovědí na tvoje případné dotazy.
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 16:10 ® Arnej
-
No vidíš, moje otázka nebyla položena, tak jak by být měla. Takže pro úplnost doplňuju a omlouvám se. Chtěl bych se naučit co nejefektivněji fotit. Zkrátka jak to zvládnout v manuálním režimu (kvůli tomu jsem si to pořídil). Jsem úplný laik.
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 16:05 ® Arnej
-
Objektiv, který mám k dispozici je zde – SIGMA objektiv 18–200/3.5–6.3 DC OS pro Canon. PS: Tak snad to brzy zvládnu.
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 15:59 ® regulus reakce na …
-
Arnej> jaksi jsi nepoložil otázku …
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 15:57 ® Arnej
-
Ahoj kamarádi, letos jsem vyměnil svůj kapesní kompakt za digitální zrcadlovku. Je to starší model značky Canon. Rád bych se Vás zeptal na rady do úplného začátku. Vím, že to bude chtít trpělivost, ale věřím, že mě dobře nasměrujete a ušetřím si tím i nějaký ten čas, který bych rád věnoval samotnému rybaření. Moc děkuju za každou radu
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 15:57 ® regulus reakce na …
-
sus1> ty seš nezmar, proč by neměl smysl, smysl má, ale u těch kratších ohnisek není stabilizátor řekněme tak důležitej, v pohodě udržíš relativně dlouhý časy i bez IS.
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 15:17 ® sus1
-
Zdravim v novém roce a hurá na to..-)
reagovat
Má smysl IS u objektivu Canon 18 – 50??? - Sobota 1. ledna 2011 v 8:11 ® sus1 reakce na …
-
regulus> A ještě k tomu pracovně.
reagovat - Sobota 1. ledna 2011 v 0:01 ® regulus
-
sus1> tak tos to 12k opravdu elegantně vyšplouchl …
reagovat