Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 791.269 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 28. prosince 2010 ve 20:01 ® regulus reakce na …
regulus

Piranha> ty seš ale vůl ........... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 19:42 ® Piranha reakce na …
Piranha

sus1> reakce na:Já bych si třeba na svatbu netroufnul,už jen proto,že na to nemam dost zkušeností a už vůbec ne odpovídající vybavení.

Ja si taky neveril a nakonec se ozenil :-)) :-)) :-)) a na vybaveni si manzelka nestezuje :-))

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 19:33 ® kerob reakce na …
kerob

tomashr> me to nedalo…ale dal bych si :-)

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 19:11 ® regulus reakce na …
regulus

tomashr> no konečně to někdo posunul správným směrem, ke žrádlu … :-D :-D :-D

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 19:07 ® tomashr reakce na …

kerob> No přišlo mi stylové dát jako přílohu to, co chutnalo i kapříkovi. Pomluvy o recyklaci žaludku ovšem ignoruji, já mám plechovek kukuřice dost. Ostatně manželka tvrdí, že jsem nemožný, protože ať mi na seznam na nákup napíše cokoli, stejně přinesu kukuřici :-D

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 19:03 ® kerob reakce na …
kerob

Libor> to je specialita – kapr s obsahem zaludku :-)

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 18:56 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> nemůžu poznat co z toho je kapr, okroužkuj mi to prosí, červeně. Kukuřici poznávám, no jo asi na ní byl chycenej :-)

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 18:53 ® tomashr reakce na …

Libor> Kapr je fotogenický jedině takhle:

reagovat
foto/forum/2010/th-img16008.jpg
Úterý 28. prosince 2010 v 18:52 ® sus1 reakce na …

Libor> To jo,ale tu pravou ,,hlavu fotografa" ještě k tomu dokoupit.:-)
Je teda fakt,že se kolegyně z práce vdávala a fotil ji ,,fotograf "kompaktem ,všici byli s výsledkem spokojeni.
Ty fotky jsem viděl, – tu?!,co jsem sem dal já??!!je výstavní,mili­onová?!:-)

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 18:49 ® Libor
Libor

24–105 s polarizákem, kapr ve vodě, pravda jako kýbl ve vodě. Něco kreativního se s těma rybama blbě vymejšlí.

Jdu na jedno.

reagovat
foto/forum/2010/th-img16007.jpg
Úterý 28. prosince 2010 v 18:46 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> regulus> ono je to podle nároků těch lidí. Je potřeba se předem zeptat co od toho Ti lidé očekávají.

sus> myslím že bys to zvládnul. Navíc externí blesk máš, tak co.. .

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 18:44 ® sus1 reakce na …

Libor> :-)

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 18:43 ® sus1 reakce na …

Libor> Človeče,ani nevim o čem bych psal,pořád zjištuju,že o tom vim prd a pořád je se co učit.:-)

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 18:41 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> já vím, ptal ses ma vinětaci, nemá cenu to rozebírat víc, souhlas.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 18:39 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> nekličkuj a napiš radši ten článek, máš od září zpoždění :-)

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 18:35 ® sus1 reakce na …

Libor> Použil jsem jen k ukázce a kam se to dostalo vidíš sám.:-)
Já bych si třeba na svatbu netroufnul,už jen proto,že na to nemam dost zkušeností a už vůbec ne odpovídající vybavení.:-)

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 18:31 ® sus1 reakce na …

Libor> A já jsem snad někde psal,že nemůže ?!!.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 17:54 ® regulus
regulus

Ještě k tý nevěstě, když se pořádně kouknete, tak ona je celá taková FEST, takže ta paže žádný zkreslení nebude, je to prostě česká holka krev a mlíko … :-D

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 17:51 ® regulus reakce na …
regulus

Libor> Mezi nama, kdyby po mě chtěl někdo fotit svatbu, funus nebo něco podobnýho, tak by mě neukecal ani omylem, známej, familka, za peníze, prostě ani náhodou. Jsou lidé, kteří se tím živí a ti to mají dělat, protože to je jejich práce. Každej má dělat to co umí. Pro mě je focení jen zábava, koníček, dělám to pro vlastní radost. Fotit něco takovýho je nevděčný, když něco prosereš tak je to průser a přijdeš na to až doma, tudíž je to nevratný. Další věcí je to, že fotograf co tyhle akce fotí na to má vhodný a hlavně vyzkoušený objektivy a polemika co by na to bylo lepší jestli 24–70 nebo 24–105 je jen otázka názoru, já bych třeba na takovouto fotku použil na FF pevnou 80 na zoomovej objektiv bych se vysral.

Když mladej promoval, tak jsem tam samo sebou foťák měl, osvětlení na pikaču tak jsem fotil bez blesku (stačili ti kašpaři s kompaktama na AUTO) na vysoký ISO, ale to byly dokumentární fotky pro mě. Popravdě moc bych se s nima nechlubil, ale když jsem viděl co vytvořil ten oficiální profi fotograf, tak jsem si řekl, že zase až tak špatný nejsou.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 16:42 ® Libor
Libor

Svatba je třeba ukázkovej příklad kdy bych si určitě vzal radši 24–70 f2.8 namísto 24–105.

Nejhorší je, že je to rukama a hlavou fotografa. Já poslední svatbu s 24–105 fotil a byl jsem rád že jsou rádi:-) .

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 16:32 ® kerob reakce na …
kerob

sus1> zalezi snad na tom, jak rychle nabyl zkusenosti a vedomosti. Nekdo chyta ryby 30 let a porad to dela blbe a nikdy se to nenauci a nekdo se dostane dost daleko i za par mesicu.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 16:19 ® Libor
Libor

sus1> začátečník nesmí nebo nemůže psát články? Nechápu.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 15:22 ® sus1

ZN> Ty jo????když tak ale koukam okolo sebe, kdo jak s čim začal a kdy?? a už píše články??!!,tak už bych měl taky něco napsat,at nejsem pozadu.Se zrcadlem fotim už od loňského září a to už je teda nejvyšší čas.:-))

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 15:16 ® sus1

Sranda musí bejt a tak je to správný.:-) Aspon někde,když už to ve společnosti stojí za hovno.:-))

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 15:11 ® ZN reakce na …
ZN

sus1> přestaň dělat Vlastu, přestaň se vykroucet, že děláš svatebního fotografa, normálně to přiznej, o nic nejde. Už jsi dostal svoje:-D

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 15:05 ® regulus reakce na …
regulus

ZN> řekl bych, že sus ten objektiv nemá, alespoň se o něm tady nezmínil a moc nevěřím tomu, že kdyby ho měl, tak by tu o něm byla už dávno řeč … :-))

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 15:05 ® sus1 reakce na …

ZN> Kéž bys měl pravdu a mohl jsem říct, že ten objektiv je muj.:-) Mě problem nedělá přiznat se k fotce,ale tohle opravdu ne.:-)

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 15:03 ® kerob reakce na …
kerob

ZN> :-)

to ze to fotil on, je snad jasny, ne? Jinak ja strasne nerad lzu :-D Ale oko, to von na to ma… :-D :-P :-D

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 v 15:02 ® sus1

tomashr> Prosim Tě,vůbec nevim,neznám ji a ani nevim,kdo to fotil, jen jsem ji použil,protože je to focené objektivem 24 – 105 a o tom tady byla řeč.

reagovat
Úterý 28. prosince 2010 ve 14:55 ® ZN
ZN

kerob> ale tak, víš co, je konec roku, už jsme ho zjebali dost, možná i ve slabé chvilce časem přizná, že to fotil on. Co kdyby jsme mu udělali radost a všichni svorně napsali, že po zvážení všech pro a proti ta fotka špatná není, a že má mimořádně dobrý objektiv:-)) )

reagovat