Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.269 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 28. prosince 2010 ve 14:35 ® kerob reakce na …
-
ZN> nova disciplina – fotograficka karikatura
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 ve 14:30 ® ZN reakce na …
-
tomashr> jestli se bavíme o té svatební, tak to nemá s fotkou nic společného. To dokonce není ani to pověstné ofocení skutečnosti
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 ve 14:04 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Tak naokraj – má ta slečna (tedy teď už asi paní) fakt tak vypasenou paži anebo je to na fotce zdůrazněno? Popravdě mně skoro přijde, že ji ta fotka ublížila a v reálu vypadá lépe, ale z jediného záběru to lze těžko hodnotit…
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 ve 14:02 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Jo takhle – že to je ořez ve smyslu crop na APS-C jsem usuzoval z kontextu, myslel jsem, že to je tvoje fotka a ty fotíš na crop. Žádná výrazná vada typu vinětace, která by budila podezření na FF tam nebyla, tak byl tento závěr přirozený. Pokud jsi z mé reakce usoudil, že focení na APS-C nějak bije do očí a je vidět na první pohled, tak to je omyl, nic takového nenaznačuji.
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 ve 13:41 ® sus1
-
MP-E65mm> Joooo,když si zjednali takového fotografa,tak snad věděli do čeho jdou.Nevíš a ani já ne, jestli jsou spokojeni s jeho prací nebo ne.
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 ve 13:39 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Ta nevěsta.
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 ve 13:24 ® sethy reakce na …
-
MP-E65mm> Jen kdyby na to byl čas
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 ve 13:04 ® MP-E65mm reakce na …
-
sethy> aspoň víš, že tu je každodenní návštěva nutná
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 ve 13:02 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> moc dobře vím na co ses ptal a taky jsem se k tomu vyjádřil že je blbost zjištovat vady objektivů při tomto rozlišení a to nemění nic na tom, že ta fotka je naprosto šílená (lituju tu slečnu).
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 ve 12:51 ® sethy
-
Nemám tohle forum rád, člověk se sem 2 dny nepodívá a už neví kde skončil
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 v 10:26 ® kerob reakce na …
-
Piranha> taky by si mela vylecit tu zloutenku
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 v 8:51 ® Piranha
-
sus1> k te fotce, jedna vada tam je, resp. dve takove mensi.Ta nevesta by mohla malinko shodit na rukach a pridat na hrudniku
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 v 8:45 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Jaká fotka je ořez?
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 v 0:45 ® osprey reakce na …
-
Doudleban> Jenže něco jiného je chodit a fotit. U vody je to podobné – buď chytám nebo fotím. Oboje najednou je vždycky děs a přesto to vytrvale dělám.
Kompakt už máš. Až budeš počítat každé fusekle, tak si vezmeš ten.
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 v 0:22 ® sus1
-
Poznáte někdo,co je tohle za objektiv?zajímalo by mě to.Díky.
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 ve 23:00 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Ale víš,na co jsem se původně ptal,vid??!
Je zajímavé, jak každej hodnotí to, co na ní je a ne jaká je vada,na co jsem se původně ptal.Tomáš odpověděl.tomashr>> Jak si poznal,že je to ořez??
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 ve 22:40 ® Ftmči
-
Tak vám tedy pěkně děkuji. A to jsem byl už prakticky rozhodnutý
. Asi si nechám poradit a pořídím zrcadlovku. Času mám dost, tak se po něčem poohlédnu. Když by jste někdo na něco narazil, tak mi prosim dejte vědět (sem nebo osobka).
Osprey: Něco jiného je chodit na lehko a něco jiného je chodit na těžko s krosnou, stanem, spacákem a hromadou dalších věcí. To pak člověk rozmýšlí každé ponožky, natož vláčet 2 zrcadlovky + objektivy
reagovat.
- Pondělí 27. prosince 2010 ve 21:43 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> ty jsi fakt blázen
reagovatuž jsem reagoval
- Pondělí 27. prosince 2010 ve 21:40 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> už
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 ve 21:38 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> nic tam není
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 ve 21:33 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> koukni do muškaření, dal jsem tam krabičku
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 ve 21:32 ® MP-E65mm
-
sus1>
reagovatta fotka je šílená snad ve všech směrech
- Pondělí 27. prosince 2010 ve 21:30 ® MP-E65mm reakce na …
-
Doudleban> odpověz si co chceš fotit a podle toho se zařiď .............u zrcadlovky máš přece jenom víc možností a dnes ta cena je víceméně stejná.
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 ve 20:21 ® tomashr reakce na …
-
Doudleban> Typický kompakt – hloubka ostrosti velká. Teda přesněji, na kompakty relativně malá, čip je asi to největší, co se do kompaktů dává, ale pořád je to daleko blíž běžnému kompaktu než jakékoli zrcadlovce…
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 v 18:56 ® osprey
-
Doudleban> Lezl jsem na Priečne sedlo v Tatrách (2300+ m n. m., sníh, lezení po řetězech) se dvěma zrcadlovkami v tašce v levé ruce a s batohem na zádech k tomu.
Nemá smysl řešit velikost foťáku, řeš velikost fotek.
Pokud jde o hloubku ostrosti, G – čkové Canony mají čip velikosti tuším 7.5×5.7 mm a tím je vše dáno. Hloubka ostrosti je prostě „kompaktová“.
G10 má žena. Moc prima foťák, občas si ho půjčuju – právě když tu hloubku ostrosti potřebuju. Ale za zrcadlo bych nevyměnil.
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 v 18:12 ® Ftmči reakce na …
-
tomashr: To jsem si tak něják myslel. Jak je to u té G řady s hloubkou ostrosti?
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 v 17:58 ® tomashr reakce na …
-
Doudleban> Ale jo, G10(11,12) jsou dobré, sám G10 mám. Jenže prostě se to DSLR nevyrovná, to je celé. Na některých fotkách to ani nemusí být moc patrné, jinde je to ale výrazné hodně a teď jde o to, zda při tvém focení bude převládat ta první nebo ta druhá možnost…
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 v 17:45 ® Ftmči
-
Nevím no, nedokážu to pořádně posoudit. Nemám ani to ani ono, natož abych to dokázal porovnat, proto se ptám tady. Ty Canony Powershot G (…10,11,12) si chválí i lidé, kteří zrcadlovkami fotí a kompaktnost je dost výhodou. Co by mě třeba zajímalo, je otázka odolnosti. V zrcadlovkách a objektivech se vůbec neorientuju, takže si nedokážu vybrat ani mezi jednotlivými ,,sety".
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 v 17:19 ® regulus
-
Doudleban> což tak třeba tohle
http://www.paladix.cz/bazar/index.php?…
reagovat - Pondělí 27. prosince 2010 v 17:14 ® regulus
-
Doudleban> tůry do hor a zrcadlovka se nevylučujou, je to o kapánek víc místa co to zabere a dejme tomu o kilo víc co musíš tahat (myslím pochopitelně minimálně
), ale i když si vybereš tu nejjednodušší zrcadlovku a ten nejobyčejnější objektiv, tak je to dle mýho furt lepší než sebelepší kompakt (nemyslím ty s výměnejma objektivama).
Mrkni semka
http://www.oehling.cz/…lni-canon-1/
http://www.oehling.cz/…lni-nikon-1/Pochopitelně se můžeš podívat i jinde, ale kolem 15k koupíš i novou zrcadlovku sice s objektivem nic moc, ale máš základ, kterej jde postupně vylepšovat. Je pochopitelně možný koupit i lepší bazarový, jenže to musíš natrefit na někoho kdo prodává. Další možnost lepší nový tělo a obyč. objektiv pro začátek v bazaru. Vem si to tak, ten kompakt bude furt stejnej, nic na něm nezlepšíš a za 3 roky bude morálně po smrti a neprodáš ho ani za třetinu. Já jsem tuhle chybu udělal před asi třema rokama, koupil jsem lepší kompakt s vidinou, že to bude stačit a byl jsem akorát nasranej a ve finále jsem tu zrcadlovku stejně koupil. No a na to, že je to těžší a větší jsem si zvyknul za 14 dní, už mi to ani nepřijde. Navíc fotky z hor za to opravdu stojí.
reagovat