Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.344 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 23. prosince 2010 v 19:58 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Ale první dojem rozhoduje,s upravenou nemá práci a šetří čas.
reagovat
Prostě ta upravená je hezčí a přesto vlak nejede. - Čtvrtek 23. prosince 2010 v 19:58 ® regulus reakce na …
-
ZN> to se chystáš přes svátky zlikvidovat???
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 v 19:36 ® osprey reakce na …
-
sus1> Bez urážky – časopisu je to u prdele. Redakční grafik má Photoshop taky. Pro něj je nejlepší fotka, s níž si může udělat, co potřebuje.
A bohužel jsem viděl příliš mnoho ryb na to, abych překousl některé omalovánky.
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 v 17:35 ® ZN
-
reagovat
- Čtvrtek 23. prosince 2010 v 15:33 ® regulus
-
ZN> no upřímně, vzhledem k tomu, že je do čtverce, tak se ani nedivím …
Ne včil vážně. Námět pěknej, ale fotka stojí za hovno, je to výřez (víc zblízka to nešlo zaostřit), připadne mi to jakýsi nedoostřený a už vůbec se mi nelíbí bokeh, což je daný docela obyčejným objektivem. Měl jsem sebou pevný skla, ale v těch sračkách se mi nechtělo ho vytahovat z báglu a měnit ho, což je možná škoda, ale co už teď nadělám.
Jinak jsem zkoušel, v komplu posunout EV jak jsi psal, sníh je už sice bílej, ale zase mi to připadne přepálený. Další věc je to, co s tím udělá místní systém, před chvílí jsem do vedlejšího fóra vrazil PFko a ten žlutej nápis je totálně zašedlej, prostě je to úplně jiná barva než na originálním souboru, kterej jsem sem vložil. Račte kouknout:
http://www.chytej.cz/…989/pf-2011/
http://www.edisk.cz/…28.74KB.html
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 v 15:31 ® tomashr
-
Dovolil bych si nadhodit jeden projekt na rok 2011… Tak zvolna řeším nějakou zajímavou fotoakci na příští rok. Pokud se neodhodlám k nějakému nákladnějšímu projektu typu Keňa, tak se mi jako zajímavá „ekonomická“ varianta jeví vyrazit do Švédska na ryby s tím, že by se to velmi intenzivně využilo fotograficky jak u ryb, tak by případně následně i nějaký doplňkový výlet.
Měl bych dva dotazy – zaprvé obecný, který by se hodil spíš do jiného fóra – máte nějaká dobrá doporučení na lokalitu a cestovku (nebo naopak varování, komu se vyhnout)? A pak druhý, který už sem patří na 100% – měl by snad někdo zájem se podobné akce zúčastnit také? Co jsem viděl, tak ceny jsou obvykle za celou chatku, takže by bylo super sehnat pár fotografických šílenců, kteří by se zapojili, s „normálními“ rybáři je fotograf přece jen kompatibilní méně…
Jde zatím o čistě „ideový průzkum“, pokud by se zájem o akci projevil, tak bychom se pak už začali koordinovat mimo fórum.
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 v 15:21 ® regulus
-
Libor> dobrá, dobrá, tady je odkaz na tu fotku (zábradlí) v RAWu a su zvědavej co s tím uděláš, může pochopitelně kdokoliv.
http://www.edisk.cz/…_18.9MB.html
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 v 15:06 ® Robur
-
s tou úpravou tlouště to rozjasnění hodnotím kladně. Dle mého se historie neptá, kde a kdy jsi fotil. takže až níže jsme si přečetl, že byla mlha.
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 ve 13:40 ® sus1
-
tomashr> Přesně, jak píšeš.Ta úprava té fotce dost pomohla,to je fakt.Myslim si,že z ,,metru "vyfotit mlhu s rybou a pak ji následně někomu ukazovat,že byla při focení mlha přítomna?!, je asi konina.(v dobrém).V prvé řadě určitě bude lidi zajímat více vzhled té ryby,než to , jestli byla mlha.
Bez urážky:po které asi sáhne časopis raději:osprey nebo Libor?
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 v 11:59 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Tohle je právě problém úvah řady lidí. Píšeš, že nechceš dělat z mlhavé fotky slunný den…
reagovat
No jo, jenže oko a jeho řídící část v mozku je prevít a v podstatě si podobné věci jako úprava kontrastu, jasu či domýšlení si barev podle zkušenosti dělá úplně pořád. A pokud ukážeš jen skutečnost, jak ji vidí objektiv, tak to paradoxně často vypadá nepřesvědčivě proto, že to člověk „v mozku vidí“ jinak.
Podle mě je u fotky tlouště, kde je jen ten tloušť a nic jiného, spíše „správné“ tu fotku nakřivkovat tak, jak to udělal Libor a s žádnou mlhou se nezatěžovat. Něco jiného by byl snímek s širším záběrem, kde je vidět i počasí, led, mlha – pak se samozřejmě dobré snažit se o zachování atmosféry, ale to není případ této ukázky.. - Čtvrtek 23. prosince 2010 v 11:07 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> částečně..............
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 v 11:04 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Těch ostatních věcí ses už ,,zbavil"?
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 v 9:37 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> koukám, že si se s tím „ultraširokáčem“ pěkně vyřádil. Ani nevím že si mě fotil u toho potůčku, jsem byl nějak zažranej do těch kapek
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 v 9:28 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> jj 180
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 ve 4:56 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Pevná 180tka?
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 v 0:29 ® Libor
-
MP-E65mm> ok, MP-čko v potoce a v lese
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 v 0:06 ® MP-E65mm
-
Libor> neptej se na svolení a mrskni to sem..........
reagovat - Čtvrtek 23. prosince 2010 v 0:05 ® MP-E65mm
-
ZN> musím přiznat, že jsem to taky zkoušel. No a ve výsledku jsme nebyli daleko od sebe..........prakticky totožná fotka. Ale víš jak, nebudu Ti fušovat do čtverce
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 23:48 ® osprey reakce na …
-
ZN> Sníh je i šedý, růžový, modrý, i když nejvíc… ano, bílý.
Já jsem v úpravách dost měkký. Obvykle pod vlivem toho, co vidím. Ty ryby jsou v reálu bledé, mlhavé, ani ta moje fotka neodpovídá realitě. Ale koho zajímá, co jsem viděl, když on vidí jen tu fotku.
Je to těžké rozhodování. Nechám to koňovi, dnes mi není dobře.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 22:38 ® Libor reakce na …
-
ZN> souhlas
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 22:37 ® Sander reakce na …
-
Libor > souhlas.
reagovat
Důležitý je to, že jsou pěkný obě, takže na dojivost to vliv mít určitě nebude. - Středa 22. prosince 2010 ve 22:35 ® ZN reakce na …
-
osprey> i když je podzimní mlhavý den, tak ta fotka musí mít nějaký kontrast. Je to stejné, jako je sníh vždycky bílý, ať svítí slunko, nebo ne.
Oko je podřízené mozku, vyhodnocuje to, co je zvyklé vidět, nesmíš se nechat odrbat. Chce to trošku citu, nepřestřelit to
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 22:35 ® Libor reakce na …
-
Sander> fakt věc vkusu, jinak příspěvek níže …
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 22:33 ® Libor reakce na …
-
osprey> s tou zimou a červencem máš ale pravdu!, je to tak. Jen bych opravdu dal víc kontrastu a už slibuju že Ti na tvé fotky šahat nebudu..
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 22:31 ® Sander reakce na …
-
Libor > já to vidím podobně, možná to s tou úpravou někdy až přeháním, ale viz tvé srovnání – ta první tolika nezaujme.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 22:22 ® Libor reakce na …
-
osprey> hele, ale povedlo se předsedo, díky tobě se diskutuje na téma fotka ryby
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 22:20 ® Libor reakce na …
-
osprey> něco na tom je, když já ty „šedivky“ prostě nemám rád.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 22:03 ® osprey reakce na …
-
Libor> Nechtělo se mi dělat z fotky pořízené v mlhavém zimním dni takový červenec. Ta moje fotka je už sama o sobě dost popotlačená. Je to věc názoru, ale nechci to s úpravami přehánět – to je jako vyfotit ranní mlhy a pak drapnout úrovně a roztáhnout to zleva doprava od černé po bílou.
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 21:59 ® Libor
-
osprey> závidím Ti, já se před chvílí dobelhal z práce. Z dovolením jsem na Tvého tlouště šáhl a roztáhl dynamickej rozsah křivkama.
edit: kompozičně by okolo sebe asi snesl trochu víc místa, ale ten hlavní motiv (jeho chřtán) tam je, takže dobrá fotka..
reagovat - Středa 22. prosince 2010 ve 21:15 ® osprey
-
Libor> Já nepočkal. Vzal jsem jenom kompakt, bo se mi nachcípanému nechtělo u té vody moc válet.
Tohle je jediná, co vypadá slušně a netuctově. A z tý ZN čtverec neudělá. Ne, že by to nešlo, ale lepší to nebude.
reagovat