Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.380 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 14. prosince 2010 v 17:58 ® tomashr reakce na …
-
Libor> Ad žebra/pivo – nápad dobrý, ale termínově nic moc. Mám toho dost, navíc příští týden 22.12. je fotopivo Paladixu, kam jdu (a tobě nic v účasti také nebrání), moc to nevidím na to, že by se do vánoc našel volný termín
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 v 17:58 ® MP-E65mm
-
ZN> tak v tom bude problém, kdyby to fungovalo po žrádle, tak mám web z kostiček
EDIT: ze čtverců
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 v 17:55 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> dej si dvě kořalky a je to tam. Já bez kořalky taky vidím prd
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 v 17:36 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> Jako zle to nevypadá...........bohužel nemám to vidění jako ty
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 v 16:56 ® Libor reakce na …
-
ZN> jj dobrej námět..
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 v 16:51 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> ty fotíš do čtverce !!!
Pro mě jasná jednička.
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 v 15:09 ® MP-E65mm
-
A abych si udržel svojí depresivní náladu (pohledem ven) tak přidám nějaké abstraktně depresivní zimní fotky
ať v tom nejsem sám
PS: Lybare, pochlub se......99.9% fotek jsem smazal
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 ve 13:11 ® MP-E65mm
-
Tak něco málo z Dublinu......pokus o streetovku ala výlohovku............nikdy jsem to nefotil.
reagovat - Úterý 14. prosince 2010 v 9:37 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> myslíš ty taky na něco jiného než na to žrádlo
reagovata hlavně mi neříkej , že tam jdeš především kvůli pokecu
- Úterý 14. prosince 2010 v 1:03 ® Libor reakce na …
-
tomashr> originál je originál předsedo, ale asi máš recht, hele co takhle koleno či žebra u piva?
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 22:45 ® tomashr
-
Libor> Nechci rejt, ale 4USD je přece jen lepší cena: http://cgi.ebay.com/…230546238442?…
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 22:44 ® tomashr
-
Klon> Pokud to nemotám, tak jsem si objednal tuhle: http://cgi.ebay.com/…230546238594?… . Pak jsou k tomu samostatně i ty kabely atd.. Já to chci mimo jiné kvůli time-lapse s historickou kamerou Super 8mm (ona je sice historická, ale má remote socket na 2,5mm jack, takže to jde), ale když už jsem o tom přemýšlel, tak mě zlákala ta univerzalita a možnost obsloužit jedním modulárním výrobkem všechny svoje foťáky jak drátově, tak bezdrátově. Ta spoušť totiž nemusí být bezdrát, kabel se dá připojit i přímo do řídící jednotky a přijímač pak vůbec nepoužiješ nebo si naopak koupíš druhý pro řízení dvou foťáků – dle libosti.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 22:41 ® Libor reakce na …
-
Klon> http://www.megapixel.cz/…-spoust-rc-6
tohle na tu 550 bude asi nejlepší.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 22:37 ® Klon reakce na …
-
tomashr> můžeš nějaký odkaz na tu plně digitální??
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 22:04 ® tomashr reakce na …
-
Klon> Ten Phottix je novější a opravdu o chlup lepší, ale taky dražší. Reálně ale s 433MHz moc problémů není, pro běžné užití je to celkem fuk.
reagovat
Já to nahrazuji trochu složitějším výrobkem – plně digitální spoušť, která má i intervalový spínač (time-lapse), má výměnné kabely, takže obsloužím své různé přístroje jen změnou kabelu, atd., ovšem tam jsme už v relaci něco přes 1600 korun i když si to sám koupíš z Číny přes Ebay, od překupníků tady určitě nad 2k. - Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:59 ® Klon reakce na …
-
osprey> Díky hned tam mrknu…Jednu nabídku jsem už dostal a velice zajímavou
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:58 ® Klon reakce na …
-
tomashr> Mám něco podobného jen asi v novějším kabátě…Jestli je to Phottix Plato , tak by měl jet na 2,4Ghz ( omezení rušivých elementů )
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:55 ® osprey reakce na …
-
Klon> Tady toho až taková hromada nebude. Pěkný bazar s širokou nabídkou najdeš třeba na Paladix.cz
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:48 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Na rovinu nevím – ze souvislostí usuzuji právě na 433MHz.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 21:17 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Na jakej frekvenci vysílá? 433MHz nebo ?
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 v 19:37 ® tomashr
-
sus1> Sice je to mezi mnou a susem, ale dám fotky a popis bezdrátové spouště sem veřejně, protože si myslím, že příklad tohoto zařízení může zajímat i ostatní…
V podstatě jednoduché – na foťák přijímač, který se připojí normálně do konektoru pro dálkovou spoušť. Dá se použít i sám o sobě jako spoušť, to tlačítko na něm funguje i bez baterky. Normálně je to ale přijímač, který se dá zasunout i do sáněk blesku (nebo holt „plandá“ na kabelu pod foťákem). No a k tomu vysílač – na něm není nic, tlačítko umí dva kanály, tedy „namáčknutí“ a pak spoušť. Z druhé strany jsou vidět switche, kterými se nacvaká kanál, to pro jednotlivce nemá význam, ale hodí se, pokud by to najednou užívalo víc fotografů, aby se nerušili… Toť vše
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 13:55 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Jasný,okouknem a …
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 ve 13:24 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Jo, to je na 100% to, co potřebujeme
reagovatTakže platí to z osobní pošty, večer nafotím…
- Pondělí 13. prosince 2010 ve 12:52 ® sus1
-
tomashr>
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 v 10:25 ® tomashr
-
Klon> Podívej, představa o tom, že to špatně dosadí ISO je nesmysl – to je triviální úloha výpočtu, kterou foťák dělá i bez této funkce, jen holt bez ní s tím pracuje jako s konstantou, kterou nastavíš ručně. Při automatice je výpočet stejný, jen přidáš logiku ve stylu „IF už nemůžu zmenšit clonu THEN přidej citlivost“ – tam se fakt nedá nic zkazit (anebo je to zkrátka a dobře kix, který se opraví, ale žádná „duchařina“ v tom není).
reagovat
Problém je spíš v tom, co zmiňuje MP-E 1000001 – k plnému využití pro seriózní práci musíš mít nějaké nové tělo DSLR, kde je malý pokles kvality při vyšší citlivosti. - Pondělí 13. prosince 2010 v 10:16 ® Klon
-
VŠEM !!! Omlouvám se za tento příspěvek,ale kdyby někdo měl nějaké příslušenství pro fotoaprát Canon a chtěl prodat,tak napište třeba do osobky..Bylo by to pro mého švagra který scháni objektiv ( nejlépe pevné sklo na portréty v místnosti ),dále třeba blesky,bezdrátové nebo drátové spouště na canon apod..
Ještě jednou se omlouvám,ale švagr mě poprosil jestli bych se nezeptal.Pořídil si základ Canon 550D na víc nebylo …Diky.
reagovat - Pondělí 13. prosince 2010 v 10:07 ® Klon
-
regulus> jj Budu to muset vyskoušet.Škoda že u nás je to s příslušenstvím úplně na prd.Tu nekoupíš vůbec nic.U nás obchod s fotoapráty znamená akorád foťáky co tam mají a pamětové karty a ještě baterky.Ostatní ti stejně objednávají u dodavatelů…Takže pro mě bude zkouška to koupit a když to bude doma a nebude vyhovovat,tak se snažit to prodat dál…Jinak zase šuplík
reagovat - Neděle 12. prosince 2010 ve 23:30 ® sus1
-
tomashr> Drátovou též mám.Jedná se mě o tu bezdrát.
reagovat
Bude fungovat s canonem Eos 50D?
Ještě tě budu otravovat,nějakej popisek,kolik dosah,.....
Napiš osobku,at stim tady neotravujem.Díky. - Neděle 12. prosince 2010 ve 23:27 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Můžu ti jednu z fleku prodat – mám na cestě z číny novou univerzální s řadou funkcí pro víc foťáků a v důsledku toho v dohledné době budu dávat inzerát na několik drátěných spouští, které nahradím tou jedinou. No a mimo jiné se uvolní jedna skoro nepoužitá bezdrátová… Pokud tě to zajímá tak dodám konkrétní fotky, ale je to něco jako tahle: http://cgi.ebay.com/…230360750579?… , přirozeně ale to moje je pro Canon, cena spolehlivě do 400 korun.
reagovat - Neděle 12. prosince 2010 ve 23:02 ® sus1
-
Kluci,máte někdo nějakej tip na bezdrát. spoušt?Díky.
reagovat