Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 791.400 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 5. prosince 2010 ve 20:46 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Jak.novi> tenhle typ fotky jde nějak mimo mě (jako že jsem se o to nikdy nepokoušel) ale pocitově se mi nejvíc líbí druhá z 19:22 má to takový až tajemně abstraktní nádech, bubu :-)

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 ve 20:42 ® Jak.novi
Jak.novi

Spike mě neustále přemlouvá, ať jsem vložím tyto dvě fota a chce rozsoudit, která je lepší. :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15679.jpgfoto/forum/2010/th-img15680.jpg
Neděle 5. prosince 2010 ve 20:22 ® Jak.novi
Jak.novi
reagovat
foto/forum/2010/th-img15677.jpgfoto/forum/2010/th-img15678.jpg
Neděle 5. prosince 2010 ve 20:21 ® Jak.novi
Jak.novi

První pokus o ohňostroj. Kritizujte :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15674.jpgfoto/forum/2010/th-img15675.jpgfoto/forum/2010/th-img15676.jpg
Neděle 5. prosince 2010 v 11:37 ® sus1 reakce na …

Tino> No jo, to je ale o víkendu, v tejdnu je klid.:-)

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 v 11:20 ® Tino
Tino

jj, když zrovna vedle neřežou cirkulárkoiu, nestartují tatrovku, nejezdí s bagrem, přes ulici neřežou motorovkou, nejede nám TČ, tak mi ten hluk chybí a nastartuju si Soba s třípalcem :-D

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 v 8:16 ® sus1 reakce na …

Tino> Ale ten klid,co???:-)

reagovat
Neděle 5. prosince 2010 v 8:13 ® sus1 reakce na …

regulus> To jako že jsou oba ptácí?!To já si myslim ledacos ale veřejně to napsat jsem si ještě netroufnul.:-)) :-))

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 ve 23:54 ® regulus
regulus

Mašinka pro ospreje a vtáci pro Libora a MPčko … :-D

reagovat
foto/forum/2010/th-img15646.jpgfoto/forum/2010/th-img15647.jpgfoto/forum/2010/th-img15648.jpg
Sobota 4. prosince 2010 ve 23:38 ® Tino
Tino

kdyby do Písku, ale do prdele nedaleko Písku… město to sice je, ale… :-93;

nedaleko má ženy babička chalupu. Původně jsme chtěli taky koupit chalupu na léto a stáří, ale šlo to přes chalupu k celoročnímu obývání až po RD. Protože jsme oba mohli pracovat z domova, tak nám to bylo celkem jedno, jak to máme daleko do Prahy. Teď budu možná muset řešit dojíždění do práce, ale ono se to nějak vystříbří…

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 ve 22:19 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> vostrej, vostrej jako břitva seš :-)

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 ve 21:56 ® sus1 reakce na …

Tino> Co tě zaválo do Písku?Taková prdel.:-)

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 ve 21:51 ® sus1 reakce na …

Sander> Vždy jen byl.Blil – jen jednou a to ve 14,když jsem tak nějak začínal s alkoholem.:-)

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 ve 21:42 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > byl nebo blil? :-)

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 ve 21:40 ® sus1 reakce na …

Tino> To už si nepamatuju.:-))
Ale byl jsem tam jednou v kině,to vim naprosto přesně.:-)

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 ve 21:30 ® Tino
Tino

a koupal se v kašně a vybíral z ní drobné, ne? :-D

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 ve 21:29 ® sus1 reakce na …

Tino> Ty seš Z Litáku??Tam jsem byl na vojně.:-) V Jiříkovejch a na náměstí se několikrát vožral jako pes.:-))

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 ve 21:26 ® Tino
Tino

nojo, neopaluj se když jsi u moře. ;-) Byli jsme tam na výcviku psích záchranářů. Sranda, ale protože jsme byli noví, tak jsme se docela nechytali. :-)

Styl jízdy – ne, tak jezdí majitelé koncerňáků. My se kocháme… Pražský styl jízdy je o něco dynamičtější, ale efektivnější. Prostě nečekáš na kilometrovou mezeru mezi auty na kruháči, ale jen mírně přibrzdíš a vsuneš se mezi ně. Tohle jsem jednou udělal u nás v Litoměřicích a ten druhej řidič to nějak nemohl rozdejchat… přitom za mnou měl ještě 3m místa. :-)

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 ve 21:16 ® sus1

Tino> To u nás řikáme pražákům,bo jsou voprásknutý, jako naši tmavší obyvatelé.Myslí si, že jim to ,,tady '' patří a my jsme něco mín než oni.Naštěstí ?! ti,co tu jsou už delší čas?!pochopili.:-)
styl jízdy – takže věčně někomu nalepenej na nárazníku a ruku neustále na klaksonu???!:-))

Edit: Ta tvoje fotka pesa se mě líbí víc než ta Klonova.

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 ve 21:08 ® Tino
Tino

sotva jsem to tam editoval, už má někdo kecy :-D

Jakej vopálenej pražák? Já z prahy nejsem… je teda pravda, že jsem tam žil asi 14let, pochytil jsem pražskou intonaci, pražský styl jízdy… :-)

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 ve 21:05 ® sus1

Tino> Ten ,,vopálenej pražák'' to tam za tim psem kazí.:-))
Já bych to nefotil ,teda.

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 ve 21:03 ® Tino
Tino

to my máme modelku i mazla ;-)

p.s. druhá fotka je čistě dokumentační. To aby mě někdo nepéroval za uřízlý loket, uřízlé zápěstí, uřízlé packy, dotyk hlavy s kamenem, nárazník oktávky, červený kámen, modrou karimatku, nakloněný horizont…

… né, ten tam vlastně není :-D

reagovat
foto/forum/2010/th-img15643.jpgfoto/forum/2010/th-img15644.jpg
Sobota 4. prosince 2010 v 17:54 ® spike reakce na …
spike

skwor> Kdyby jen na focení a malování, Libor umí i suprově vyprávět, hlavně o sumci,…:-)

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 v 16:52 ® džigit

Klon> ten můj občas taky nechce foto :-))

reagovat
foto/forum/2010/th-img15642.jpg
Sobota 4. prosince 2010 v 16:15 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > ty voe, to jsou dudy!

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 v 16:02 ® skwor reakce na …
skwor

Libor> Teda, jsem nevěděl, že máš talent i na malování :-) O focení to je známé, ale tohle je překvapení :-)

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 v 15:59 ® Klon
Klon

Libor> nakres super a postřehy chápu.Problém je v tom že můj hafík poslouchá na slovo,ale foťák ee.Má zkoušky na poslušnost,obranu a stopu a vyhrala i pár ne velkých soutěží. ALE jediny nešvar který má je že nesnaší foták.Jakmile ho vytáhnu tak by ho nejradějí rozkousala nebo se otáčí nebo jde pryč.Nemužu jí to odnaučit… V neposlední řadě to bude asi zvuk fotoaparátu,ale vypnout jsem to nezkoušel.Doufám že jí vadí zrovna toto.Příště to budu zkoušet bez zvuku a podle tvých rad.

Díky.

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 v 15:40 ® Libor
Libor

Klon> Udělal jsem Ti nákres, jak fotit portrét psa:-)) .

Fotky tohoto typu nejsopu těžké. Pošlu pár postřehů na co dbám při focení psů:

Celkově to vidím takto:

1. není foceno z úrovně očí psa, je potřeba jít níže, třeba pokleknout.
  2. Pes je otrávený, sedí jak buchta a na všechno prdí
  • zde je potřeba ho něčím zaujmout, (pískání, bručení, tleskání, jitrnice, buřt, pozor kočička!, tleskání, mávání hračkou, pískání míčkem atd.)
  1. mít poslušného psa – povel zůstaň jde u psa naučit s přehledem za tři dny, na cvičáku by Ti měli pomoci, je to základ.
  2. Obloha v pozadí zas tak nevadí, ale není nic jednoduššího než si dát psa jinam,nebo překomponovat tak, kde pozadí bude tvořit kopec či nějaká terénní vlna, křoví v dálce apod. Nějaké filtry potom netřeba, u focení psů je přechoďák nepraktickej.
  3. Dost podstatné je to, že pokud jdeš fotit nebo dělat něco jiného, tak výsledky nebudou zpravidla takové jako kdyby jsi šel fotit psa… .

Celkově shrnuto, nauč psa trochu poslouchat, přečti si těch pár rad a pak s ním jdi na procházku s cílem udělat fotku toho psa. Garantuji Ti, že výsledky budou lepší díky připravenosti, vědění co chceš fotit atd. :-)

S rybama je to horší, chtějí rychle do vody, nejdou vycvičit a nežerou jitrnice.

P.S. letadlo je tam kvuli regulovi :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15641.jpg
Sobota 4. prosince 2010 ve 14:06 ® Klon reakce na …
Klon

Libor> já to mám v odeslaných,ale velikost je fakt myslím velká.Kdyby přesto nic,tak pošlu jen raw,jestli chceš.

reagovat
Sobota 4. prosince 2010 ve 13:53 ® Libor
Libor

Klon> nic nedošlo, bude to asi moc velké, samotný raw postačí, ale asi má několik mega.

reagovat