Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.400 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 5. prosince 2010 ve 20:46 ® MP-E65mm reakce na …
-
Jak.novi> tenhle typ fotky jde nějak mimo mě (jako že jsem se o to nikdy nepokoušel) ale pocitově se mi nejvíc líbí druhá z 19:22 má to takový až tajemně abstraktní nádech, bubu
reagovat - Neděle 5. prosince 2010 ve 20:42 ® Jak.novi
-
Spike mě neustále přemlouvá, ať jsem vložím tyto dvě fota a chce rozsoudit, která je lepší.
reagovat - Neděle 5. prosince 2010 ve 20:22 ® Jak.novi
- reagovat
- Neděle 5. prosince 2010 ve 20:21 ® Jak.novi
-
První pokus o ohňostroj. Kritizujte
reagovat - Neděle 5. prosince 2010 v 11:37 ® sus1 reakce na …
-
Tino> No jo, to je ale o víkendu, v tejdnu je klid.
reagovat - Neděle 5. prosince 2010 v 11:20 ® Tino
-
jj, když zrovna vedle neřežou cirkulárkoiu, nestartují tatrovku, nejezdí s bagrem, přes ulici neřežou motorovkou, nejede nám TČ, tak mi ten hluk chybí a nastartuju si Soba s třípalcem
reagovat - Neděle 5. prosince 2010 v 8:16 ® sus1 reakce na …
-
Tino> Ale ten klid,co???
reagovat - Neděle 5. prosince 2010 v 8:13 ® sus1 reakce na …
-
regulus> To jako že jsou oba ptácí?!To já si myslim ledacos ale veřejně to napsat jsem si ještě netroufnul.
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 ve 23:54 ® regulus
-
Mašinka pro ospreje a vtáci pro Libora a MPčko …
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 ve 23:38 ® Tino
-
kdyby do Písku, ale do prdele nedaleko Písku… město to sice je, ale…
nedaleko má ženy babička chalupu. Původně jsme chtěli taky koupit chalupu na léto a stáří, ale šlo to přes chalupu k celoročnímu obývání až po RD. Protože jsme oba mohli pracovat z domova, tak nám to bylo celkem jedno, jak to máme daleko do Prahy. Teď budu možná muset řešit dojíždění do práce, ale ono se to nějak vystříbří…
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 ve 22:19 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> vostrej, vostrej jako břitva seš
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 ve 21:56 ® sus1 reakce na …
-
Tino> Co tě zaválo do Písku?Taková prdel.
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 ve 21:51 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Vždy jen byl.Blil – jen jednou a to ve 14,když jsem tak nějak začínal s alkoholem.
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 ve 21:42 ® Sander reakce na …
-
sus1 > byl nebo blil?
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 ve 21:40 ® sus1 reakce na …
-
Tino> To už si nepamatuju.
reagovat
Ale byl jsem tam jednou v kině,to vim naprosto přesně. - Sobota 4. prosince 2010 ve 21:30 ® Tino
-
a koupal se v kašně a vybíral z ní drobné, ne?
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 ve 21:29 ® sus1 reakce na …
-
Tino> Ty seš Z Litáku??Tam jsem byl na vojně.
reagovatV Jiříkovejch a na náměstí se několikrát vožral jako pes.
- Sobota 4. prosince 2010 ve 21:26 ® Tino
-
nojo, neopaluj se když jsi u moře.
Byli jsme tam na výcviku psích záchranářů. Sranda, ale protože jsme byli noví, tak jsme se docela nechytali.
Styl jízdy – ne, tak jezdí majitelé koncerňáků. My se kocháme… Pražský styl jízdy je o něco dynamičtější, ale efektivnější. Prostě nečekáš na kilometrovou mezeru mezi auty na kruháči, ale jen mírně přibrzdíš a vsuneš se mezi ně. Tohle jsem jednou udělal u nás v Litoměřicích a ten druhej řidič to nějak nemohl rozdejchat… přitom za mnou měl ještě 3m místa.
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 ve 21:16 ® sus1
-
Tino> To u nás řikáme pražákům,bo jsou voprásknutý, jako naši tmavší obyvatelé.Myslí si, že jim to ,,tady '' patří a my jsme něco mín než oni.Naštěstí ?! ti,co tu jsou už delší čas?!pochopili.
styl jízdy – takže věčně někomu nalepenej na nárazníku a ruku neustále na klaksonu???!Edit: Ta tvoje fotka pesa se mě líbí víc než ta Klonova.
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 ve 21:08 ® Tino
-
sotva jsem to tam editoval, už má někdo kecy
Jakej vopálenej pražák? Já z prahy nejsem… je teda pravda, že jsem tam žil asi 14let, pochytil jsem pražskou intonaci, pražský styl jízdy…
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 ve 21:05 ® sus1
-
Tino> Ten ,,vopálenej pražák'' to tam za tim psem kazí.
reagovat
Já bych to nefotil ,teda. - Sobota 4. prosince 2010 ve 21:03 ® Tino
-
to my máme modelku i mazla
p.s. druhá fotka je čistě dokumentační. To aby mě někdo nepéroval za uřízlý loket, uřízlé zápěstí, uřízlé packy, dotyk hlavy s kamenem, nárazník oktávky, červený kámen, modrou karimatku, nakloněný horizont…
… né, ten tam vlastně není
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 v 17:54 ® spike reakce na …
-
skwor> Kdyby jen na focení a malování, Libor umí i suprově vyprávět, hlavně o sumci,…
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 v 16:52 ® džigit
-
Klon> ten můj občas taky nechce foto
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 v 16:15 ® Sander reakce na …
-
Libor > ty voe, to jsou dudy!
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 v 16:02 ® skwor reakce na …
-
Libor> Teda, jsem nevěděl, že máš talent i na malování
reagovatO focení to je známé, ale tohle je překvapení
- Sobota 4. prosince 2010 v 15:59 ® Klon
-
Libor> nakres super a postřehy chápu.Problém je v tom že můj hafík poslouchá na slovo,ale foťák ee.Má zkoušky na poslušnost,obranu a stopu a vyhrala i pár ne velkých soutěží. ALE jediny nešvar který má je že nesnaší foták.Jakmile ho vytáhnu tak by ho nejradějí rozkousala nebo se otáčí nebo jde pryč.Nemužu jí to odnaučit… V neposlední řadě to bude asi zvuk fotoaparátu,ale vypnout jsem to nezkoušel.Doufám že jí vadí zrovna toto.Příště to budu zkoušet bez zvuku a podle tvých rad.
Díky.
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 v 15:40 ® Libor
-
Klon> Udělal jsem Ti nákres, jak fotit portrét psa
.
Fotky tohoto typu nejsopu těžké. Pošlu pár postřehů na co dbám při focení psů:
Celkově to vidím takto:
- není foceno z úrovně očí psa, je potřeba jít níže, třeba pokleknout.
- Pes je otrávený, sedí jak buchta a na všechno prdí
- zde je potřeba ho něčím zaujmout, (pískání, bručení, tleskání, jitrnice, buřt, pozor kočička!, tleskání, mávání hračkou, pískání míčkem atd.)
- mít poslušného psa – povel zůstaň jde u psa naučit s přehledem za tři dny, na cvičáku by Ti měli pomoci, je to základ.
- Obloha v pozadí zas tak nevadí, ale není nic jednoduššího než si dát psa jinam,nebo překomponovat tak, kde pozadí bude tvořit kopec či nějaká terénní vlna, křoví v dálce apod. Nějaké filtry potom netřeba, u focení psů je přechoďák nepraktickej.
- Dost podstatné je to, že pokud jdeš fotit nebo dělat něco jiného, tak výsledky nebudou zpravidla takové jako kdyby jsi šel fotit psa… .
Celkově shrnuto, nauč psa trochu poslouchat, přečti si těch pár rad a pak s ním jdi na procházku s cílem udělat fotku toho psa. Garantuji Ti, že výsledky budou lepší díky připravenosti, vědění co chceš fotit atd.
S rybama je to horší, chtějí rychle do vody, nejdou vycvičit a nežerou jitrnice.
P.S. letadlo je tam kvuli regulovi
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 ve 14:06 ® Klon reakce na …
-
Libor> já to mám v odeslaných,ale velikost je fakt myslím velká.Kdyby přesto nic,tak pošlu jen raw,jestli chceš.
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 ve 13:53 ® Libor
-
Klon> nic nedošlo, bude to asi moc velké, samotný raw postačí, ale asi má několik mega.
reagovat