Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.400 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 4. prosince 2010 ve 13:23 ® Klon reakce na …
-
Libor> posláno originál + raw.
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 ve 12:16 ® Libor
-
Klon> pošli mi ji do mailu, který mám v profilu, podívám se na ni.
reagovat - Sobota 4. prosince 2010 ve 12:12 ® Klon
-
MP-E65mm> Díky za názor.problem byl že vyfotit psa je u mě problém a realizovat něaký umělecký dojem je v tomto případě velmi obtížné.Údajně jsem šel fotit něco jiného a když jsem viděl hafana v této pozici,tak jsem měl cca pár vteřin jí rychle blejsknout.Jak už jsem psal vidí foťák a bere čáru… Foceno canon eos 550D, a ostré světlo od slunce.Myslím že jsem musel i do mínusu,ale to byla taková rychlovka…Jde to nějak upravit v PS??
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 ve 22:19 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Ve sportce by mě stačilo 1×, to máš pravdu.
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 ve 21:45 ® MP-E65mm reakce na …
-
Klon> tak trošku sis odpověděl sám, na úpravu je už pozdě. Na to musíš myslet při pořizování. Budu k tobě upřímný, ta fotka není dobrá.........je to tam moc nacpaný, dej víc místa.........běž níž........nevím čím si to cvakal, ale dal bych tomu nějakou akci (třeba).........nebo protisvětlo, prostě cokoliv jen aby to nebyl cvak do prázdna..........ehm, teda do psa
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 ve 21:33 ® osprey reakce na …
-
sus1> 2× – to odpovídá…
Ale jsou věci v životě, které se ti nestanou ani takhle často.
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 ve 21:21 ® sus1
-
osprey> Já je sem budu dávat furt,at se třeba kousnou do prd…!!
reagovat
Párkrát = 2× - Pátek 3. prosince 2010 ve 20:36 ® osprey reakce na …
-
ZN> Jednoduché, čisté, promyšlené. Kompozičně mi to připomíná některé obrazy.
Akorát nemám tendenci pořizovat takové fotky, ale to je dobře. Kdyby všichni fotili stejně, nebylo by se na co koukat.
sus1> A ty nemel a v klidu sem ty fotky dávej. Kritiky uneseš vagón a párkrát už jsme tě i pochválili
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 ve 20:30 ® Klon
-
Ahoj chlapi,mohly by jste pomoci nějak s úpravou???Jde mi o to aby to nebe bylo modré a né přepálené.Fotka se mi líbí,rozostření a horizont byl záměr,ale filtry jsem neměl sebou a ted mě to mrzí a hlavně vyfotit hafana je nadlidský výkon.Jakmile na ní vezmu foták je v turánu v pr…i.Tahle se mi povedla po cvičáku když byla vyřízená.. Díky.
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 v 17:22 ® regulus
-
???
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 v 17:04 ® sus1
-
tomashr> Tak je vem příště na ryby,až se zase potkáme.
Kluk je podobnej mamině,vid??
Už je sem raděj nedávej,at si někdo nezačne myslet,že jsem na děti.Edit:Neni to dole nějak moc na těsno?
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 v 15:22 ® tomashr
-
Pro suse – tady máš kluka a nejmenší dceru na jedné fotce, ať se ti zlepší přehled
reagovat
Jinak pro všechny – asi nějak takhle ta BW tónovaná fotka z Polaroidu vypadá po odstranění původních nesrovnalostí ve zpracování, v originále to mimochodem vypadá docela hodně dobře, tohle je prostě co kus, to originál a do počítače to plně převést nejde a musí se vidět naživo. Ale aspoň z hlediska podání BW to je teď docela blízko. Příležitostně ještě zkusím naskenovat nějaký „image transfer“, ale to už je vyloženě výtvarná technika, která je od normální fotky dost daleko. - Pátek 3. prosince 2010 ve 14:32 ® tomashr reakce na …
-
ZN> Čtverec taky dobrej, tomu bych dal možná dokonce i tak 4,5 z 5ti
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 ve 14:27 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> 8:27 – zajímavá kompozice. Mimochodem , to tvoje barevný podání je tak specifický, že bych Tě nejspíš už poznal
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 ve 14:21 ® kerob reakce na …
-
ZN> ta se mi moc libi
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 ve 13:59 ® sus1 reakce na …
-
ZN> To máš za tu věž.
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 ve 13:42 ® ZN reakce na …
-
sus1> proč nesedí? Ten čtverec u mě není dogma, převážnou většinu fotek do čtverce nefotím. Jen mě posledních pár let čtverec hodně zajímá, je to takové zvláštní, učím se na tom úplně nový pohled na kompozici.
Ale zrovna typ takovýchto fotek (viz vložená) je mi hodně blízký, mám takové fotky rád.
A když chceš čtverec, tady ho máš. Je to letošní pokračování loňské série
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 ve 13:30 ® ZN reakce na …
-
tomashr> jasan, souhlas.
I když je to snad 1600 ISO, z ruky, 1/20, prostě zrovna v tomto případě by ten analog byl mnohem zajímavější, to kouzlo by tam bylo.
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 ve 12:15 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Máš to nakřivo a neni to ve čtverci,to k tobě nesedí.
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 ve 12:14 ® tomashr reakce na …
-
ZN> Tohle bych definoval jako „pěkná klasika“ – je to pojetí barové fotky, které už jsem viděl mockrát od řady autorů, ale to vůbec nevadí, příjemně se mi na to kouká, je to docela čisté bez něčeho výrazně rušivého – tak 4 body z pěti
reagovat
Ale jedno rýpnutí spíš na MP než na tebe – je to fotka, která by právě z té „plastové krabičky na analog“, kterou odmítá řadit do fotografie, dost možná získala nemalé kouzlo navíc - Pátek 3. prosince 2010 ve 12:11 ® sus1
-
ZN> Proč stojí za hovno??
reagovat
Naštěstí tam nebydlim,takže z toho trauma nemam.
Ano, zlepšit se může,ale i když se na to dře,stejně neosáhne takové úrovně jako ten s tím ,, narozeným" umem.Viz jiné obory. - Pátek 3. prosince 2010 ve 12:05 ® ZN
-
a dám sem fotku z jednoho baru v Puerto Banúz
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 v 11:55 ® ZN reakce na …
-
sus1> bezesporu je. Ovšem, zlepšit ve focení se může prakticky každý, a o to tady jde.
Btw.,kyby jsi tady nedal tu fotku s tou věží, tak by jsi se nikdy nedozvěděl, že stojí za hovno a proč. A žít celý život v sebeklamu, to přece není dobrý
reagovat)
- Pátek 3. prosince 2010 v 11:21 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Tu tvojí poslední větu jsem včera taky psal. Myslim si,že to je asi ten největší základ úspěchu.
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 v 11:20 ® sus1 reakce na …
-
Tino> Jenomže to(chaos) až vidíš pak na fotce.I když o tom vim, oko vidí věž a něco okolo,ale že by se soustředilo úplně na všechny detaily?? Opravdu asi bude lepší sem nic nedávat( jako to dělají ostatní) a fotit si jen pro sebe co chci a kdy chci.
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 v 10:51 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> 7:27 – pěkně jsi to napsal, souhlasím.
Někdo může řídit auto celý život, ale šofér je na hovno. Někdo řídí dva roky, a je to výborný šofér, a s nabývajícíma zkušenostma ještě lepší. Stejně je to s focením, s malířstvím, se sportem, se vším. Je ale fakt, že i velcí mistři se pořád snažili posunout dopředu, někdy k užitku, někdy ne. Prostě…člověk se s tím víceméně musí narodit.
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 v 8:51 ® Tino
-
nojo, je to o vývoji… u mě je to tedy poslední dobou stagnace. Sice okolo je pěkný krajina, ale jak v ní jsem furt, tak už má „fotografickou slepotu“. Prostě ty hezké věci nevidím. Na druhou stranu je to vlastně výhoda, protože v sobě nemám „jé, tady je krásně, motýli lítaj, les voní, sluníčko hřeje“ a musím se rovnou zamyslet nad tím, jestli je ta fotka OK nebo ne… Pořádně vlastně fotím jen někde na dovolené, ale tam je samozřejmě obsažen ten „JÉ efekt“
Ke komentáři o fotce věže> tak proč to fotíš/publikuješ, když sám uznáš, že to je chaos a že s tím nejde nic dělat?
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 v 8:27 ® MP-E65mm
-
tomashr> Asi každý si prošel obdobím kdy focení byla priorita. Já sám za sebe musím říct, že už tak tři roky to není jako když jsem vůbec poprvé začal fotit a tím myslím fotit. Cvakání na analogové plastové krabičky do toho opravdu nepočítám. Jen chci naznačit, že to není až tak o tom jak kdo dlouho fotí. Znám lidi, kteří fotí krátkou dobu a mají to vidění, vědí co mají dělat..........je to podle mého taky o přístupu a sebekritika tam hraje též velkou roli. Je dobrý tu laťku čas od času posunout o kousek výš.
Co se týká změny, ano docela dobře si dovedu představit, že začnu fotit něco jiného........ostatně, letos jsem se o to chtěl pokusit, ale časově jsem to nedal..........snad přístí rok. Nicméně makro sklu zůstanu věrný ( já s tím víceméně fotím vše)
reagovat - Pátek 3. prosince 2010 v 7:04 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Já mam furt za orloj ten v Praze a nebo něco k tomu podobného.Toho vašeho by mě nenapadlo k orloji vůbec řadit.
Ale je dobře,že tet to vim, že ho mají i v Brně.Edit:Už si mě to řikal,ale nedocvaklo mě to.
reagovat - Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 21:55 ® regulus
-
sus1> úd je „orloj“ jestli ti to nedošlo, ale nedám, je to furt to samý. Šel jsem do štatlu, vzal foťák sebou, ale nepřepadl mě žádnej nápad, je to prostě jen pár cvaků …
O víkendu má bejt hezky, tak možná někam vyrazím na špacír a třeba i něco nafotím, uvidí se.
reagovat