Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 791.434 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 21:42 ® sus1

regulus> Ještě tam máte úúd, na náměstí, a na Robura bych málem zapoměl.??!:-))

Musim je trochu nazdvednout bo by tady jenom okouněli a nic by neřekli.:-)

Ukaž orloj ????!!!!:-O :-O

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 21:37 ® regulus
regulus

No vy jste se dneska rozkecali … :-O

Fotku vám sem nedám, mám jenom „orloj“ s vánočním jarmarkem a musel bych poslouchat, že nic jinýho nefotím. :-D

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 21:29 ® sus1

tomashr> Ještě k té poslední fotce – z téhle strany věže nedavno skočila 20 letá dívka z Liberce.
Asi dojde na jaře k namontování zábran a tudíž už nebude možnost to fotit bez nich.
Nikam jinam si stoupnout nejde,vlevo halda stromů(park) a v pravo dům se začínající vysokou kamenná zedí.Tohle jsem fotil z prostředka silnice.V autech koukali divně,no?!:-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 21:11 ® sus1 reakce na …

tomashr> Já si totiž ty nejlepší schovávam,ty sem nikdy nedam.:-))

Nemůžu si dovolit,aby to pak náhodou s ZNkem neseklo,co je to za kvalitu,by potom Samayang musel ihned zahodit do koše.:-))

To je právě tak,20 stejnech(po­dobnejch) fotek a z toho s velkou bídou jedna k publikaci.Na fotáku to vyzerá jakž takž a doma je to hnus,velebnosti.:-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 21:06 ® sus1 reakce na …

Tino> On tam totiž takovej chaos je.Tam (z toho místa,kde jsem sem stál ) opravdu moc nejde vymejšlet.:-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 20:46 ® tomashr reakce na …

sus1> Úplně stejně jako Tino si myslím, že ta poslední je lepší – tam nemáš takový chaos a nějak to ladí lépe dohromady. Uřízlý objekt vpravo nehodnotím, to by člověk musel vidět na místě, celkově je ale tahle fotka určitě „čistší“ než předchozí „věž“.

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 20:43 ® Sander
Sander

To je proto, že to fotil na červenou!

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 20:42 ® Tino
Tino

poslední je lepší, aspoň tam nečumí napůl uřízlá STOPka, nad ní kus střechy a čouhající lampa a z druhé strany taky jakési trojúhelníkové ufo v prostotu. Navíc jsi to mohl fotit před 12tou. Možná by byly lepší stíny.

Uff, nebudu dál kritizovat. Už teď se bojím sem dát další fotku. ;-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 20:07 ® sus1

Stále stejný název.:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15616.jpgfoto/forum/2010/th-img15617.jpg
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 20:00 ® sus1

ZN> Já neřikam vůbec nic.Jen sem vložil, jestli to neni zase moc ,,barevný " atd.:-) Jinak jestli nevíš co to je?!,tak je to Černá věž v Klatovech,Majere.:-))
A fotil jsem to proto,že ji ještě se sněhem nemam.:-)
Ale že jsi to ty,tak tě pošlu ještě jednu.:-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 19:53 ® ZN reakce na …
ZN

sus1> musel jsem… Hovno, Majere, hovno musel:-)) ) Fakt nevím, proč jsi to fotil. Ale třeba jsi něco myslel, jen jsem to nepochopil. Tak co jsi chtěl říct?

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 19:32 ® sus1

tomashr> Musel jsem,protože dole byl ještě větší ,,bordel", než je vidět tet.Nebo tam nechat vše,ale to se mě nelíbilo a ani vám tady by to nešlo pod vous.:-)

Edit:Barevnost fotek mě taky u některých kousků neseděla a tak jsem trochu hledal a......našel.Na fotáku nastavena sytost do plusu 3 – už je na nule.:-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 19:27 ® tomashr reakce na …

Tino> No ono principiálně nejsi tak daloko od pravdy, z technického hlediska má tento polaroid snímek opravdu problém trochu podobný tomu, co se stane s BW fotkou při blbém ustálení. Už to ale mám (snad) zvládlé, časem možná pošlu nějaké další ukázky. Ale je na to blbá roční doba, těm polaroid filmům moc „nechutná“ mráz, takže focení venku není jednoduché. To mě ale netrápí, projdu si fázi „technologických testů“ a na jaře se dám do reálných pokusů při focení :-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 19:23 ® tomashr reakce na …

sus1> U téhle fotky mi tonalita a kontrast přijde v normě, spíš mi nějak nesedí ten spodek kompozičně – spousta rušivých prvků, typicka ta uřízlá střecha auta :-((

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 18:26 ® sus1

Poslední,ale běda,běda??!!:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15614.jpgfoto/forum/2010/th-img15615.jpg
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 18:05 ® sus1 reakce na …

Tino> Jj,koukal jsem.:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15612.jpg
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 18:04 ® sus1 reakce na …

Tino> Přesně tak.:-> .:-))

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 17:02 ® Tino
Tino

dipp tam má omalovánek daleko víc…

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:59 ® Tino reakce na …
Tino

sus1 > nojo, už mlčím… aktivně se snažím učit fotit teprve 10let, takže jsem v tom vlastně malej kluk :-D

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:58 ® Tino
Tino

tomashr: no a mě ta fotka přišla jako špatně ustálená BW… :-) Taky mi jich jde pár do rezava, když jsem blbě vypral ustalovač.

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:55 ® sus1 reakce na …

Tino> Helé??!!neser jo??!!ještě ty tady začínej dělat chytrýho.:-))

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:52 ® Tino
Tino

ad 2.12. 11:13 > ale dobrá omalovánka, ne? ;-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:50 ® sus1

tomashr> A dopr......:-x už mlčim.:-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:48 ® tomashr reakce na …

sus1> No jasně, jen ti uteklo, že mám kluka jen jednoho a k němu samé baby :-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:46 ® sus1

tomashr> Tak to se omlouvám ale opravdu jsem to nepoznal.Kluka tvého znám,tak jsem myslel,že je to tvoje druhé dítko.:-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:43 ® tomashr reakce na …

sus1> Chápu jak to myslíš, ta asociace je pochopitelná :-)
Jinak to ale není kluk, nýbrž holka a ta fotka je naopak velice nová – tohle je totiž takové nestandardní retro. V praxi je to totiž spíš kříšení historického výrobku – skupina nadšenců v Holandsku postupně oživuje výrobu téměř od nuly. V dnešní době tím přihlížejícího pořádně překvapíš, je to téměř zapomenuté…

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:39 ® sus1

osprey> Noo??!ještě že je tady taky někdo,kdo sem dává fotky na how… a ne jenom já.:-))
Jenomže nevíme, jak dlouho je to bude ještě bavit něco k tomu říct.:-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:37 ® sus1

tomashr> Tet si mě rozesmál,když jsem čet – ,,Tohle je můj vůbec první pokus ...... a vidím tam toho malého kluka.:-)
Těch 15 let je jak píšeš,ze začátku to nebylo žádné terno.:-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:34 ® sus1

MP-E65mm> :-) to je taky řešení.Od tet to budu taky tak dělat,takže vlastně už sem nedam nikdy nic.:-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:33 ® kerob
kerob

tomashr> :-)

reagovat