Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 791.434 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:19 ® tomashr reakce na …

kerob> Není to blbost, vyhrál jsi…
Tohle je můj vůbec první pokus s „výtvarným filmem“ z obnovené výroby nadšenců z „The Impossible Project“ – BW film se sépiovým tónováním. Přístroj Polaroid Impulse, vydražený na Aukru za 50 korun :-)
Dají se z toho dostat i lepší fotky a hlavně jde dělat image transfer, kdy „sloupneš“ emulzi a přeneseš to na jiný materiál. Příležitostně ukážu i nějaké další výsledky, tohle je ale opravdu vůbec první fotka, kterou jsem touto metodou udělal…

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:16 ® kerob reakce na …
kerob

tomashr> vypada to jako z Polaroidu ale to je blbost… :-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:14 ® tomashr

džigit> není, i když i tu ve své sbírce „netradičností“ mám. Nechám to ještě chvíli bez odpovědi, schválně jestli někoho napadne správné řešení.

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:12 ® džigit

tomashr> neni to obscurní camera?

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 16:05 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> Já zase momentálně víc času než „normálním focením“ trávím různými pokusy s „retropostupy“.
Kdopak třeba ví, jak vznikla tato fotka?

reagovat
foto/forum/2010/th-img15611.jpg
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 15:47 ® osprey reakce na …
osprey

MP-E65mm> No vidíš – a já sem ještě nedal žádnou fotku, která by za něco stála. Lidi je zkritizujou, diskuze plyne a další lidi se nebojí vkládat svoje fotky, když i redaktor serveru dostane po čuni a jsme pomalu nejaktivnější otázka na serveru.

A tak to ma byt, bo tak je to dobre. :-))

Fakt ale je, že už bych s tím svým focením mohl něco udělat…

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 14:01 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> Záleží na intenzitě. Já třeba fotím určitě už cca 25 let, ale samozřejmě v tom byly období, kdy jsem měl focení za opravdu absolutní prioritu stejně jako období, kdy jsem fotil tak maximálně ve stylu „rodinných cvaků“. A jelikož se i měnily obory focení, které mě lákaly, tak se nedá nějak vyčíslit, kolik jsem čemu věnoval času. To je asi odpověď i pro tebe – ty jsi z hlediska focení taková ta dnešní intenzivnější „digitální generace“, pokud by ses držel jen nějakého oboru, tak se možná za 9 let posuneš hodně daleko, ale já bych si spíš vsadil na to, že se postupem času začneš zajímat o nějaký jiný obor focení atd.

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 13:59 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> nedávno jsem Ti psal, že můj čas příjde co se týká fotek...........a díky své soudnosti jak píše „Lybar-ten co loví sumce ve Švýcarech“ a sebekritice prostě a jednoduše nic nemám........­...resp. spokojenost mých " výtvorů" je na bodě nula. Než sem dám něco o čem jsem přesvědčený že to stojí za ....... tak radši nic nebude :-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 13:53 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> 15 let? to je docela dlouhá doba. Je otázkou co si pod tím má člověk představit...­.......to by mě zajímalo kde budu za 9 let...........:-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 13:31 ® sus1

Libor> A proč myslíš?,že sem je sem dal?(Poslední úpravy za pomocí auto hdr, jestli myslíš tyhle) a taky aby sem se něco dozvěděl,pokud to teda někoho neobtěžuje.Nikdo z vás sem fotky nedává a jenom ,,kecá „(bez urážky).Kdy si sem ty něco naposled dal?a nebo někdo jinej??Myslíš,že to někoho baví sem pořád dávat fotky a poslouchat,třeba to cos napsal ty a nebo – málo světla,blbě natočený a vůbec,já bych tohle nefotil.“

Jak řikam,mě kritika nevadí,kdybych nechtěl,tak to sem dávat nebudu a bude hotovo,ale o tom neni.Každej bohužel nejsme stejnej a každému to nevoní i když je to třeba myšleno v dobrém.

Jinak moje úpravy – je fakt,že jsou někdy provokativní(schvál­ně),to vim,ale jinak se tady nic dít nebude a budete jen koukat a nic,to je mimochodem vyzkoušený,to neni žádná teorie.
Na druhou stranu,mam ,,sladěnej " monitor s ,,výrobcem " fotek kam chodim a shoduju se s nim téměř na 100%,to co on má na monitoru mam já a pak to souhlasí i s tim ,co vidim na papíře a s tim jsem naprosto spokojenej zase já.Jak to vypadá potom tady?to už věc zase jiná.

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 13:25 ® Libor
Libor

ZN> plně souhlasím s Tvým názorem na HDR

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 13:24 ® Libor
Libor

Sám jsem poslední dobou fotil málo, a z toho co jsem vyfotil jsem byl tak soudnej a hned jsem to vymazal :-) .

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 13:22 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> v tom případě jsem zapoměl napsat že tvých několik posledních fotek podle mě stálo pěkně za prd. Téma třeba dobré ale ty úpravy přeháníš i kompozičně špatný.

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 13:16 ® sus1 reakce na …

Libor> Jo,to bude asi ono,fotit si co chci a kdy chci.Občas se pozepta na radu a pak si to v hlavě srovnat sám,co a jak příště dělat.
S tou kritikou souhlasim a nejsem proti,ostatně to už jsem tady psal.

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 13:11 ® Libor
Libor

Ačkoliv já sám patřím mezi cvakálky, snažím se někam posunout. ALE fotím pro radost a protože mě to baví, po nikom se neopičím a fotím si jak chci. Negativní kritiku beru jako posuvník dopředu. Jsem rád i za každou radu.

tomashr> MP-11652mm> problémy webů které popisujete jsou globální a vidět jsou na všech serverech. Všude se najdou osoby uznávané, osoby znalé, chytří, hlupáci, praktikové a teoretici, rypáci, amatéři, nudící se diskutéři, notoričtí pisálkové co musejí ke všemu něco napsat i když je to mimo téma ,lidé co se opičí, řiťolezci a jiné kriminální živly:-)

Všichni jsou asi potřeba, jen je otázka v jakém složení, to si myslím určuje kvalitu či „hodnotu“ webové diskuze.

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 13:10 ® sus1

MP-E65mm> Ale vůbec mě to nepřijde povrchní,proč by taky mělo.Já fotim teprve 15 let a to je málo(asi), a nebo jsem se měl narodit o něco déle,aby se ze mě stal odborník díky revoluci,to se jich tolik najednou narodilo a rodí??!!:-) Asi se s tim ten daný člověk musí narodit,něco se přiučí,to je fakt ,ale má ,,to" v sobě.Je dobře,že jich je na světě jen několi,co jsou opravdu ,,fotografové"­.Kdyby mohl publikovat každej,co fotí??!!tak to asi .....
Dělam si srandu,ale je to bohužel tak,nejen ve focení.

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 13:07 ® sus1 reakce na …

tomashr> Mě osobně kritika nevadí a taky nemluvim o lidech neznámích.Nic neni hloupého a tys to zase nepochopil.Bavím se o lidech co sem chodí a ti všichni fotí!!!Je to tak těžký sem dát svoji fotku a říct,mělo by to bejt asi takhle??,když tomu teda rozumim??!
Já to řikal,pro ,,inteligenty" to budu muset rozepisovat.:-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 12:37 ® tomashr reakce na …

sus1> U té fotky je dobře zvolené světlo pro plastické podání sněhu v popředí. Jenže pak je to s prominutím „dokurvené“ zpracováním v HDR stylu do podobz naprosto nepřirozeně vypadajícího kýče. Jsem přesvědčen, že při tomto světle by to naopak chtělo kontrast spíše ubrat, pořád by byla plastičnost zachovaná a nevypadalo by to tak nevěrohodně.

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 12:31 ® tomashr

sus1> Tohle co píšeš je právě hloupost. Dobrý kritik zdaleka nemusí být sám dobrý umělec (v našem případě fotograf), dokonce je to místy na škodu, protože člověk, který sám fotí, je obvykle méně schopen nutného nadhledu.
Znám pár lidí, kteří vůbec nefotí, ale dokáží mi popsat, co jim na mojí (podle mě přirozeně skvělé) fotce vadí, daleko lépe než kterýkoli fotograf a jejich komenty mi velice pomáhají.
To cos předvedl je právě ta skoro největší chyba – kritiku automaticky převádíš tak nějak osobně na konkrétního kritizujícího ve stylu „tak se předveď sám, ty vole“. Jenže tak by to nemělo být, člověk by měl přemýšlet nad kritikou jako takovou jestli to má hlavu a patu a o hodnotitele se vůbec nestarat. Tohle právě zabíjí debatované fotogalérie, tam se skoro vždy začne klubat reakce „někdo mě zhodnotí, tak se hned koukám na jeho fotky“. No a v lepším případě pak u své fotky budu pod komentem fňukat, že ten kritizující je vůl, v horším mu to okamžitě „nasolím“ a nabouchám mu pod všechny fotky špatné body. Mimochodem tohle se děje NAPROSTO DOLOŽITELNĚ – někdo dá kritický koment a do půl hodiny má blbé hodnocení pod všemi svými fotkami od kritizovaného, těchto případů byly na FA tuny…

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 12:17 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> o tom to opravdu ale není, ted ti to příjde možná trošku povrchní ale na to časem příjdeš

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 12:14 ® sus1

MP-E65mm> To je možný.:-) Je mě to jasný,brouk to neni,no??!:-))

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 12:13 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> omalovánka :-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 12:12 ® sus1

A jinak??!!Tahle je príma.
http://www.fotoaparat.cz/index.php?…

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 12:04 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> pokud je člověk aspoň trošku sebekritický tak se musí zakonitě nad svým dílem „zlehka“ zamyslet.....­......na povrch at se chová resp. vyjadřuje jak chce, ale v koutku duše si možná přispustí že na ty situaci která vznikla něco bude.

Tedy jestli mi rozumíš :-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 12:03 ® sus1

MP-E65mm> Taaaaak a tet si to napsal,tak jak už to mam já dlouho na jazyku a mlčel jsem,protože bych zase slyšel,že to takhle špatně,blbě,čer­ně,......vidim jen já.
Ano,souhlasim,­.....,,ale tvrdím, že za každého mluví výsledky. Když se chci bavit o fotografii tak ji musím vidět."

A to tady někteří kritici nedělají.Poha­ní(v dobrém fotku) ale aby sem dali nějakou svoji fotku,na které lze ukázat to co mají teoreticky našprtané, to co memometálně někomu kritizujou a jak by to teda mělo bejt??!!,tak to ne !!.
Teorie je na netu tři pr…a tu tam můžu nastudovat kolik chci,ale já chci (nejen já)vidět právě tu fotku, jak to teda má bejt,když už ji tomu druhému ,, kritizuju" a to??!!tady právě neni.Z toho jsou lidi otrávený,proto jich sem chodí 5,5 bo už je to nebaví.Doufam,že je to dost k pochopení a nebudu to muset pro ,,inteligenty" nějak více rozepisovat.:-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 11:59 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> jj, to bych si taky dokázal představit a rozhodně by tudy cesta vedla, na druhou stránku lituju ty lidi nebo člověka......­...prodírat se těma sračkama…toho strávenýho času.........:-) :-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 11:55 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> Problém je, že v těch galériích je to spíš „vyhrocená stabilita“, nějaký kontroverzní názor se zkrátka nenosí.

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 11:53 ® MP-E65mm
MP-E65mm

sus1> věř, že někdy taková vyhrocená situace není na škodu. Ono to plno lidí postaví na zem nebo aspoň donutí k zamyšlení :-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 11:50 ® tomashr

MP-E65mm> Vím co myslíš, ale ten výběr na FA je jen tak na půl cesty – prostě se něco vybere podle zcela neznámých kritérií. Chtělo by to ještě doplnit nějaký ten ucelený komentář – prostě něco jako vytažení pár fotek do jednoho celku a vysvětlení.

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 11:49 ® MP-E65mm
MP-E65mm

sus1> tady je tak málo lidí, že to snad ani nejde praktikovat. Hele budu se zase opakovat, ale tvrdím, že za každého mluví výsledky. Když se chci bavit o fotografii tak ji musím vidět. Tohle je ale diskuzní forum takže to rozhodně nejde srovnávat s nějakým serverem typu PP,FA apod.

reagovat