Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 791.439 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 11:48 ® sus1 reakce na …

tomashr> To bude asi tim,že je nás tady 5,5 , tak to neni vyhrocené.:-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 11:40 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> Tuším, že něco podobného na FA je, sice nevím kdo ty fotografie vybírá, ale ta rozmanitost fotek tam je.

Vždycky tam ale bylo pár lidí , kteří tomu dávali větší váhu a to si je po čase stráveným na těchto serverech poznal. A právě kvůli těmto pár lidem tam mělo cenu zůstat. Jinak s tebou samozřejmě souhlasím.

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 11:10 ® tomashr reakce na …

sus1> Tohle je něco jiného, to co popisuji je specifické pro komentáře v galériích. Normální diskusní fóra sice také mají své nešvary, ale tam mi to nepřipadá až tak vyhrocené. O situaci v této diskusi na chytej bych řekl asi tak to samé – má to své nešvary, ale není to zas tak vyhrocené.

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 11:03 ® sus1

tomashr> A jak to vidíš(te) tady?, na webu?

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 9:50 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> V ČR je to s těmi „hodnocenými komentujícími“ galériemi nějak nahovno. Vlastně všude se po poměrně krátkém čase začne vytvářet jakési „jádro“, které si server až téměř přivlastní a začne fungovat jako jacísi „nositelé vkusu“, přitom dotyční zjevně věnují daleko víc času plkání na galérii než focení. Jenže se tím nesmírně zviditelní proti „normálním lidem“… No a pak nastoupí druhý problém, určitá „stádnost“ běžných návštěvníků, kteří začnou opakovat to samé a server je pro nějakou reálnou kritiku naprosto zabitý. Přesně tohle nastalo na FA, Photopost tolik neznám, ale z doslechu vím, že se to moc neliší.
Podle mě by pomohlo, se kdyby provozovatel podobné galérie dohodl s pár opravdu respektovanými fotografy (pokud možno mimo primární komunitu), aby mu udělali vždy jednou za týden jakýsi výběr „očima experta“, kde by vytáhli a okomentovali fotky, které něčím vybočují (ideálně by se autoři výběru střídali). Pokud by se tento výběr umístil na dobře viditelné zobrazení, tak by se nad tím asi dost lidí zamyslelo. Ale kupodivu tohle se u nás tolik nevidí, v zahraničních galériích jsem se s tím přitom setkal docela často.

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 9:06 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Tino> na photopostu jsem fotograficky odkojenej a doby kdy to Zachoval pustil to nemá takovou štávu. Ty lidi se tam scházejí nadále, včetně Zachovala, ale přesto to mělo jaksi vliv na chod webu.........­..nevím možná subjektivní pohled. Nicméně musím podotknout, že to byl jeden z nejlepších webů co se kritiky týká. Samozřejmě se tam v době kdy jsem tam chodil vyskytlo pár jedinců, kteří hodnotili „bodovali“ jak smyslu zbavený, ale to je víceméně všude. Dost dobře si vybavuji, jak plno nově příchozích brzo opustilo tuto komunitu a přešli ke konkurenci na FA kde to bylo dle mého ještě víc o hovně (co se hodnocení týká). Stejně to plno lidí bere po nějaké době s velkou rezervou a bud to tam přestanou chodit, protože to co jim to mělo přinest,to dostali. No a pak tam je vždy několik jedinců, kteří tam v klidu dál již několik let diskutují a občas sprdnou i nějakou fotografii. A o srazech ve Vyškově ani nemluvím, to byla třešnička na dortě :-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 8:49 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

ZN> je, to máš recht :-)

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 7:31 ® sus1

Tino> Tak nějak je to i tam,co jsem popisoval já.Jak tam nedáš ,, jelena „, nebo ,,ptáka ", nebo ,, nahej akt " , tak nic,mrtvo.O čer­nobílejch fotkach ani nemluvě,z toho se momentálně stala velká ,, moda “.

Edit: osprey má teda hezčí kolo.To by byla hádeerka.:-))

reagovat
Čtvrtek 2. prosince 2010 v 1:53 ® osprey reakce na …
osprey

Tino> Ta s tím kolem se mi docela líbí. Je to HDR, ale dává té fotce něco navíc.

reagovat
Středa 1. prosince 2010 ve 23:44 ® Tino
Tino

dokonce jsem našel ještě svoji galerii…

http://www.photopost.cz/…or_fotky.php?…

a jedna vykopávka v HDR ;-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15609.jpg
Středa 1. prosince 2010 ve 23:43 ® Tino
Tino

já jsem v podstatě proto přestal chodit na photoPost. Byli tam lidi co měli jméno, mohli vyfotit třeba ho.no v mixéru a ostatní se rozplývali jak je to super.

Schválně jsem se dohodl s jedním z nich a publikoval moji fotku ze série, co jsem tam publikoval já. Jeho byla geniální, jedinečná a neotřelá, moje nic moc. Asi to bylo tím, že to byla série a fotky měli podobný styl a téma. :-D

No a potom tam byli cvakálkové. Klinec v rakvi bylo to, že tam udělali rubriku „foceno mobilem“ :-)

reagovat
Středa 1. prosince 2010 ve 20:30 ® sus1 reakce na …

ZN> Do té doby,než potkáš prvního .......:-)

reagovat
Středa 1. prosince 2010 v 19:49 ® ZN reakce na …
ZN

MP-E65mm> :-)) ) Na světě je krásně:-)

reagovat
Středa 1. prosince 2010 v 18:21 ® tomashr reakce na …

lacika3000> Nemyslíme :-) Nicméně u některých foťáků nelze vyloučit, že to bude k nalezení volně ke stažení někde na webu.

reagovat
Středa 1. prosince 2010 v 17:26 ® lacika3000
lacika3000

šaute…myslíte že ak si kúpim foťák v rakúsku tak bude manuál aj po slovensky???diky

reagovat
Středa 1. prosince 2010 v 17:05 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Ten sníh a všudepřítomné šero je na naprd.:-) Všecko je šedivé,tmavé,…:-(( .:-)

reagovat
Středa 1. prosince 2010 v 16:50 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Po delší době jsem o víkendu trochu pofotil. To co jsem měl možnost vidět na displeji zrcadlovky ve mě vyvolalo zděšení. Bud to upadám do fotografického pekla (vzhledem k časové tísni a tudíž se tomu nemohu věnovat, tak jak bych chtěl)nebo to je daný ročním obdobím (prostě není co fotit, dle mého gusta)

Každopádně to byl krásný a pohodový víkend strávený po boku stejně postiženého jedince :-)

reagovat
Středa 1. prosince 2010 ve 14:48 ® sus1 reakce na …

ZN> Asi tak nějak to vidím i já a nejen s tou teorií tam,teda jestli víš , jak to myslim.

reagovat
Středa 1. prosince 2010 ve 13:52 ® saman
saman
reagovat
foto/forum/2010/th-img15588.jpg
Středa 1. prosince 2010 ve 13:34 ® ZN reakce na …
ZN

sus1> fotoaparát.cz začíná být v prdeli, protože tam chodí a hodnotí čím dál víc lidí, kteří o focení nemají páru a myslí si, že zakoupením zrcadlovky, naštudováním pár článků na webu a následně prvním vyfoceným srncem, zajícem či motýlem se z nich stali fotografi. Perfektně ovládají názvosloví, mají zmáklý různý softvér, techniku, ale ten vlastní pohled, ten jim prostě chybí, ten nejde vyčíst na webu. Svět se v prdel obrací.

reagovat
Středa 1. prosince 2010 ve 12:11 ® sus1

Tino> ,, To co jsem tu předvedl, je maximální."
To je ale jen tvuj názor.:-)
Jinak mě se HDR líbí.Né všechny,to je pravda,ale občas se rád na nějakou hádeerku kouknu.Ty zvířata a černobílé lidi apod. už mě nebaví,viz.Fo­toaparát.cz a bohužel nejen tam.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15587.jpg
Středa 1. prosince 2010 v 10:24 ® ZN reakce na …
ZN

Tino> jasně, nerozuměli jsme si. Komentoval jsem jen ty fotky, co jsi tady dal. Pokud na fotce nepoznáš, že jsi HDR použil, pak je to v pořádku. Nebo poznáš, ale musí tam být patrný nějaký autorův záměr. Takových HDR ale moc není. Mnozí si myslí, že když z fotky udělají sádrového trpaslíka či omalovánky, že je to super. Přitom opak je pravdou.

Tím papírem jsem se namával strašně moc:-)

reagovat
Středa 1. prosince 2010 v 9:02 ® Tino
Tino

ZN: záleží na provedení. To co jsem tu předvedl, je maximální. Výsledek může vypadat jako normální fotka…

Ale třeba pomocí HDR můžeš dobře simulovat efekt přechoďáku. V černé komoře to bylo naddržování… Taky jsem párkrát mával nad fotkou s roztřepeným papírem :-)

reagovat
Úterý 30. listopadu 2010 ve 20:07 ® ZN
ZN

Tino> já tyto omalovánky prostě nemám rád. HDR je svině. Špatnou fotku tím zachránit nejde, u dobré to potřeba není.

reagovat
Úterý 30. listopadu 2010 ve 20:00 ® sus1 reakce na …

Tino> Budu mušet sehnat nějakej program,co bude umět HDR.:-)

reagovat
Úterý 30. listopadu 2010 v 19:58 ® Tino
Tino

podobné… ;-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15578.jpgfoto/forum/2010/th-img15579.jpg
Úterý 30. listopadu 2010 v 19:53 ® Tino
Tino

tak to je HC HDR :-D

reagovat
Úterý 30. listopadu 2010 v 19:06 ® sus1

regulus> Dyt to povídam, pro ,,příznivce".:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15577.jpg
Úterý 30. listopadu 2010 v 18:06 ® regulus
regulus

sus1> sice nejsu tvůj příznivec, ale ta fotka je jakási nijaká, je na ní chaos, buď je to do BW převedený nějak divně nebo je to pro BW nevhodná fotka no a možná by to bylo lepší barevný … :-|

reagovat
Úterý 30. listopadu 2010 v 17:37 ® sus1

Jedna pro ,, mé příznivce ".:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15576.jpg