Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.459 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 24. listopadu 2010 ve 22:17 ® Tino
-
tomashr> tak to jsem si měl koupit současnýho panasonica. Ten můj z minulosti DMC-FX30 je naprd. Pomalá odezva (proti zrcadlovce asi všechny), komprese jako prase. Skoro není možné rozumně vyfotit něco se strukturou. Kupoval jsem ho proto, že je na něj levný UW futrál a že to umí točit video 800×480.
Upravené podvodní foto jsou zde. http://www.bucek.org/www/index.php?…
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 14:01 ® sus1
-
Je třeba zajít do obchodu,vyzkoušet,omačkat,něco si s ním vyfotit a pak se na to podívat.Samo,musí také padnout jak do oka tak do ruky a v neposlední řadě si všimnout,co umí.
reagovat
http://www.megapixel.cz/…owershot-d10#… - Středa 24. listopadu 2010 ve 13:51 ® tomashr reakce na …
-
Mary> Panasonicy obecně v současnosti patří v kompaktech k tomu lepšímu na trhu. Ten tebou odkazovaný by se mohl zrovna pro rybářská specifika hodit. Konkurencí je Canon D10, který je určitě mnohem odolnější a lepší ve fotkách (klasický objektiv zpravidla ty „periskopové“ překoná). Zas je ale slabší ve videu, větší a dost lidem bude vadit ten poměrně šílený vzhled, Panasonic FT10 je určitě elegantnější.
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 13:27 ® sus1 reakce na …
-
Mary> Poslal jsem ti to do obálky.
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 12:48 ® Mary reakce na …
-
sus1> a co říkáš tomuto?
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 12:01 ® džigit
-
http://www.novinky.cz/…obrazec.html
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 12:01 ® džigit reakce na …
-
tomashr> jj,jenže něco je pravdy na tom,že to můžeš „točit“.Já myslím,že rozhodnutí je na Mary and col. Ale neviděl bych to jako závažnou překážku před pořízením foťáku,tohle si musí kupující posoudit a sám se rozhodnout
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 v 9:49 ® tomashr reakce na …
-
džigit> No to je přesně ono – příliš mnoho nabíječek na AA/AAA zkrátka a dobře nesplňuje požadavky na blbuvzdornost. Najdou se dobré, viz ta mnou odkázaná IPC-1L, ale jak to má laik poznat? LiION se naopak prakticky bez výjimky vrazí do obvykle mrňavé nabíječky dodané výrobcem a je to – vše funguje i když to obsluhuje naprosto neznalá ženská
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 v 9:36 ® džigit reakce na …
-
tomashr> někdy je to i o té kvalitní nabíječce.Takové ty tandemovky jsou na…Mně tam přeslice cpaly různé typy s různýma kapacitama a za chvíli bylo vymalováno
reagovatTeď mám ,po koupi „lepší“ nabíječky,relativní klid
- Středa 24. listopadu 2010 v 9:03 ® tomashr reakce na …
-
regulus> Tak – a právě proto radím v kategorii jednoduchých kompaktů preferovat foťáky s LiION… Tužkové NiMH články jsou fajn, jenže udržet je v chodu má pro laika řadu záludností – někdo má štěstí a jede mu vše perfektně, někdo se ale trápí. Ze značné části za to mohou ne právě seriózní výrobci, ale to je jen slabá útěcha
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 2:05 ® regulus reakce na …
-
Libor> nevím, musel bych se podívat do manuálu, ale asi ti už odpověděli, myslím, že to tak nějak je.
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 2:00 ® regulus
-
kerob> jen kvůli tvejm chytrejm řečem, jsem si dal tu práci a snažil se vygooglovat něco kloudnýho, teda bez znalosti konkrétního výrobce a výsledek prdlajs. Samý možná sračky, který jsou nejmodernější, mikroprocesorem řízený a já nevím co ještě a ve finále je to přesně tak jak jsem psal o kousek níž, na první pohled to vypadá stejný nebo podobný, ale může to být úplně jinak. Vím, že existují nabíječky z oblasti o které jsi mluvil a ve svojí podstatě mám možnost si na něčem takovým nechat svoje akumulátory diagnostikovat, je to fakt sranda za cenu těla zrcadlovky a umí to věci … . Nicméně a teď se nebavím o pár stovkách, ale třeba za cenu v oblasti prvních 10 tisíc by snad už mohlo být něco, co by dokázalo slušně obsloužit klasický dobíjecí akumulátory NiMH a třeba i NiCd a pak třeba i ty LiONy nebo LiPOLy, osobně by se mi třeba líbilo kdyby k tomu bylo možný přikoupit adaptér pro nabíjení baterky do foťáku a v žádným případě by to nemuselo mít 300W výkonu. Tím obsloužit myslím standartní i rychlo nabíjení, řekněme regeneraci, vybíjení a orientační diagnostiku článku. Pochopitelně možnost nastavení vhodnýho nabíjecího režimu na základě kapacity a typu akumulátoru. Nic takovýho jsem prostě nenašel a dost možná, že jo, ale nevím o tom, protože informace u toho byly takový, že jsi vlastně nevěděl k čemu ta nabíječka slouží, což je právě případ těch modelářskejch. Já fakt netuším, co se používá v letadýlkách a autíčkách za akumulátorový packy a z popisu těch nabíječek jsem se vlastně nedozvěděl vůbec nic co by mi to alespoň nastínilo. Možná by bylo dobrý, kdybys sem jako BFU co má mozek hodil nějakej kloudnej odkaz.
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 v 0:48 ® regulus reakce na …
-
tomashr> no a to je právě to, co mě sejří. Když ty dvě nabíječky vezmeš z hlediska popisu jako neznalej a vlastně konec konců do toho můžeš i vidět, tak bys řekl, že jsou obě dvě relativně schopný, i když ten Voltcraft je asi i na první pohled lepší díky více možnostem nabíjení. No a pokud je pravda co jsi psal (nemám důvod ti nevěřit), tak tu máme klasickej příklad dvou nabíječek ve stejný cenový relaci, ale patrně s naprosto jiným výsledkem a pak si vyber.
reagovat
Já osobně to mastím, mám nabíječku co dává nějakejch cca 500mAh, tou ty baterky dobíjím standartně a jednou za 1/4 roku je pěkně vybiju a nabíjím na stabilizovaným zdroji s regulací proudu 1/10 kapacity, jak jsou dle času dobitý, tak je ještě nechám smažit na 1/20 asi 2–3 hodiny. Asi bych si mohl udělat nějaký řízení, publikovanýho toho bylo spousta, ale fakt to asi nestojí za námahu nebo jsem spíš už línej. - Středa 24. listopadu 2010 v 0:04 ® Libor reakce na …
-
osprey> jj díky, je to tak.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 23:48 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Ty si dobrej úd.
reagovatA úd je přece na břehu??!!
a ryba ve vodě.
- Úterý 23. listopadu 2010 ve 23:47 ® osprey reakce na …
-
sus1> Moje karta UD NEMA. Kolik by to dalo u ní?
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 23:47 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Ten příde,až už budem všichni spát.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 23:43 ® sus1
-
Eos 50D
reagovat
Sériové focení má rychlost 3 fps nebo 6,3 fps, s UDMA kartami lze pořídit 90 snímků JPEG nebo 16 RAW. - Úterý 23. listopadu 2010 ve 23:42 ® osprey reakce na …
-
Libor> Jsem přesvědčen, že 6.3 fps. Pokud nemám pravdu, regulus mě opraví.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 23:01 ® Libor reakce na …
-
regulus> regule, kolik má 50d sekvenční snímání pls?
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 ve 21:36 ® kerob reakce na …
-
regulus> i BFU ma mozek a pristup na net a pokud ma zajem o informace, dvere ma otevreny. U trafa s 1/10 proudu se nejaky hlidani moc nekona, pokud vezmu kvalitni clanky, teoreticky muzou bejt pripojeny furt, proud je malej, teplo pohodlne vyzarej, nijak jim to nevadi, cimz nechci rict, ze bych je nechal grilovat porad, ale zapomenes-li na ne, tak se nic nedeje. Navic pro pouziti ve fotaku je takovyhle nabijeni podle me nejvhodnejsi. A takova nabijecka jako jsi zminoval samozrejme existuje, mam ji
reagovatnastavim typ aku, pocet clanku, nabijeci proud a kapacitu (jen jako pojistku proti eroru), ma to automaticky nabijeci programy pro ni-mh a ni-cd, max nabijeci proud 10A…nabijes tim vsechno, co ti prijde pod ruku, jen si nejsem jistej, jestli by si BFU kouupil nabijec v hodnote fotaku
asi spis ne. Jinak bych dal odkaz i na nejakou levnejsi, pro tenhle ucel plne dostatecnou (ale velke moznosti taky kladou naroky na obsluhu), ale sus1 by zase prskal, ze tomu nerozumi, bo to neni cesky
- Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:39 ® sus1 reakce na …
-
Mary> Tohle by byla také dobrá volba.
reagovat
http://www.digineff.cz/…na_tz10.html - Úterý 23. listopadu 2010 v 19:29 ® tomashr reakce na …
-
regulus> A přidám taky odstrašující příklad – tohle není nabíječ, ale spíš zabíječ: http://www.alza.cz/…a-d65364.htm .
reagovat
Jo je to rychlé, jenže baterky skončí totálně rozpálené, děs - Úterý 23. listopadu 2010 v 19:17 ® džigit
-
Mary> já mám nabíjecí noname z elktronických potřeb a nemám problém.Jsou jen zelené s nápisem-typ,kapacita.
reagovat
Požívám převážně v blesku,ale točím i jinde-když dojdou.V rámci Tvého výběru,bych si nedělal až takové problémy - Úterý 23. listopadu 2010 v 19:16 ® tomashr
-
regulus> Já bych hodil, jenže je to na serveru, který cdělá tak nechutné odkazy, že to neprojde
Ale zkusím aspoň nepřímo – jděte na www.conrad.cz , pak do hledání IPC-1L a hned první odkaz je ono…
Tahle věc fakt funguje, baterkám neškodí, jediná vada je, že nemá spínaný zdroj, takže se nedá použít v USA na 110V, což zrovna mě docela vadí, ale většinu lidí to trápit nebude. Mimochodem pokud to neinovovali, tak je v popisu u Conrada chyba, ona právě vstup 100–240V nemá, má jen klasických 230V, ale jak říkám, tohle trápí jen ty, kdo častěji cestují do USA atd.Tak naokraj, u nás doma se tato nabíječka užívá tak, že do ní žena/děti strčí baterku a tím to hasne – když po čase svítí na displeji Full, tak to zas vyndají. Při tomto užití to nabíjí pomalu 200mA a nikoho to netrápí. Nicméně když přijdu já a spěchám, tak je k dispozici i 500 a 700mA a baterky jsou v pohodě i v tomto režimu.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 19:04 ® regulus
-
kerob> jenže on je právě problém, že většina nabíječek (nemyslím ty z tesca či drogerie) nabíjí větším proudem než oněch 1/10 kapacity. Pokud si vezmeš aku s kapacitou kolem 2000mAh, bylo by ideální to nabíjet 200mA, ale to zase trvá, obvykle je nabíjecí proud 500–800mA, pro AA články. Musíš se ale taky dívat na to, jak jak to vidí běžnej uživatel, klasicky to mázne do nabíječky a nestará se o to, takže nějaký trafo a hlídání, asi úplně ideální není. Nebyl by problém udělat nabíječku s přepínáním na fofrnabíjení, normální nabíjení a třeba i vyrovnávací nabíjení (pro sady), možná to někdo dělá.
Jinak plno chytrejch rad, ale že byste sem někdo hodili odkaz na kloudnou nabíječku, to ne.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 18:40 ® Mary reakce na …
-
tomashr> Ano je to možné, je to už nějaký rok, nevím životnost, ale vyhodila jsem je, protože, když jsem je nabila, tak moc nevydrželi, ale to bylo u wolkmnena, nevím, jak se to píše.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 18:29 ® tomashr
-
Mary> Ad tužkovky prd vydrží – to byl právě problém období, kdy se všichni výrobci předháněli v největší kapacitě, nejprve 2500, pak 2700, ke konci i 2800mAh. Vypadalo to cool, ale v podstatě to nikomu nechodilo (ani top značkám jako Sanyo).
reagovat
V současnosti se ale situace zlepšila, výrobci udělali ten „úkrok stranou“, který jsem popisoval, tedy jednak články takzvaně s malým samovybíjením jako je Sanyo Eneloop a i lowend výrobci se v kapacitě umírnili. Výsledkem je, že problémů opravdu ubylo a při použití aspoň průměrné nabíječky by už měla být životnost akumulátorů přiměřená (reálně tak dva roky) a po dobu životnosti poskytnou obvykle slušné výkony. - Úterý 23. listopadu 2010 v 18:18 ® Mary reakce na …
-
Mrakoš> jo díky. SUS: tak jsem zkoukla s čím máš zkušenosti a docela mne to uchvátilo.
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 18:15 ® Mrakoš
-
Mary> Na jednorázový tužky některý foťáky ani nespustíš. To platí hlavně pro Olympusy FE. Bez nabíjecích se neobejdeš, ale to zjistíš hned jak to zkusíš.
reagovat