Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.483 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 15:04 ® Tino
-
hlavně nemačkat prsty pouze na dvou místech. Ideálně je ho chytnout po celém obvodu, aby se nemačkal závit. Použít na to povolovák na olejové filtry do auta.
Teplotní roztažnost se taky dá využít, ale myslím si, že filtry mají kroužky z mosazi, zatímco objektiv je nějaká slitina hliníku, takže bych to spíš ochlazoval…
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 13:22 ® osprey reakce na …
-
sus1> Špatně. První – nahřát filtr (postavit objektiv filtrem na něco teplého) a možná kapička oleje.
Dál už násilí dle odvahy každého soudruha.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 12:53 ® sus1
-
Jak povolit ,,zakouslej " filtr na objektivu??Díky.
uf,vyřešeno,ale přesto,pro příště.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 12:12 ® osprey reakce na …
-
Tino> Jsem rozhodnutý čekat. Vánoce pro mě nejsou obdobím, kdy se nějak zásadněji obdarovávám nebo po tom toužím. Spíš využívám různých výhodných příležitostí kdykoli během roku. On takový vláčecí naviják koupený před Vánoci má na zahájení čtvrtinu záruční doby za sebou…
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 10:42 ® sus1 reakce na …
-
Tino> Já bych taky bral nové ,, tělo ".
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 8:26 ® Tino
-
mám taky vykopávku. Tuším že z 2006. Pentax ist*DS. 6MPix to už dávno nemá. Nedávno jsem pokusně vyfotil černou a potom bílou plochu a hledal špatné pixely. Je jich tam dost.
Ale pořád je spousta dalších věcí, kam rvát peníze… třeba do rybařiny, žeáno?
btw. blíží se vánoce. Nadělí si někdo něco od foto nebo od ryb?
U mě to bude od ryb (naviák a možná feeder, jestli budu hodný), protože od foto bych si koupil nové tělo, nebo LensBaby.
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 ve 23:07 ® osprey reakce na …
-
Tino> Ha, provokace!
Náhodou je to víc než 80 %. O něco. Ale zachránilo mi to už pár fotek. Navíc 7D už to má, myslím, vychytané.
Ale neřeším to. Moje dvě vykopávky mi budou muset ještě nějakou dobu stačit.
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 ve 22:57 ® Tino
-
aha, tobě nešlo o výřez
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 ve 22:57 ® Tino reakce na …
-
osprey> no aspoň se ti nemůže stát, že bude mít někdo ořízlou hlavu, ruku nebo nohu
Nojo, kanóni a jejich hledáček s 80% pokrytím… :-/
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 ve 12:57 ® Libor reakce na …
-
regulus> 11111 bude lepší
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 ve 12:37 ® regulus
-
11 000
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 ve 12:36 ® regulus
-
Libor> nemůžu posoudit, ani jeden jsem v ruce neměl.
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 ve 12:36 ® regulus reakce na …
-
osprey> to já taky ne, su rád, že tam vůbec něco vidím.
reagovat)
- Středa 17. listopadu 2010 v 9:53 ® sus1
-
Jinak, co jsem se tak pročítal a pročítam,tak je hodně chválenej tenhle objektiv.Dokonce o něm píšou,že předčí i Lkové verze od Canonu.
http://www.oehling.cz/…7732%5D.html
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 v 9:48 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Je to asi člověk od člověka.Četl jsem několik recenzí a ten Canon vychází lépe než ta Sigma.Ale jak řikam,každej je jinej a na recenze se zrovna dávat moc nedá.
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 v 9:45 ® Libor
-
regulus> ten objektiv ještě mám, není to takový brutus, mají to zkreslení docela zmáklé. U mě po přepočtu je to 13mm. Vyzkouším ho víc až bude čas, teď jsem stonal a nebyla ani chuť. Týden předtím jsem měl půjčený ten Canon 10–22 a tato sigma mi přijde lepší.
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 v 1:22 ® osprey reakce na …
-
regulus> V hledáčku nevidím všechno – aspoň já ne. Neposoudím pořádně hloubku ostrosti a dost věcí vypadá na fotce jinak.
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 v 0:41 ® sus1
-
Tenhle je taky dobrej.
reagovat
http://www.oehling.cz/…3292%5D.html - Středa 17. listopadu 2010 v 0:21 ® regulus
-
Libor> no co, vyzkoušels sis ho, máš o čem přemejšlet.
reagovat
Těch 8mm (teda de facto 13mm) je už asi fakt brutus, 12–16mm si myslím, že je vcelku ještě nomál. Ale ono se pro každej objektiv najde něco k vyfocení. - Úterý 16. listopadu 2010 ve 23:47 ® Libor reakce na …
-
regulus> jj, je to on, není to rybí oko.
reagovat - Úterý 16. listopadu 2010 ve 23:07 ® regulus
-
Libor> jen abych byl v obraze, měl jsi půjčený Sigma 8–16mm f4.5 DC HSM, tedy ultraširokoúhlý objektiv, nikov rybí oko??? Protože na FE mi ten snímek vůbec nepřipadá.
reagovat - Úterý 16. listopadu 2010 ve 22:30 ® ZN reakce na …
-
Tino> určité zažité poučky nejsou rozhodně dogma. Chce to právě ty širší souvislosti, o kterých se zmiňuješ
reagovat - Úterý 16. listopadu 2010 ve 22:05 ® Tino
-
brčkoo: nezatracuju to. Právě jsi dal příklad využití, který by mě nenapadl. Já se v této oblasti nevyskytuju, pro mě jsou spíš krajinky a krajinné detaily, popřípadě detaily architektury, takže pro mě FE je pouze zpestření.
reagovat - Úterý 16. listopadu 2010 v 18:03 ® brčkoo reakce na …
-
tomashr> Máš pravdu. Rozhodně bych ale fisheye nezatracoval. Něco na to skle bude. Obzvláště, když jsem viděl, že Canon bude prodávat fisheye, který umožňuje zoomování.
reagovat - Úterý 16. listopadu 2010 v 17:42 ® tomashr reakce na …
-
brčkoo> To je ale spíš výjimka – právě u skateboardu jsem taky viděl z fisheye podstatnou část výstavy a nebylo to zlé, ale u většiny motivů to vypadá ve velkém počtu blbě a je lépe to použít spíš jen na pár fotek „na zpestření“…
reagovat - Úterý 16. listopadu 2010 v 17:06 ® brčkoo
-
Tino: Proč myslíš, že rybí oka nejsou vhodná pro seriózní práci?? Zrovna nedávno jsem si prohlížel fotografie různých „skejťáků“ či „bikerů“ a většinou tyto fotky byly foceny právě rybím okem. Dle mého názoru byly fotografie pořízené rybím okem velmi zdařilé.
reagovat - Úterý 16. listopadu 2010 v 8:45 ® Tino
-
myslím si, že rybí oka nejsou pro nějakou seriózní práci vhodná. Neviděl jsem výstavu jen z FE. Pokud tam nějaké fotky byly, tak jen na ozvláštnění. Jediné opodstatnění bych viděl při sladkovodním potápění. Tam se člověk díky kalné musí dostat blízko objektu a 35mm je moc dlouhé sklo. Jeden čas jsem o tomto objektivu uvažoval, ale přišel mi nevyužitej. Něco jako 1000mm a tak…
reagovat - Úterý 16. listopadu 2010 v 8:41 ® Tino
-
pánové, vidíte to moc úzce. Chce to širší souvislosti.
Každopádně krajinky bez výrazného objektu v popředí se fotit nedají. Tedy dají, ale bude z toho totální placka. Architekturu bych s tím nefotil. Při troše štěstí budou jen brutálně sbíhavé linine a pokřivená perspektiva. Na architekturu Shift a Tilt (?) objektivy. A nebo velkej chip a práci v PSP.
Každá fotka je focena něčím jiným jiným. První Pentax 16–44, druhá FE Zenitar 16mm a třetí FE JánevímJakSeToJmenuje 8mm
reagovat - Úterý 16. listopadu 2010 v 0:12 ® regulus reakce na …
-
osprey> UFFFFFFFF, z čeho chceš prosím tě jinýho vycházet než z toho co vidíš v hledáčku, až tam si tu fotku sesumíruješ, teda pokud nemáš extrémě přesnou představivost. No a o zatracování širokejch objektivů nikdo nepsal, jen jsem si dovolil podotknout k čemu jsou obvykle užívaný, což fatálně není žádný dogma, každej ať si fotí co chce čím chce.
reagovat - Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:56 ® osprey
-
regulus> Já širočinu vůbec nezatracuju. Jen píšu, že to chce svoje a člověk si to musí nějakou dobu osahávat. Vyjít jen z principu, že co vidím v hledáčku, bude na fotce, je málo.
Ale široké sklo je další věc, kterou si společně s externím bleskem a úhlovým hledáčkem v nějaké geologicky dohledné době zakoupím. Jen nevím jaké.
reagovat