Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 791.483 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 10. listopadu 2010 ve 14:29 ® ras2ta
ras2ta

oba dva mate pravdu…Dlouhe povidani je o tom stavu v jakem sme byly.ale mel sem na mysli podobne fotkys vodou..

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 ve 14:23 ® tomashr reakce na …

ras2ta> Podívej, ta poslední je fakt katastrofa, to podle mě nemá cenu ani jako upomínková. Ty první dvě dejme tomu na památku, ale i s triviálním kompaktem by se dalo udělat mnohem víc. Třeba to vzít hned od hladiny, přidat nějaký detail ryby – prostě spousta jednoduchých věcí, které určitě nevyžadují super výbavu ani mimořádné zkušenosti.

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 ve 13:58 ® ZN reakce na …
ZN

ras2ta> podobně jako MP-čko. Vzpomínka, jo. Ale pokud se bavíme o fotce, hodně špatné. Nakloněná voda, chybí kus hlavy, kus ocasa, tam čouhá čepice, tam kus ruky, atd. Neber to taky zle, ale tak to prostě je. I albumová fotka se dá udělat určitě dobře. To fakt není na dlouhé povídání.

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 ve 13:22 ® ras2ta reakce na …
ras2ta

MP-E65mm> beru,fotky nic moc,ale ve stavu kdyz byla ryba chycena a focena tak to celkem ujde;) dlouhepovidani

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 ve 12:52 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

ras2ta> neber to ve zlém, ale já bych tyhle fotky hned smazal.........tedy pokud by byly mnou vyfoceny, obávám se , že bych to ani nefotil (nespíš)Ano, kámoš chytil rybu..........ty si to vyfotil stylem „cvak“ a kámoš má vzpomínku.......to je ale vše :-)

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 v 10:35 ® ras2ta
ras2ta

Podle me je nejhezci fotka ta ktera je focena s rybou ve vode a jak se pousti.....a na tom jaky je to fotak si myslim nesejde.jde o ten pocit a o tu pamatku.na fotce kamos

reagovat
foto/forum/2010/th-img15439.jpgfoto/forum/2010/th-img15440.jpgfoto/forum/2010/th-img15441.jpg
Středa 10. listopadu 2010 v 7:02 ® sus1

regulus> Popravdě,ona tam skoro taková byla.Zalejzalo tam za ten kopec slunce,byla mlha a bylo to focený proti slunci.Příště by to chtělo tam bejt v jinou hodinu,tohle už bylo skoro pozdě.
Bydlim sice na Šumavě,ale občas někam přejedu.:-)
Tohle teda nebylo moc daleko,ale můžu jen říct,že to neni ,, u nás ".:-)

reagovat
Středa 10. listopadu 2010 v 1:02 ® regulus
regulus

Zkusím jednu černobílou, převod fakt není moc pr.el, docela jsem se v tom motal a s výsledkem nijak moc spokojenej nejsu. Chtěl jsem tomu dát „šmrnc“ fotky focené na film, lehce zrna atd. ale výsledek byl totální tragedie, asi je to rukama. Je tam pokus o nasimulování tmavě žlutýho filtru, no to snad jo.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15438.jpg
Úterý 9. listopadu 2010 ve 23:36 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> máš jakousi vypálenou oblohu … :-))

No řekl bych, že to bude nějaký jezero u lesa a vzhledem k tomu kde bydlíš, bych řekl, že to bude asi na Šumavě.:-93;

reagovat
Úterý 9. listopadu 2010 ve 22:55 ® sus1

Pozná někdo,kde tohle je?:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15436.jpgfoto/forum/2010/th-img15437.jpg
Úterý 9. listopadu 2010 ve 21:05 ® sus1

Dneska jsem si vzpoměl na jednoho kolegu odtud a ,, cvak " jsem tohle z auta,bylo už šero,takže i ta kvalita je …:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15435.jpg
Úterý 9. listopadu 2010 ve 20:00 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> osobka

reagovat
Úterý 9. listopadu 2010 v 18:35 ® tomashr reakce na …

Ne.

reagovat
Úterý 9. listopadu 2010 v 16:33 ® Tino
Tino

přebytečné a zbytečné krámy schovávám do vitrínky aby se na ně neprášilo. Měcháče, dvouoké zrcadlovky, dírkovku, MZ10… :-)

reagovat
Úterý 9. listopadu 2010 v 16:28 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> psal ti už Libor?

reagovat
Úterý 9. listopadu 2010 v 16:27 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> No koukám, že musíme někdy vyrazit do hospody a tohle zdrbat, zatím jen zírám, ale je jasné, že tohle je spíš na osobní debatu…

reagovat
Úterý 9. listopadu 2010 v 16:20 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> no možná ti pomůže to, že již nevlastním tříkilo.......sice jsem to „obrečel“ ale byla to nutnost :-) S focemím samozřejmě nekončím, naopak, jen se zbavuji přebytečných a nepotřebných „krámů“ :-)

reagovat
Úterý 9. listopadu 2010 v 11:37 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> To máš těch extenderů víc kusů anebo jsi je naprosto odboural a nehodláš užívat? To vše ostatní, co nabízíš, je jasné, taky rozjímám nad mírnou „čistkou“ ve výbavě, ale těmi extendery jsi mě malinko překvapil…

reagovat
Úterý 9. listopadu 2010 v 10:32 ® sus1 reakce na …

Tino> Taky jsem to chtěl původně napsat o tom autě,nejdřív umejt a potom fotit.:-)

reagovat
Úterý 9. listopadu 2010 v 10:01 ® Tino
Tino

mě se taky víc líbí pravá. Obě jsou stejně zpracovány. Foceno do rawu, „vyvoláno“ –2EV, 0EV, +2EV a sloučeno v HDR.

Osprey> to počítač. ;-) Já jsem jen umyl a naleštil auto, vyjel s ním na kopec a zmáčknul čudlík.

Kecám, práce na to bylo víc… skromnost není moje parketa :-D

reagovat
Úterý 9. listopadu 2010 ve 2:15 ® regulus
regulus

Tino> zcela upřímě, nemám tento typ fotek moc rád, ber to jen jako můj názor. Ta první je dost extrém, pokud to není HDR nebo extrémní úprava v PC tak ať se propadnu do západního německa :-D a ta druhá je sice na stejný téma, ale připadne mi lepší. Z druhé strany po techniké stránce to je asi gut. V mým případě jde asi jenom o vkus, nicméně zařadil bych je do takovýho lepšího středu i když by ti možná člověk co oproti mě focení rozumí řekl, že jsou špicový, v každým případě jsi to neodflákl. 9-)

reagovat
Pondělí 8. listopadu 2010 ve 23:26 ® sus1 reakce na …

Tino> Mě se líbí ta fotka napravo.

reagovat
Pondělí 8. listopadu 2010 ve 23:05 ® osprey reakce na …
osprey

Tino> Slušná práce – to ty sám?

reagovat
Pondělí 8. listopadu 2010 ve 22:59 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Zdravím, dělám menší pořádek ve fototechnice a zjistil jsem že tu mám nějaké věci navíc :-) a to Batoh Tamrac expedition 8X, makro blesk Canon MT 24 EX, Canon extender EF 1.4× II, Canon extender EF 2× II, pokud by měl kdokoliv o cokoliv zájem, necht mě kontaktuje.

Admini mi prominou :-)

reagovat
Pondělí 8. listopadu 2010 v 18:54 ® Tino
Tino

když už jste mi neopověděli na dotaz z 4.11. tak aspoň vkládám pár provokativních :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15426.jpgfoto/forum/2010/th-img15427.jpg
Pondělí 8. listopadu 2010 v 18:35 ® Sander
Sander

zlomiljsemprut > tuto službu poskytuje už asi každý Fotolab, třeba já si je dřív nechával vyvolat i v drogerii DM :-)
Přineseš fotky na CD, DVD, vložíš do obálky, kde zaškrtneš formát, lesk/mat a já nevím co ještě, jméno a adresu a do několika pracovních dnů by mělo být zboží k vyzvednutí. Někde nabízejí i internetové fotoalbum, kdy jim pošleš fotky co chceš vyvolat přes internet.
V některých obchodech máš možnost si fotky přímo upravit dle libosti na pc co tam mají k dispozici zákazníkovi.

reagovat
Pondělí 8. listopadu 2010 v 17:12 ® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Zdravím pánové,

po delší odmlce se zase objevuji mezi vámi s novým dotazem. Chtěl bych si nechat vytisknout nějaké fotografie z mého digitálního fotoaparátu na papír a následně zarámovat. Jenže naprosto nevím v jakém „krámku“ se téhle služby doprosím? A v jaké „konzistenci“ mám fotografie donést? Na „flešce“ či „dévédéčku“ nebo jinak?

Poradíte, prosím?

reagovat
Pondělí 8. listopadu 2010 v 7:20 ® tomashr

ZN> Tohle není na fórum, ale na delší přednášku :-(( Obecně ale Lightroom je o něčem jiném než Photoshop (jak velký, tak Elements). Jde totiž o produkt pro primární workflow fotografa – správa fotek, klíčová slova, exporty, publikace. Co se týče úprav, tak si to můžeš představit jako trochu rozšířený konvertor RAW, Photoshop umí více, jenže mnohem pomaleji. Navíc je to celé postaveno nad prací přímo v RAW s doplňkovými metadaty, vlastně se vůbec nekonvertuje.
Já to opravdu neumím říct nějak stručně, promiň :-((
Jinak hlavně pro lidi z Prahy a okolí – 20.11. mám právě na tohle téma přednášku – viz http://www.fotoaparat.cz/article/10968/1 .

reagovat
Neděle 7. listopadu 2010 ve 23:45 ® regulus reakce na …
regulus

osprey> co je to příliš stará verze???

reagovat
Neděle 7. listopadu 2010 ve 21:30 ® osprey
osprey

regulus> Je mi líto, takhle jsem to udělal. Ten program o tom pluginu následně neví. Možná je na vině příliš stará verze.

Nechám to být.

reagovat