Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.578 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 11. října 2010 ve 22:39 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> víš , že ti ani nevím? ještě jsem to „tuk tuk“ nepotřeboval
reagovat - Pondělí 11. října 2010 ve 22:37 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Jiná opravna neexistuje ??
reagovat - Pondělí 11. října 2010 ve 22:34 ® sus1
-
Sander> Koukam ,že máš na zahrádce ,,trpaslíka " tedaaaaaa divočáka.
reagovat
Jsem si vzpoměl na ZN , jak vždycky mluví o trpalíkách a blesku. - Pondělí 11. října 2010 ve 22:14 ® Libor reakce na …
-
Sander> No jo, to sou vždycky nervy, snad jim alespoň vydrží počásko. Jednou když jsem vedl na podzimkách kraťasku na konci října, hledali jsme s rozhodčíma rybník na kterym nebude led. Nakonec se našel nezamrzlý úsek a hurá do vody pro kachnu
reagovatto už byla síla..
- Pondělí 11. října 2010 ve 22:08 ® Sander
-
Libor > v sobotu ukáže před komisí své dovednosti. Škoda že u toho nebudu. Čekám že to bude docela prdel :o))
reagovat - Pondělí 11. října 2010 ve 21:56 ® Sander
-
Beru to pozitivně.
reagovat
Jsem rád, že mi to někdo dokáže spravit.
Trpělivost přináší ovoce. - Pondělí 11. října 2010 ve 21:48 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> když ono to je težký, já jsem za dobu me digitální existence neslyšel ani náznak chvály na AWH
reagovat - Pondělí 11. října 2010 ve 21:42 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander>
reagovatznámá to firma
- Pondělí 11. října 2010 ve 21:41 ® osprey reakce na …
-
Sander> Holt když nejsi klient s 1Dčkem, tak můžeš klidně čekat.
Když jsem já chtěl nechat servisovat svýho Soňáka, bylo kolem toho tolik keců, že jsem dotyčnému za pultem pravil, že odcházím rovnou koupit šroubovák, protože tak malej zatím nemám. (foťák se vykoupal, uvnitř byla voda a nějak se jí nechtělo ven; po otevření a vysušení to fotí dál – už 14 měsíců)
reagovat - Pondělí 11. října 2010 ve 21:30 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > AWH.
reagovat - Pondělí 11. října 2010 ve 21:12 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> Tak to je drsný............a u koho že to máš?
reagovat - Pondělí 11. října 2010 ve 20:46 ® Sander
-
MP-E65mm > čau Míro, vyjádřili se tak, že mám počkat až na mě přijde řada, poděkovali za pochopení a tím to hasne. To znamená že jim to tam dva týdny leží bez toho, aby na to vůbec sáhli.
reagovat - Pondělí 11. října 2010 ve 20:35 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> zdar, tak jak už se vyjádřili kolik to bude koštovat?
reagovat - Pondělí 11. října 2010 v 10:43 ® džigit
-
zajímavé stránečky,peprný „jazyk“
reagovat
http://www.galery-zemek.estranky.cz/…ie---vsecko/ - Pondělí 11. října 2010 v 0:50 ® regulus
-
tomashr> ale tam kurnik nebylo nic proti Petřínu, to je jasný, proč jsem ten příměr použil jsem už psal. Vono je všude něco vám se propadá Stromovka do tunelu a nám zase padá Špilas kterej už několik let opravují.
Jsou prostě věci který stojí za to zachovat bez ohledu jestli z toho bude zisk či ne. Je jasný, že by to nebyla žádná masově navštěvovaná atrakce a jako lávka pro pěší jak uvažovali by to svým způsobem vedlo odnikud nikam, jsem ale přesvědčenej, že by si to svoje návštěvníky našlo a možná bychom se divili. Já si na něj vzpoměl v souvislosti s tím susovým povzdechnutím a zase mě vzali všichni čerti, protože na pyčoviny peníze jsou, ale na záchranu nebo opravu památek furt nejsou a je to všude. Když se u toho ještě vzpomenu na tu nádheru co máme na Svoboďáku, tak to su už úplně na infarkt.
Jinak toho Muchu jsem viděl několikrát, je dost možná pravda, že je to hlavně velký, ale soudit jestli je to umělecky hodnotný či ne, to bych si netroufl, osobně si myslím, že tenhle názor se taky možná šíří v souvislosti s tou melou co kolem toho je. To jestli má Krumlov potíže se zámkem netuším, ale se všema starejma barákama jsou potíže. Jak říkám, 45 let to viselo v Krumlově, ani se o tom nepíplo a najednou ausgerecht teď se to rozmazává a ještě fest. Asi je něco v pozadí co asi nevíme ani ty ani já, uvidíme jak ta sranda celá dopadne.
reagovat - Neděle 10. října 2010 ve 23:34 ® tomashr reakce na …
-
regulus> Petřín je holt masově navštěvovaná atrakce, to by se snažil držet každý, naopak u toho viaduktu bych na jeho přežití tak docela nesázel ani v Praze (možná by měl šanci větší, to připouštím, ale o „určitosti“ nemůže být řeč). Ono i tady leccos chátrá…
reagovat
Muchu taky zas tak moc neprožívám. Popravdě se trochu kloním k těm, kteří si myslí, že to zas tak super výtvor není, imponuje hlavně velikostí (ehm, tohle sedí i na leckteré věci z fotografie, to už vůbec není offtopic). Nicméně mi trochu vadí způsob, jakým to (hlavně) moraváci využívají k nové vlně protipražských výlevů, kde se opomíjí hodně faktů, jak kolem vlastnictví, tak hlavně to, že Krumlov má sám s tím zámkem veliké potíže – s Inchebou má ostatně špatné zkušenosti i PrahaJinak jsem se ale ochoten vsadit, že po volbách spor hodně vychladne – bohužel typické :-/
- Neděle 10. října 2010 ve 23:12 ® Sander reakce na …
-
osprey > myslím že se moc povedly.
reagovat
Já mám jen jednu lehce koukatelnou díky kompozici, mám takové rád, ale je na tom technicky dost bledě.
Rychlost zrcadla mi chybí.
- Neděle 10. října 2010 ve 23:08 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> já byl dneska v lese, ryby jsem nestihl
reagovatNa focení mě nějak nechytla můza.
- Neděle 10. října 2010 ve 23:07 ® osprey reakce na …
-
Sander> Něco je v rubrice Z lovu. Možná mám i nějako lepší, ale škoda vyplýtvat munici naráz a navíc jsem při vybírání pospíchal.
reagovat - Neděle 10. října 2010 ve 23:01 ® regulus reakce na …
-
tomashr> vždyť jsem psal, že mi to je ganc prcka (Mucha) a taky vycházím jen z toho, co psali v novinách, pochopitelně může to být různě, nicméně mne na tom fascinuje to, že přes 40 let o to nebyl v Praze zájem, alespoň se to nefiltrovalo v novinách a pak je kolem toho takovej cirkus no a nekterý výroky jsou taky hustý. Faktem je to, že ta Epopej je pro Krumlov hodně důležitá, je to turistickej ruch to jsou prachy, jak jsem psal, o nic jinýho nejde no a ostatní zkazky co píšou v novinách, že to krumlovští zachránili před zničením, tak to nemůžu sloužit, netuším jak to bylo. Z druhé strany tě jako pražáka chápu, že máš asi opačnej názor, než já i když si myslím, že ti to může být taky srdečně jedno. Psal jsem to jen jako příměr k tomu mostu.
Pokud se týká srovnání Ivančickýho viaduktu a Petřínské rozhledny, tak to přirovnání je snad jasný, obě stavby jsou podobnýho stáří u nás svým způsobem ojedinělý a konec konců je to velmi podobná konstrukce, to k čemu to slouží je irelevantní, nebyl to jen tak nějakej starej most. No a to, že mi to leží v žaludku, tak to máš pravdu a o tom, že kdyby byl v Praze tak by se prachy našly, jsem taky přesvědčen (v klidu na mě můžeš bejt nasranej). V osmdesátých letech se proslýchalo, že se to opraví jako technická památka a bude sloužit jako most pro pěší, z ničím nekolidoval, ten druhej most je tam tuším od roku 1978 a vlaky od té doby jezdí po něm. Most dostalo do správy Technický muzeum v Brně, ale peníze na nutnou údržbu jaksi nebyly, tak to přešouplo zpátky drahám no a pak už je to zamotaný, ale to je vcelku jedno, byl to první celokovový most v CK Rakousku-Uhersku, u nás naprosto ojedinělá stavba a takovýto věci se jen tak nebourají respektive žádnej stát v Evropě kromě nás by to nejspíš neudělal. Mě prostě takový věci serou a s tím, že to je kousek od Brna to nemá vůbec nic společnýho.
reagovat - Neděle 10. října 2010 ve 21:20 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > dneska by mohl dotlačit osprey epesní fotky, pokud se povedly. Byl to krásnej den.
reagovat - Neděle 10. října 2010 ve 21:04 ® MP-E65mm
-
Libor> to jsem zvědav jestli Tě někdo vyslyšel.......... docela rád bych se na pěknou fotku podíval...........
reagovat - Neděle 10. října 2010 v 18:18 ® tomashr
-
regulus> Jinak to srovnání viaduktu a rozhledny mi přijde dost nešťastné. Petřínská rozhledna je stavba víceméně „pro zábavu“, postavená na místě, kde s ničím nekoliduje, tak je to „jen“ o tom, zda budou peníze na údržbu. Naproti tomu u viaduktu šlo o funkční stavbu, kterou by bylo možné zachovat asi jen za cenu omezení na železnici atd.
reagovat
Tím ale netvrdím, že ho není škoda, možná to nějak zachovat šlo (místní podmínky neznám), jen se mi nezdá to přirovnání - Neděle 10. října 2010 v 18:13 ® tomashr reakce na …
-
regulus> Ehm, chápu, že moraváci to budou vidět jinak, ale u toho Muchy je jen těžké to vnímat jinak než jako snahu dědiců to nějak stáhnout k sobě. On se totiž přímo nabízí scénář „budeme šroubovat podmínky a nic co nabídne Praha nám nebude po chuti a až se to rozsype v MK (Incheba prodá zámek, který je napůl spadlý), tak se do toho opřeme“
reagovatSmůla je, že do už dost vyhrocené situace padly ještě navíc zrovna komunální volby, kdy se předvádějí politici na obou stranách.
Mimochodem ta formulace závěti není až tak jednoznačná, podle jistého výkladu ji již některé návrhy ze strany Prahy splňovaly – uvažuje se třeba rekonstruovaný Křižíkův pavilón anebo nová rekonstrukce dvorany Veletržního paláce (to druhé mimochodem doporučuje historik Mahler, tedy poměrně nestranný odborník) – že to automaticky John Mucha a jeho nadace shazuje ze stolu je podle mě spíš náznak toho, že se snaží blokovat přesun do Prahu obecně a o dohodu mu vůbec nejde…
Vrcholná perlička celé té absurdity je pak v tom, že podle některých rozborů je Muchova závěť v otázce epopeje zcela neplatná, protože je to na zakázku dělané dílo, které Praze daroval jeho „sponzor“ a že je tedy spíš dobrá vůle Prahy, že se s Krumlovem a Muchovou nadací vůbec baví a specializovanou expozici vůbec řeší. Těžko říct, jak by to dopadlo u případného soudu, nicméně to každopádně všem, kdo stojí na straně Krumlova doporučuji k pozornosti… - Neděle 10. října 2010 v 8:47 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Jj, postaví se nová moderna a hotovo.Pár blbečků se na tom řádně nažere a jak to vypadá pro ostatní??!! – nemá cenu komentovat,ani tu Prahu ne, akorát se člověk rozčiluje a je to stejně k ničemu.
reagovat - Neděle 10. října 2010 v 6:14 ® regulus reakce na …
-
sus1> to já taky, nejvíc mě sere, že asi nemám žádnou fotku tohoto http://spz.logout.cz/…/ivandu.html http://spz.logout.cz/…a/ivan2.html osobně to považuju za největší technicky-historickou „vraždu“ na Moravě, jo, kdyby ten most stál v Praze, tak by se peníze na zachování a opravu našly.
reagovat
Představ si, že by Praha dopustila, aby jim spadla Petřínská rozhledna a to ten viadukt byl o 21 let starší. Tak trochu mi to připomíná současnou „srandu“ ohledně Muchovy Slovanské epopeje. Je mi to sice tak trochu srdečně jedno, ale Praha na to dle mýho nemá absolutně žádnej nárok, protože nesplnila podmínky závěti a to, že pro ně pro ni nevybudovala výstavní pavilon. Jde pochopitelně jako vždy o prachy a trochu mě děsí, že se to dostalo až k soudním tahanicím a ještě víc jak tzv. nezávislé soudy v této zemi rozhodují, ale to konec konců není nic novýho. - Sobota 9. října 2010 ve 23:27 ® lacika3000
-
Ahojte…poprosil by som o jednu radu…takže…chcel by som nejakú tú zrkadlovku ale neviem podla čoho si vyberať…najčastejšie by som asi fotil v MAKRO režime ale zase aj by som odfotil aj nejakú tú rodinnú oslavu…viete mi nejako pomôcť?? a samozrejme aby cena nebola nejaká astronomická…ale taká študenstká…no…taká prijateľná… diky
reagovat - Sobota 9. října 2010 ve 20:58 ® sus1
-
Když už jste u té nostalgie,tak mě dneska štve,že jsem si nevyfotil spoustu věcí,které už dnes nejsou, já o nich povídam dětem a nemůžu jim to ukázat, jak to bylo třeba ,, jen '' před 20 lety.Tady se toho zbouralo a předělalo,že by z toho byla krásná dikuze na pár večerů.
reagovat
Škoda. - Sobota 9. října 2010 ve 20:44 ® osprey reakce na …
-
regulus> Jo, i to je možný.
Ale je fakt, že jsem své papírové fotky už spoustu let neviděl. Ani si nedokážu vybavit, kde přesně jsou, i když bych je s trochou štěstí našel.
reagovat - Sobota 9. října 2010 ve 14:24 ® regulus
-
osprey> no vztah, to být tebou teď neřeším, počkej za dvacet let, možná už za míň.
reagovat
Když už nic jinýho, je na starejch negativech často zachycený i to, co už neexistuje nebo v současnosti vypadá úplně jinak, vlastně ti to ani nepřijde, až po letech zjistíš, že právě tahle fotka pro tebe má nějakej význam a vůbec to nemusí být proto jak svěle byla vyfocena, může vyvolat dávno zapomenutou vzpomínku nebo ti jenom připomene jak ono místo vypadalo před X lety.
Pokud se týká těch fotek, ke kterým jak jsi psal máš citovej vztah, tak to si možná taky jen namlouváš, momentálně to tak cítíš a za 20 let po tý fotce třeba ani pes neštěkne, možná ti při prohlížení starejch fotografiíí zapadne mezi ostatní tuctový fotky a v klidu ji přehlídneš a možná taky ne, ale to ukáže až čas … .