Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.588 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 8. října 2010 ve 23:18 ® osprey reakce na …
-
regulus> Co dodat. Zase jen souhlas.
A ty negativy – není na nich nic tak zásadního. Nijak na těch fotkách nelpím. Přijde mi, že vzpomínky jsou živější.
Až ve své digitální éře se mi povedlo udělat pár snímků, ke kterým mám citový vztah.
reagovat - Pátek 8. října 2010 v 16:16 ® regulus reakce na …
-
osprey> ono to není tím jestli někdo je či není (nebo teda byl) vesničan, ta doba je stejná všude. Já bydlel (vlastně furt bydlím i když jinde) ve městě který za mýho dětství mělo asi 360 tisíc obyvatel, pět minut pěšky od středu města, před barákem řeka, v okolí cca 500–700m pět plácků coby fotbalovejch a hokejovejch hřišť, půl kilometru prakticky les i když se tomu říkalo lesopark. Vy jste hrávali fotbal na návsi nebo za humnama, my na těch pláckách, my jsme chodili sáňkovat na Červeňák, vy na mez za vesnicí, není to jedno, v obou případech jsme šlahli s aktovkou do kouta a rychle ven, pokud zrovna nelilo. Jedinej rozdíl byl ten, že já se od jara do léta na víkend téměř pravidelně přesouval na přehradu, prakticky od 15 jsem tam byl od června do září furt, raděj jsem si přivstal a jezdil do školy a pak do práce od tam, 2km pěšky na autobus nebo 3,5km na šalinu a nebylo mi to líno.
Ty plácky dneska zejí prázdnotou, děcka pokud vůbec vylezou ven, tak se producírují v parku se sluchátkama na uších, to v tom lepším případě, v horším sedí imrvére u počítače a mastí hry a ten nejhorší nebudeme rozebírat … . Dělám sem tam pro nějaký školy a upřímně řečeno se divím, že je dneska ještě někdo ochotnej učit, já bych to asi musel zabít. Bohužel je to daný dobou, jediná hodnota jsou peníze a lidstvo je chcačky nechcačky nuceno se uštvát k smrti. Není to tak zatím všude, ale pomalu se to ale rozlízá jako mor, z pracovišť se ztratila pohoda, lidi chodí z práce nasraní, přenáší to do rodiny, pokud chcou přežít tak na děti mají minimum času a výsledek je takovej jakej je.Seru na to, byl by to opět příspěvek na půl stránky a akorát bych se zase rozčilil …
Jo a s těma filmovejma negativama nemáš pravdu, ty tě přežijou, ale pokud čas od času nepřearchivuješ ty „digitální negativy“, tak jednoho krásnýho dne zjistíš, že jsou v čoudu a je úplně jedno na jakým budou médiu, samo u každýho je „poločas rozpadu jinej“.
reagovat - Pátek 8. října 2010 ve 12:33 ® osprey reakce na …
-
regulus> Jo, to je ono. My chatu neměli, já jsem venkovan a chytěl jsem jím zůstat.
Opravdu – ten svět, co kdysi byl, je už pryč a všechno je jinak. A je to jen začátek…
Snažím se zvyknout si na to, ale není to lehké.
I u té fotografie je to tak. Bojím se, že není daleko den, kdy svoje negativy přemístím do popelnice.
reagovat - Pátek 8. října 2010 v 7:00 ® sus1
-
regulus> Já to dělal z fotky a výsledek slušnej.
reagovat
Fotka stáří 45 let a dával jsem na lesk papír.Zvětšený z fotky 5×7cm. - Pátek 8. října 2010 v 6:56 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Ten se na tu fotku dívá.
reagovat - Pátek 8. října 2010 v 0:52 ® regulus
-
Když už jsme se tak zabředli do minulosti, tak jedna dobová, Brno z Červeného kopce asi tak 1985 …
Mimochodem, jakou máte zkušenost se skenováním filmů. Fotka co jsem ze stejnýho snímku udělal klasickou cestou (myslím mokrej fotoproces) je podstatně lepší než když naskenuju negativ a hraju si s tím v PS. Je to jakýsi „placatý“ (Canon Lide 80 s nástavcem na kinofilm), možná je tam i víc šumu který není zapřičiněn „zrnem“ filmu. Kdysi jsem byl rozhodnut, že si všechny negativy zdigitalizuju, ale v okamžiku když jsem zjistil, jak dlouho skeneru trvá jeden snímek a podíval se na ten štos negativů tak jsem si to hodně rychle rozmyslel. Z druhé strany to člověk čas od času vytáhne a potřebuje nebo chce nějakou starou fotku dostat do digitální podoby a v neposlední řadě mě láká myšlenka zase něco vyfotit na film, ale už se mi nechce míchat ustalovače a vývojky na těch pár fotek. Z čeho je to líp skenovat, z filmu nebo z fotky, dejme tomu udělané na matným papíře???
reagovat - Pátek 8. října 2010 v 0:23 ® regulus
-
osprey> No ono to asi tak nějak je. Ta průpovídka o teplým hajzlu, vlastně patří mému otci, celý mládí bydlel v pavlačáku (jsme časově jinde, první republika až konec padesátejch let) a kdysi mi říkal, že jeho sen celý mládí byl teplej hajzl (v pavlačácích to byla akorát lepší latrína, zima tam byla stejná).
Když jsem byl malej já, řekněme tak do začátku sedmdesátých let, na chatách všichni svítili petrolejkou, v lepším případě měli petrolejku s punčoškou, všecko se řešilo vodou z potoka a na chatu se jezdilo hromadnou dopravou. Za celej den jsi potkal opracdu jenom pár lidí, pokud jsi vůbec někoho potkal a byl tam božskej klid. Asi tak v druhý polovině sedmdesátých let to začalo, nejdřív elektika, pak voda, následovaly splachovací hajzly a sprchový kouty, pochopitelně ruku v ruce s tím šla i televize. Chatička musí hold bejt se vším komfortem, jinak tam děti a manželka nebudou chtít jezdit. Alespoň z mýho pohledu, kouzlo pobytu na chatě se tímto úplně vytratilo, mimochodem i proto, že po nedaleké cestě kde dřív prošlo pět lidí za týden jich chodí relativně zástupy navíc musí duchapřítomně uskakovat před magorama na horskejch kolech, z lidí co tam jezdili dřív tam jezdí už jen opravdu pár, popravdě já taky …
reagovat
Asi jsou to jenom nostalgický vzpomínky na mládí … - Čtvrtek 7. října 2010 ve 23:58 ® Libor reakce na …
-
sus1> pořád nemůžu najít v tý kukuřici toho kance ?
reagovat - Čtvrtek 7. října 2010 ve 23:46 ® Libor
-
O víkendu má být hezky bando, doufám že něco pořádného nafotíte
reagovat - Čtvrtek 7. října 2010 ve 23:16 ® osprey reakce na …
-
regulus> Hele, on je pokrok někdy až zhoubně nakažlivej. Suchá teplá postel, dobrý boty, ústřední topení,… Na některý věci se zvyká zatraceně snadno.
Když jsme v té fotootázce, tak na digitální zrcadlovku taky.
reagovat - Čtvrtek 7. října 2010 ve 23:10 ® regulus reakce na …
-
osprey> máš recht, nejdůležitější je mít teplo na hajzlu …
Z druhé strany, několik století to takhle fungovalo a lidi si ani moc nestěžovali …
reagovat - Čtvrtek 7. října 2010 ve 23:02 ® osprey reakce na …
-
regulus> Když jsem se nastěhoval do svého současného domu, chodili jsme na kadibudku celou zimu. Motivace k přestavbě byla vskutku veliká… Od té doby už jen samé jistoty a pozitiva
reagovat - Čtvrtek 7. října 2010 ve 22:54 ® regulus
-
Tak se tak hrabu starejma negativama a vykoukne na mě Doupov 02/82.
Myslím, že fotka ze ZVS tu ještě nebyla, takže pro zpestření …
Foťák ani objektiv už nevím, byl erární, místo focení Doupovské hory únor 1982, teplotu si taky nepamatuju, bylo to 100% tak cca –25st., ale název fotky si pamatuju naprosto přesně.
reagovat - Čtvrtek 7. října 2010 ve 22:08 ® sus1
-
Kdepak,nemá to cenu.
reagovat - Čtvrtek 7. října 2010 ve 22:03 ® sus1
-
jiris> Když on ten web to vždycky dokur…
reagovat
HDR ?? - Čtvrtek 7. října 2010 ve 21:18 ® Sander reakce na …
-
jiris > hmyz je debil, já se těšil že vyfotím mníka.
reagovat - Čtvrtek 7. října 2010 ve 21:15 ® jiris reakce na …
-
sus1> je to nějaký mázlo dokreslený
sander – stejně už venku žádnej hmyz není.
reagovat - Čtvrtek 7. října 2010 ve 20:35 ® Sander
-
Libor > ad foťák – mám vydržet až na mě přijde řada, děkují za pochopení, čekám dál…
reagovat - Čtvrtek 7. října 2010 ve 20:33 ® sus1
-
Dneska průjezd Jéééé Zed Dem.
reagovat - Čtvrtek 7. října 2010 v 7:53 ® džigit reakce na …
-
jiris> kecáš,beztak je to kvůli nosům
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 23:15 ® sus1 reakce na …
-
jiris> Pěkný.
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 23:12 ® jiris reakce na …
-
sus1> na žádost
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 23:04 ® sus1 reakce na …
-
jiris> Ale že ty huby mají našpoulený,co??
reagovatHm,hm,hm,…
- Středa 6. října 2010 ve 22:51 ® jiris reakce na …
-
Sander> svatba, to byl úmysl, nebylo nic vidět, krk nevěsty měl být mírně jinak, aby meziprostor tvořil srdce, příště
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 22:46 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Hele??předsedo??!!a tys poznal o co jde??
reagovat
Hmmmm - Středa 6. října 2010 ve 22:42 ® Libor reakce na …
-
Sander> wole
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 22:41 ® Sander reakce na …
-
jiris > to byla svatba nebo pohřeb?
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 22:34 ® jiris
- reagovat
- Středa 6. října 2010 ve 22:33 ® jiris
-
ZN> tyhle fotky měly být ilustrativní, proto jsem chtěl, aby nebyly totál šrot
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 22:32 ® sus1
-
Nespamujte tady a dejte sem raději nějaké fota.
reagovat