Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.588 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 6. října 2010 ve 22:30 ® ZN reakce na …
-
jiris> čehokoliv, o čem si myslíš, že tě to zaujalo a chtěl by jsi tím něco říct.
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 22:28 ® jiris reakce na …
-
regulus> fotil jsem hlavně MF, AF se moc nechytalo. 18–105
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 22:27 ® jiris reakce na …
-
ZN> focení čeho? Lidí, krajiny, ryb, to fotím taky.
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 22:17 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Jj,mluvil jsem s ním.
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 22:16 ® regulus reakce na …
-
sus1> to se v rámci různejch objektivních potíží neuskutečnilo …
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 22:14 ® sus1
-
Jednou tady taky navrhoval Toulík,srazinec.
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 22:13 ® sus1 reakce na …
-
ZN>
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 22:13 ® regulus reakce na …
-
jiris> fotoakce, jaká a s kým??? Letos určitě howno, možná někdy s rybama, ale tomu moc nevěřím …
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 22:10 ® ZN reakce na …
-
jiris> já bych se třeba na tvém místě zaměřil na focení. Vykašlal bych se na krávoviny a normálně se snažil něco vyfotit. Bez ptákovin.
Neber to nijak zle, ale tak to z těch fotek cítím.
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 22:10 ® regulus
-
ZN> tahle pěkná a pár na webu taky moc povedený …
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 22:09 ® regulus reakce na …
-
jiris> co to bylo za objektiv?? To je nějaká pitomost, že to nezaostřilo, ten signalizátor je skoro v prostředku, to se muselo chytit. Fotit levou rukou je pyčovina, nauč se házet levou a pravou foť nebo nahoď přehoď prut a foť.
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 21:54 ® Libor reakce na …
-
jiris> to je divnej způsob, tak bych to asi nedělal. té šňury se to musí chytnout, hod si tam klacek nebo něco jiného na co zaostříš, to AF zvládne.. .
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 21:50 ® sus1 reakce na …
-
jiris> Domlouval,navrhoval to tady náš redaktor,tak se optej jeho.
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 21:49 ® jiris reakce na …
-
Libor> ostřit musíš před hodem, jednou rukou bych pak nezaostřil, takže mám připravenou vzdálenost ve které by to mělo být ostré, jenže trefit se do toho znovu
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 21:48 ® jiris reakce na …
-
Libor> vyzkouším v hledáčku co chci mít ostré, nechám MF a chytám dál u toho to zkouším cvaknout, těžký se do toho místa strefit, ale asi to bude jen stylem pokus omyl.
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 21:44 ® Libor reakce na …
-
jiris> no tak u 1 a 2 bych tam jednoduše zaostřil
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 21:38 ® jiris
-
Díky juro, něco málo jsem teď rozebral i s Liborem.
Tak jinak, kdy bude nějaká foto akce?
reagovat)
- Středa 6. října 2010 ve 21:33 ® ZN reakce na …
-
Libor> přesně tak. Tím nechci říct, že nechci chytit rybu, naopak. Šance chytit životní rybu tam je veliká, ale… přes koleno to nezlomíš. Zbývá jen ta sranda, i to focení s úbytkem entuziasmu odchází do ztracena. Aspoň se má člověk na co těšit, příště to vyjde
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 21:30 ® regulus
-
jiris> V 1–2, nevím co chceš slyšet, nastavenej střední ostřící bod ne automatickej výběr nebo MF, manuální nastavení nebo priorita clony, clona možná na plnou díru, záleží jak to chceš mít moc rozplizlý a taky záleží na tom jakej máš objektiv (myslím ohniskovou vzdálenost), spočítat se to dá třeba podle tohoto http://www.dobre-svetlo.cz/dof.php?… . No a málem sem zapoměl, přendat prut do levé ruky, protože se jí líp chytá než fotí.
V 3, nevím, snad se stejným nastavením jako v předchozím případě s delším ohniskem zkusit zaostřit hmyzáka nebo MF.
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 21:29 ® jiris reakce na …
-
Libor> 1, 2 ostrej prut o trochu dál než je na fotce, ostrej signalizátor (žlutej).
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 21:21 ® Libor reakce na …
-
jiris> 1–2 nepochopil jsem co si chtěl mít ostré, víc to specifikuj
3 – na hmyz je dobré směrové světlo či protisvětlo, za zamračeného počasí to nebude ono – na kratší vzdálenost by do toho šlo švihnout blesk – zachytil by se na hmyzu a ostatní světlo by se vypařilo v dálce, pokud je hmyz světlý, fotit proti tmavšímu pozadí aby vynikl. Zaostřit na někaký bod,který je ve stejné vzdálenosti jako ti hmyzákové, použil bych delší ohnisko. toť můj názor.
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 21:15 ® Libor reakce na …
-
ZN> jestli byla sranda, myslím že víc netřeba
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 21:13 ® sus1 reakce na …
-
jiris> Já sem tady přes čištění,takže sory,no??
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 21:12 ® ZN reakce na …
-
Libor> já ty úlovky fakt z principu nefotím, nic v tom nevidím. Krom toho, tentokrát jsme v podstatě chytili jen tři pstruhy, kteří stáli za povšimnutí. Prostě… bída. Ale sranda byla, to zas jo.
reagovat - Středa 6. října 2010 ve 21:05 ® jiris
-
Tak mám zase takový dotaz. Kdo si myslí, že má co říci, tak prosím o názor a rovnou za něj i děkuji.
varianta 1 a 2 – jak tohle technicky zvládnout, jde mi o rozostřené popředí i pozadí a ostrý bod zhruba v polovině hloubky. Foceno z druhé ruky než se drží prut. Světlo horší – viditelno z fotky. Co by jste jak nastavily. Z trochou chutě si myslím, že tohle by šlo zvládnout.
foto 3 – rojící se hmyz. Jde mi o atmosféru hmyzu. Vzdálenost hmyzu třeba 4–7 m, světlo viz fotka. Co a jak, děkuji. Na tohle si myslím je potřeba lepší technika. Tohle asi neee.
Ještě jednou díky
reagovat - Středa 6. října 2010 v 19:53 ® Libor reakce na …
-
Sander> a o tom to je
reagovat - Středa 6. října 2010 v 19:44 ® Sander reakce na …
-
Libor > neříkám že se mi nelíbí, je pěkná, má atmosféru, ale podle mě pořád tuctovka.
reagovat - Středa 6. října 2010 v 19:43 ® Libor reakce na …
-
Sander> no jo, chápu, zato fotka tý holky se ti líbila
reagovat - Středa 6. října 2010 v 19:37 ® Sander
-
ZN > já se nemůžu zbavit dojmu, že je ta fotka poměrně obyčejná.
Ale víš jak to je, asi je to umění, tomu já nerozumím.
reagovat - Středa 6. října 2010 v 19:30 ® Libor
-
ZN> koukal jsem k tobě na web, líbí se mi tam víc jiné, třeba DSCN4331_8029, máš někde taky fotky úlovků co tam čapete? či nějakou scénu s rybou?
reagovat