Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 791.615 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 30. září 2010 ve 22:32 ® regulus
regulus

No naštěstí u toho stavění různejch pomníků spravují i to co je potřeba, máme tu unifikovanou dlažbu v celým štatlu (teda zatím skoro v celým) Joštova (první foto) prý bude dodělaná v únoru, stejná dlažba je i v kolejišti, ale naštěstí nám tu zůstalo i pár starejch pěknejch baráků.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15078.jpgfoto/forum/2010/th-img15079.jpgfoto/forum/2010/th-img15080.jpg
Čtvrtek 30. září 2010 ve 22:28 ® regulus reakce na …
regulus

Libor> skleněnej barák s nápisem Omega je mazec, roky tam byla proluka, stával tam dům nábytku a když před lety tuším v Uherským Hradišti spadla ta hala, tak zjistili, že dům nábytku je stavěnej stejnou technologií a šel. No a když po dlouhých letech handrkování se konečně něco postavilo, tak to bylo tohle, no furt lepší než ta proluka. On je mazec i svým způsobem Rozkvět, mezi těma dvěma historickejma barákama je to jak pěst na oko. Původně to byl Rozkvět s normální prvorepublikovou fasádou pak Prior to tomu dali rekonstrukcí první šupu a takhle to spravili tuším v devadesátých letech. Jinak ten „robertek“ asi suveréně vede, ale plastice na první fotce před nejvyšším správním soudem taky lidi moc netleskají, zvláště důmyslné je vytékání vody po chodníku do kanálu, „bazének“ na druhém snímku je taky dost zvláštní, ale budiž, no a mě osobně přijde jako docela dobrej nápad plastika historické mapy Brna nevím ze kdy, jen lidi jsou neskutečný hovada, viz věžička na detailu. Taky mě docela fascinuje ten burdel kolem toho panáka s kostkou, věřím, že tam kus té cedule bude ležet minimálně nějakej ten den. Okamžitě jsem si vzpoměl na nedávnou návštěvu Kolína n. R., úderem 21 hodiny téměř všechno zavřený a město plný turků s košťatama v oranžovejch vestách a zametacích vozů. U nás to hold nemá kdo dělat, Turky tu moc nemáme a nezaměstnaní nemají ručičky.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15074.jpgfoto/forum/2010/th-img15075.jpgfoto/forum/2010/th-img15076.jpg
Čtvrtek 30. září 2010 ve 22:02 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> MP> Osprey> ještě dávám dvě „woblerovky“

reagovat
foto/forum/2010/th-img15072.jpgfoto/forum/2010/th-img15073.jpg
Čtvrtek 30. září 2010 ve 21:29 ® Sander reakce na …
Sander

osprey > mají za závěrku pevně 4000. To je pro mě tak nějak maximálně akceptovatelná cena za opravu, vzhledem k pořizovací ceně toho těla.
Kdyžtak ho vyhodím a koupím 20D…

Libor > ty voe ještě že jsme taková ranní ptáčata, co…fakt pěkný.

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 21:06 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> Nepoznávám to, tuhle scénu jsem nikdy neviděl a za svítání spím nebo jem ve výjimečném případě na rybách:-))

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 20:58 ® Libor
Libor

Sander> MP> Osprey> tady je ten krasavec focený za svítání :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15070.jpg
Čtvrtek 30. září 2010 ve 20:45 ® osprey reakce na …
osprey

Sander> Viděl jsem kdesi cenu výměny závěrky nějak přes 3000. Vzhledem k tomu, že nebyli líní chtít 800 za čištění čipu, nejspíš to tak bude.

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 20:40 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > ty jo, tak takhle by to nešlo :-)
Oni mi budou volat ohledně návrhu ceny opravy, já se na ten přibližný čas opravy zeptám.
Ale upřímně, myslím že je to závěrka v pytli a to je pro ně rutinní záležitost.

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 20:35 ® Libor reakce na …
Libor

regulus> strašný, no on i ten sklenenej barák s nápisem omega je hustej.. .

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 20:33 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> já jednou dával opravit kompakt ultrazoom Olympuse a i kdybych se zbláznil tvalo jim přes půl roku.

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 v 19:54 ® regulus
regulus

Tak jak jsem psal, šel jsem si včera vyfotit nové brněnské „orloj“. Musím uznat, že realita předčila novinové články. Ještě pokud by tohle někdo prezentoval jako plastiku nebo nějaký podobný dílo, tak bych si řekl, že na různé věci mají různí lidé různé názory, ne každýmu se všechno líbí a proti gustu žádnej dišputát, ale tvrdit o tomhle, že to mají být hodiny, potažmo orloj, to je fakt trochu silný kafe. jedno se tomu dílu ale opravdu nedá upřít, kdokoliv jde okolo tak se na to se zděšením podívá. Mimochodem, pokud si myslíte, že na tom zjistíte kolik je hodin, tak jste velkým omylu. Je sice fakt, že se tomu jednotlivý sekce točí nicméně to celý vypadá spíš jako raketa středního doletu těsně před startem nebo spíš tak jak se tomu všeobecně říká a název obří vibrátor patří k těm nejslušnějším. Při fotografování jsem zaslechl spoustu nelichotivých poznámek na adresu radnice i i primátora, no se jmen kterými byl častován, by nejspíš moc radost neměl. Mám takovej dojem, že tento předvolební tah se opravdu moc nepovedl.

Jak to působí konec konců posuďte sami, díky tomu, že se zase chystá nebo už byl nějakej jarmark nebo předvolební míting, tak to bylo kolem saná dřevěná bouda, takže nebylo možné vyfotit náměstí v celé kráse, takže jen jeden detail a dva dílčí pohledy na tu krásu.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15067.jpgfoto/forum/2010/th-img15068.jpgfoto/forum/2010/th-img15069.jpg
Čtvrtek 30. září 2010 v 19:22 ® sus1

regulus>> Iíííííímejl.:-)

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 v 18:40 ® Sander
Sander

Libor > před chvílí sms z AWH, takže balík došel.
Nijak je popohánět nechci – znám to z práce když chce popohnat někdo nás. Jsme systémově podobná instituce. Akorát tě zákazník sere že je moc akční a přichází tak o srážky při konečném vyučtování za příjemnou spolupráci :-)

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 v 18:36 ® sus1 reakce na …

Libor> Asi říjen.:-)

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 v 18:31 ® Libor
Libor

sus1> nebyl, ale prý nějaký možná bude (fotosraz).

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 13:52 ® sus1

Co to??on byl nějakej ,,sraz"???:-)

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:42 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > já mám takový tušení že ho někdo cvaknul.

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:40 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> nerad bych měl nálepku masaře hub :-)

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:39 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> já bych řekl že je to Otakárek fenyklový (Papilio machaon)

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:38 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > nevím, hrála si na partizána, mlčela když jsem se jí ptal kerá ty jsi :-)

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:37 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> MP> ten plnej kýbl ale nikdo nevyfotil že?

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:35 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> který můry to je larva?

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:34 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Sander> já s tím problém nemám, ale vyjádřit se k tomu musí nejspíš všichni zúčastněný :-)

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:28 ® Sander
Sander

Byste sem možná mohli hodit tu epesní fotku od toho přívozu.
Adresy v kartě nemáme, při troše štěstí by pro nás nikdo v bílejch pláštích nepřišel :-)

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:22 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> jak ta sezona stála za hovno, tak tyhle akce počínaje ploticema u Míry přes ukousnutý prst po akce najdi si svojí tunu hub prostě nemaj chybu a je na co vzpomínat :-)

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:19 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Libor> já fakt nestíhám, ted sedím u rodíčů na svým stroji , vzal jsem všechny karty z fotáku a prohlížím co jsem nacvakal od dubna........­...samozřejmě většina půjde do digitálního nebe, ale několik snímku se přecijenom povedlo.

ad námět : :-) trošku to doladíš Spikovou slivovicí a bránice se bude opět chvět :-)

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:16 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Sander> :-) to dopadne dobře a když ne hodíš pár přesčasů, koupíš nějaký nový tělo a příští rok pokud se Libor nebude bát o svoje fleky tak hodíme repeté a to teprve uvidíš divočinu :-)

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:12 ® Sander
Sander

Libor > ještě ty fotky nemám upravený :-)
Hodím sem místo houby housenku. To je skoro stejný.

reagovat
foto/forum/2010/th-img15065.jpg
Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:11 ® Libor
Libor

MP-E65mm> mám námět na další srazovou historku:

o tom jak moji dva kamarádi chytat ryby přijeli, návštěvou mě poctili, zároveň sbírat houby přání projevili a na jeden flek byli odvedeni aby pak tunami hřibů a habrových kozáků svoje velké podběráky a feederové kýble po vrchol naplnili a spokojeně domů odjeli. 9-)

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:06 ® kerob
kerob

Libor> koho? :-D :-P

reagovat