Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.635 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:03 ® Libor
-
kerob> měl dobrýho asistenta, to je celý
edit: a hledače hub samozřejmě
reagovat - Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:02 ® Libor reakce na …
-
Sander> Nazdar! tak jim tam zavolej a popošťouchni to.. . Večer na toho hřiba kouknu a hodim ho sem. Hoď sem zatím tvoje fotky té samé houby.. .
MP-1100865mm> no konečně taky něco.. .
reagovat - Čtvrtek 30. září 2010 ve 12:00 ® kerob reakce na …
-
MP-E65mm> super, naprosto perfektni fotky. Klobouk dolu!
reagovat - Čtvrtek 30. září 2010 v 11:53 ® Sander
-
MP-E65mm > jako hrobka Míro, jako hrobka…
Já zatím o foťáku nedostal z Prahy ani zprávu. Vlastně ani nevím jestli jim tam ten balík došel. Takže kdyby bylo čím, vyblbnul bych se, to já rád
reagovat - Čtvrtek 30. září 2010 v 11:47 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> psssssst to je know how
reagovatale že by se člověk vyblbnul co?
- Čtvrtek 30. září 2010 v 11:43 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > škoda že jsme neměli ty sirky, to co jste tam kouzlili s tím protibleskem bylo úžasný, už chyběl jen ten čoud
reagovat - Čtvrtek 30. září 2010 v 11:40 ® MP-E65mm
-
z akce
reagovat - Čtvrtek 30. září 2010 v 11:40 ® MP-E65mm
-
Tak jsem dlouho nic nevložil a abych to napravil vkládám několik snímků z akce „vyfot si svojí houbu“. Akce velice zdařilá.
Libore fotky z Dublinu (výlohovky) stojí za ......... takže nic nebude
reagovat - Středa 29. září 2010 ve 20:54 ® džigit
-
Někdo chtěl ponurost,tak pro připomenutí.Za chvíli je tady
reagovat - Středa 29. září 2010 ve 14:18 ® regulus reakce na …
-
Tomik> do štatlu jdu za chvilku, to víš, že si to neodpustím …
No a jak se tomu říká, jsem už psal, ne, tak nazývej věci pravým jménem.
reagovat - Středa 29. září 2010 v 11:17 ® Tomik
-
regulus> vyfotil jsi si i to krásné černé dildo na svobodáku?:)
reagovat - Středa 29. září 2010 v 11:04 ® MP-E65mm
-
Jak to dopadlo s tím srazem. Delší dobu jsem tu nebyl............... to jen abych věděl jak se věci mají
reagovat - Středa 29. září 2010 v 8:14 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Asi sem to ,,tenkrát" napsal blbě,strach ani nemam,ale s fotákem bych asi do xychtu starému člověku nelez.Až si koupim delší sklo,pak to možná bude jiná.
reagovat
Ad: Máte tam pěkný holky. - Středa 29. září 2010 v 1:02 ® regulus reakce na …
-
Libor> no tak teda dobrá, nic ponurýho, takový májový foto z procházky štatlem …
reagovat
Mimochodem pro suse, u té třetí jsem taky málem dostal do řepy, ale byl jsem rychlejší … - Úterý 28. září 2010 ve 22:57 ® sus1
-
Listí už pěkně začíná.
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 22:25 ® sus1
-
osprey> Nooooo, jistě?!!.
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 22:24 ® regulus reakce na …
-
Libor> No abych ti pravdu řekl, tak nějak není nálada ani chuť, letos je rok tím chlupatým ke zdi. Kromě těch pár fotek z Kolína jsem vylítl s foťákem jen jednou v tejdnu, protože na stojánce když jsem jel dom, stál nějakej velkej vojenskej krám, ale než jsem stačil dojet s foťákem tak mi ulítl. Přes víkend jsem nevytáhl paty z baráku (teda včera sem večer zašel na dvě), konec konců kam bych v takovejch sračkách lezl. To ponurý počasí neznamená, že musí chcát jako sviňa, ideální je mlhavo a bez deště.
reagovat
Zejtra musím do štatlu, tak si asi foťák vezmu musím si vyfotit tohle http://brno.idnes.cz/…o-zpravy.asp?… , to se zase ti naši debili vycajchnovali, asi jim ležel v žaludku žižkovskej vysílač a jeho lidovej název, tak to museli implementovat i do Brna, jinak než brněnskej čurák, případně Onderkův (primátor) tomu nikdo neřekne. Tuším 2. prosince se na to prý bude nasazovat obrovská prcguma, tak to si asi nenechám ujít. No a barevný listí se abych pravdu řekl taky trochu těším, třeba mě do tý doby přejde ta depka. - Úterý 28. září 2010 ve 22:21 ® osprey reakce na …
-
sus1> Ber to tak, že čím víc na tebe zapomínáme, tím větší jsi vlastně velikán.
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 22:17 ® sus1 reakce na …
-
regulus> …jsou lidé kteří dokáží daleko víc a tak nějak se o nich nemluví, až se na ně skoro zapomenene .....
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 21:41 ® Libor reakce na …
-
regulus> juro, kde máš nějaké fotky? počasí je pro ty Tvé ponuré jako stvořené
reagovat, čekáš až se obarví listíky viď?
- Úterý 28. září 2010 v 17:14 ® filip111 reakce na …
-
Libor> nene, koupili jsme teď byt. takže odsun na příští rok.
reagovat - Úterý 28. září 2010 ve 13:57 ® regulus reakce na …
-
sus1> ???
reagovat - Úterý 28. září 2010 v 8:32 ® sus1 reakce na …
-
regulus> No,nějak na mě zapomínáte.
reagovat - Úterý 28. září 2010 v 1:20 ® osprey reakce na …
-
regulus> Holt Cousteau nebyl Merillyn Monroe, Ale hodně lidí si ho bude pamatovat mimo jiné proto, že spoluvynalezl akvalung.
Ona existuje spousta věcí, které stojí za to vidět. Já mám třeba nakoupené Kurosawovy černobílé filmy. A to je místy co záběr, to dokonalá fotka. Ale lidí, co se na to dneska podívají, taky není moc.
reagovat - Úterý 28. září 2010 v 0:01 ® regulus
-
osprey> no, vzhledem k tomu, že mladší ročníky možná netuší o čem se tu bavíme (mám obavu, že jim jméno Jaquese Cousteaua nic neříká), tak jsem poprosil strýčka google a vypadlo mi tohle:
http://www.cousteau.org/
http://cs.wikipedia.org/…ves_Cousteau
Pokud budou chtít vědět něco víc tak se s tím určitě poperou.rgb23> nevím jestli máš takovou paměť nebo jsi to někde na netu vyštrachal, ale to je úplně fuck, hlavní je, že jsme se tu o tom zmínili, což možná ty mladší popíchne k tomu, aby trochu zapátrali, vyhledávat na netu určitě umí. Je možná škoda, že tyhle, z dnešního pohledu nejspíš prehistorický snímky nelze koupit na DVD (alespoň jsem to nenašel), nicméně v tehdejší době to byla jak už jsem psal vcelku bomba. Jsou lidé, co něco dokáží a mluví se o nich ještě dlouho po tom co tak učinili a jsou lidé kteří dokáží daleko víc a tak nějak se o nich nemluví, až se na ně skoro zapomenene (myslím tím všeobecný povědomí lidstva, ne nějakou určitým způsobem zaměřenou skupinu lidí). Ach jo …
reagovat - Pondělí 27. září 2010 ve 21:42 ® Libor reakce na …
-
filip111> chata už stojí?
reagovat - Pondělí 27. září 2010 ve 21:34 ® osprey
-
rgb23> J.Y. Cousteaua znám dobře. Mám od něj doma několik knih a je to pro mě opravdu legenda.
Ze všeho, co řekl, si nejvíc pamatuju jednu větu: Chytat ryby pro zábavu je perverze.
Ta věta se týká hlavně mořského rybolovu, který má určitá specifika (zahrnuje i lov harpunou apod.), ale poslední dobou mám stále víc pocit, že v jistém smyslu měl pravdu v obecnějším měřítku.
reagovat - Pondělí 27. září 2010 ve 21:32 ® filip111
-
sus1> nemůžu říct, že jsem s ním byl bůh ví jak spokojenej, ale nemám tolik srovnání. Jinak jsem zatím jiný sklo nepořídil, přichází mi do toho plánu stále víc překážek.
reagovat - Pondělí 27. září 2010 ve 21:23 ® Libor reakce na …
-
regulus> mám neoriginál od firmy BIG, a od léta Canon.
BIG má 1× a 2×, Canon 1,25× a 2,5×
Canon je dost lepší konstrukčně i opticky, ale co Ti budu povídat, napráskal jsem dost povedených fotek i s tím BIGem.
Používám jen zvětšení 1,25× , to 2,5 jsem použil jen jednou, když jsem potřeboval přesně manualně zaostřit macro, na to mi to přijde výborný.
Přechod mezi zvětšeními je klap na jednu a klap na druhou stranu. Je to ale fuk, to kontinuelní si myslím k ničemu nebylo.
reagovat - Pondělí 27. září 2010 v 18:54 ® regulus
-
Libor> když tu už je tak řeč o tom úhlovým hledáčku. Ten tvůj má možnost zvětšení (možná blbej výraz), myslím tím páčku, kdy to na jedný straně je to 1 : 1 a na druhý to třeba 2,5× zvětšuje? Pokud ano tak by mě docela zajímalo, jak moc to používáš (to zvětšení dejme tomu 2,5X) a taky jestli to fachčí kontinuálně (postupně to zvětšuje) nebo je to jen klap na jednu a klap na druhou stranu.
reagovat