Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 791.666 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 22. září 2010 v 17:01 ® -tom-

Jo, tohle je jedna z mála věcí, co si na idnes rád přečtu. Pokud by někoho zajímalo tohle téma, tedy focení ne zrovna veselých záležitostí, tak doporučuju dokument War photographer. Hodně silný…

čsfd: http://www.csfd.cz/…cny-fotograf

trailer: tribute:

homepage: http://www.war-photographer.com

reagovat
Středa 22. září 2010 v 16:44 ® Pitris reakce na …
Pitris

zlomiljsemprut> Jedna mi tam chybí a ta je podle mě ta nej, i když je to strašně subjektivní. Myslim tuto http://ymimexico.org/…k_1sized.jpg

reagovat
Středa 22. září 2010 v 15:32 ® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Pánové, chtěl bych navrhnout téma na večer. Pokud se tedy můžu tady k vám „přimíchat“. :-) Čte někdo z vás seriál o slavných fotografiích na serveru idnes.cz?

Více informací zde: http://zpravy.idnes.cz/…hranicni.asp?…

Nevím, nejsem fotograf. Takže si nejsem jist, jestli se dá posoudit, která je nejlepší. Co si myslíte Vy? Která vás nejvíce oslovuje? A proč?

Čím to je, že mám z každého obrázku husí kůži, jako kdybych poslouchal skladby pana Nohavici? Dokáže někdo vysvětlit, proč to na lidi takhle působí. Ani u jedné jsem neřekl: „Jé, ta je pěkná.“ Jen mlčím a leze mi mráz po zádech.

PS: Pokud se tohle téma nechytne, nevadí. Mám rozečteného Kmotra, takže o zábavu mám osobně postaráno. :-))

reagovat
Středa 22. září 2010 v 15:22 ® Sander
Sander

Jó, karta v háji, takový problém bych chtěl u zrcadla taky mít :-)

reagovat
Středa 22. září 2010 ve 13:09 ® Tino
Tino

mimochodem… dneska ráno byla u Lomnice nádherná mlha. Měl jsem štěstí a potkal jsem i vílu. :-)

p.s. křivky upraveny v PSP do tvaru „S“ s horním obloučkem víc prohnutým.

edit: sakra… na HP IPS panelu to vypadá o hodně líp než na notebooku :-((

reagovat
foto/forum/2010/th-img14938.jpg
Středa 22. září 2010 ve 13:07 ® Tino reakce na …
Tino

osprey> i kdyby stála 2k, tak bych ji vyhodil, nebo použil na mp3 do auta nebo tak něco. Ale když odejde s fotkama, tak to pěkně nas…

reagovat
Středa 22. září 2010 v 7:09 ® sus1

osprey> Je pravda, že když jsem byl letos v létě na moravě a ptal se po kartě,tak na mě vždycky – nemáme,objednáme a bude stát tisíc Kč.!!!Ve Ždáře n.S. po mě dokonce chtěl 1500Kč za 4Gb.
Za tu cenu,co sem tady psal já???tam byla 2 Gb.:-)
Někde dokonce se mě ptali, co je to CF karta?!
No, jinej kraj, jinej mrav.:-)

reagovat
Středa 22. září 2010 v 0:56 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Já ji měl dva a osm měsíců. No nic, zítra se podívám po jiné.

reagovat
Středa 22. září 2010 v 0:48 ® sus1 reakce na …

osprey> Já ji mam rok a klepu na zuby??!! – zatim dobrý.:-)
Taky už sem po té trojce koukal,asi ježíšek.:-)

reagovat
Středa 22. září 2010 v 0:45 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> To je ta, co mi odešla. Už bych si vzal trojku. Za kolik ji mají u nás, to nevím. Ale koupit v Písku cokoli na focení se mi vždycky jevilo jako vyhazování peněz, takže si iluze nedělám.

reagovat
Středa 22. září 2010 v 0:09 ® sus1 reakce na …

osprey> A kolik?? Já ma tuhle :
http://www.oehling.cz/…4053%5D.html

V Plzni v Datartu ji mají za 540Kč.

reagovat
Středa 22. září 2010 v 0:07 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Ono to tak dopadne. Ale dám za ni víc. Potřebuju ji už o víkendu a tady jsou obchodnící s fototechnikou hrozný hladi.

reagovat
Úterý 21. září 2010 ve 23:58 ® sus1 reakce na …

osprey> Při ceně 600Kč nové 4Gb karty bych se asi na ni vyprd a koupil novou.Tuhle můžeš občas vyzkoušet a uvidíš co a jak.

reagovat
Úterý 21. září 2010 ve 23:41 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Byly tam i starší, ale hádal bych, že je to projev nějaké defragmentace nebo výsledek činnosti toho záchranného programu. Tisíc se ji tam ani nevejde (leda by byly samá obloha nebo v nějaké mizerné kvalitě).

Rád bych ale věděl, jestli nemám tu kartu rovnou vyhodit. Pokud je reálná šance, že to provede zase, je to lepší než riskovat ztrátu fotek z víkendové akce, protože si umím představit, že se to zase podělá v nejnevhodnější chvíli.

Takže jsem si už vlastně odpověděl…

reagovat
Úterý 21. září 2010 ve 23:37 ® Jak.novi
Jak.novi

sus1> Já za jedno odpoledne při procházce Prahou kolem 4 stovek fotek. Ono to jde rychle. :-)

reagovat
Úterý 21. září 2010 ve 23:25 ® sus1

osprey> Tos za víkend nafotil 1 tis. fotek????co proboha??:-)

reagovat
Úterý 21. září 2010 ve 22:55 ® osprey
osprey

Mimochodem, podělím se o další malou osobní tragédii. Odešla mi karta. I s půlkou fotek z víkendu. Záchranná operace za použití veškerého dostupného softu zachránila dva použitelné, ale již předtím stažené snímky a víc jak tisíc nepoužitelných fragmentů, které nic z toho, co mám doma nedokáže načíst.

Mám jediný dotaz – nakolik se dá kartě, která takhle odešla ještě věřit (po zformátování se chová zdánlivě normálně).

reagovat
Úterý 21. září 2010 ve 22:52 ® osprey
osprey

regulus> Musím poděkovat za mašinku. Máš pravdu, tohle u nás nejezdí. Ale ani Gripeny u nás nelítají a pokud ano, pak pěkně vysoko.

reagovat
Úterý 21. září 2010 ve 22:24 ® sus1 reakce na …

ZN> Máš novej,co??,tak se …:-)

reagovat
Úterý 21. září 2010 ve 22:21 ® ZN reakce na …
ZN

kubajzs> mezi námi, hezky dnes fotí kdejaký mobil. Ale… ať se ti s ní daří. Je potřeba mít z něčeho radost, je to důležité.

reagovat
Úterý 21. září 2010 v 18:13 ® kubajzs
kubajzs

Ahoj,

díky všem za rady. Nakonec jsem pořídil 350D, bejvalej majitel si jí dost chválil, měnil za 550D jen proto, že ta 550D natáčí videa. Fotí hezky, alespoň se mi to zdá, ale všechno ukáže čas, jsem amatér, tak se to nejdřív musím naučit ;-)

Díky.

reagovat
Úterý 21. září 2010 ve 13:16 ® regulus
regulus

Klon> pleteš si pojem a průjem, kolega Kubajzs mluví o Canon 350D a Nikon D60, nikoliv o Canon 60D, obě jsou amatérský DSLR, už jste z těch Canonů zblblí.

kubajzs> poradit neumím, najdi si recenze, myslím, že nijakej výraznej rozdíl mezi nimi nebude, je to spíš o tom za kolik, co a co pak dál. I cena (nejen ta prvotní) není zanedbatelnej faktor. Jak jsem s předchozích diskusí vytušil, bude na tom možná ten Nikon líp s šumem, ale praktický zkušenosti jsou nula.

EDIT – nevšiml jsem si předchozího příspěvku :-93;

reagovat
Úterý 21. září 2010 ve 12:18 ® jirka10 reakce na …

Klon> Ahoj, trochu bych to uvedl na pravou míru když sleduji tu diskusi. Psal D60 a ne 60D, je to velký rozdíl. D60 je asi tak na urovni te 350, je to asi 6megapixel, aspon mislím. Je to pokračovatel D30.

reagovat
Úterý 21. září 2010 ve 12:05 ® Klon reakce na …
Klon

kubajzs> Nejsem profík,ale myslím pokud jsi začatečník nebo pokročily,tak ti stačí bohatě 350D.Dají se s ní udělat nadherný fotky a cenově je taky někde jinde než D60. Pokud přemýšlíš o D60,tak si v první řadě musíš uvědomit jestli jí využiješ.Je spousta lidí kteří mají to nejnovější na trhu aby byli takzvaně " IN " a pak foti na automat. Já mám Canon Eos 550D a jsem s ním velmi spokojený a než přejdu někam do profi zrcadlovky,tak se mám ještě dost co učit a nemyslím tím ovládání ale cítění pro expozici a záměr fototografie.Pak budou fotky o něčem jiném a můžeš postoupit dál…

PS : jinak rozdíly mezi těmito zrcadlovky myslím znáš a pokud nejsi profik,tak ani nepoznáš rozdíl mezi jednotlivými fotky,Světlo,hlou­bka ostrosti atd.

reagovat
Úterý 21. září 2010 v 8:42 ® kubajzs reakce na …
kubajzs

Nene, měl jsem na mysli to 350Déčko

reagovat
Pondělí 20. září 2010 v 17:00 ® Tino
Tino

v té době jsem ještě nevěděl co to je… :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img14914.jpg
Pondělí 20. září 2010 v 10:22 ® jiris
jiris

kubajzs> 350D a 60D je jak škodovka a ferrari. Zřejmě jsi myslel 550D.

reagovat
Pondělí 20. září 2010 v 7:50 ® sus1

Něco ze včerejší vycházky.:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img14908.jpgfoto/forum/2010/th-img14909.jpg
Pondělí 20. září 2010 v 7:12 ® sus1 reakce na …

regulus> Děkuji.;-)
Ty ,,parte" sem si nechal dát na papír a vypadá to docela slušně.Mam je v rozměru 15×21 a rámeček je necelej centimetr.:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img14907.jpg
Pondělí 20. září 2010 v 0:33 ® regulus
regulus

sus1> ta trumpeta se mi docela líbí (škoda, že tam je ten mikrofon, ten to kazí) a i kdyby to bylo kompozičně nebo technicky na pikaču, tak jen to, že sis fšimnul toho odrazu svědčí o tom, že o focení přemejšlíš.

Ty černobílý z úterka jsou docela zajímavý, jediný co to alespoň z mýho pohledu totálně ku.ví jsou ty děsný černý rámečky, vypadá to jak parte …

reagovat