Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.666 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 20. září 2010 v 0:09 ® regulus
-
Tak první fotka je pro ospreye (musím mu voplatit tu stíhačku
) a ty ostatní jsou jen tak, do počtu, aby ty kolonky nezůstaly prázdný. Nic za tím nehledejte, je to jen takový kompaktový cvak, z technických důvodů zůstala zrcadlovka doma. Navíc jsem já debil zapoměl přepnout ISO …
EDIT – no vony ty fotky žádný kór Hi-Fi sice nebyly, ale ten chytejautomat tomu zase dal na prdel jako sviňa …
reagovat - Neděle 19. září 2010 ve 22:10 ® kubajzs
-
Ahoj,
přemýšlím o koupi zrcadlovky. Potřeboval bych prosím poradit. V hledáčku mám tyto dvě: Canon EOS 350D nebo Canon EOS D60. Fotíte s těmito foťáky někdo, můžete je porovnat?
Dík moc.
reagovat - Neděle 19. září 2010 ve 13:21 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Prosím Tě, kde si pořídil tu fotku? Jsou to Beskydské kopečky? Nebo je to někde jinde?
reagovat - Neděle 19. září 2010 ve 13:09 ® regulus
-
Sander> zkus tohle
http://www.richardsnotes.org/…tact-points/
a česká diskuse je tady, řekl bych, že nebude až tak stěžejní konkrétní typ DSLR, pokud, jak se tu píše to indikuje neznámou chybu
http://www.fotoradce.cz/…uze/read.php?…
reagovat - Neděle 19. září 2010 v 9:38 ® Sander reakce na …
-
ZN > ne, objektiv jsem neměnil.
reagovat - Neděle 19. září 2010 v 9:09 ® sus1
- reagovat
- Neděle 19. září 2010 v 0:51 ® osprey
-
Pár takových zajímavých cvaků z dnešní výpravy. Západ slunce je dost divoký, ale je tak, jak si ho foťák přelouskal. Jen jsem ho zmenšil a doostřil.
reagovat - Neděle 19. září 2010 v 0:50 ® osprey
-
tomashr: Myslím, že druhá půlka října to bude skoro určitě. Kdyby ne, tak začátek listopadu.
sus1: My tě nepřehlížíme. Jsi zván.
reagovat - Sobota 18. září 2010 ve 23:04 ® tomashr reakce na …
-
ZN> No, to HDR v iPhone zas tak moc spolecneho s tim „proflaklym“ HDR nema. Je to spis o zvyseni rozsahu, v praxi je vystup asi takovy, jako dostanu z 5DII v RAW z jedine fotky. Ovsem na mobil je to vykon…
reagovat - Sobota 18. září 2010 ve 22:08 ® ZN reakce na …
-
tomashr> jo, už jsem to viděl a zkoušel. Je to fakt zajímavé, i když zrovna to HDR mě moc nezajímá, bo HDR prostě moc nemusím. V každém případě, pokud mi neopraví starý iPhone, jdu do něj. Fakt mě ty mobily překvapují, i když mě „štve“ že jsou ty foťáky v nich čím dál lepší a začíná to ztrácet to kouzlo. Já měl mobilovky docela rád
reagovat - Sobota 18. září 2010 ve 22:02 ® tomashr reakce na …
-
ZN> To mě zas docela dostal foťák v novém iPhone 4 po aplikaci nového firmwaru s podporou HDR – docela zírám, ono to cvakne asi tři fotky po sobě a pak složí dohromady – za výsledný dynamický rozsah by se nemusela stydět ani žádná DSLR… Pomalu začínají být foťáky v lepších mobilech poměrně přijatelné kvality.
reagovat - Sobota 18. září 2010 ve 21:44 ® ZN
-
dnes jsem při vyjížďce na biku vyzkoušel foťák v nokii. Jsem zvyklý na iPhone, ale toto mě docela překvapilo. Je to panorama ze dvou fotek na ležato. Vím, že fotit panorama s kompaktem, ne tak s mobilem, je prakticky nemožné, ale výsledek byl pro mě překvapení.
reagovat - Sobota 18. září 2010 ve 21:37 ® ZN reakce na …
-
Sander> nestalo se to při výměně objektivu?
reagovat - Sobota 18. září 2010 ve 21:07 ® Sander
-
Odešla mi zrcadlovka.
No není to kráva?
A zrovna v jeden z nejfotogeničtějších dní v roce.Píše mi to při zmáčknutí spouště Error 99.
reagovat
Netušíte někdo co to znamená a jak s tím mám postupovat dál?
Je to Canon EOS 30D. - Sobota 18. září 2010 ve 20:56 ® tomashr reakce na …
-
osprey> U mě záleží na termínu, moc se mi nehodí první dva víkendy v říjnu (i když je nevylučuji). Druhá půlka října by ale asi byla v pohodě a pak se se mnou dá počítat
reagovat - Sobota 18. září 2010 v 9:57 ® sus1 reakce na …
-
osprey> OK.Přehlížejte teda dál.Vyjádření.
reagovat - Pátek 17. září 2010 ve 23:22 ® osprey reakce na …
-
J.H.> Jen počkej až dojde na to určit konkrétní termín
reagovat - Pátek 17. září 2010 ve 22:52 ® J.H.
-
osprey> Tomáš na srazu říkal že by jel taky,ne? Pak sus1 a je nás akorát.
reagovat - Pátek 17. září 2010 ve 22:46 ® osprey reakce na …
-
J.H.> Super. Ale potřebujeme se dostat tak na 6 lidí tutově nebo 7 – 8 devadesátiprocentních. Libor a MPčko vypadají nadějně, Sandera snad ukecám a jak se to začne rýsovat, obešlu pár lidí, co zatím nebyli – například sethy jevil zájem.
A možná přijde i HaD nebo Radek.
reagovat - Pátek 17. září 2010 ve 22:39 ® J.H. reakce na …
-
osprey> Z 90% se registruju
reagovat. Měl bych mít už i nový N 70–200/2,8
- Pátek 17. září 2010 ve 22:23 ® osprey reakce na …
-
J.H.> Snažíme se o Štědronín. Tam by měly být k dispozici i lodě.
Právě bych rád konec října, případně začátek listopadu, abychom měli nějakou fotogenickou atmosféru. Rád bych, aby přijelo tak 7 – 9 lidí. Ale potřebuju vědět, že přijedou, abych se mohl pokusit něco opravdu zamluvit.
reagovat - Pátek 17. září 2010 ve 21:39 ® J.H.
-
Už se ví kde přímo bude ubytování? Řekl bych že konec října nebo začátek listopadu by byl lepší z pohledu podzimních barev.
reagovat - Pátek 17. září 2010 v 15:40 ® Libor reakce na …
-
osprey> já bych klidně podnikl, bude-li to víkend přizpůsobím se.
reagovat - Pátek 17. září 2010 v 11:59 ® osprey reakce na …
-
sus1> Pokud je to oficiální sraz a nepozveme tě, bude to politováníhodné a bude to svědčit o tom, že tě přehlížíme.
Pokud si pozvu někoho domů a on mi to posléze oplatí, jde to mimo tebe. Radši se vyjádři k plánované akci, abychom věděli, že s tebou máme počítat.
reagovat - Pátek 17. září 2010 v 11:56 ® osprey reakce na …
-
ZN> Škoda, ale nezdráhal bych se ani první víkend v listopadu, vše je na dohodě. Orlík je mimo jiné i proto, aby to většina lidí měla blíž. Původně jsem uvažoval o přítokové oblasti Lipna. Tam bych měl skvělé zázemí a a za zády krom přehrady nádhernou fotogenickou řeku, o jejíž obsádce jistě víš dost. Ale je to daleko a Orlík je taky hezký.
A navíc ta řeka si reklamu nezaslouží, že?
reagovat - Pátek 17. září 2010 v 10:34 ® sus1
-
osprey> To jste teda soukromníci.Nemohl tam bejt nikdo jinej, bo ste jinýho nepozvali.
reagovat - Pátek 17. září 2010 v 8:45 ® ZN
-
osprey> říjen je pro mě nemožný. Škoda. A taky to mám přes dvoje hranice, to není sranda
reagovat - Pátek 17. září 2010 v 8:11 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> Ahoj Míro, já bych byl pro............ono totiž dobrých akcí není nikdy dost. Já bych mohl první víkend v říjnu (2–3.10) a pak až (23–24.10) nebo (30–31) pokud to bude v tomto termínu, tak je moje účast víceméně 100%
reagovat - Pátek 17. září 2010 v 0:45 ® osprey reakce na …
-
Tino> Uvidíme, co ostatní. Takové to jádro už se letos asi vidělo dost, ale chtěl se podívat i sethy, sliboval jsem to Hugo Fisherovi od sousedů a tak dál.
Každopádně když to nepopoženu, nestane se nic, ale popohánět to můžu, až budu vědět, že je zájem.
reagovat - Čtvrtek 16. září 2010 ve 23:26 ® Tino
-
dávám zde jednu bez umělecké ambice. Prostě normální ryba
reagovat