Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 791.681 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 16. září 2010 ve 23:22 ® Tino reakce na …
Tino

osprey: no, levý břeh Orlíku mám celkem blízko. :-) Když bych připravil ženu na to, že bude doma s kinderem delší dobu než dva dny, tak bych se rád přidal. T5eba bych vyfotil i nějakou rybu zrcadlovkou. :-)

Abych byl konkrétní. Nemůžu 9.10. – to je výlov na novým rybníku v Miroticích a 10.10. jsou závody kočárků v Praze :-)

reagovat
Čtvrtek 16. září 2010 ve 23:17 ® Tino reakce na …
Tino

ZN: mám toho tuny… dost fotek je čistě dokumentačních. A něco jsem ještě nestačil přehodit ze starého webu (po roce :-D ).

Fotky s úpravami jsou řazeny pod FOTO > …

A rybářské nemám skoro žádné, protože jako správný newbie jsem vyvalenej z každé ryby co mám na vlasci. :-)

http://www.bucek.org/www/index.php?…

reagovat
Čtvrtek 16. září 2010 ve 23:01 ® osprey
osprey

Pánové, nějak na to stále nepřichází řeč, ale letos ještě nebyl oficiální fotosraz, jen takové dvě soukromničiny v osazení já, Snader. Libor a MPčko. Fakt je, že jsme se ale dost viděli po jiných srazech a málo toho nebylo.

Takže:

1. Je otázka, zda ještě něco dělat.
  2. Pokud ano, domlouvali jsme se na možnosti nějakého říjnového pobytu na Orlíku, kde bych se pokusil, pravděpodobně za HaDovy pomoci, sehnat ubytování a lodě.

Rád bych zjistil, zda je zájem o takovou akci, prodiskutoval její termín a další organizační záležitosti. Dál si myslím, že bychom, pokud se to uskuteční, měli fotograficky přitvrdit – tj. pokusit se každý vyrobit na akci opravdu zajímavou fotku.

No a teď – co vy všichni na to?

reagovat
Čtvrtek 16. září 2010 ve 22:30 ® ZN reakce na …
ZN

Tino> můžeš sem dát nějaké fotky, nebo aspoň odkaz, kde jsou k vidění? Rád bych se podíval.

reagovat
Čtvrtek 16. září 2010 v 16:17 ® kerob reakce na …
kerob

Tino> jj jemneji urcite, pokud vis co a jak.

reagovat
Čtvrtek 16. září 2010 v 16:12 ® kerob reakce na …
kerob

kubas> oranzova tam byt nema, ma tam byt pletovka. Tzn. pred focenim kalibrovat bilou v danym svetle nebo pak ve fotokramu upravit barevnost pres krivky a pokud ani tohle nepomuze, tak z toho udelat cernobilou :-D

reagovat
Čtvrtek 16. září 2010 v 15:51 ® Tino reakce na …
Tino

kerob: ano, jen se s tím dá jemněj pracovat než s kontrastem. To, že se 1/4 tóny zesvětlí, to ti vytáhne ty paprsky. I když… když na to teď znovu koukám, tak to už jsou skoro půltóny. Musel bych to prohnat PSP, abych to mohl tvrdit jistě. :-)

reagovat
Čtvrtek 16. září 2010 v 15:10 ® kubas reakce na …
kubas

kerob> specifikuj :-D … ono je to focený v hale pod umělým světlem :-((

reagovat
Čtvrtek 16. září 2010 ve 13:48 ® kerob reakce na …
kerob

Tino> „S“ krivka je v podstate totez, jako pridani/ubrani kontrastu, coz bude mit za nasledek vypaleni svetlych mist. Ja osobne bych to videl spis na upravu strednich tonu v urovnich.

reagovat
Čtvrtek 16. září 2010 ve 13:46 ® kerob reakce na …
kerob

kubas> barva je strasna!!!

reagovat
Čtvrtek 16. září 2010 ve 13:42 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Jak.novi> naopak, já bych mu tu hlavu z 1/3 ořízl :-)

reagovat
Středa 15. září 2010 v 19:37 ® kubas reakce na …
kubas

Jak.novi> no ono tohle byla docela šťastná fotka, jelikož se povedla jedna z deseti, aby na ní nebyl nikdo další krom aktéra… Jo je mě jasný, že to není nějaká top fotka, ale coby úplnýho amatéra navíc za extrémních podmínek vcelku potešila :-D

reagovat
Středa 15. září 2010 v 19:08 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

kubas> Zkušený sice nejsem, ale nad hlavou by neuškodilo trochu více místa.

reagovat
Středa 15. září 2010 v 18:42 ® kubas
kubas

Vím, že je to trošku mimo téma, ale jak se na to dívají zkušení fotografové, co se týká kvality fotky atd?

reagovat
foto/forum/2010/th-img14860.jpg
Středa 15. září 2010 v 10:57 ® Tino reakce na …
Tino

chyba ;-) Mě i něco zachrání nebo vylepší… Ale stejně, nejlepší přítel fotografa je koš a nůžky :-D

reagovat
Středa 15. září 2010 v 9:58 ® sus1 reakce na …

Tino> Sice ho mam, ale nepoužívam.:-)

reagovat
Středa 15. září 2010 v 8:39 ® Tino reakce na …
Tino

sus1 > dostaneš z toho víc ve Photoshopu. Dej si tam křivky a pohraj si s nima… viděl bych to na „s“ křivku

reagovat
Úterý 14. září 2010 ve 23:20 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Já se dneska cestou k Davidovi stavil chvilku na přehradě (přejíždím ji) a váhal, zda chytat nebo fotit. Ve finále jsem něco chytil a něco vyfotil, ale nemám Rybu ani Fotku:-)

reagovat
Úterý 14. září 2010 ve 22:48 ® sus1 reakce na …

osprey> Bylo to nějak podobně,zamnou došli rybáři a začal výlov.:-)

reagovat
Úterý 14. září 2010 ve 22:28 ® osprey reakce na …
osprey

petrcech> Pochopil jsi narážku kolegy ZN? Chtělo by to aspoň kousek snahy o víc než prosté cvaknutí.

sus1> Překvapuješ. Ty ČB se mi líbí. U té poslední bych asi použil stativ, dal delší čas a pořešil hloubku ostrosti.

Teda, spíš jinak: já bych tam přiletěl, cvakl v poklusu z volné ruky tři fotky a až bych je viděl na monitoru, dlouho bych se styděl:-D

Ale kdybych konečně začal fotit jak se má, pokusil bych se o to, co jsem ti napsal.

reagovat
Úterý 14. září 2010 ve 21:56 ® sus1

Tady je to v barvě.

reagovat
foto/forum/2010/th-img14859.jpg
Úterý 14. září 2010 ve 21:47 ® sus1

Ještě mam tuhle,ale ta se mě nějak nepovedla.Chtěl jsem nějak z toho víc dostat to slunce,ale …

reagovat
foto/forum/2010/th-img14858.jpg
Úterý 14. září 2010 ve 21:35 ® sus1 reakce na …

ZN> Jak jsem už tady před časem psal,zkoušim a zkoušim.Tet momentálně i černobíle.:-)

reagovat
Úterý 14. září 2010 ve 21:34 ® sus1

Libor> Akorát tak chlastat,o tomhle tam vůbec řeč nebyla.:-)

reagovat
Úterý 14. září 2010 ve 20:55 ® ZN reakce na …
ZN

petrcech> ryba pěkná, ale proč to dáváš tady?

reagovat
Úterý 14. září 2010 ve 20:55 ® ZN
ZN

sus1> něco to do sebe má.

reagovat
Úterý 14. září 2010 v 17:55 ® petrcech
petrcech

spike> Jojo byly, pětkrát, taťka měl totiž volno. Nebýt tátovího tlouštíčka, dvou candátku a sumečka tak bysme nic nechytli. Já futr nic tak si říkam že to musí konečně přijít-nějaká velká ryba. PS: to je ten bolen.

reagovat
foto/forum/2010/th-img14857.jpg
Úterý 14. září 2010 v 17:48 ® spike reakce na …
spike

petrcech> Co na té Moravě byli jste? jak jste dopadli?

reagovat
Úterý 14. září 2010 v 17:46 ® petrcech
petrcech

spike> Strašně mě mrzí že zatím mám tak 15 záběrů a vytáhnu dvě ryby. Mrzí mě že mi jich když tolik brali tolik uteklo. Asi tomu dopomáhá pletenka. Je vidět že se mám co učit, jinak díky.

Tenhle se nechtěl nechat vylovit, vždycky se znova rozjel. ten bolen je tátuj.

reagovat
foto/forum/2010/th-img14856.jpg
Úterý 14. září 2010 v 17:41 ® spike
spike

petrcech> Ahoj, pěkný candát, taky bych nějaký pokus o ulovení mohl vynaložit.

reagovat