Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 791.706 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 1. září 2010 ve 22:37 ® sus1 reakce na …

tomashr> údajně to prý bude vypadat lépe než tet.Tak co zmení??:-) uvidíme,někdy klem 15.září mají otvírat.

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 22:32 ® tomashr reakce na …

sus1> Díky. Bezprostředně se do Oehligu nechystám (poslední nákup od nich byl ostatně poštou), ale v minulosti jsem tam párkrát byl…

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 21:29 ® sus1 reakce na …

tomashr> Ta zelená tečka je místo budoucí místo nové prodejny.:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img14701.jpg
Středa 1. září 2010 v 17:13 ® sus1 reakce na …

tomashr> Moc ne.Jestli je tam menší nájem nebo proč?nevim,neptal jsem se.Je to vedle Peny marketu.Název ulice nevim,ale mrkni na net,V KT je jen jeden peny.:-)
Tet jedu pryč,večer na to mrknu a dam ti vedět.

reagovat
Středa 1. září 2010 v 17:09 ® tomashr reakce na …

sus1> Jasně, chápu. Mimochodem kam se vlastně stěhují – něco „velkého“?

reagovat
Středa 1. září 2010 v 16:51 ® sus1 reakce na …

tomashr> U nich na ,,ředitelství".Já je tam znam,tak jsem jel přímo k nim.Je to řed. i sklad zároven.

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 14:18 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> Ne, to chápeš špatně. To není tak, že pořizuješ fullframe s primárním plánem na ořez, to by bylo špatně! Ty při focení na fullframe děláš samozřejmě vše pro to, abys vyplnil celý formát, jen prostě víš, že máš vždy „plán B“, tedy ořez.
A nezapomeň na zásadní věc – ono ti to toho po ořezu zbyde hodně, když třeba já cropnu 5DII na APS-H, tak mám pořád pixelů víc, než ty z 1D mark III, stejně tak jako po cropu na 1,6× na tom nebudu hůř než osprey s 20D. Nová těla jako 7D sice mají na cropu „pixelů“ více, ale tam už je otázka, reálného rozlišení a ostrosti „pixel-to-pixel“, šumu při opradu velkých ISO, atd. Prostě v souhrnu to můžeš brát tak, že APS-C prostě na fullframe nenafoukneš nikde, naproti tomu fullframe nemusí moc zaostávat ani při „redukci“ na APS-C…

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 13:16 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> mě zase přijde hodně špatný krok pořizovat FF s tím, že budu počítat s ořezem, to mě přijde trochu kontraproduktiv­ní...........­..ber to tak, k tomu aby si měl trošku delší ohnisko potřebuješ delší sklo a když se zamyslím třeba na focení tady u nás tak jsi ve většině případů s pětikulí krátký.......... samozřejmě na focení takových fotek jako kolibřík u pítka apod. nebo volavek na Floridě kde ti to leze přímo před čočku nepotřebuješ nic delšího. Prostě ta možnost být dál je lepší než si vše vyplašit nebo jsou místa kam se prostě nedostaneš ( už mnohokrát se mi to stalo) .........focení lednáčků a vlh jsem vzdal, protože tohle opravdu u nas není pro můj žaludek :-)

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 13:02 ® tomashr reakce na …

sus1> Mimochodem kdes to vlastně byl – na webu jsem koukal, že Oehling se nějak stěhuje a má zavřenou prodejnu – to už to dodělali nebo jsi byl někde jinde?

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 12:55 ® sus1

tomashr> Ptal jsem tam též na řešení zvětšení zoomu extendry,ale tohle řešení jsem po debatě s nima opustil.Tenhle objektiv by mě měl dostačovat.
Kdyby existoval nějakej slušnej 18 – 300mm,tak bych asi do něj šel.

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 12:49 ® tomashr reakce na …

sus1> Tu starou bych stejně nedoporučil, ve své době to nebylo zlé, ale vývoj dnes už je přece jen dále a dneska už bych třeba to ostření musel hodnotit mnohem přísněji než tehdy.

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 12:47 ® sus1

tomashr> Na tu jsem se taky ptal,ale už se nedělá,neseženou ji.
Tahle nová se mě líbí.:->

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 12:45 ® tomashr reakce na …

sus1> Jo, to bude dobré. Já kdysi recenzoval Sigmu 80–400 OS, což bylo provní stabilizované sklo Sigmy a vůbec to nebylo špatné. Nicméně byly tam vady jako pomalé ostření atd., právě teď ta nová s HSM by to ale měla řešit.

reagovat
Středa 1. září 2010 ve 12:35 ® sus1

Tak jsem si vyzkoušel dnes tohle – SIGMA AF 120–400/4, 5–5,6 OS APO DG HSM pro Canon – a príma.:-)

reagovat
Středa 1. září 2010 v 11:23 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> Já bych to takhle jednoznačně neviděl. Ještě tak s přimhouřením oka to sedí o krajinářích, tam je opravdu velká preference fullframe nebo dokonce většího formátu (mimochodem digibacky pro středoformát se v tichosti hodně blíží k bodu, kdy začnou být velmi zajímavé a relativně dostupné i pro náročnější amatéry).
Nicméně i tam je dost výjimek a hlavně to platí jen pro řekněme „čistou“ krajinařinu, třeba u travelphoto se docela hodně rozmáhají ty Olympusy Pen a podobné dobře přenosné věci.
U wildlife bych ale s APS-C docela hodně polemizoval, ta opravdová špička fotí na fullframe i tady, je to celkem prostá logika: když se nedostanu dost blízko, ta po ořezu trochu ztratím, ale když vykreslím celý fullframe, tak je výsledek o slušný kus dále.

reagovat
Středa 1. září 2010 v 10:39 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> takže jsi vlastně nevyfotil nic, podle toho jak bývají maskované :-)

reagovat
Středa 1. září 2010 v 1:02 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> Já dneska vyfotil stylem „kýbl“ stužkonosku olšovou. Taky pěkná, jenom nechce ukazovat ta barevná spodní křídla.

reagovat
Středa 1. září 2010 v 0:45 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> nějaká lysohlávka by nebyla ? já se k tomu ještě nedostal a počítám, že nějaký pátek nedostanu.

reagovat
Středa 1. září 2010 v 0:43 ® MP-E65mm
MP-E65mm

tomashr> já to myslel spíš tak pokud se budu považovat za krajináře tak nepůjdu do APS-C čipů ale rovnou do FF naopak když budu fotit wildlife tak potřebuju každý mm ohniska, tak sáhnu po APSku........­....tak bych uvažoval já.

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 ve 22:24 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > ale bylo, je to rukama.

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 ve 22:23 ® sus1

Sander> Ty vole??!!já čekal medvěda a ty tohle.8-( :-D

No neboj,takovejch mam taky dost,i když některý mažu,přesto tam pořád někde nějaké ,, povedené " zůtavají.:-)

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 ve 22:23 ® Libor
Libor

Sander> hm, nebylo moc světla na udržení asi.., v poho.

edit: aha, jasný, to znám, ale mohla bejt dobrá na tom mechu :-) , letos už ho asi nepotkám :-((

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 ve 22:22 ® Sander
Sander

Byl jsem línej přendat objektiv, takže Sigma 17–70 a vůbec nevim jak jsem vostřil.
Co je hlavní, pospíchal jsem a to je špatně.
Rána od boku.
Uplně blbá.

reagovat
foto/forum/2010/th-img14689.jpg
Úterý 31. srpna 2010 ve 22:19 ® sus1 reakce na …

Sander> Právě proto je sem dej,at se můžem my,ostatní,třeba něčeho vyvarovat.:-)

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 ve 22:08 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > nepublikovatelné fotky. Netuším jak jsem ho mohl cvaknout tak blbě.

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 ve 21:54 ® Libor
Libor

Sander> hoď sem toho medvědího přástevníka..

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 ve 21:49 ® sus1 reakce na …

Libor> Na 10 tisíc jsou jiní zájemci,já ne.:-)

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 ve 21:48 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> jakýpak maily? Hezky diskutovat, ať dosáhneš toho příspěvku číslo 10.000 .Třeba pak vyhraješ krytku na objektiv :-)

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 17:33 ® sus1

tomashr> Potřebuju se tě na něco zeptat,máš mail??Díky.

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 v 15:34 ® sus1

regulus> Čteš mail???:-)

reagovat