Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 804.147 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Pátek 27. srpna 2010 ve 23:48 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Vidíš, to já ještě nezačal…
reagovat
- Pátek 27. srpna 2010 ve 22:15 ® MP-E65mm
-
Osprey, Sander, Libor > dnes jsem se vrátil z dovči a když jsem otevřel fotku z mailu a viděl čtyřku sedících pseudorybářů s výrazem v tváři jako když zdolávají sumce, tak musim jen konstatovat, že bychom měli přestat hulit
reagovat
- Pátek 27. srpna 2010 ve 12:43 ® Sander
-
Jó Canon nebo Nikon…jeden borec z Vodňan si přes net objednal 5D a přišla mu půlka cihly (za 20 000)
reagovat
- Pátek 27. srpna 2010 v 8:37 ® sus1
-
tomashr> Já sem to popravdě nepoznal, jen jsem to zkoušel.
reagovat
- Pátek 27. srpna 2010 v 8:30 ® tomashr reakce na …
-
sus1> To máš fuk, co je v pozadí, on je u toho zrcadlového objektivu bokeh pořádně hnusný prakticky vždy. Jinak ty velké kroužky na první fotce jsou podle mě světelné body na kameni v pozadí, to voda nebude.
reagovat - Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 23:31 ® J.H.
-
Ne že bych se považoval za nějak zvlášť úžasného fotografa, ale po tříměsíční výměně D60 za D300 následné výměně širokého skla od Tokiny(bylo super) za N16–35VR se plně ztotoňuju s tvrzením „Nikon,Canon a třetí výrobci“. Tzn. že ne za každou cenu ušetřit znamená dobrá volba.
reagovat - Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 22:45 ® sus1
-
tomashr> Ta první je proti vodě??neni to vhodný pozadí.
reagovat
Sigma – Už jsem také na ni koukal.Už mě jde z těch objektivů hlava kolem,bude třeba si dát nějakou pauzu.
- Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 21:55 ® Jak.novi reakce na …
-
tomashr> Ty kolečka jsou fakt děs.
reagovat
- Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 21:06 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Není lepší dát 35 tisíc, než utratit postupně za „levná skla“ 45 tisíc a stejně u toho dobrého skončit? Navíc jsou i levnější varianty, třeba Sigma 120–400 se stabilizací je pod 20k – http://www.oehling.cz/…sm-pro-canon-[id-165630].html , s tím už se existovat dá.
Mimochodem k těm zrcadlům – našel jsem pár starých fotek ze zrcadla. Ten první jsem vybral jako naprosto záměrnou ukázku, jaké to může udělat na pozadí kolečka, ten druhý je taková „normální“ fotka, ale mimochodem focená na hodně velkou dálku, tohle je zrcadlo 1000mm…
reagovat

- Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 20:37 ® sus1
-
tomashr> To je sice pravda,ale dát třeba za pevnou elkovou 400vku 36 tisíc?!to už si musí asi sakra rozmyslet,pokud s nim bude fotit příležitostně.
reagovat
- Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 14:41 ® Sander reakce na …
-
tomashr > děkuji Tomáši.
reagovat - Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 14:38 ® tomashr reakce na …
-
Sander> dej na mě a zapomeň na to
reagovat
Tady nejde o to, jak dopadne
konkrétně tohle sklo, ale focení dlouhými teleobjektivy prostě chce svoje,
náhražka bude vždy jen náhražkou. Prošlo mi toho rukama dost, takže mohu
srovnávat. Rozdíl mezi nějakým sklem s ručním ostřením, bez clonové
automatiky, atd. na jedné straně a „pořádným“ objektivem na straně
druhé je u teleobjektivu zkrátka propastný. Experimentovat se dá na druhém
konci rozsahu, u širokáče má „pokusničení“ s různými MF skly
s adaptérem smysl a leckdy dokonce přinese proti originálu i přínos, ale
skla nad 300mm trochu toho „high-tech“ chtějí. - Čtvrtek 26. srpna 2010 ve 14:32 ® Sander
-
Vážně, můžete o té pětistovce napsat někdo recenzi?
reagovat
(http://www.daganet.cz/…n-p-941.html) - Středa 25. srpna 2010 ve 22:44 ® Tino
-
ohledně zobrazení nezaostřené části obrazu (bokeh) je psáno na http://www.paladix.cz/…y/bokeh.html
Zrcadlový objektiv je až na konci. A tady je povídání o zrcadlové Sigmě. http://xpozice.cz/…0mm-f80.html
Jeden čas mě tyto objektivy taky lákaly, ale nenašel jsem pro ně využití. Na druhou stranu jsem měl fisheye a užil jsem si s ním spoustu srandy http://www.photopost.cz/…ree/foto.php?…
reagovat - Středa 25. srpna 2010 ve 21:53 ® sus1 reakce na …
-
Sander> To je vono.
reagovat
dvounohý.
- Středa 25. srpna 2010 ve 21:52 ® Sander
-
Já bych ho chtěl na srnky.
reagovat - Středa 25. srpna 2010 ve 21:51 ® sus1
-
tomashr> Proto právě píši,že bych chtěl z toho vidět nějakou fotku,než bych začal něco zvažovat, jestli teda vůbec.
reagovat
- Středa 25. srpna 2010 ve 21:50 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Jo, to je klasické kompaktní zrcadlo. Tohle jsem neměl, ale kdysi jsem měl ruské MTO1000, princip je stejný. Musíš si uvědomit dvě základní odlišnosti proti klasice. Zaprvé to nemá clonu, fotíš pořád na plnou díru, nemůžeš tedy ani přiclonit pro větší ostrost. Za druhé fotka z toho vypadá divně v té neosté části – ze neostrého bodu totiž není bod, ale kroužek, to je dáno tím zrcadlem. Na řadě snímků to nevadí, ale některé vypadají dost zvláštně. Jinak ostrost a kresba nemusí být špatná, problém je právě spíš s podáním věcí mimo pásmo ostrosti.
reagovat - Středa 25. srpna 2010 ve 21:45 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Mám na mysli tohle:
reagovat
http://www.daganet.cz/…n-p-941.html - Středa 25. srpna 2010 ve 21:41 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Jestli myslíš tohle: http://www.oehling.cz/…t2-bajonetem-[id-181359].html , tak to je dost naprd – asi tak sto let staré sklo s nevelkou světelností a nic moc kvalitou. Zrovna tak jsou „recykláty“ starých lowend skel ten šílený zoom 650–1300 a zrcadlová 500/8. Zajímavě vypadá ta zrcadlová 500/6,3 a 800/8, ale opravdu zajímavé jsou jen ta nová skla – 8mm fisheye, 14mm a pak ta 85mm, co má ZN.
reagovat - Středa 25. srpna 2010 ve 21:39 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Mě zajímají jen ty fotky,ty bych chtěl vidět.
reagovat
Mam tam od nich polarizák a vcelku jsem spokojenej.
Ten objektiv je specif. na co??at to nemusim hledat??Máš s nim nějakou
přírodu?Díky. - Středa 25. srpna 2010 ve 21:23 ® ZN
-
sus1> čím se živím? Makám jak vzteklý, je to čím dál horší, dobře už bylo. A mám takový pocit, že se mě drží heslo „Ať dělám, co dělám, hlavně že se nadřu“.
Ta 500-ti stovka mě vůbec, ale vůbec nezajímá
reagovat
- Středa 25. srpna 2010 ve 20:53 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> To víš ,to já mít narozeniny ,tak bych si je asi novým fotákem nekazil,to teda ne.Se tě divim,takhle starej a neví co dobrého k narozkam.
reagovat
- Středa 25. srpna 2010 ve 20:51 ® sus1
-
ZN> Čim se živíš?? že je pro tebe 8 tisíc pár kaček.
reagovat
Koukam tam u nich na tu pevnou 500vku,by mě zajímala nějaká fotka z toho. - Středa 25. srpna 2010 v 17:27 ® tomashr
-
Tak jsem usoudil, že když mám dnes narozeniny, tak se nebudu dá nasírat a prostě jsem si zaběhl ke Škodovi pro nové tělo 5DII. Ale že bych z toho byl nějak moc nadšený, to tedy ne
reagovat
- Středa 25. srpna 2010 v 15:20 ® tomashr reakce na …
-
ZN> Když už máš Samynga, tak to neoceníš, nicméně je jedna zajímavá novinka od Sigmy – právě 85/1,4. Ještě to na trhu není, uvádějí „podzim 2010“, nicméně pokud by byla rozumná cena, tak mě to bude velmi zajímat – důvody podobné, jako si měl ty pro Samyang, jen tady bude plný AF atd.
reagovat
Viz http://www.sigmaphoto.com/…dg-hsm-sigma . - Středa 25. srpna 2010 v 15:03 ® ZN reakce na …
-
sus1> ona je humpolácká, votomnic. Ale pevná.
reagovat - Středa 25. srpna 2010 v 15:00 ® ZN
-
Klon> tady máš informace. Je to panoráma.
Mě teď baví úplně jiný objektiv, SAMYANG. To je teda kousek, za pár kaček, ale úžasný.
reagovat

- Středa 25. srpna 2010 ve 13:59 ® sus1
-
ZN> No vidíš, jak je pěknej obdélník.
reagovat
Jj, momentálně je to kolorování.
Jen mě ta krytka příde dost humpolácká.Jinak každého věc,co tam má.
Joo houby,no??…

- Středa 25. srpna 2010 ve 13:54 ® Klon
-
ZN> Ten popelník je zajímavá fotka,je to takový momentální nápad a líbí se mi že člověk nad ní nemusí přemýšlet a uvažovat co tím fotograf chtěl říci.jednoduchost s hezkým pohledem se mi líbí..
Chci se jen zeptat na tu terasu,o tom že máš pěknou terasu o kterou se taky pokouším,ale bezvýsledně ( hafan mi naposledy splenil všechny okrasné keře
reagovat
). Zajímalo by mě hodnoty focení,je viditelná hezky ostrost
v celém rozsahu a jestli si používal polarizák.Barvy jsou syté hlavně
voda na bazénu ale nebe ne a odlesky jsou také.. Díky.