Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 791.753 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 25. srpna 2010 ve 12:13 ® ZN reakce na …
ZN

sus1> tu krytku můžeš sundat a dát tam fólii. Není to problém. Mi tam nevadí, displey používám stejně jen kvůli histogramu a přepalům.

Btw., ta houba, ta se mi nelíbí taky. Ale člověk občas dělá blbosti:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img14657.jpg
Středa 25. srpna 2010 v 11:52 ® Libor
Libor

osprey> já na kýbloviny kašlu, fotím je taky pořád. Ta labuť ale postrádá kontrast, je to celkově moc zašedlé. Tygří letka je fajn a průlet nad hlavou mohl být pěkný.

Fotka od Tebe se mi líbila Z lovu, okoun zmítající se, chycený na gumu. Fakt, líbí se mi.

reagovat
Středa 25. srpna 2010 v 11:32 ® sus1

ZN> Tuhle jsem se zase koukal na Nikona u kolegy a co mě příde hrozný?!! je ten kryt (deska, doslova)na displey,to je jak nějakej kryt z krabičky od Olympiku(sýr za KSČ).:-)
To je lepší než některá z těch folií, co jsou k mání?? viděl jsem i u jiných lidí.

reagovat
Středa 25. srpna 2010 v 11:28 ® sus1 reakce na …

ZN> Tet tak trochu začínam koukat po černobílej fotce,viz ta moje ,, pěkná " houba, jak se líbí regulovi.:-)

reagovat
Středa 25. srpna 2010 v 11:26 ® sus1 reakce na …

kerob> Jo, to je fakt,názor neni kritka,hm,hm.:-x

reagovat
Středa 25. srpna 2010 v 11:16 ® ZN reakce na …
ZN

sus1> no, v poslední době do toho čtverce moc nefotím. Nejde do toho fotit všechno, mám obdélníkové období:-)

Ale je fakt, že na terase fotím hodně. Jen si tak sedím, popíjím, pojídám, pokuřuju a hraju si s foťákem. Toto mám na zdi ve velikosti 90×30, nevypadá to zle:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img14656.jpg
Středa 25. srpna 2010 v 11:11 ® kerob reakce na …
kerob

sus1> clovek nemusi byt kuchar, aby mohl rict, ze mu nechutna :-)

navic si neuvedomuju, ze bych nekoho kritizoval, maximalne napisu svuj nazor a to je rozdil

reagovat
Středa 25. srpna 2010 v 10:54 ® sus1

ZN> Též jsem se ptal keroba po nějakejch fotkach,ale??­......... Lehko se kritizuje ostatní,ale se svou ,,kůží" je třeba taky vyjít ven.:-)
A ještě si zapoměl …,,svůj věčný popelník a terasu A ČTVEREC.:-)

reagovat
Středa 25. srpna 2010 v 10:13 ® ZN reakce na …
ZN

osprey> regulus:

oba víte, jak jsem to myslel:-)

Každý z nás takové fotky fotí, prostě jen tak. Osprey má svého Gripena, já mám svůj věčný popelník a terasu.

reagovat
foto/forum/2010/th-img14654.jpgfoto/forum/2010/th-img14655.jpg
Středa 25. srpna 2010 v 10:00 ® ZN reakce na …
ZN

kerob> OK, jen mě to zajímalo.

reagovat
Středa 25. srpna 2010 v 1:54 ® regulus reakce na …
regulus

ZN> no kýbl, asi máš recht, ale kdo z nás neudělá někdy fotku jen tak, bez invencí, bez záměru, bez …

Já vím, tak trochu to odporuje „něčemu“, jenže, pokud bychom jen čekali na nějakej ten správnej okamžik, správný světlo a správnou konstalaci něčeho, tak bychom vlastně nic nevyfotili, protože by to asi nikdy nebylo ono. Proto alespoň já mám nejmíň 100 fotek, na jednu co je řekněme jakž takž a možná je to 1000 fotek, nepočítám to, a to ještě vůbec není jasný, že ta jedna z mnoha, za něco vůbec stojí. Ano je to tím, že nefotím na film, ale do jakýsi karty, ze který to mohu beztrestně smazat. Pokud bych fotil na film za X peněz za 36 obrázků, tak bych si asi rozmyslel, kdy to zmáčknout a kdy ne, z druhé strany, někdy to zmáčkneš podruhé, potřetí, popáté a právě ta fotka, po tom Xtým zmáčknutí je ta nelepší, všechno má svoje plus i mínus. Pravda je nejspíš někde uprostřed …

reagovat
Středa 25. srpna 2010 v 0:18 ® kerob reakce na …
kerob

ZN> fotky co semtam fotim v praci sem dat nemuzu i kdybych chtel, navic fotky produktu a baraku jsou dost nezajimavy, vzhledem k tomu proc se fotej – jde pouze o konkretni detaily. Nedelam fotky, ktery jsou nebo si hrajou na umeni, nemam co ukazovat – fotky z dovoleny sem nepatrej.

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 ve 23:28 ® osprey reakce na …
osprey

ZN> Prostě jsem ještě nikdy nevyfotil Gripena. Letiště u nás nemáme, letadla lítají vysoko, takže když se ten potvor hnal na těch Nových Mlýnech kolem, tak jsem zvedl foťák a cvakl ho. A mám radost, že jsem ho trefil. Kdybych byl na leteckém dni, byla by ostuda, pokud bych neměl lepší fotku.

Mám s focením problém, nemám na něj čas. Všechny mé fotky jsou tím poznamenané, chybí snaha, chuť počkat si, experimentovat a tak.

A pokud jde o to, co vkládám sem do fotootázky, tak prostě sem občas něco dám. Neberu to jako prezentaci svých schopností, v podstatě snímek, který mi někdo zkritizuje, tady má větší přínos. I proto, že lidi vidí, že nejsem neomylný, nedotknutelný, dostanu „vynadáno“ a přijmu to. Anebo nepřijmu a bráním se. Pro mě je nejdůležitější, že tahle diskuze běží a mluví se tu o fotkách.

Takže nejspíš se tu těch mých kýblů ještě objeví dost a budu ti celkem vděčen, pokud to dáš najevo. Je fakt, že bych sem potom taky měl dát i něco slušnějšího, protože jinak by to postrádalo smysl. Pokusím se časem i o to.

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 ve 22:43 ® ZN reakce na …
ZN

osprey> ale ty fotíš i jiné věci, jak jsou kýble. Jen někdy sklouzneš (zbytečně) k nějakému pochybnému cvičení. Např. letícího kýble, bez invence a nápadu. Nějak jsem nepochopil, proč.

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 ve 22:32 ® osprey reakce na …
osprey

ZN> Já vím. Až začnu fotit něco jiného než kýble, najdeš mě na nějakém fotowebu.:-))

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 ve 22:29 ® ZN reakce na …
ZN

osprey> kýbl.

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 ve 21:49 ® osprey reakce na …
osprey

regulus> Je to dost velký ořez, ale letěli rychle, takže jako letovka to docela ujde.

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 ve 21:27 ® ZN reakce na …
ZN

kerob> mohl by jsi sem dát nějaké fotky? Nic za tím nehledej, jen bych rád viděl nějaké fotky od tebe.

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 ve 20:53 ® regulus
regulus

tomashr> no jo, je to na posrání. Kdybys s tím zahučel dovody, spadl ti do vody, tak tak si hold můžeš říct, že seš gramla, ale aby to takhle a ještě s takovejma následkama zmoklo v batohu, to je fakt síla … 8-(

osprey> foto tý plechový věci je slušný, když vezmu v úvahu, že nemáš stabilizaci obrazu a asi ti to neletělo před nosem, teda původně jsem si chtěl rejpnout, že ho máš moc vpravo, ale vono je to asi jedno … :-D

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 v 19:38 ® osprey
osprey

Dám sem dvě fotky, co vznikly ve chvilkách, kdy jsem fotil na Nových Mlýnech plavanou a nebralo to. Spojuje je to, že fotografované objekty mají křídla. Fakt ovšem je, že jeden s nima nezamává a druhý, i kdyby zamával, nepoletí… :-)

Foto té plechové věci věnuji regulovi.

reagovat
foto/forum/2010/th-img14652.jpgfoto/forum/2010/th-img14653.jpg
Úterý 24. srpna 2010 v 17:20 ® tomashr reakce na …

regulus> Chápeš to naprosto dobře :-((

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 v 17:19 ® tomashr reakce na …

kerob> Právě ten mnou zmíněný G10 má opravdu optický průhledový hledáček – funguje slusně, jen zkrátka v praxi je displej praktičtější. Tohle si ale chce předvést v praxi na pár konkrétních foťácích…

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 v 17:04 ® regulus reakce na …
regulus

tomashr> no … to je pokud se nepletu tak třetina ceny foťáku, asi vážný důvod na zamyšlení co s tím, teď to bude 20, další problém se může objevit za nějakej čas, dejme tomu za 10 a seš na půlce … :-((

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 v 17:00 ® kerob
kerob

tomashr> ja rozlisuju opticky hledacek a „opticky“ hledacek, kdy ten druhy je jen okynko s pohledem na jakysi dalsi display, to druhy je uplne k nicemu a to prvni v principu podobny hledacku na zrcadlovce (opravdu se jedna o opticky hledacek) je naprosto perfektni. Na kompaktech k videni moc neni, ale najde se, kamarad ma fotak, kterej ma opravdovej optickej aniz by to byla zrcadllovka (ale uplnej kompakt to taky neni) a s tim se mi foti dobre. Moc dobre. Nejakej Lumix to myslim je.

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 v 16:33 ® tomashr reakce na …

osprey> Já to sice finančně ustojím, ale depresi kolem toho si jistě umíš představit :-(( Navíc zatím moc nevím, jak se k tomu postavit – zda to vůbec nechat opravit nebo koupit nové tělo, eventuálně koupit něco jiného…

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 v 16:21 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> Hm, o důvod víc, abych se nikam nehnal. Kolaps některé z mých 20D bych finančně ještě ustál, tohle ne. :-((

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 v 16:11 ® tomashr

Raději bez komentáře – http://blog.fotozona.cz/…dal-hur.html 8-(

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 v 15:38 ® tomashr

kerob> Nikon D100 je snad zrcadlovka, nebo ne? To je něco jiného, to smysl má, zrovna tak je fantazie třeb a hledáček u dálkoměrné Leicy. Já ryju do těch kompaktových „optických hledáčků“, to je opravdu asi minulost.

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 ve 14:11 ® Libor reakce na …
Libor

kerob> ok, přehlídl jsem :-)

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 ve 12:53 ® kerob
kerob

Libor> uplne vsechno je v tom odkazu, pripadne je tam odkaz nekam dal, musis si to prelouskat :-)

reagovat