Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 791.753 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 24. srpna 2010 ve 12:14 ® Libor reakce na …
Libor

kerob> pravidla, více info kde?

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 ve 12:09 ® kerob
kerob

http://campaign.constantcontact.com/render?…

ukazte se fotografove!

reagovat
Úterý 24. srpna 2010 v 11:32 ® kerob reakce na …
kerob

tomashr> ja pokud nefotim kompaktem, tak pouzivam Nikon D100 a tak jsem na hledacek zvyklej, ale musi byt optickej, nikoliv „digitalni“ jako u myho starickyho sonaka 707, to je pak displej vylozene lepsi. Kazdopadne je to otazka priorit (jako u vseho).

reagovat
Pondělí 23. srpna 2010 v 18:46 ® tomashr reakce na …

kerob> Moje dlouhodobá zkušenost s Canonem G10 je taková, že ač optický hledáček má, tak používám prakticky na 100% displej – fakt to nemá význam. Něco jiného je „pořádná zrcadlovka“, ale u kompaktů je dnes už „klasický hledáček“ spíš jen příklad pořád dokola omílaného tématu, bez kterého se ale dá žít velmi snadno. Blesk je vážnější, tam máš pravdu, můžu říct, že na G10 občas velký 580EX nasadím, tohle by mi u Sony vadit mohlo.
Ceny jsou u všeho podobné, záleží na konkrétní konfiguraci, ale točí se to všechno v jedné relaci…

reagovat
Pondělí 23. srpna 2010 ve 14:07 ® kerob reakce na …
kerob

tomashr> oba vypadaj super, u sonaku by mi vadila absence klasickyho standardu pro blesk a ten PEN se mi vzhledove libi o dost min… kazdopadne co by mi chybelo u obou, je klasickej hledacek. Co ma stat ten Sony, cca?

reagovat
Neděle 22. srpna 2010 v 19:58 ® sus1 reakce na …

tomashr> OK.

reagovat
Neděle 22. srpna 2010 v 19:57 ® sus1 reakce na …

Sander> :-D ty vole?!,sem úplně slepej.

reagovat
Neděle 22. srpna 2010 v 17:26 ® tomashr reakce na …

tomashr> A ještě poznámka z jiného konce – popravdě mě kombinace té nepříjemnosti s EOSem a některých postřehů teď z dovolené hodně nakopla směrem k potřeba nějakého menšího kompaktního řešení a jsem hodně nalomený ke koupi – dosud jsem o tom dlouze rozjímal, ale teď jsem asi konečně na hraně rozhodnutí.
Buď Olympus PEN, o kterém jsem už psal anebo nový zázrak od Sony – http://www.dpreview.com/…onyNex5Nex3/ . V principu je to o tom samém – prostě kompakt s velkým čipem a výměnnými objektivy…

reagovat
Neděle 22. srpna 2010 v 17:17 ® tomashr

sus1> Na diagnostiku mají čas do středy 25.8. a s ohledem na dovolené se o to popravdě nemám čas starat, sami se neozvali, ale jak říkám, zatím jsou v právu. Předpokládám, že se ke konci tohohle týdne na to důkladně poptám a nějak to dořeším.

reagovat
Neděle 22. srpna 2010 v 16:27 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > řikam dohromady…

reagovat
Neděle 22. srpna 2010 ve 14:10 ® sus1 reakce na …

Sander> Obě cesty?

reagovat
Neděle 22. srpna 2010 v 10:51 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > já nevim, myslim že to dohromady není ani 60. Ony to jezdí úplně normálně.

reagovat
Neděle 22. srpna 2010 v 9:16 ® sus1 reakce na …

Sander> Na kolech?Jak to máš daleko?

reagovat
Neděle 22. srpna 2010 v 0:42 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > no vona tam byla ještě dvakrát s ženskejma, jednou autama, podruhý na kolech…

reagovat
Sobota 21. srpna 2010 ve 23:19 ® sus1 reakce na …

Sander> 3×???co jí tam táhne?? :-O
Ten pokladník,vid??:-))

reagovat
Sobota 21. srpna 2010 ve 20:27 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > mamča už 3×, prej kdyby moh, dal by jí slevu na vstupným… :-D

reagovat
Sobota 21. srpna 2010 v 19:15 ® sus1

Sander> Njn, jsou lepší a jsou horší.Jednou se má vyzkoušet všechno,takže?? já už to mam zasebou.:-)

reagovat
Sobota 21. srpna 2010 v 19:14 ® sus1 reakce na …

regulus> Nikdy jsem to nedělal,to je moje druhá fotka v životě (v takovém provedení).:-)

reagovat
Sobota 21. srpna 2010 ve 12:23 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > taková pěkná rozhledna si takovejhle kopec nezasloužila. Věčná škoda. Tam by byl i ten vysílačovej typ luxus.

reagovat
Sobota 21. srpna 2010 ve 12:23 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> mezi náma, ten hříbek je kapinku úlet. Jsou některé scény, kde se dá udělat černobílá fotka a nějakej detail barevnej, často to vypadá velmi zajímavě, ale tahle to, alespoň dle mýho názoru, není.

reagovat
Sobota 21. srpna 2010 v 10:15 ® sus1

A splnujou emise,určitě.:-))

reagovat
foto/forum/2010/th-img14589.jpg
Sobota 21. srpna 2010 v 10:11 ® sus1 reakce na …

Sander> Přesně tak,nic jinýho tam k vidění neni.
Chybí jim tam a to dost(i dle hodnocení jiných lidí)cedule,kam se podívat,kde co je, jakým směrem ,kde by mohlo bejt něco vidět.:-)

A vůbec,tet rostou,tak.......:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img14587.jpgfoto/forum/2010/th-img14588.jpg
Pátek 20. srpna 2010 ve 22:28 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > no je to vrch jaxviňa, výhled nic extra díky tomu umístění rozhledny. Možná ta továrna na stavební materiál je vidět dobře…

reagovat
Pátek 20. srpna 2010 ve 22:22 ® sus1 reakce na …

regulus> Ta řeka s tím nočním osvětlením se mě líbí.:-)

reagovat
Pátek 20. srpna 2010 ve 22:18 ® sus1

Viděl jsem,pěkné,nové ale zlaté Sedlo.:-)
Pro info: Nová rozhledna na vrchu Chlumu u Chanovic.

reagovat
foto/forum/2010/th-img14586.jpg
Pátek 20. srpna 2010 v 15:52 ® sethy
sethy

Ono to fakt funguje a navíc je to tak jednoduchý. Jirisu za 50 ti to vyčistím :-D

reagovat
foto/forum/2010/th-img14585.jpg
Pátek 20. srpna 2010 v 15:50 ® Mr. Vydra
Mr. Vydra

sus1> jo tak vodu říkáš aha to by se mi tak líbilo mrazi vodu

reagovat
Čtvrtek 19. srpna 2010 ve 4:17 ® regulus
regulus

Sem byl nucen udělal neplánovaně na otočku Prešpurk, měl jsem hodinu čas, tak sem hodím pár, vcelku nezajímavých cvaknutí …

Řekněme takový letní podvečer u Dunaje …

reagovat
foto/forum/2010/th-img14582.jpgfoto/forum/2010/th-img14583.jpgfoto/forum/2010/th-img14584.jpg
Čtvrtek 19. srpna 2010 ve 4:07 ® regulus reakce na …
regulus

jiris> Na fotce je bordel vidět jen když je na čipu nebo máš zasranej objektiv, je fuk jestli vpředu vzadu nebo vevnitř. Drobný prachový částice na nebo v objektivu, pokud ho tam není opravdu moc a jsou opravdu drobný, zpravidla ani nezaznamenáš a i při velkým zvětšení je nejspíš neuvidíš.
Pokud máš prach na zrcádku, tak to může být vidět a zrovna tak na matnici, ale nemyslím si, že bys nějakou trochu prachu viděl, to bys tam musel mít pískoviště. Nad matnicí by měla být značně menší pravděpodobnost, že by se tam nějaký významný množství prachu dostalo. Bordel co je od zrcádka až k oku na fotce nemůže být vidět.
Faktem ovšem je, že kdybych si dal vyčistit čip do tzv. odbornýho servisu a pak zjistil, že furt vidím špínu, tak bych jim asi něco řekl a slušný by to nejspíš nebylo, protože pokud budu opravdu odborník, tak budu předpokládat, že zákazník je lama a buď mu vysvětlím, co vše je potřeba vyčistit nebo to v rámci vyčištění čipu bez ptaní udělám, pokud zákazník trvá pouze na vyčištění čipu a ničeho jiného, tak je to pochopitelně jeho problém, udělám jen co chce, náš zákzník náš pán.

Jinak pokud se čištění týká, tak jsem vždycky vše dělal líhem z lékárny, na odolnější bordel jsem měl lihobenzín nebo čistej benzín, vše taky z lékárny. Pucoval jsem s tím roky nejen objektivy a fototechniku, umýt namočenou vatou suchou utřít a papírovým ubrouskem doleštit, později jsem používal jakousi mikrovláknovou hadru, ale to ty objektivy byly 100% skleněný, co by to udělalo s těma plastovejma nevím, ale myslím, že nic. Zásada je, že to musíš nejdřív „umýt“ aby tam nezůstala nějaká hrubá nečistola. Nikdy jsem se s tím nijak výrazně nesral a taky se mi nikdy nepodařilo nic poškrabat. Čip je něco trochu jinýho, on samotnej je křemíkovej, to by byla brnkačka, ale jsou na něm jakýsi filtry a to už asi bude nějaká umělá hmota. Myslím si, že výše zmíněným postupem by se nemělo nic posrat, ovšem radit ti to nebudu. Ony ty čistící sajrajty budou stejně na nějaké alkoholové bázi. Prach ze vnitř (ze zrcádka a tak) vyháním balónkem a štětečkem, teoreticky si můžeš prach nafoukat na čip, ale zase bych to tak horký neviděl.

Koupil jsem si kdysi tohle http://www.fotoskoda.cz/…nspen-stetec z jedné strany to je štětka a z druhé strany takový pucovátko na objektiv, celkem se mi to osvědčilo (myslím to pucovátko, štětec používám už asi 30 let). Když si koupíš tohle, ten balonek a nějakou tu utěrku z mikrovlákna, tak to bohatě na běžnou údržbu stačí. Pokud si budeš chtít sám čistit čip, tak asi raděj použij nějakou soupravu, místní odborníci, jako třeba nejmenovaný kolega, ti jistě poradí jak to udělat správně abys nic neposral. Já to ještě nedělal, takže nemůžu radit. :-93;

reagovat
Středa 18. srpna 2010 v 18:41 ® jiris
jiris

regulus> zajímalo by mě, kterej bordel se odrazí na výstupu fotky a kterej ne. Hledáček je čistej. Radši do toho nepolezu, teď tam je sice prachu jak nasráno, ale na výsledku nic.

Koupím sadu a pustím se do toho příště sám, protože dávat 600 za čištění se mi opravdu nechce.

reagovat