Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.770 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 18. srpna 2010 v 18:36 ® regulus reakce na …
-
jiris> na zrcátku, nejspíš, na matnici, na skle hledáčku kudy do toho čučíš
reagovat - Středa 18. srpna 2010 v 17:36 ® jiris
-
Hoja, ještě jeden dotaz. Po vyčištění čipu (v servisu) mám při pohledu do hledáčku na fotce dost bordelu, ale na fotce v pc to není. Samotný hledáček je čistej, kdepak ten bordel může být? Děkuji
reagovat - Středa 18. srpna 2010 v 10:37 ® sus1
-
V neděli v osm večer před bouřkou.Foceno s polarizákem.
reagovat - Úterý 17. srpna 2010 v 9:23 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Něco nového ohledně fotoaparátu??
reagovat - Úterý 17. srpna 2010 v 8:14 ® sus1 reakce na …
-
Libor> To se neboj.
reagovat
Víš co sem přečet knížek o psychologii?? a jsem tady s váma ??!!. - Pondělí 16. srpna 2010 ve 23:44 ® Libor reakce na …
-
sus1> Moc se do toho nezačti, aby jsi se s námi obyčejnými pak měl chuť bavit…
tomashr: přesně tak, byl to kapr..
reagovat - Pondělí 16. srpna 2010 ve 14:37 ® sus1
-
tomashr> No, já jsem tet něco od něj četl a tohle jsem sem kopírnul.
Jj, je třeba něco přečíst,zajdu do knihy.
Dneska jsem byl ve ,,vsi" – ve městě
reagovat,že si koupim časopis Foto video a ono prd.Byl jsem teda jen na 3 místech ale už není.
- Pondělí 16. srpna 2010 v 9:40 ® tomashr
-
sus1> Tohle je na strašně dlouhou diskusi a podobné „výkřiky“ jako cituješ, jsou ve své podstatě dost zavádějící, reálně je devalvace vinou digi jen jedním kamínkem, problém je spíš v celkovém vnímání umění a obecně tvorby (jakékoliv, nejen focení). Doporučuji si v knihovně půjčit knihu, o které je tato recenze: http://www.paladix.cz/…-pomsta.html – ta to popisuje velmi bez obalu.
reagovat
Pokud tě to zaujme, tak pak lze pokračovat knihou (vlastně dvojknihou) Jean Claira: Úvahy o stavu výtvarného umění (Kritika modernity)/Odpovědnost umělce (Avantgardy mezi strachem a rozumem) – to už není žádná humoristika a satira, to je zcela seriózní dílo uznávaného kritika, ovšem když si to člověk pročte, tak to vychází v mnoha ohledech ještě drsněji než ta na pohled „lehká“ kniha od Kishona. - Pondělí 16. srpna 2010 v 9:32 ® tomashr reakce na …
-
Libor> Možná parma, ale co si budem říkat – pokud ti něco z jemnější matchky ujede, tak to většinou bývá nějaký kapr… Ale lepší než nic, tahat kapříka na matchku je někdy docela zábava.
reagovat - Pondělí 16. srpna 2010 v 9:26 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> ,,Rozšiřte naše řady".
reagovat - Pondělí 16. srpna 2010 v 9:21 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> hele přiběhy z podsvětí si nech pro velmi uzký okruh lidí, nerad bych byl za pitomce
reagovat - Pondělí 16. srpna 2010 v 8:45 ® sus1
-
Myšlenková prázdnota se dnes díky relativní snadnosti pořízení digifotek a jejich zpracování v počítači objevuje na fotografických serverech přímo masově. Bohužel nejde jen o amatérskou oblast, ale i o profesionály a studenty vysokých fotografických škol. Je to nový trend, nová formálně digitální tsunami, která snad do 10 let odezní, až se všichni nabaží. Já jsem dokonale digitálně naskenovaný a smontovaný „kitsch“ prvně pozoroval na mezinárodním fotografickém festivalu v jihofrancouzském Arles v roce 1995 (byla toho 1 velká samostatná výstava složená z desítek skvěle vytištěných kýčů). Od té doby se za 15 let „digitální piktorialismus“ rozšířil jako prasečí chřipka skoro do všech počítačů. Braňte se nákaze, prosím!
Roman Sejkot,Praha.
reagovat - Neděle 15. srpna 2010 ve 23:44 ® Libor reakce na …
-
osprey> počkej až Ti budu vyprávět jak Empéčka pokousala fousatá ryba, to bude věc
Jinak večer jsem zapřáhl na mačku rybu co nešla zastavit a pak se mi vypnula, možná to byla ta parma.. takže jistou naději máš
reagovat - Neděle 15. srpna 2010 ve 23:32 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Plavala tam tenkrát parma tak kolem 70 cm, vypadala zdravě, takže jestli žije ještě dneska, bude mít metr čtyřicet.
Já tenkrát vypadal taky zdravě a přežil jsem, tak by to ta ryba mohla taky zvládnout, ne? Pokud tedy nenarazila na Libora…
reagovat - Neděle 15. srpna 2010 ve 23:24 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> mile rád ti to předvedu a vyčistím.......přibalím si i své čistící udělátka........co bych za krokodýla neudělal
reagovatale víš jak.....dvacet let je dlouhá doba a od doby kdy Libor chytá ryby tak jich radikálně v Berounce ubylo
- Neděle 15. srpna 2010 ve 23:23 ® regulus reakce na …
-
tomashr> možná to abstraktní je, nicméně asi mám špatnej smysl pro abstrakci. Přiznávám, že podobný typ fotek mne baví, ale tahle opravdu nee, sorry.
reagovat - Neděle 15. srpna 2010 ve 23:20 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> já jsem umělec od narození to si nepoznal v knajpě u Haštala nebo jak se ta věc jmenuje
reagovataž uděláš uměleckou fotku s kosem který žmoulá čerstvě vytaženou Jůlii tak před tebou smeknu
- Neděle 15. srpna 2010 ve 23:20 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Doufám, že ti vydrží nálada do doby, kdy se sejdem u Libora.
Chtěl jsi mi před časem poskytnout ukázku čištění čipu. Vůbec bych se nezlobil, kdyby ti to předsevzetí vydrželo.
Za odměnu ti ukážu flek, kde byly před dvaceti lety štiky jako krokodýli a parmy jako polena. Nebo obráceně, přece jen už je to dvacet let
reagovat - Neděle 15. srpna 2010 ve 23:19 ® regulus reakce na …
-
Jak.novi> to co se komu líbí či ne je tak trochu irelevantní, mě se například vůbec nelíbí ten pes …
reagovat
Pokud to vezmu jako fotky, tak mne to nijak neoslovilo, tečka …
Vůbec to není o tom, že se mi nelíbí pes, prostě v těch fotkách nenacházím vůbec nic co by mne zaujalo, nemohu si pomomoct … - Neděle 15. srpna 2010 ve 23:16 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey>
reagovat - Neděle 15. srpna 2010 ve 23:16 ® MP-E65mm reakce na …
-
Jak.novi> koukám se na prsty a dobrý, neklepou se mi, tlak mám v normálu.........asi mě to nechává klidným
reagovatvětšího kliďasa jak já neznáš tomu věř
- Neděle 15. srpna 2010 ve 23:14 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Ano, ta fotka vynikajícím způsobem zachycuje rychlost, kterou se snažím opustit města tak velká, že v nich vedou tramvajové koleje – a to za dne i v noci.
reagovat - Neděle 15. srpna 2010 ve 23:08 ® tomashr
-
MP-E65mm> Na tohle mám univerzální odpověď: „to je umění, tomu ty nerozumíš“
reagovat
Jinak tvé poznámky docela chápu, já taky netvrdím, že to nějaký superzázrak, nicméně mi to přišlo jako docela dobrá ilustrace k zmíněné diskusi. Linie mi ale přijdou v pořádku, vadí mi tam některé jiné věci, které by se projevily hlavně na papíře v o něco větší velikosti Mám dojem, že to příležitostně nafotím znovu, s úpravami podle zkušeností z této fotky, půjde to „vyladit“.
- Neděle 15. srpna 2010 ve 23:04 ® Jak.novi
-
MP-E65mm> Jsem jenom napsal jednu z věcí, která mi tam vadila. Se hned nečerti.
reagovat - Neděle 15. srpna 2010 ve 22:57 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> nevím proč, ale nějak mi to neštymuje.........něco mi v tom pořad nehraje..........možná ty linie…jsou moc rozbité......ty sloupy nejspíš.............nějak to nemůžu poskládat v palici , jestli mi rozumíš
reagovat - Neděle 15. srpna 2010 ve 22:53 ® MP-E65mm reakce na …
-
Jak.novi> horizont? ta fotka je od základu na vyhození a horizont bych v tomhle případě vůbec neřešil to je to poslední nad čím bych se pozastavoval. V první řadě to totálně zabil blesk, v druhý podstatná věc je ostrost..........ne na čumáku ale na očích..........zbytek tu řekl Míra.......
reagovat - Neděle 15. srpna 2010 ve 22:43 ® tomashr
-
Pro zajímavost v souvislosti s nedávnými debatami – posílám jednu fotku, která je příkladem posunu až do abstrakce. Tady už se vůbec nedá mluvit o jakékoli technické kvalitě, přitom si ale nemyslím, že to je špatná fotka.
reagovat - Neděle 15. srpna 2010 ve 13:38 ® Jak.novi reakce na …
-
Klon> U té druhé fotky, kde je hlava psa a za ním stůl, ti padá horizont. A to pozadí se mi též nelíbí.
reagovat - Neděle 15. srpna 2010 ve 12:34 ® osprey reakce na …
-
Klon> Kvalitu fotky určuje nejen hlavní motiv, ale i pozadí. Nad ním při focení nikdo nepřemýšlel. Fotky portrétního rázu bych určitě fotil s delším ohniskem na menší clonu proti barevně jednolitějšímu pozadí.
A našlo by se víc – ovšem jsou tu povolanější.
reagovat - Sobota 14. srpna 2010 ve 13:26 ® Klon
-
Chlapi tak zde jsou ty fotky.Jak jsem psal níže…Dikec
reagovat