Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 791.770 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 14. srpna 2010 ve 13:25 ® Klon
Klon
reagovat
foto/forum/2010/th-img14563.jpg
Pátek 13. srpna 2010 ve 21:42 ® ZN reakce na …
ZN

osprey> nepoužívám tento typ přechoďáku, jak psal Tomáš, myslím si, že je to k hovnu. Používám COKIN, právě k vůli těm možnostem a kreativitě. Mám dva, 120-ku a 121-ku a pak šedé různé propustnosti. Vystačím s tím.

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 ve 20:02 ® tomashr reakce na …

regulus> ja vim a docela me to sere. Ta fotka neni blby napad, ale tohle uteklo.

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 19:59 ® regulus reakce na …
regulus

tomashr> jo a letí ti horizont … :-93;

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 19:56 ® regulus reakce na …
regulus

tomashr> to je na 6×6, to trochu vysvětluje tu fotku.

Sem si musel rejpnout :-P , psal jsi že máš druhej DSLR, sice to ode mě moc hezký není, ale sranda musí bejt …

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 19:48 ® tomashr reakce na …

regulus> Jakej kinofilm – to je středoformát :-)
A DSLR pořád mám, holt se musím dočasně spokojit s 1D mark II N – to jsem chudák, co? :-D :-D

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 19:45 ® regulus reakce na …
regulus

tomashr> jo vím žes o tom psal, máš myslím nějakej článek i na Paladixu, no nenapadlo mi si to dát dohromady.

Máš „nemocnou“ DSLR tak ses vrátil ke kinofilmu … :-))

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 19:32 ® tomashr reakce na …

regulus> ano, už jsem to psal – tohle je z oblasti „toy camera“, zcela konkrétně tento zázrak: http://www.fotozona.cz/…eras/h494d6d#… .

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 19:28 ® regulus reakce na …
regulus

tomashr> možná budu za vola, ale moc mi to nepřipadne jako obyčejný rybí oko, co je to za objektiv a na čem. Pokud jsi to tu už psal, tak sorry, nevšiml jsem.

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 19:25 ® regulus reakce na …
regulus

Klon> http://www.chytej.cz/…azek-na-net/

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 19:19 ® sus1 reakce na …

Klon> Ne, tady ve forech zatím ne.Zmenši na velikost na obrázku a je to na 100%.:-)
Pokud si ji chceš ponechat v orig.,překopíruj jinam a upravuj kopii.
Mělo by stačit i 1600×1200,to už pak záleží na tobě, pro co se rozhodneš.

reagovat
foto/forum/2010/th-img14560.jpg
Pátek 13. srpna 2010 v 19:17 ® Libor reakce na …
Libor

Klon> a tu štiku jsi zapoměl nahrát :-)

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 19:02 ® Klon
Klon

aha ono si to neupraví fotky auto???Jaký musí mít parametry??THX

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 18:57 ® Klon
Klon

Dnes mi přítelkyně zbalila foťák.Když přijela tak jsem mrknul co nafotila…Hodím jsem mého hafana co fotila…Fotka se jí líbí,mě jen zajímají Vaše názory..Jestli je něco špatně apod…Nejspíš fotila na automat :-) Dikec.

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 18:00 ® tomashr reakce na …

sus1> jojo, tohle je jeden z těch, který tam taky budu mít – naprostá klasika.

Pro ospreye – odkaz od suse sedí, cena je takto normální. Držák ti ale dokážu sehnat za pár šupů z čonglandu a s trochou odvahy se dá zkusit odtamtud i filtr – vyjde tak do 8USD, což je dost rozdíl.
Ale bez záruky – s touto levnou variantou zkušenost nemám, nakoupil jsem Cokiny už kdysi dááávno, kdy to číňani ještě nedělali, takže nebyl důvod. Naproti tomu ty držáky z Číny jsou OK, to jsem testoval místo rozbitého originálu, ty ti doporučím s čistým svědomím. Dodává to shop, který mám ověřený (ostatně z něj máš očnici), takže by to nebyl problém.

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 17:23 ® sus1 reakce na …

osprey> Filtr – já mam tenhle a jsem spokojenej.
http://oehling.cz/…3173%5D.html

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 17:09 ® sus1 reakce na …

osprey> To víš, to by byl článek na zážitky.:-)) ))

Na ryby pak po holkach,odpočnout.:-) Na ty bych nezapoměl.

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 16:43 ® tomashr reakce na …

osprey> Přechoďák v té podobě, jaký odkazuješ, je totální nesmysl – potřebuješ mít možnost volit, kde ten přechod je – tedy Cokin, případně dražší Lee, ale princip je stejný.
Jestli nespěcháš,tak ti na sraz vezmu Cokin, mám gray přechoďáky dva (možná tři, teď nevím), zkus si to…
Obecně je rozdíl kromě hustoty (což je celkem jasné) hlavně v tom, jak je přechod „ostrý“- někde to jde fakt plynule přes půl filtru, jinde je ale přechod na podstatně kratším úseku…

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 15:38 ® osprey
osprey

tomashr, ZN a další> Pánové, rád bych koupil šedý přechodový filtr.

Třeba toto: http://oehling.cz/…4558%5D.html

Vím, že jsou i jiné systémy (např. Cokin) a celkem chápu rozdíl mezi verzí 25% a 50%.

Potřeboval bych ale poradit – pokud budu mít jen jeden jediný, který si vybrat. Zkušenosti z praxe nemám.

reagovat
Pátek 13. srpna 2010 v 15:35 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Já vím, že ty radši holky než ryby.:-)) A jak vidíš, nejsem na tebe zlý.

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 23:50 ® sus1 reakce na …

osprey> Jooo Karibik,holky v bikinach,dobře si mě to vybral.???!:-))

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 23:47 ® Libor
Libor

jiris> nedavno jsem s úspěchem vyčistil čip na mojí 40D pomocí sady za 130Kč od firmy Green-clean, je to na jednorázové použití, obsahuje do jeden mokrý štětec a druhý suchý, musíš je koupit na velikost čipu APS-C. Jinak když máš tu šmouhu na fotce, tak není na zrcátku ale na čipu.

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 23:37 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

tomashr> Ty fotky z ,,rybího oka" se mi stejně líbí. :-)

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 23:29 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> Klidně nás rozsaď. Mě do Mongolska a suse třeba do Karibiku. Když to podáš, jakože jsi tímto aktem zachránil světový mír, možná na to dostaneš i grant z EU.:-D

Mizím.

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 23:17 ® sus1 reakce na …

tomashr> To je Oukej.:-))

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 23:16 ® tomashr reakce na …

sus1, osprey> A nechte se, nebo vás rozsadím!!! :-D :-D

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 23:14 ® sus1

tomashr> Díky.:-)

osprey: Vidíš to ty??!! Diagnostiko??!!:-))

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 23:13 ® tomashr reakce na …

osprey,sus1> průběžně to komentuji u mě na blogu – http://blog.fotozona.cz/…os-5dii.html . Uvedený odhad je zatím ale jen můj, skutečnost se může lišit o hodně na obě strany.

BTW připojuji jednu úchylnost z přístroje kterému by déšť nevadil ani trochu :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img14558.jpg
Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 22:36 ® sus1 reakce na …

osprey> Zatim ještě vim co je to diagnostika.:-)
Určo(snad) už tam měli něco podobného na opravu, tak jestli náááhodou někdo z nich něco nenaznačil.

Hele??!! víš, že s nima je problem,něco jim vysvětlovat apod.??!.Mg..:-))

reagovat
Čtvrtek 12. srpna 2010 ve 22:29 ® osprey
osprey

sus1> Řekl bych, že zatím je to prostě černá krabice, co nefunguje. Proto je to na diagnostice. Až to zkouknou, bude odhad. Dřív ne.

Možná budou i zahnutý zuby nahoru, ale to musíš počkat do Vánoc. :-D

reagovat