Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.851 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 4. srpna 2010 ve 14:23 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> taky neznám fotografa, který fotí na digitál bez následných úprav. Ta míra úprav je pak výsledkem estetickém cítění a vnímání. Čím je to vnímání a cítění větší, tím míň se to pak domrví, tím menší omalovánky. Člověk pro to musí mít cit. I když, jsou samozřejmě fotky, které to potřebují, může jim to pomoci, kde se to přímo vyžaduje.
Fotoraf, který fotku z digitálu neupraví není fotograf, ale matěj. I když, zase jsou případy, kdy to nutné není
reagovat - Středa 4. srpna 2010 ve 13:55 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> já taky netrvrdím, že jsi to psal, ale z diskuze to vyplývá. Celo dobu se tu bavíte o barevnosti (saturaci) jen mě zajímá kde je ta míra která vypovídá o skutečnosti. Pokud většina fotografů co znám má vše nastavené na 0 tak je logické, že s PC upravou autamaticky počítají. Neznamená, že fotograf , který fotí bez jakýkoliv úprav je nejlepší z nejlepších. Tímto to samozřejmě neber na sebe, byl bych nerad kdyby sis myslel, že nějak reju
reagovat - Středa 4. srpna 2010 ve 13:38 ® regulus reakce na …
-
Doudleban> ten druhej šutr z prostřední várky je dle mýho asi nejlepší fotka, ta říčka se mi taky líbí, jen by to chtělo trochu prosvětlit tu trávu, ale je mi jasný, že na obloze v levým horním rohu ti „svítí“ přepaly, je to těžká scéna, ten kopec s jezírkama je něco podobnýho, moc tmavý a má to jakousi divnou kompozici, fotil bych to víc k zemi, je tam zbytečně moc oblohy a doleva, abych tam ty jezírka měl celý, ideálně použít kratší objektiv, pokud jsi ho měl.
reagovat - Středa 4. srpna 2010 ve 13:22 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> kapku jsem nepochopil, o žádný reálnosti jsem nepsal …
Psal jsem, že ta neupravená fotka je přirozená. Vedem tady debatu o postprocesu a každej z nás fotku upravuje dle svýho vkusu, nepsal jsem, že to je špatně, každýmu se líbí něco jinýho. Ta upravená fotka je jistě skvělá pro katalog fóglů, ale jako fotka sýkorky je to dle mýho vkusu zbytečně moc, až nepřirozeně upravený.
reagovat - Středa 4. srpna 2010 ve 13:19 ® džigit reakce na …
-
regulus> tý woe grafy
reagovatza které čtvrtletí
- Středa 4. srpna 2010 ve 13:04 ® regulus reakce na …
-
Libor> v PS
reagovat - Středa 4. srpna 2010 v 10:56 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> to by mě zajímalo jak si přišel na tu realnost v podobě sýkorky
reagovatkde je ta míra v nastavení fotoaparátu ( tento případ kdy Libor má vše standartní nastavení stáhnuto na minimum) Kdo určí věrohodně co je na fotce realný a co ne
- Úterý 3. srpna 2010 ve 20:39 ® Ftmči reakce na …
-
Sus1: Takové počasí tam bylo dokonce dnů několik
reagovat. Fotil jsem povětšinou ve chvílích, kdy se to trochu roztrhalo. Pěkné počasí bylo jen jeden den.
- Úterý 3. srpna 2010 ve 20:11 ® Libor reakce na …
-
Sander> tak jsem se na to kouk, máš mail.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 17:54 ® sus1 reakce na …
-
Doudleban> To je focené ráno nebo tam bylo takové počasí i přes den?
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 16:24 ® Ftmči reakce na …
-
sus1: Rumunsko, pohoří Retezat.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 15:40 ® Libor reakce na …
-
regulus> živost, co to je? to je ta funkce (táhlo) v camera raw nebo jiném programu?
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 ve 14:52 ® regulus
-
Jen tak pro zajímavost, náhodou jsem na to narazil …
http://www.clarklittlephotography.com/gallery/
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 ve 14:51 ® regulus
-
Libor> ta sýkorka je naprosto přesnej příklad toho, jak se z hlediska postprocesu liší naše názory a konec konců, ten tvůj je mnohem blíž k tomu současnýmu většinovýmu jak jsem psal. Zatím co ta druhá fotka vyjadřuje to, jak se to líbí tobě, mě se zase mnohem víc líbí ta první, je přirozená. Pokud bych vycházel z toho vynulovanýho RAWu, tak bych (od oka) tak o 10% přidal kontrastu a asi stejně sytosti a živosti, nic jinýho bych s tím nedělal.
To jen tak pro zajímavost, je to věcí názoru, vkusu a úhlu pohledu.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 ve 13:36 ® Sander reakce na …
-
Libor > až budeš mít chvilku, mrkni prosím do mejlu, pro tebe jistě jednoduchá záležitost.
Dík.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 ve 13:09 ® ZN
-
Libor> nemám to někde uložený, jen občas zopakuji obecnou pravdu. Máš recht, že je to asi zbytečný.
Znovu jen říkám, že jsi to nepochopil. Jasně, že se fotka z digitálu musí aspoň minimálně upravit. Ale dle mého tak, aby zachovala atmosféru a reálný stav. Z této fotky je dle mého naprosto patrné, jaká barevná scéna tam byla. Pršelo, mlha, chladno. Proto i ta fotka je chladná, myslím že atmosféru zachovala. Není problém jí nějak „pomoci“, ale úplně by ztratila realitu, už by to nebyla ta fotka z dané chvíle.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 11:45 ® Libor reakce na …
-
kerob> chápu, je potředa rozlišovat úprava a úprava, ale je problém najít tu „zdravou přirozenou mez“. A to že se každému líbí něco jinak je naprosto v pořádku.. .
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 11:42 ® sus1 reakce na …
-
Doudleban> Kde ses potloukal?
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 11:27 ® MP-E65mm reakce na …
-
kerob> to je tvůj pohled na věc
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 11:19 ® kerob reakce na …
-
MP-E65mm> me se ta ZNeho fotka libi tak jak je. Nicim bych ji netunil.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 11:14 ® MP-E65mm
-
kerob> ale mě se taky to barevné podání nelíbí, myslím, že by se z toho dalo udělat víc, tak aby byla zachovaná atmosféra. Ale vím, že ZN to takhle fotí tak mu nebudu předkládat cosi o saturaci, kontrastu atd.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 11:13 ® sus1 reakce na …
-
kerob> Ono už se tě tady něco s fotkama stalo?
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 11:12 ® kerob reakce na …
-
sus1> nemam a i kdybych mel, tak sem nic vkladat nebudu.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 11:11 ® Ftmči
-
Tyhle už jsou poslední.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 11:10 ® Ftmči
-
A ještě jedna várka…
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 11:10 ® Ftmči
-
Zdravím, trochu to tu zaspamuju fotkami z dovolené. Zajímá mě, co si o tom budete myslet, hlavně ty 2 čtverce.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 11:09 ® sus1 reakce na …
-
kerob> Ale, neřikej , že nic svého nemáš.Tady tě ji nikdo krást nebude.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 11:06 ® kerob reakce na …
-
sus1> ja uz jsem vylecen z toho, sem davat jakykoliv obrazovy material, navic jsem psal, ze uz nefotim, ze se jen zabyvam upravou cizich fotek a ty sem opravdu vkladat nebudu, protoze ani nemuzu.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 11:04 ® kerob
-
Libor> ale to je jen to nastaveni tonovyho rozsahu, to jsem psal, ze mi prijde OK a nic vic jsi s tim nedelal, neni to dobarveny a kontrast je v norme i kdyz uz to zacina byt trosku neprirozene „ostry“ a „umely“.
reagovat - Úterý 3. srpna 2010 v 11:02 ® sus1
-
Libor> Škoda,že si sem dal fotky,čekal jsem až sem něco dá ,,odborník"(nejen v tomhle foru) kerob,aby jsme se také podívali , jak se to má vlastně dělat.
reagovat