Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.894 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 11. července 2010 v 0:13 ® ZN reakce na …
-
osprey> při vší úctě, to je hodně špatné. Hodně.
reagovat - Neděle 11. července 2010 v 0:00 ® osprey
-
A jedna super letní pro Sandera…
reagovat - Sobota 10. července 2010 ve 23:58 ® osprey
-
Ryby nemám, poslední týden jsem fotil jen kopce, ale něco sem vložím. Představoval bych si to sice trochu jinak, dost jsem sváděl boj s polarizákem, sluncem, řídkým vzduchem a rodinou soustavně mizející v dáli, ale aspoň toto.
reagovat - Pátek 9. července 2010 ve 20:25 ® Jak.novi
-
Nějaký usměvavý, né?
reagovat - Pátek 9. července 2010 ve 20:22 ® spike reakce na …
-
sethy>
reagovat - Pátek 9. července 2010 v 15:26 ® Libor reakce na …
-
sethy>
reagovat - Pátek 9. července 2010 ve 14:45 ® sethy
-
Píšu si: Libor: koupit podběrák Jiris: přispět Jirkovi na nové brýle Sander: nechodit na ryby, stačí fotit navijáky před domem.
reagovat - Pátek 9. července 2010 v 6:17 ® spike reakce na …
-
Libor> Pěkná fotka, ide vidět šetrné zacházení s rybou- podestýlka na kamenu
reagovat - Pátek 9. července 2010 v 0:47 ® Libor
-
Dnešní tloušť, pak se mrskl a odplaval.
reagovat - Čtvrtek 8. července 2010 ve 21:03 ® Sander
-
sethy > tu fotku navijáku ruší nějaká ryba, neni přes ni skoro vidět.
reagovat - Čtvrtek 8. července 2010 v 18:38 ® jiris reakce na …
-
sethy> ta trava ve předu strašně ruší. Nejde přes ni ryba skoro vidět.
reagovat - Čtvrtek 8. července 2010 v 16:18 ® Libor reakce na …
-
Sander> to je fajn, tak si promaž závěrku
reagovat - Čtvrtek 8. července 2010 v 16:17 ® Libor reakce na …
-
sethy> podlož ho příště mokrým podběrákem, ohne trávu, a ryba na něm víc vynikne.
reagovat - Čtvrtek 8. července 2010 v 15:46 ® sethy
-
Tady fakt posledni dobou nejsou žádny rybky
reagovat - Čtvrtek 8. července 2010 v 15:45 ® Sander reakce na …
-
Libor > za čtrnáct dní dva týdny dovči, takže bych to nazval tichem před bouří
reagovat - Čtvrtek 8. července 2010 v 15:43 ® sethy reakce na …
-
Libor> budu, celej srpen. (měl jsem být červenec, ale přesunul jsem to na srpen)
reagovat - Čtvrtek 8. července 2010 v 15:37 ® Libor reakce na …
-
Sander> něco je tedy špatně..
reagovat - Čtvrtek 8. července 2010 v 15:34 ® Sander
-
Libor > nefotím, není čas, za posledních čtrnáct dní jsem udělal asi deset fotek, když nepočítám těch 30 z hub z prodlouženého víkendu, které jsem všechny vyhodil.
reagovat
Když už uteču na ryby, chytnu hovno. Taham to zbytečně. - Čtvrtek 8. července 2010 v 11:48 ® jiris reakce na …
-
Tomik> kup ten Nicon s výklopným displayem. Tuším 9000 asi.
reagovat - Čtvrtek 8. července 2010 v 11:25 ® Libor
-
Sander> Sandere ty nefotíš?, nevěřím, hoď sem něco.. .To já skoro nefotím, není čas
reagovat.
- Čtvrtek 8. července 2010 v 11:21 ® Libor reakce na …
-
sethy> budeš v létě v té Praze?
reagovat - Čtvrtek 8. července 2010 v 11:20 ® Libor reakce na …
-
Tomik> hele, já nevím, neznám Nikony, ale značka je to dobrá. Záleží co mají za značku kamarádi okolo Tebe.(zkoušení, půjčení skel apod.)
reagovat - Čtvrtek 8. července 2010 v 11:08 ® sethy reakce na …
-
Tomik> ti pořád říkam, kup Canon
reagovat - Čtvrtek 8. července 2010 v 10:36 ® Tomik
-
Pánové, potřeboval bych poradit. Která z těchto sad se vám zdá lepší? doporučili byste případně jinou sadu z amazonu? Díky
Sada 1: http://www.amazon.com/…/ref=sr_1_19?…
sada 2: http://www.amazon.com/…/ref=sr_1_72?…
reagovat - Úterý 6. července 2010 v 0:56 ® Jak.novi reakce na …
-
johanes> Zajímavá fotka!
reagovat - Pondělí 5. července 2010 ve 23:40 ® johanes
-
zajímavá momentka http://www.photoextract.com/…/242855.html
reagovat - Pondělí 5. července 2010 ve 13:13 ® plescarp reakce na …
-
regulus> pekny krokodyl
reagovat - Neděle 4. července 2010 ve 12:55 ® sus1
-
Jedna z nejmenované výstavy v Chanovicích.
reagovat - Sobota 3. července 2010 v 16:23 ® regulus
-
osprey> děkuji za osvětlení, ale furt jsem asi moc nepochopil nebo spíš si nedovedu představit co myslíš v kontextu toho co jsi napsal (to nač jsem před tím reagoval). Podle mě to je jenom otázka zvyku, uvedu příklad. Jezdím prakticky jenom svým autem, takže su na něj zvyklej, vím co udělá když … atd., to jsou svým způsobem taky návyky. Pokud sednu do jinýho, tak si na něj zvyknu až po pár ujetejch kilometrech. Člověk který jezdí s různými auty si patrně zvykne daleko rychleji než já a pokud jezdí s několika auty pořád dokola, tak mu vůbec nepřijde jestli sedí v tom nebo onom, automaticky si podvědomě „přepne“ ty „návyky“ k řízení toho auta ve kterým právě sedí. S foťákama je to to samý, pokud fotíš kompaktem i zrcadlovkou, tak po určitým čase jejich používání se ty jak ty píšeš návyky kdesi uloží a podvědomě se přepnou dle toho co držíš v ruce, samozřejmě za předpokladu, že člověk fotí dostatečně hodně. Zatím jsem fakt nepozoroval, že by mi dělalo nějakou potíž fotit někdy s kompaktem a jindy se zrcadlovkou. Možná sem tě špatně pochopil nebo mluvíme jeden o voze a druhej o koze. Pochopitelně s tebou souhlasím, že kompakt má při expozici kapku zpoždění plus X dalších rozdílů co jsi popsal, ale je vcelku pochopitelný, že na focení momentek ryb si vezmu spíš DSLR než kompakt, ten na rychlý fotky moc není, takže plně chápu, proč jsi napsal že s kompaktem nefotíš ryby. Z druhé strany jak psal už před tím ZN, kompakt má oproti zrcadlovce i určitý výhody a není to jen váha, v některých případech je jeho velká hloubka ostrosti k nezaplacení a to i při focení ryb. Pokud se toho předvídání u fotek ryb týká, tak je dle mýho lepší si nastavit o trochu kratší ohnisko a pak to v PC trochu oříznout, s tím odhadováním jsi jako brakář při penaltě, kopne to doprava, doleva nebo doprostřed.
Mě opravdu připadne, že to není o návycích, ale o vhodnosti té které techniky pro konkrétní typ scény nebo fotky. Trochu mi to připadlo jako matení nepřítele.Máš ale asi pravdu, už to nebudeme rozvádět.
Přihodím pár fotek té tvojí jestřabické štiky, klasickej příklad toho, nač kompakt moc vhodnej není (teda snad kromě tý první fotky, to už jenom čučela), alespoň první dvě jsou špatně ani ne tak kvůli nedokonalýmu zaostření kompaktu, ale kvůli příliš dlouhýmu ohnisku, je to tam natěsno, ta druhá je navíc vyložená haluz, ale ten výpad se nedal předvídat, očekávat ano.
reagovat - Sobota 3. července 2010 v 9:36 ® tomashr
-
osprey> obsahově je tato fotka určitě dobrá, s tím dobře posazeným okem souhlasím. Jen se obávám, že je to učebnicový příklad toho, že i dobrá fotka je bezcenná, pokud není dost kvalitní technicky – tohle by na papíře ve větší velikosti asi vypadalo dost blbě.
reagovat