Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 791.997 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 16. června 2010 ve 23:59 ® jiris reakce na …
jiris

sus1> ty máš nějak moc času se mi zdá :-))

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 23:58 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Sander> Teď jsi na to kápl. :-D

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 23:58 ® sus1 reakce na …

Sander> A od tet to tak bude.:-93;

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 23:57 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

sus1> Měl bych zase pár reakcí, ale radši už se v tom nebudu pitvat. Tímto tutu diskuzi končím (aspoň pro sebe).

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 23:55 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > taky kdo by to čet, máš ten román každou chvíli dlouhej skoro jak regulus :-D

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 23:52 ® sus1

Jak.novi> Jestli sis nevšim,zřejmě asi ne,nikde jsem o tobě nepsal, jen jsem použil tvůj nick a odpověděl.Pokud si pamatuju,nikdy jsem s tebou spor neměl,tak nevidim důvod tvé reakce.
Další závadou je,že lidi přijdou,pořádně NEčtou,následně reagujou a problem je na světě hned.

Pokud v tom vidíš opravdu problem,napíšu adminům,at u mého přízpěvku (22.34) vymažou tvůj nick.

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 23:48 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

sus1> Jo a když jsem tu začínal, tak jsem lhal v třech věcech, ke kterým jsem se už veřejně přiznal, tak co po mě ještě chceš?

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 23:46 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

sus1> Můžeš mi napsat v čem jsem kecal? Já také nesnáším lhaní a rýpání (viz. diskuze s adminy). V tom že si zdejší lidi hlídáš jedině dobře, ale co jsem ti teď udělal já? Já měl za to, že spolu normálně vycházíme, ale po tvých pár příspěvkách to tak už nevnímám. Bohužel.

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 23:34 ® sus1

Jak.novi> Většina lidí tomu říká rýpanec, já tomu řikam tak,nebo to myslim tak,naznačuju druhému,že asi drobet ,,kecánkuje" a měl by se chytit za …ák a trochu se zamyslet nad tím,co vlastně píše.Někteří jedinci se totiž (obrazně) dnes na něco ptají??! a za týden tady druhému radí, jak to má udělat a jak je to nejlepší, a já to také tak dělam, atd,atd. Během noci ze z nich totiž borci,rybáři, s obrovskou zkušeností a dovedností.
U mě je problém v tom,že bytostně nesnášim LHANÍ,ale opravdu bytostně!!!
Dal jsem si u některých ,,nicků" práci s tím,že jsem si sestavil chronologicky( pro ty,co budou zase psát ,že nerozumí,nechápou – pod sebe, ve sledu,jak jdou zasebou)jejich některé přízpěvky v určitých sekcích a zjistil, jak se postupně zamotávjí do lží,až nakonec napíšou,, Jo no jo, já jsem zapoměl,máš vlastně pravdu, jo, jo,tak to je.„(napsáno obrazně a né doslova). Jelikož , jak jsem psal výše,nesnášim LEŽ?!!,tak to moje,(podle vás,ostatních) rýpnutí, je malé ,,upozornění'',že je asi něco jinak,než bylo řečeno jindy.
Někdo bude namítat a řikat, ,,Co je tě do toho,co já řikam,Nebo,že ,,někoho kontroluju“??!ale ve veřejné diskuzi mě tohle prostě vadí.
Snad jsem to napsal dost srozumitelně a někdo tomu bude ,,snad" i rozumět.Samoz­řejmě to nikomu nenutim, je to jen můj pohled na danou věc a můj problem ,ale bude to i možná malé vysvětlení (mého chování)pro ostatní,co mě píšou, že ,,pořád rýpu".:-)

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 22:31 ® jiris
jiris

Vidíte díru a už myslíte na kosočtverce.

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 22:13 ® ZN reakce na …
ZN

MP-E65mm> kua, u těch fotek jirise by ten kosočtverec pasoval ještě víc:-)) )

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 22:04 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

jiris> Třeba tu vládne cenzura. :-))

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 22:03 ® skwor reakce na …
skwor

spike> Pěkná fotka.

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 21:59 ® jiris reakce na …
jiris

MP-E65mm> jo, ale nejde mi to sem vložit. Hlavně, že je to spraven co :-D

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 21:54 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

jiris> v kosočtverci to nemáš? :-D

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 21:51 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

toulovec> A ještě jedna věc, jak mi chtěl sus poradit? Jediný kdo mě poradili byli MPčko a Jiris.

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 21:47 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

toulovec> Jenže se susem bylo toho více. Né zrovna tento příspěvek.

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 21:31 ® jiris reakce na …
jiris

ZN> to nefocení byl můj pohled :-)) Mpčko to chtěl fotit do kosočtverce.

Jen pro ilustraci. Fotka hnus, jde o tu kompozici.

reagovat
foto/forum/2010/th-img14016.jpgfoto/forum/2010/th-img14017.jpgfoto/forum/2010/th-img14018.jpg
Středa 16. června 2010 ve 21:26 ® ZN reakce na …
ZN

jiris> nevím, no. Já bych se spíš zamýšlel nad tím, jestli nezvolím úplně jiný úhel pohledu. Asi mu při focení nic nebránilo. Focení takovýchto fotek na výšku je docela nešťastné.

Vůbec nejlepší úhel pohledu na takové fotky je MP-čkův – nefotit:-)

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 21:13 ® jiris reakce na …
jiris

ZN> Když už bych to fotil, tak ano. Šlo by to na výšku. Z mého pohledu by to vypadalo přirozeněji.

Dalo by se to fotit i na šířku nicméně by tam ryba musela být celá, což by byl problém, kraje by byly nevyplněné. Rozhodně bych rybu neumístil při šířce do středu.

Ta tráva tam taky není moc vhodná, ryba se v ní ztrácí.

Klidně si to umím představit i v tvém oblíbeném čtverci.

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 21:02 ® ZN
ZN

jiris> fakt si myslíš, že kompozice byla zralá na výšku?

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 20:46 ® toulovec reakce na …
toulovec

Jak.novi> ty zkus pro změnu přemýšlet nad tím, co napíšeš, co řekneš a co vkládáš na web. Sus ti nic neřekl, chtěl ti poradit, tak po něm nevyjížděj. Vkládáš sem obrázky, které snad za fotky ani nelze prohlásit ale nikdo ti nic neřekl díky tvému věku. Pokud chceš od někoho poradit, tak čti fotoweby, ptej se, zkoušej a každej ti tady rád odpoví a poradí. Pokud budeš dělat ramena, máš smolíka, brzy tě někdo pošle k šípku.

reagovat
Středa 16. června 2010 v 19:07 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

jiris> no až takle daleko bych asi nezašel, ale s klidným svědomím Ti mohu říci, že až tak svatý nejsem. A právě proto v tomto ohledu toto téma vůbec nerad řeším. Ať si každý zamete před svým prahem ................. bla bla bla… však víš.

No a s etikou bych se taky moc neoháněl, ono je to v rybařině trošku ošemetné téma. Ono samotné chytání ryb ( a ted samozřejmě myslím ty co pustíš „chyť a pusť“ ) kdy rybě projede háček tlamou s etikou taky nemá nic moc společné.

reagovat
Středa 16. června 2010 v 19:03 ® spike reakce na …
spike

MP-E65mm> Díky, moje první štika na vláčku a hned na první nástrahu kterou jsem dnes nabil, vzala asi na 12 nához ale záběr stál za to:-)

reagovat
Středa 16. června 2010 v 18:56 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

spike> jo to je pěkná fotka :-)

reagovat
Středa 16. června 2010 v 18:14 ® spike
spike

Dám sem nějakou fotku ze dneška aby tu nebylo prázdno:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img14010.jpgfoto/forum/2010/th-img14011.jpg
Středa 16. června 2010 v 18:02 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

sus1> Zkus mi někdy napsat nějakej příspěvek, ve kterým by nebyl rejpanec, nebo něco podobného.

reagovat
Středa 16. června 2010 v 17:48 ® sus1

MP-E65mm> Asi tak nějak.I malá ryby se dá pěkně vyfotit,když se to umí.:-) Pochopils to dobře.

reagovat
Středa 16. června 2010 v 17:46 ® sus1

Jak.novi> Až tě budu kritizovat,tak to určitě poznáš.
Zatim jsem ale neměl potřebu a chápu tě a tvé reakce(nejen zde) vzhledem k tvému věku.:-) Přeber si to jak chceš.

reagovat
Středa 16. června 2010 v 17:46 ® jiris
jiris

MP-E65mm> hele ty taky nefotíš vejce v hnízdě. No beztak fotíš, ale pro klid duše napiš, že ne. Že je to neetické :-)) )

reagovat