Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 792.017 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 16. června 2010 v 17:35 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

jiris> zcela logická připomínka, chápu to tak, že si to tu chtěl trošku oživit :-)

reagovat
Středa 16. června 2010 v 17:28 ® jiris reakce na …
jiris

MP-E65mm> jasně, kompozice je zralá na výšku. O tom žádná. Můj smysl byl spíš dostat začínajícího „fotografa“ na cestu, že není vhodné fotit každej potěr.

reagovat
Středa 16. června 2010 v 17:21 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

jiris> tady nešlo (aspoň v mém případě) o velikost ryby , s tím at se vypořádá každý sám, nehodlám tady nikoho moralizovat jak velkou rybu by měl fotit. Nicméně pokud budu mít umístěnou jakoukoliv rybu přesně tak jak je to u této fotky tak bych to doporučil fotit na výšku. Přijde mi to zcela normální.

reagovat
Středa 16. června 2010 v 16:47 ® Jak.novi
Jak.novi

sus1> Ty každýho kritizuješ, že pořád píše o chápání, ale sám to děláš. Jinak tímto debatu mezi náma končim, nemá to cenu.

reagovat
Středa 16. června 2010 v 15:58 ® sus1 reakce na …

Jak.novi> Nepochopils nic. Napsal jsem to,že i malá ryba se dá nafotit i přesto, že je ještě ,,dítě"?!!,ale musí se to umět.
Kapišto???!:-)

reagovat
Středa 16. června 2010 v 15:50 ® sus1 reakce na …

jiris> Raději sem pošli nějakou fotku,at je na co se koukat.:-)

reagovat
Středa 16. června 2010 v 15:44 ® sus1

jiris> Přesně, ,,argument'' se vůbec ryb netýkal,ale …:-) Vašnosto??vy jste ale hlava??!!:-))
A vo krámech ani nemluv.Dneska jsem vylez z práce a zase mam na chvilku od toho pokoj.:-)

reagovat
Středa 16. června 2010 v 15:37 ® jiris reakce na …
jiris

Jak.novi> neboj dělal jsem to skoro stejně. Taky jsem si občas malou rybu vyfotil (i na trávě), ale snažil jsem se fotit tu největší rybku z daného lovu. Někdy naopak nejmenší jako neobvyklý úlovek atd..

Jdeš dobrým směrem.

sus1 – argument na moji věc proč nefotit malé ryby byl mimo. Ale neboj chápu to. I muži mají své dny :-)

reagovat
Středa 16. června 2010 v 15:28 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

sus1> No ono by u tebe stačilo psát srotumitelně. :-1

reagovat
Středa 16. června 2010 v 15:24 ® sus1

Bez urážky a nemyslim tet nikoho konkrétního.
Poslední psych. studie ukázala,že celá jedna třetina lidí v ČR jsou blbci.?!!
Někdy si myslim,že určitě na výsledku někdo z komise zapracoval a číslo upravil,směrem dolů.
Hlavně mě nepište,že to ZASE někdo nechápe.:-)
Stačí se jen rozhlédnout.:-)

reagovat
Středa 16. června 2010 v 15:17 ® sus1

jiris> A jéžiš,už zase to chápání.Koukam,,že to ,,chápání'' tady(na chytej) začíná bejt populární .:-)
Myslel jsem to jako žert,ale to chápání,noo???!:-))

reagovat
Středa 16. června 2010 v 15:15 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

jiris> Já tě plně chápu. Jenže tahle rybička byla v ten den největší (nebo aspoň mezi největší patřila) a nechtěl jsem, aby všechny fotky byly v ruce. :-)

Susi, zase začínáš?

reagovat
Středa 16. června 2010 v 15:12 ® jiris reakce na …
jiris

sus1> kdo chce, pochopí to. Kdo ne, jeho věc.

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 14:43 ® sus1 reakce na …

jiris> Modelky začínají fotit v 15 letech a taky jsou pro některé lidi ještě děti , přesto je fotí.:-)

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 13:16 ® jiris reakce na …
jiris

Jak.novi> moc malá rybka na focení ve trávě. I kdyby ta fotka byla sebelepší, tak taková rybka je na focení ještě dítě :-)

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 13:00 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

jiris> do kosočtverce co ? :-D

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 12:28 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

jiris> A jak tedy? A odpověď typu, že bys jí nefotil vůbec neberu. :-)

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 12:27 ® jiris
jiris

Já bych tu spodní fotku nefotil na výšku ani na šířku :-)

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 12:20 ® Sander
Sander

Já bych to teda na výšku nefotil. EDIT: jo, vy myslíte tu spodní fotku…tak to je výšku určitě good.

reagovat
Středa 16. června 2010 ve 12:03 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

MP-E65mm> Jsem to blbě vyfotil, nic jsem neořezával. A na výšku bych to teď fotil taky. Jinak díky. :-)

reagovat
Středa 16. června 2010 v 7:57 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Jak.novi> Ahoj, ta parma je slušná :-x tu první fotku bych přeci jenom fotil na výšku, no a ta oříznutá ocasní ploutev je jasná :-)

reagovat
Středa 16. června 2010 v 0:09 ® Jak.novi
Jak.novi

Fotka na nic, ale ryba pěkná. A dokud jí nikdo neulovil, plave tam dodnes. Jen nevím proč nemá naježené ploutve, to tu fotku hodně kazí. :-((

reagovat
foto/forum/2010/th-img13993.jpgfoto/forum/2010/th-img13995.jpg
Úterý 15. června 2010 ve 23:47 ® Jak.novi
Jak.novi

Už tu dlouho nebyla ryba. :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img13992.jpg
Úterý 15. června 2010 v 7:45 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> svatá pravda, přesně jak říkáš. Táhám ji k vodě i když jdu válet krmelce po dně. Někdy si člověk vybere místo zarostlé jak v pralese a boloňka od shimana (tedy pokud je bez navijáku) poslouží jako krovinořez ( kam se hrabe mountfield)

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:56 ® Libor
Libor

ZN> další hezká fotka, ani si nemyslím že to dělá server, ale že 800px je kolikrát opravdu málo. Jedině sem dávat odkazy a mít je nahrané u sebe na serveru.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:54 ® tomashr reakce na …

Libor> No ta první story je bohužel typická, já to moje Trabucco zdemoloval trochu podobně jako popisuješ ty – bohužel kvalitní lehké boloňky jsou na nějaké „nevyvážené držení“ za blank fakt extra háklivé, je nutné se v tomto hlídat.

To druhé posoudit neumím, to by se muselo vidět, aby člověk posoudil sílu toho klepnutí.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:53 ® sus1 reakce na …

Libor> Kolega z Boleslavi chytá s křovinákem????!!:-)) )))O šitmánu se to povídá,no??!!:-)) )

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:52 ® Jak.novi
Jak.novi

tomashr> Já až v sobotu. :-)

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:51 ® Libor
Libor

tomashr> divnej jsem já, taky snesla těsně předtím ostrou 50cm za řitní ploutev a to byl fofr. Prvně křupla při nadzvednutí blanku rukou při rozmotávání vlasce (Sander viděl že nešlo opravdu o nic brutálního) a včera jsem při převazování do prutu strčil, špička opravdu jen cinkla o umělou krabici na splávky atd. a odpadla cca 15cm. Proto nijak tu firmu nehaním, já jsem na vercajk docela hrubiján, proto mi tenhle lakovanej papír nevydrží, a lakovanej papír to tedy je :-) . No nic, měl jsem poslechnout jednoho nejmenovaného kamaráda z Mladé Boleslavi co fotí Canonem fotky s rozmazaným pozadím a popředím a koupit si Mishmano, tím bych mohl vysekat i kopřivy u vlezu do vody :-)

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:50 ® sus1

ZN> Todle domršení je asi bolest nejednoho webu. Co je vzadu nahoře??kdybys zvedl foták?

reagovat