Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 792.017 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 14. června 2010 ve 22:50 ® tomashr reakce na …

ZN> Zajímavé pojetí, ale popravdě úplně odvázaný z toho nejsem. Těžko říct, jak by to vypadalo velké, takhle mi to ale přijde takové nevyvážené.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:48 ® ZN
ZN

Libor> štve mě to. Prostě se to domrší hodně moc, fotka pak prakticky ztrácí smysl. A protože tady dlouho nic nebylo, dám tady ještě něco.

reagovat
foto/forum/2010/th-img13977.jpg
Pondělí 14. června 2010 ve 22:47 ® sus1 reakce na …

tomashr> Noooo jo, ouplnej inteligent.:-)) :-))
Já učim děti mluvit pravdu,tak už jsem asi zblblej.:-))

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:47 ® tomashr reakce na …

Jak.novi> Už v pátek. Není nad čím rozjímat, v týdnu jsem pracovně dost daleko od domova, takže prostě nemám šanci, ale nějak moc mě to netrápí – stejně to nemohu ovlivnit.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:45 ® tomashr

sus1> Já jsem na rozdíl od tebe slušný, tak to nemohu tahle natvrdo napsat :-D :-1 Jinak ale fakt je, že u boloněk je opravdu většina zlomenin alespoň částečně „na ruce“, viz ta moje nehoda s Energhií – čistě moje chyba :-((

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:44 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

tomashr> Také zahájíš až v sobotu?

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:42 ® sus1 reakce na …

tomashr> Né něco,ale ruce se to jmenuje.:-))

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:40 ® tomashr reakce na …

Libor> No popravdě by mě zajímalo, co si s tím dělal… S Phenomenou jsem si hrál a přijde mi to jako poměrně robusní prut, to Trabucco, které jsem si rozlámal já, je proti tomu vyloženě ultralight :-) Buď se „povedla“ nějaká blbá série (což je možné, Phenomena se dělá déle a sérií bylo určitě víc) anebo je někde něco divného :-((

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:38 ® sus1 reakce na …

tomashr> Jj,vláčka,též čekam.:-)

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:37 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> třetí člověk co ji zlomil, hurá, nejsem sám :-)

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:37 ® tomashr reakce na …

sus1> Něco jsem dal o víkendu do „Z lovu“… No a jinak se docela těším na další víkend – bude se vláčet a s trochou štěstí i něco nafotím.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:36 ® sus1 reakce na …

Libor> Mam,nebo teda měl, Phenomenu a nemůžu si jí vynachválit.Zlomil jsem ji jednou a to mojí hloupostí,při skládání.Jinak výbornej,,prou­tek''.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:34 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> já nefotím, já cvakám a lámu boloňky, máš nějakou? Klidně ti ji zlomím, zadarmo, pro internetové kamarády cokoliv.. :-)

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 22:19 ® sus1

Ještě někdo fotíte??nebo už je to tady jen o plavané??:-)

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 21:19 ® skwor reakce na …
skwor

Libor> Já střídám oboje. Letos jsem chytal skoro víc na boloňku, ale pokud jde o zdolávání a vůbec zážitek z lovu, tak matchovka vede na celé čáře.

Jak.novi> Bič rád nemám, stačila jedna negativní zkušenost. Podobná jako u Libora, jenom s kaprem.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 21:18 ® Jak.novi
Jak.novi

tomashr> Vidím to jinak. Sice bič 5 m je podobný matchce, ale matchce chybí jedna důležitá vlastnost biče a to rychlost a nemůžeš s ní tak dobře vodit splávek.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 21:12 ® tomashr reakce na …

Libor> 5m bič nemá smysl – to je skoro stejná délka jako matchka ale chybí naviják… Bič radím spíš buď krátký 3–4m anebo až pak od 7m výše, ty střední délky 5–6m nejsou to pravé. Přirozeně tohle je můj osobní názor, někdo to může vidět jinak.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 21:12 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

spike> U toho zdolávání do strany s bičem je hlavně o tom, že jinak by ti ten prut mohl prdnout.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 21:11 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

tomashr> I tak, s bičem chytám v místech, kde nad sebou nemám žádný porost, nebo kde se mu mohu vyhnout. Spíše jsem reagoval na to zdolávání, i když tak se delí.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 21:09 ® spike reakce na …
spike

Jak.novi> Do strany se mě oplatilo minulý týden na řece, když jsem dostával ty kapry z proudu ke břehu, sice nebyli extra velcí ale když se postavili do proudu tak se cívka celkem ozývala.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 21:08 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> záleží na proudu řeky, no a 45cm je málo, šedesátka ti ho narovná i s rukama, než to praskne.. . Na rybníce jsem krotil na 5m bič 55cm normálně, pak mi to parkrát utrhl amur a bič je dodnes ve skříni. Mačka u mě vyhrála na plné čáře.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 21:07 ® tomashr reakce na …

Jak.novi> Pozor, dělička je na prostor méně náročná než bič, ta se dá nad vodu „vyrolovat“. U biče kolem sebe musíš mít místa víc. Zato je jeho výhoda opravdu minimální náročnost na přípravu a věci nošené s sebou.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 21:07 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

spike> Hlavně u větší ryby zdolávat do strany.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 21:04 ® tomashr reakce na …

spike> jo, s prostorem je problém, to bohužel sedí. Zdolávání je spíš o cvik, to zas tak složité není.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 21:04 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

spike> Jde to neboj. Už jsem chytal s děličkou (oůjčenou od kamaráda), která měla 13 m a šlo to krásně.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 21:02 ® spike
spike

tomashr> :-O 9m to si nedovedu představit jak bych se na některých místech pohyboval a už vůbec ne jak s takovým prutem rybu zdolávat.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 21:02 ® tomashr reakce na …

Libor> No bože, tak ti v nejhorším uteče a holt budeš mít k večeři něco jiného :-) Prutu se nic nic nestane (teda při použití normálního návazce do cca 0.12). Navíc ale nemáš tak docela pravdu – kapříci tak do 45cm se na dlouhém biči „zkrotit“ dají, on je rozsah biče a tlumící účinek prutu někde dost jinde než u něčeho krátkého. Znám jednoho člověka, který se na tohle docela specializuje – běžně tahá kapříky na 10,5m bič (opravdu bič, ne děličku!).

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 20:58 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Libor> To víš, na ně s bičem nemůžeš. :-)) Ale nemít blbej háček, na biči bych jednoho uvodil.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 20:55 ® Libor
Libor

tomashr> už kdysi, poté, co jsem zapřáhl pořádnou rybu a sledoval jak praská vlasec jsem bič zavrhl. Říční kapři jsou jak ponorky, žádnej bič je nezkrotí.

reagovat
Pondělí 14. června 2010 ve 20:55 ® Jak.novi
Jak.novi

tomashr> Jak jsem psal, bič jsem si oblíbil. Teď je to snad mé nejoblíbenější odvětí plavané, teda až po šoulačce. :-)

reagovat