Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 792.017 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 14. června 2010 ve 22:50 ® tomashr reakce na …
-
ZN> Zajímavé pojetí, ale popravdě úplně odvázaný z toho nejsem. Těžko říct, jak by to vypadalo velké, takhle mi to ale přijde takové nevyvážené.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 22:48 ® ZN
-
Libor> štve mě to. Prostě se to domrší hodně moc, fotka pak prakticky ztrácí smysl. A protože tady dlouho nic nebylo, dám tady ještě něco.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 22:47 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Noooo jo, ouplnej inteligent.
reagovat
Já učim děti mluvit pravdu,tak už jsem asi zblblej. - Pondělí 14. června 2010 ve 22:47 ® tomashr reakce na …
-
Jak.novi> Už v pátek. Není nad čím rozjímat, v týdnu jsem pracovně dost daleko od domova, takže prostě nemám šanci, ale nějak moc mě to netrápí – stejně to nemohu ovlivnit.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 22:45 ® tomashr
-
sus1> Já jsem na rozdíl od tebe slušný, tak to nemohu tahle natvrdo napsat
reagovatJinak ale fakt je, že u boloněk je opravdu většina zlomenin alespoň částečně „na ruce“, viz ta moje nehoda s Energhií – čistě moje chyba
- Pondělí 14. června 2010 ve 22:44 ® Jak.novi reakce na …
-
tomashr> Také zahájíš až v sobotu?
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 22:42 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Né něco,ale ruce se to jmenuje.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 22:40 ® tomashr reakce na …
-
Libor> No popravdě by mě zajímalo, co si s tím dělal… S Phenomenou jsem si hrál a přijde mi to jako poměrně robusní prut, to Trabucco, které jsem si rozlámal já, je proti tomu vyloženě ultralight
reagovatBuď se „povedla“ nějaká blbá série (což je možné, Phenomena se dělá déle a sérií bylo určitě víc) anebo je někde něco divného
- Pondělí 14. června 2010 ve 22:38 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Jj,vláčka,též čekam.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 22:37 ® Libor reakce na …
-
sus1> třetí člověk co ji zlomil, hurá, nejsem sám
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 22:37 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Něco jsem dal o víkendu do „Z lovu“… No a jinak se docela těším na další víkend – bude se vláčet a s trochou štěstí i něco nafotím.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 22:36 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Mam,nebo teda měl, Phenomenu a nemůžu si jí vynachválit.Zlomil jsem ji jednou a to mojí hloupostí,při skládání.Jinak výbornej,,proutek''.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 22:34 ® Libor reakce na …
-
sus1> já nefotím, já cvakám a lámu boloňky, máš nějakou? Klidně ti ji zlomím, zadarmo, pro internetové kamarády cokoliv..
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 22:19 ® sus1
-
Ještě někdo fotíte??nebo už je to tady jen o plavané??
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 21:19 ® skwor reakce na …
-
Libor> Já střídám oboje. Letos jsem chytal skoro víc na boloňku, ale pokud jde o zdolávání a vůbec zážitek z lovu, tak matchovka vede na celé čáře.
Jak.novi> Bič rád nemám, stačila jedna negativní zkušenost. Podobná jako u Libora, jenom s kaprem.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 21:18 ® Jak.novi
-
tomashr> Vidím to jinak. Sice bič 5 m je podobný matchce, ale matchce chybí jedna důležitá vlastnost biče a to rychlost a nemůžeš s ní tak dobře vodit splávek.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 21:12 ® tomashr reakce na …
-
Libor> 5m bič nemá smysl – to je skoro stejná délka jako matchka ale chybí naviják… Bič radím spíš buď krátký 3–4m anebo až pak od 7m výše, ty střední délky 5–6m nejsou to pravé. Přirozeně tohle je můj osobní názor, někdo to může vidět jinak.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 21:12 ® Jak.novi reakce na …
-
spike> U toho zdolávání do strany s bičem je hlavně o tom, že jinak by ti ten prut mohl prdnout.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 21:11 ® Jak.novi reakce na …
-
tomashr> I tak, s bičem chytám v místech, kde nad sebou nemám žádný porost, nebo kde se mu mohu vyhnout. Spíše jsem reagoval na to zdolávání, i když tak se delí.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 21:09 ® spike reakce na …
-
Jak.novi> Do strany se mě oplatilo minulý týden na řece, když jsem dostával ty kapry z proudu ke břehu, sice nebyli extra velcí ale když se postavili do proudu tak se cívka celkem ozývala.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 21:08 ® Libor reakce na …
-
tomashr> záleží na proudu řeky, no a 45cm je málo, šedesátka ti ho narovná i s rukama, než to praskne.. . Na rybníce jsem krotil na 5m bič 55cm normálně, pak mi to parkrát utrhl amur a bič je dodnes ve skříni. Mačka u mě vyhrála na plné čáře.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 21:07 ® tomashr reakce na …
-
Jak.novi> Pozor, dělička je na prostor méně náročná než bič, ta se dá nad vodu „vyrolovat“. U biče kolem sebe musíš mít místa víc. Zato je jeho výhoda opravdu minimální náročnost na přípravu a věci nošené s sebou.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 21:07 ® Jak.novi reakce na …
-
spike> Hlavně u větší ryby zdolávat do strany.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 21:04 ® tomashr reakce na …
-
spike> jo, s prostorem je problém, to bohužel sedí. Zdolávání je spíš o cvik, to zas tak složité není.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 21:04 ® Jak.novi reakce na …
-
spike> Jde to neboj. Už jsem chytal s děličkou (oůjčenou od kamaráda), která měla 13 m a šlo to krásně.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 21:02 ® spike
-
tomashr>
reagovat9m to si nedovedu představit jak bych se na některých místech pohyboval a už vůbec ne jak s takovým prutem rybu zdolávat.
- Pondělí 14. června 2010 ve 21:02 ® tomashr reakce na …
-
Libor> No bože, tak ti v nejhorším uteče a holt budeš mít k večeři něco jiného
reagovatPrutu se nic nic nestane (teda při použití normálního návazce do cca 0.12). Navíc ale nemáš tak docela pravdu – kapříci tak do 45cm se na dlouhém biči „zkrotit“ dají, on je rozsah biče a tlumící účinek prutu někde dost jinde než u něčeho krátkého. Znám jednoho člověka, který se na tohle docela specializuje – běžně tahá kapříky na 10,5m bič (opravdu bič, ne děličku!).
- Pondělí 14. června 2010 ve 20:58 ® Jak.novi reakce na …
-
Libor> To víš, na ně s bičem nemůžeš.
reagovatAle nemít blbej háček, na biči bych jednoho uvodil.
- Pondělí 14. června 2010 ve 20:55 ® Libor
-
tomashr> už kdysi, poté, co jsem zapřáhl pořádnou rybu a sledoval jak praská vlasec jsem bič zavrhl. Říční kapři jsou jak ponorky, žádnej bič je nezkrotí.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 20:55 ® Jak.novi
-
tomashr> Jak jsem psal, bič jsem si oblíbil. Teď je to snad mé nejoblíbenější odvětí plavané, teda až po šoulačce.
reagovat