Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 792.048 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 6. června 2010 ve 22:06 ® Sander
-
ZN > děkuji, něco takového jsem si chtěl přečíst.
reagovat
Ještě se zeptám na ten nedostatek světla při západu slunce – byla vidět jen jeho půlka, při zaostření na tuto polovinu byl čas expozice 1/500. To je až dost, ne? Ale možná jsem to špatně pochopil. - Neděle 6. června 2010 ve 21:11 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> ty si z toho děláš prdel, ale prda to byla slušná.............docela mi lepilo
reagovat - Neděle 6. června 2010 v 18:37 ® ZN
-
Sander> dobrá tedy, spletl jsem se. Ta fotka je z mého pohledu fakt špatná, a to z několika důvodů.
Je to hodně špatně exponované. Západ či východ slunce nejde fotit ve chvíli, kdy už je moc málo světla. Světelné poměry jsou tak rozdílné, že to nejde zvládnout. Oko to vidí přes mozek, vidíš (nebo spíše podvědomě tušíš)i to, co ve skutečnosti už vidět nejde. Bez přechodového filtru to nejde vyfotit už vůbec. Dále, člověk by měl vědět co fotí, proč to chce fotit, to pak vyhodnotit a poskládat do fotky. Tady nevidím sebemenší náznak. Další věc, že západ a východ slunka je bez dalších nějakých skladebných prvků tak triviální a banální věc, jako sádrový trpaslík v předzahrádce. Dále, postrádá to jakoukoliv výtvarnou či dokumentační hodnotu, což by na fotce být mělo. Asi tak, šlo by o tom psát déle, ale není v podstatě proč.
Add. tolerance. Jsem docela tolerantní člověk, chápu lidi, co fotí jen tak, jako takový zápisník, bez ambicí. Tady bych si nikdy nedovolil něco kritizovat či jakkoliv komentovat. Psal jsem o tom hned na začátku této už rozsáhlé diskuze. V tomto foŕu se setkávají lidé, kteří přece jen větší či menší ambice mají, přinejmenším se něco dozvědět, pobavit, o fotky se zajímají. Proto sem chodí. Jakékoliv poklepávání po rameně mi jsou proti srsti, ani to nedokážu. A v případě této fotky by nějaká tolerance na místě určitě nebyla. Není to nic osobního, fakt. Jen vyjádření k fotce.
reagovat - Neděle 6. června 2010 v 18:20 ® Jak.novi
-
Ohýnku plápolej…
reagovat - Neděle 6. června 2010 v 18:20 ® Jak.novi
-
Kuk!
reagovat - Neděle 6. června 2010 v 18:07 ® Sander
-
ZN > teď se pleteš. To „pyčo“ tam není. Myslel jsem to vážně, možná bych i rád, kdyby jsi místo nic neříkajícího upozornění nastínil, v čem je to hodně špatné. Já sám vím, že je to prostě cvak jako každý druhý, jenže si uvědom, že tohle fórum navštěvují i obyčejní amatéři, takže určitá tolerance není od věci.
Napsat že je to hodně špatné je snadné. Ta fotka není nic extra, ale dle mého uvážení zase ne natolik, abych ji spolu s ostatními bez rozmyslu hodil do koše.
reagovat - Neděle 6. června 2010 v 18:03 ® ZN
-
Sander> jak kdybych tam slyšel někde vzadu takové to „pyčo“. Já ti přece nijak neberu, aby jsi fotil a dělal, co uznáš za vhodné, je to tvoje volba. Ty mi zase neber právo se na veřejném webu veřejně vyjádřit k tématu. OK?
reagovat - Neděle 6. června 2010 v 17:59 ® spike
-
I tak se dělá reklama na nové kola
reagovat - Neděle 6. června 2010 v 17:58 ® Sander
-
ZN > hoď sem lepší, ať vím co je špatně. Nekoukám na něčí fotky, dělám to jen tak jak sám uznám za vhodné.
reagovat - Neděle 6. června 2010 v 17:13 ® ZN reakce na …
-
Sander> není co dokončovat. Já se zeptal, co jsi fotil, ty jsi mi odpověděl.
EDIT: Nebo… nevím proč se nikdo neozval, že je to hodně špatný pokus.
reagovat - Neděle 6. června 2010 v 15:27 ® jiris reakce na …
-
spike> tak tak, kompozicne zcela spatne. To auto na fotce nemuselo vubec byt.
reagovat - Neděle 6. června 2010 ve 13:08 ® Sander reakce na …
-
ZN > dokončíš myšlenku, nebo to bylo vše?
reagovat - Neděle 6. června 2010 ve 12:45 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> chro, chro, chrochro chro… , teď už nebudeš museti schánět srst na mušky, stačí obrat srst z auta.. . Hlavně že se Ti ale nic nestalo.. .
reagovat - Neděle 6. června 2010 v 11:40 ® Libor reakce na …
-
spike> já bych ty bábovky bral víc z detailu
reagovat - Sobota 5. června 2010 ve 23:50 ® Sander reakce na …
-
ZN > západ slunce.
reagovat - Sobota 5. června 2010 ve 23:49 ® ZN reakce na …
-
Sander> při vší úctě, co jsi vlastně fotil?
reagovat - Sobota 5. června 2010 ve 23:38 ® Sander
-
Dobrou.
reagovat
Slepice už taky šly… - Sobota 5. června 2010 v 17:04 ® spike
-
Nějaké dnešní fotky…
reagovat - Sobota 5. června 2010 ve 14:56 ® sus1
-
Sander> To jako že těch 100 let je málo???
reagovat
Já myslim ,že toho se nedožije nikdo z nás.Ad: Že měl Toulík využít admina ,mazat a bejt 9000cátej.Sám mam málo.
- Sobota 5. června 2010 ve 13:53 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> dneska se pokusím o nějakého hmyzoně když je tak pěkně...................
reagovat - Sobota 5. června 2010 ve 13:18 ® Sander
-
MP-E65mm > bude to boj, nechť vyhraje ten kdo zrovna bude onlejno
reagovatDržím palce
- Sobota 5. června 2010 ve 13:13 ® MP-E65mm reakce na …
-
toulovec> proti tvému slovu jsme krátký
reagovat - Sobota 5. června 2010 ve 13:12 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> na tu si počkám klidně i do 03h
reagovat - Sobota 5. června 2010 ve 13:09 ® Sander reakce na …
-
sus1 > pleteš se, ta šance je naprosto jedinečná, neopakovatelná, a za ten hmyz mi poprávu patří!
reagovat - Sobota 5. června 2010 ve 13:01 ® sus1 reakce na …
-
toulovec> Toulíku,to je šance jednou za 100 let???!!!9000.
reagovat - Sobota 5. června 2010 ve 12:14 ® Sander reakce na …
-
toulovec > já zrovna přišel domů, zas tak těžký to nebylo
reagovat
A žádný mazání, je to všechno úplně regulérní. - Sobota 5. června 2010 ve 12:12 ® Tomik reakce na …
-
toulovec> Když mu ty 4 příspěvky smažeš, tak 9000. bude Tvůj..
reagovatLákavé, ne?:)
- Sobota 5. června 2010 v 11:45 ® toulovec reakce na …
-
MP-E65mm> smazat není problém, ale přejme mu to, když vydržel skoro do půlnoci ne?
reagovat - Sobota 5. června 2010 v 10:35 ® Sander
-
A desítku vyžeru taky, tak se snažte, ať to máte za sebou
reagovat - Sobota 5. června 2010 v 9:32 ® MP-E65mm
-
žádám admina aby zmazal podvodné příspěvky tloušťobíjce Sandera
reagovat