Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 792.120 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 5. června 2010 ve 2:06 ® sus1 reakce na …

Sander> No zrovna na to koukam,kdo to asi vybere.:-)

reagovat
Sobota 5. června 2010 v 0:39 ® Sander
Sander

No konečně…
9000!
Stránka 300.
Hustý :-)

reagovat
Sander

8999

reagovat
Sander

8998

reagovat
Sander

Tak, a teď už mi to nikdo nevezme.

reagovat
Pátek 4. června 2010 ve 23:16 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

dejdewu

reagovat
Pátek 4. června 2010 v 10:32 ® tomashr reakce na …

osprey> No u mě to bylo jednodušší, většina z těch fotek šla na jeden web (taková „polokomerční“ akce), takže jsem se se smyslem trápit nemusel :-)

reagovat
Pátek 4. června 2010 v 9:07 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> Jo, to jsem taky dělával. Mám z té doby spoustu fotek, jenom nevím, co s nima…

reagovat
Pátek 4. června 2010 v 8:51 ® tomashr reakce na …

spike> Budeš se divit, ale já jeden rok houby převážně fotil – šlo o fotky dělané opravdu v důsledně přirozeném prostředí, takže se houba před focením ani nesebrala, tak nejvýš se vysbíraly listy kolem. Nebyl to ani u mě standardní režim, normálně i při focení sbírám, ale každopádně „chyť a pusť“ je i u hub možné :-)

reagovat
Pátek 4. června 2010 v 6:46 ® spike
spike

osprey> Taky bych nebral 600 hřibů. Kdo by to pak čistil atd. Mě stačí když naplním košík o objemu nějakých 12l tam se vleze tak maximálně 50 hřibů, které se následně usuší.

reagovat
Čtvrtek 3. června 2010 ve 22:50 ® osprey reakce na …
osprey

spike> Když rostou, vezmu košík patřičného objemu a něco v lese vyberu. Šest set hřibů bych nebral ani kdyby mi vyrostly za plotem.

Stačí tak akorát co sníme, něco málo se zmrazí a něco nasuší. Žádné orgie se nekonají. Proč se stresovat, houbaření je radost, ne galeje:-))

reagovat
Čtvrtek 3. června 2010 ve 22:32 ® spike
spike

Sander> jj pravák je pravák a hubové(hřibové) polévky nikdy není dost:-)

Prý už lezou aj klouzci, taky nejsou špatné houby.

reagovat
Čtvrtek 3. června 2010 ve 22:30 ® Sander reakce na …
Sander

spike > to se pleteš, je to stejný jako s rybama. Můžeš vzít, můžeš vybírat, můžeš nechat být.

Jinak praváky a lišky žeru v jakékoliv situaci. Ty tam prostě nenecham. (teda lišky jo, bejvá jich tam moc)

reagovat
Čtvrtek 3. června 2010 ve 22:27 ® spike reakce na …
spike

Sander> jo tak budeš celý den na hubách a pak dom doneseš plnů kartu a prázdný košík? V houbařině neexistuje sportovní houbaření jako v rybařině chyť a pusť. Muselo by to být uřež a zahoď:-D

reagovat
Čtvrtek 3. června 2010 ve 22:26 ® Sander reakce na …
Sander

spike > v jakém košíku? :-D

reagovat
Čtvrtek 3. června 2010 ve 22:24 ® spike reakce na …
spike

Sander> jsem zvědavý jaký bude poměr fotek: počtu hub v košíku:-)

reagovat
Čtvrtek 3. června 2010 ve 22:18 ® Sander reakce na …
Sander

spike > s tím se počítá.

osprey > šetři závěrku na víkend. Depresivní fotky nebrat.

reagovat
Čtvrtek 3. června 2010 ve 22:15 ® spike reakce na …
spike

Sander> od hmyzáků přejdeš k houbaření?(fotky)

reagovat
Čtvrtek 3. června 2010 ve 22:12 ® osprey reakce na …
osprey

Sander> Já bych měl vyfotit naše Gorily v mlze – na Řežabinec nedohlédnu ani omylem. Viditelnost tak 200 m, sem tam z toho čouhá strom.

Je to tam jak deštný prales na Pandoře.Ještě vrtulník se dvěma vrtulema a pár fialovejch potvůrek a Avatar hadr:-))

reagovat
Čtvrtek 3. června 2010 ve 22:05 ® Sander
Sander

Já bych si dal lišky v polívce, a hoooooodně! :-)

reagovat
Čtvrtek 3. června 2010 ve 22:03 ® spike reakce na …
spike

Sander> jj jak se hory vypařují je to dobré znamení. Jsem zvědavý v jaké míře to poroste, chělo by to i trochu tepla.

reagovat
Čtvrtek 3. června 2010 ve 22:02 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Sander> jj, prej už lezou :-) potřeboval bych čtyři menší praváky :-)

reagovat
Čtvrtek 3. června 2010 ve 21:58 ® Sander
Sander

Za tejden jdu na houby.

reagovat
foto/forum/2010/th-img13832.jpg
Čtvrtek 3. června 2010 v 1:12 ® regulus reakce na …
regulus

tomashr> možný to je, vím o tom prd, SU 22 a MIG 21 taky nejsou moderní stíhačky a jak jistě víš v dobách minulých se na spotřebu nehledělo viz třeba ZIL spotřeba 100/100. :-)
Z druhé strany zase nechápu, proč stíhačka, co se tu v současné době objeví tak maximálně jednou za rok (důvody nevím, třeba jen tankování při přeletu, nemohli přistát na základně kvůli počasí) dělá daleko větší kravál, než o mnoho větší dopravní letadlo. Navrtal jsi mi brouka do palice, tak jsem ještě poprosil strýčka google a našel jsem článek o jakési US letadlové lodi a tam píšou, že F-14D Tomcat (kterej už 4 roky není ve výzbroji US námořnictva) byly vybaveny novými motory, které nepotřebovaly ke startu z lodi forsáž (důvod utajení lodi, forsáž je prý vidět až na 30 mil), tak pak fakt nechápu, když to dokáže vzlítnout bez forsáže z letadlové lodi, proč to používají na letišti s víc jak 2,5 km dlouhou dráhou. :-O

reagovat
Středa 2. června 2010 ve 22:32 ® sus1

tomashr> Takhle startují z bojové letadlové lodě.

reagovat
Středa 2. června 2010 ve 22:13 ® tomashr

regulus> Někde jsem to četl – moderní stíhačka obvykle forsáž použije ještě na zemi pro větší akceleraci (a tedy kratší rozjezd), ale vypínají ji skoro hned po odlepení kvůli úspoře paliva (myslím v „nebojové“ situaci). Na leteckých dnech obvykle forsáž užívají skoro víc než reálně – ony ty svítící trysky jsou príma efekt, viz třeba http://www.fotozona.cz/…06/h2a3e121b#… .

reagovat
Středa 2. června 2010 ve 21:59 ® Jak.novi
Jak.novi

Libor> Kartónovec a pak toto. Asi už dorazili marťané. :-D

reagovat
Středa 2. června 2010 ve 21:22 ® spike
spike

Libor> :-D ta je parádní:-D

reagovat
Středa 2. června 2010 ve 20:48 ® sus1

Zavolejte Jirmuse?!! ten to bude vedět.:-))

reagovat
Středa 2. června 2010 ve 20:43 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Libor> ty woe ty dokážeš překvapit :-) tohle vlož na wildlife forum jako foto týdne........­.myslím, že výhra je tutová :-)

BTW: vysaď to THC :-)

reagovat