Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 792.084 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 2. června 2010 ve 20:37 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> Empéčko, já jsem spíš na ty užovky..
reagovat - Středa 2. června 2010 ve 20:30 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> hmyzáka nemáš?
reagovat - Středa 2. června 2010 ve 20:28 ® Libor
-
Ryba, sice tuctovka, ale na fotce je ryba
reagovat - Středa 2. června 2010 ve 20:18 ® regulus reakce na …
-
tomashr> tak F117 tady fakt nelítá
, popravdě ty stíhačky mě až tak nezajímaly, hlavně že odsut táhli do pr… . Jinak jsem asi trochu kecal s MIG 23, trochu jsem zagooglil a patrně tu lítaly SU 22 a když odtáhli zpět do Náměšti, tak sem přestěhovali Mošnov s MIG 21, kravál to ale dělalo stejnej, nikdy jsem to nezkoumal, byly to ruský stíhačky a basta.
S tou tichostí letu máš asi pravdu, ale vono je nejspíš něco jinýho, když to letí a když to startuje, když přistávali tak to nijak moc slyšet nebylo. S tím „bojovým nácvikem“ nevím, stratovaly v podobným úhlu jako dopravní letadla, nic ve smyslu odlepit se od země a téměr kolmo nahoru (možná to někdy dělali, ale já mluvil o běžných startech) a opravdu nikdy žádná z nich nestartovala tišeji.
V každým případě jsem nenašel, jestli tu forsáž při startu stíhačka musí použít a nemám to jak zjistit. Domnívám se že jo, protože proč by ji používali při startu na leteckým dnu. Faktem ovšem je, že forsáž nemají dopravní letadla a podzvukový vojenský taky ne, je asi určena ke startu (třeba z letadlový lodi je to jasný) možná pro překonávání rychlosti zvuku a taky při různejch manévrech.Když už jsme u toho hluku letadel, tak ty současný dopravní, to je jen takový bzučení, no při startu je to trochu hlučnější než při přistání, ale nic tragickýho, vlůastně to ani nevnímám a to mám osu přistávací dráhy asi 600m vzdušnou čarou od baráku, zato když letí něco staršího, sem tam TU 154, ty nákladní a vlastně i ten anglickej Vickers VC10, tak je hluk mnohonásobně větší, ale do těch stíhaček to má hóódně daleko.
reagovat - Středa 2. června 2010 ve 20:06 ® ZN reakce na …
-
Tomik> s tou krabicí má MP-čko pravdu. Když si s ní zkusíš párkrát něco vyfotit, tak se u toho naučíš o fotce přemýšlet a nebudeš se spoléhat na jeden objektiv s nízkou clonou
reagovat - Středa 2. června 2010 v 19:31 ® sethy reakce na …
-
tomashr> jj to jo. Já jsem s 15kou spokojen. Když jsem kupoval a dal jsem vedle sebe 13 a 15 bylo jasno. Ale možná je to jen o zvyku Tomik> volé máš ho zadara a ještě si stěžuj, už jen to žes tam nahral win je hřich…
reagovat - Středa 2. června 2010 v 19:29 ® Sander
-
Fórum fotografování ryb, tak sem tři ryby hodím. Rád vzpomínám na ten jarní lov duháků. Nevím proč, ale poslední dobou nějak zmizeli.
reagovat
- Středa 2. června 2010 v 19:04 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> už ti je zahřívám v mé krabce, jestli se to dá nazvat red tag necht posoudí fišky nebo člověk tomu znalý.......
reagovat - Středa 2. června 2010 v 19:02 ® MP-E65mm reakce na …
-
Tomik> sice nevím co budu sklízet, možná marihuanu
reagovataž to bude aktualní, tak sem napiš nebo do osobky, poradím rád. Kdyby si náhodou do ty doby šel kupovat boty, tak tu krabici nevyhazuj, možná se bude ještě hodit
- Středa 2. června 2010 v 18:46 ® Tomik reakce na …
-
MP-E65mm> tak to počkáme do sklizně..
PS: V časovém horizontu cca 2 měsíce bych si chtěl pořídit nějaky fotaček, pomohl by jsi mi kdyžtak s výběrem?:)
reagovat - Středa 2. června 2010 v 18:36 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> když je tak ošklivo, mohl by jsi navázat pár suchých redtagů.., přeci není nic horšího než se nudit..
reagovat - Středa 2. června 2010 v 18:31 ® MP-E65mm reakce na …
-
Tomik> pokud Ti vyloženě překáží, tak bych možná věděl
reagovatjen jsem chudý sedlák, který nemá ani zaseto
- Středa 2. června 2010 v 18:18 ® Tomik
-
sethy> Taky mam jeden macbook, akorat nevim co s nim..
reagovat - Středa 2. června 2010 v 17:33 ® tomashr reakce na …
-
sethy> No zas ho můžeš všude tahat… A grafika stačí na externí profi LCD FullHD 24 palců bez nejmenšího omezení, takže ani v tomhle nemáš problém.
reagovat - Středa 2. června 2010 v 16:53 ® sethy reakce na …
-
tomashr> to potom jo, mě to sice přijde moc malý, ale za tu cenu
reagovat - Středa 2. června 2010 v 16:45 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> tak to je paráda, čekal jsem vyšší částku..........
reagovat - Středa 2. června 2010 v 16:43 ® tomashr reakce na …
-
sethy> ten malý 13 palců – fakt vynikající a navíc za super cenu, čirou náhodou jsem se připletl k 25tému výročí řetězce Frys a při té příležitosti na to měli 200USD slevu – to potěšilo
reagovat - Středa 2. června 2010 v 16:38 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Nemyslel jsem jen věci na ryby.
reagovat - Středa 2. června 2010 v 16:33 ® sethy reakce na …
-
tomashr> ten novy MBP? Jaký?
reagovat - Středa 2. června 2010 v 16:28 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Ale jo
Třeba 1× Macbook Pro, 1× iPad, 2× iPod pro děti – prostě vykoupený Apple Store
Pro tento server je asi zajímavý jen 1× Stradic 2500FI (US verze Stradicu FC) a pak jsem vzal nějaké u nás ne zcela tradiční vláčecí nástrahy, například nějaké jigy, ale vázané z peří, po 16.6. uvidíme, co na to české ryby.
reagovat - Středa 2. června 2010 v 16:08 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Dovezl sis něco zajímavého ze států??
reagovat - Středa 2. června 2010 v 16:04 ® tomashr
-
regulus> To by ses divil, jak se o hluk armády starají – tak na okraj asi nejtišší letadla světa jsou stealth F117 a B2 – neslyšnost je velká taktická výhoda (i v době radarů všech druhů má pořád význam vizuální identifikace)…
Tipuji, že ten hluk stíhaček je dán právě těmi „bojovými nácviky“ – někde jsem to viděl rozepsané, jde o to, že stíhačka typu Gripenu musí být schopna nastoupat operační výšku tuším 5km aniž by musela opustit okruh tuším 3km od letiště a to už holt bez forsáže nejde. S přesnými čísly mě prosím nechytej za slovo, obecně ale v té normě jde o to, že se kalkuluje obrana letiště v nějakém okruhu a když se od toho odečte dostřel ručních IR střel jako je Stinger, které by mohly ohrozit letoun při startu, tak z toho vyjde nějaký takový „kužel pro start“, ve kterém se musí stíhač udržet pro šanci na přiměřenou bezpečnost. To už jsme ale úplně offtopic, to už moc nesouvisí nejen s focením, ale ani s tím hlukem, nicméně je to docela zajímavé téma – oni mají v armádách dost věcí poměrně rozumně promyšlených
reagovat - Středa 2. června 2010 v 15:47 ® osprey reakce na …
-
Libor> No tak aspoň něco na tomhle …aným světě.
reagovat - Středa 2. června 2010 v 15:16 ® Sander reakce na …
-
Libor > tak to je dobrá zpráva.
reagovat - Středa 2. června 2010 ve 12:55 ® Libor
-
Sander> osprey> MP-E65mm> čau kluci, boloňka je doma, trvalo to necelých 14dní a stálo 400Kč včetně poštovného. Pán mi volal a dohodli jsme se, říkal že na blanku mohl být škrábanec apod.., celkově jsem se servisem Mivardi spokojen.
reagovat - Středa 2. června 2010 ve 12:46 ® regulus reakce na …
-
tomashr> já nemyslel L 29 Delfín, ale MIG 23 nebo co to tu tehdy měli. Nevím jestli se to musí, ale startovali zásadně s forsáží a vypínali ji až tak 3 km od dráhy. Stíhačka se asi nejspíš bez forsáže ze země neodlepí, protože když tu bývaly letecký dny, tak stejným způsobem startovaly i F 16 nebo co to tu lítalo. Párkrát tu startoval Gripen a byl taky o poznání hlučnější než běžnej dopravák (např. Boeing 737). Nemyslím, že by to mělo nějakou souvislost s aerodynamikou. U dopravních letadel je snaha tu hlučnost snížit, u stíhaček se na to asi sere, tam je priorita aby to letělo rychle, dokázalo to co nejlépe manévrovat a to jestli to dělá o nějakej debibel větší kravál, se asi neřeší.
reagovat - Středa 2. června 2010 v 8:42 ® tomashr
-
regulus> Při normálním startu je současná stíhačka spíš tišší než dopravák – lepší aerodynamika, menší velikost atd. Problém nastane, jakmile začnou trénovat „bojový režim“ – takový start s forsáží naplno je jiný „hukot“
reagovat - Úterý 1. června 2010 ve 22:42 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > soukromníku, gigáče hmyzu v archivu a ty mě necháš ve štychu.
reagovat
- Úterý 1. června 2010 ve 21:28 ® Libor
-
MP-E65mm> kdo jsi? parmu, štiku, sumce, ale kartónovce nee.. .
reagovat - Úterý 1. června 2010 ve 21:23 ® MP-E65mm
-
Libor> ostré slunce vadí pilotům letadel splečnosti Lybar, které občas přistanou na přistávací dráze za humny jedné nevelké vesnice ve které pobývá rybář chytající u nás velmi vzácnou rybu, kartónovce vychodního. Doufám, že až na něj půjdeš tak mi brnkneš, rád bych si ho lapnul taky, ale nezapoměň..........pampelišky brzy odkvetou
reagovat