Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 792.084 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 2. června 2010 ve 20:37 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> Empéčko, já jsem spíš na ty užovky..

reagovat
foto/forum/2010/th-img13817.jpg
Středa 2. června 2010 ve 20:30 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> hmyzáka nemáš? :-)

reagovat
Středa 2. června 2010 ve 20:28 ® Libor
Libor

Ryba, sice tuctovka, ale na fotce je ryba :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img13816.jpg
Středa 2. června 2010 ve 20:18 ® regulus reakce na …
regulus

tomashr> tak F117 tady fakt nelítá :-D , popravdě ty stíhačky mě až tak nezajímaly, hlavně že odsut táhli do pr… . Jinak jsem asi trochu kecal s MIG 23, trochu jsem zagooglil a patrně tu lítaly SU 22 a když odtáhli zpět do Náměšti, tak sem přestěhovali Mošnov s MIG 21, kravál to ale dělalo stejnej, nikdy jsem to nezkoumal, byly to ruský stíhačky a basta.
S tou tichostí letu máš asi pravdu, ale vono je nejspíš něco jinýho, když to letí a když to startuje, když přistávali tak to nijak moc slyšet nebylo. S tím „bojovým nácvikem“ nevím, stratovaly v podobným úhlu jako dopravní letadla, nic ve smyslu odlepit se od země a téměr kolmo nahoru (možná to někdy dělali, ale já mluvil o běžných startech) a opravdu nikdy žádná z nich nestartovala tišeji.
V každým případě jsem nenašel, jestli tu forsáž při startu stíhačka musí použít a nemám to jak zjistit. Domnívám se že jo, protože proč by ji používali při startu na leteckým dnu. Faktem ovšem je, že forsáž nemají dopravní letadla a podzvukový vojenský taky ne, je asi určena ke startu (třeba z letadlový lodi je to jasný) možná pro překonávání rychlosti zvuku a taky při různejch manévrech.

Když už jsme u toho hluku letadel, tak ty současný dopravní, to je jen takový bzučení, no při startu je to trochu hlučnější než při přistání, ale nic tragickýho, vlůastně to ani nevnímám a to mám osu přistávací dráhy asi 600m vzdušnou čarou od baráku, zato když letí něco staršího, sem tam TU 154, ty nákladní a vlastně i ten anglickej Vickers VC10, tak je hluk mnohonásobně větší, ale do těch stíhaček to má hóódně daleko.

reagovat
Středa 2. června 2010 ve 20:06 ® ZN reakce na …
ZN

Tomik> s tou krabicí má MP-čko pravdu. Když si s ní zkusíš párkrát něco vyfotit, tak se u toho naučíš o fotce přemýšlet a nebudeš se spoléhat na jeden objektiv s nízkou clonou:-)

reagovat
Středa 2. června 2010 v 19:31 ® sethy reakce na …
sethy

tomashr> jj to jo. Já jsem s 15kou spokojen. Když jsem kupoval a dal jsem vedle sebe 13 a 15 bylo jasno. Ale možná je to jen o zvyku Tomik> volé máš ho zadara a ještě si stěžuj, už jen to žes tam nahral win je hřich…

reagovat
Středa 2. června 2010 v 19:29 ® Sander
Sander

Fórum fotografování ryb, tak sem tři ryby hodím. Rád vzpomínám na ten jarní lov duháků. Nevím proč, ale poslední dobou nějak zmizeli.
:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img13810.jpg
Středa 2. června 2010 v 19:04 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> už ti je zahřívám v mé krabce, jestli se to dá nazvat red tag necht posoudí fišky nebo člověk tomu znalý.......

reagovat
Středa 2. června 2010 v 19:02 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Tomik> sice nevím co budu sklízet, možná marihuanu :-) až to bude aktualní, tak sem napiš nebo do osobky, poradím rád. Kdyby si náhodou do ty doby šel kupovat boty, tak tu krabici nevyhazuj, možná se bude ještě hodit :-)

reagovat
Středa 2. června 2010 v 18:46 ® Tomik reakce na …
Tomik

MP-E65mm> tak to počkáme do sklizně..:-))

PS: V časovém horizontu cca 2 měsíce bych si chtěl pořídit nějaky fotaček, pomohl by jsi mi kdyžtak s výběrem?:)

reagovat
Středa 2. června 2010 v 18:36 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> když je tak ošklivo, mohl by jsi navázat pár suchých redtagů.., přeci není nic horšího než se nudit.. :-)

reagovat
Středa 2. června 2010 v 18:31 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Tomik> pokud Ti vyloženě překáží, tak bych možná věděl :-) jen jsem chudý sedlák, který nemá ani zaseto :-)

reagovat
Středa 2. června 2010 v 18:18 ® Tomik
Tomik

sethy> Taky mam jeden macbook, akorat nevim co s nim..:-D

reagovat
Středa 2. června 2010 v 17:33 ® tomashr reakce na …

sethy> No zas ho můžeš všude tahat… A grafika stačí na externí profi LCD FullHD 24 palců bez nejmenšího omezení, takže ani v tomhle nemáš problém.

reagovat
Středa 2. června 2010 v 16:53 ® sethy reakce na …
sethy

tomashr> to potom jo, mě to sice přijde moc malý, ale za tu cenu :-)

reagovat
Středa 2. června 2010 v 16:45 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> tak to je paráda, čekal jsem vyšší částku..........

reagovat
Středa 2. června 2010 v 16:43 ® tomashr reakce na …

sethy> ten malý 13 palců – fakt vynikající a navíc za super cenu, čirou náhodou jsem se připletl k 25tému výročí řetězce Frys a při té příležitosti na to měli 200USD slevu – to potěšilo :-D

reagovat
Středa 2. června 2010 v 16:38 ® sus1 reakce na …

tomashr> Nemyslel jsem jen věci na ryby.:-)

reagovat
Středa 2. června 2010 v 16:33 ® sethy reakce na …
sethy

tomashr> ten novy MBP? Jaký?

reagovat
Středa 2. června 2010 v 16:28 ® tomashr reakce na …

sus1> Ale jo :-) Třeba 1× Macbook Pro, 1× iPad, 2× iPod pro děti – prostě vykoupený Apple Store :-D :-D

Pro tento server je asi zajímavý jen 1× Stradic 2500FI (US verze Stradicu FC) a pak jsem vzal nějaké u nás ne zcela tradiční vláčecí nástrahy, například nějaké jigy, ale vázané z peří, po 16.6. uvidíme, co na to české ryby.

reagovat
Středa 2. června 2010 v 16:08 ® sus1 reakce na …

tomashr> Dovezl sis něco zajímavého ze států??:-)

reagovat
Středa 2. června 2010 v 16:04 ® tomashr

regulus> To by ses divil, jak se o hluk armády starají – tak na okraj asi nejtišší letadla světa jsou stealth F117 a B2 – neslyšnost je velká taktická výhoda (i v době radarů všech druhů má pořád význam vizuální identifikace)…

Tipuji, že ten hluk stíhaček je dán právě těmi „bojovými nácviky“ – někde jsem to viděl rozepsané, jde o to, že stíhačka typu Gripenu musí být schopna nastoupat operační výšku tuším 5km aniž by musela opustit okruh tuším 3km od letiště a to už holt bez forsáže nejde. S přesnými čísly mě prosím nechytej za slovo, obecně ale v té normě jde o to, že se kalkuluje obrana letiště v nějakém okruhu a když se od toho odečte dostřel ručních IR střel jako je Stinger, které by mohly ohrozit letoun při startu, tak z toho vyjde nějaký takový „kužel pro start“, ve kterém se musí stíhač udržet pro šanci na přiměřenou bezpečnost. To už jsme ale úplně offtopic, to už moc nesouvisí nejen s focením, ale ani s tím hlukem, nicméně je to docela zajímavé téma – oni mají v armádách dost věcí poměrně rozumně promyšlených :-)

reagovat
Středa 2. června 2010 v 15:47 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> No tak aspoň něco na tomhle …aným světě. :-))

reagovat
Středa 2. června 2010 v 15:16 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > tak to je dobrá zpráva.

reagovat
Středa 2. června 2010 ve 12:55 ® Libor
Libor

Sander> osprey> MP-E65mm> čau kluci, boloňka je doma, trvalo to necelých 14dní a stálo 400Kč včetně poštovného. Pán mi volal a dohodli jsme se, říkal že na blanku mohl být škrábanec apod.., celkově jsem se servisem Mivardi spokojen.

reagovat
Středa 2. června 2010 ve 12:46 ® regulus reakce na …
regulus

tomashr> já nemyslel L 29 Delfín, ale MIG 23 nebo co to tu tehdy měli. Nevím jestli se to musí, ale startovali zásadně s forsáží a vypínali ji až tak 3 km od dráhy. Stíhačka se asi nejspíš bez forsáže ze země neodlepí, protože když tu bývaly letecký dny, tak stejným způsobem startovaly i F 16 nebo co to tu lítalo. Párkrát tu startoval Gripen a byl taky o poznání hlučnější než běžnej dopravák (např. Boeing 737). Nemyslím, že by to mělo nějakou souvislost s aerodynamikou. U dopravních letadel je snaha tu hlučnost snížit, u stíhaček se na to asi sere, tam je priorita aby to letělo rychle, dokázalo to co nejlépe manévrovat a to jestli to dělá o nějakej debibel větší kravál, se asi neřeší.

reagovat
Středa 2. června 2010 v 8:42 ® tomashr

regulus> Při normálním startu je současná stíhačka spíš tišší než dopravák – lepší aerodynamika, menší velikost atd. Problém nastane, jakmile začnou trénovat „bojový režim“ – takový start s forsáží naplno je jiný „hukot“ :-((

reagovat
Úterý 1. června 2010 ve 22:42 ® Sander reakce na …
Sander

MP-E65mm > soukromníku, gigáče hmyzu v archivu a ty mě necháš ve štychu.
:-)

reagovat
Úterý 1. června 2010 ve 21:28 ® Libor
Libor

MP-E65mm> kdo jsi? parmu, štiku, sumce, ale kartónovce nee.. .

reagovat
Úterý 1. června 2010 ve 21:23 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Libor> ostré slunce vadí pilotům letadel splečnosti Lybar, které občas přistanou na přistávací dráze za humny jedné nevelké vesnice ve které pobývá rybář chytající u nás velmi vzácnou rybu, kartónovce vychodního. Doufám, že až na něj půjdeš tak mi brnkneš, rád bych si ho lapnul taky, ale nezapoměň....­......pampeliš­ky brzy odkvetou :-)

reagovat