Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 792.221 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 19. května 2010 ve 14:07 ® sus1
-
sethy> Dobře,tak co je na nich pěknýho??co tě na nich imponuje. Jak poznáš fotku od profíka a třeba od něj,nebo jiného??.
reagovat
Já jsem dneska byl si nějaké fotky nechat udělat u ,,profíka" a koukal na nějaké fotky,co fotil on a i jiní lidé.Kdybych se ho nezeptal,tak bych to asi nepoznal.
Jinak – optal jsem se,na co fotí(foták),vidim ho v terénu doooost často,tak ho vidim ,čim fotí,ale…
Odpověděl:,,Zkoušel jsem několik těl od Canonu a nejlépe hodnotim a fotim s Canonem Eos 40D,pro mě vychází nejlíp kresbou a vůbec všim,co dělam."
Fotí svatby,plesy,.....,no všechno. Živí se tim,takže si myslim,že je v tom dobrej,dle zájmu o něj,kterej tady v okolí je.Znam se snim dobře a věřim,že by mě v tomhle nelhal. - Středa 19. května 2010 ve 13:53 ® sethy reakce na …
-
sus1> neříkám jiný nebo lepší, ale pěkny. Spíš jsem to přirovnával k těm profíkum, že už se to od toho moc neliší.
reagovat - Středa 19. května 2010 ve 13:51 ® sethy reakce na …
-
jiris> nechcu kdo by to živil, kam bych dal pruty, a ještě bych s tím u vody někde zapadl. Co tu ještě děláš parchante už máš dávno být v XXX
reagovat - Středa 19. května 2010 ve 13:47 ® sus1 reakce na …
-
sethy> No, určitě by tě to asi problem nedělalo, změnit objektiv za lepší,to je pravda a asi i u mě,ale tet teda jde o to, jak ty sám hodnotíš ten výsledek. V čem je má ten kamarád jiný,lepší než ty?když pominu tu techniku.
reagovat - Středa 19. května 2010 ve 13:41 ® jiris reakce na …
-
sethy> ty nechceš ferrari?
reagovat - Středa 19. května 2010 ve 13:35 ® sethy reakce na …
-
sus1> přesně tak, ono to o technice je a není. Jasný mít lepší objektiv asi bych na tom byl trošku líp, ale proč se učit hned s tím nejlepším co je (ta moje sigma 24–70 f2,8 zatím dostačující), to by mě nebavilo:) To je jako bych si po projití autoškolou koupil ferrari..udělá to ze mě dobrýho řidiče? Na druhou stranu potkávám na koncertech lidi co fotí z horším než já a fotí pěkně, baví je to a o tom to je. Kamárad fotí koncerty s 350D a na tom pevná padesátka 1,8 a fotky má krásny…
reagovat - Středa 19. května 2010 ve 13:24 ® sus1 reakce na …
-
sethy> I takovouhle zkušenost, bohužel mam i já. Mam za to, že jsem tady asi o tom už psal.
reagovat
Pán měl foták za 63tis.( v tej době – 5D ) a objektiv přesně to co popisuješ ty.
Lidi bez hlav, bez nohou, 2 a půl člověka na fotce,no.......?!
Když se tady někdy ( skoro se tady o technice ,,vůbec nemluví".)bavíme,tak si vzpomenu na tohodle pána, jakou má techniku a co z toho vzniklo.
- Středa 19. května 2010 ve 13:18 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Dobře,vyzkoušim.Díky.
reagovat - Středa 19. května 2010 ve 12:14 ® sethy reakce na …
-
Libor> Tak tak, mimochodem o prazdninách budu nakonec v Praze i zaměstnanej (měl jsem tam měřit jen na diplmoku, ale nakonec si budu měřit na DP a ještě za to dosanu koruny), takže můžem pak něco spáchat (jen doufám že tam nebudu celý prázdniny) btw. kolik u vás stojí hostovačka, nebo jsou tam nějaký zajímavý soukromáky (na vláčku)?
reagovat - Středa 19. května 2010 ve 12:10 ® Libor reakce na …
-
sethy> a o tom to přesně je.. .
reagovat - Středa 19. května 2010 ve 12:07 ® sethy reakce na …
-
Libor> Viděl jsem fotky profiků z jedné akce kde jsem byl taky. Na to co měli v porovnání se mnou za techniku (už jen z tohodle objektivu CANON EF 400/2,8 L IS USM co měl jeden z profíku na rameni jsem nechápal
reagovattak ty moje fotky nebyl o moc horší a to cvakali o sto šest. Každej 2 těla, brašnu plnou objktivu…někdy si tam mezi něma připadám tak trošku méněceně
Hold někdo se tím živí, a někdo to dělá pro zábavu.
- Středa 19. května 2010 v 11:29 ® ZN reakce na …
-
sus1> jedna taková praktická rada, posuň si ostřící bod v hledáčku mimo střed, někam do některého bodu zhruba zlatého řezu. Podle toho, jak a co chceš fotit.
reagovat - Středa 19. května 2010 v 11:19 ® sus1
-
ZN> Jasný, 3:2 to leze z fotáku ,upravit pak na jinej rozměr neni asi problem, jen by s tim asi člověk měl počítat a fotit podle toho,což je další ,,úkol".
Dal jsem sem je,abych tě ukázal ten muj problem s tim viděním v tom hledáčku,kterej se musim naučit a pak právě tu kompozici,kam co umístit,atpd.Ad: To taková ,,Tina Turner" předemnou chviličku postála.
reagovat - Středa 19. května 2010 v 11:15 ® toulovec reakce na …
-
regulus> tyvole když se ti líbí tydle fotky, nechceš jít místo mě dělat na ČEZ? Mi se z toho už začíná zvedat žaludek...........By sis namlátil takových fotek milion
reagovat - Středa 19. května 2010 v 11:13 ® ZN
-
sus1> já si myslím, že to není zlé. U první mi vůbec málo místa nevadí, evidentně jde o něco jiného, než aby byla vidět kytara. Klidně bych to ufiknul víc, nacpal toho kytaristu ještě víc v pravo. Ta druhá je světelně lepší, jen mi přijde hodně místa nad hlavou. V každém případě, co tomu chybí k výborné fotce, je nějaký výraz, který by to táhnul. A…obecně mi moc nesedí fotky na výšku ve formátu 2:3.
reagovat - Středa 19. května 2010 v 11:00 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Tet jde ještě o to, jak poznat, která ta fotka bude pro ostatní super.
reagovat - Středa 19. května 2010 v 10:55 ® sus1
-
Měl jsem na mysli tohle.Zbytečně moc místa a nebo málo,to je právě u mě ten problem.
reagovat - Středa 19. května 2010 v 10:37 ® Libor reakce na …
-
sethy> nikdo nefotí svoje fotky všechny povedené, to z principu ani nejde, ten odpad bude vždycky, jen je otázkou kolik bude těch procent. Já už se dostal k tomu, že nefotím, když vidím že to nemá cenu. Koncerty jsou ale nepředvídatelné, tam to jinak než jsi napsal ani nejde.
Profíci mají jednu zásadu: ukazuj jen to nejlepší. Lidé si pak myslí že všechny fotky ten daný profík dělá skvělé.. .
reagovat - Středa 19. května 2010 v 10:31 ® Libor reakce na …
-
regulus> mě v té tvojí fotce chybí světlo, zkus tam schválně někdy někam zajít při svítání až bude sluníčko (v tvých zádech).
reagovat - Středa 19. května 2010 v 10:21 ® sethy reakce na …
-
MP-E65mm> Jo nejlepší je, když ti ty blikátka svítí přimo do čočky a ty už se nemůžeš ani o centimetr pohnout, páč byz jednu schytal od vedle „tančících“ lidí. A to si pak říkáš: sakra ta fotka by byla dobra, jen byt o kousek dál. Nasadíš lokty a než se pohneš svítí na tebe uplně jiný světlo
reagovat - Středa 19. května 2010 v 10:19 ® sethy reakce na …
-
regulus> už se s tím peru dva roky
reagovatale pořád jsem nenašel recept, jak ty fotky dělat pokaždé dle mých představ. Dycky se nějaká povede, ale dobrých 80% je na vyhozeni
Ale beru to spíš jen jako zábavu, ono to jinak ani nejde když to dělám zadara a ještě si platím cestu na místo, aspoň že ty vstupy mam free:)
- Středa 19. května 2010 v 8:00 ® MP-E65mm
-
sethy> fotky z koncertů se mi líbí, mají takovou svojí atmosféru, spousty barevných blikátek atd. A to, že to není prdel fotit je fakt. Ten frajer řvoucí do mikrofonu je ok, vylezlé žíly na krku
reagovat - Středa 19. května 2010 v 7:16 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Tak to bys teoreticky mohl bejt ještě vzhůru.
reagovat - Středa 19. května 2010 v 7:15 ® sus1
-
regulus> Obdobnou zálibu( elektrikář
má asi i skwor,občas se tady od něj podobná fotka objevila.
Jak píše tomas,dát ji na papír, jak to bude vypadat.Občas si taky něco necham dát na papír, o čem si myslím, že je asi OK.Po zkouknutí se raději vrátim k pc a monitoru.Ad: Souhlasim s tim pivem.
reagovat - Středa 19. května 2010 v 7:06 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Souhlasim.
reagovat - Středa 19. května 2010 ve 3:31 ® tomashr
-
regulus> Ale jo, ujde. Já bych tomu asi přece jen trochu projasnil atmosféru, ale to už je o osobním vkusu, nic zásadního. Mám navíc pocit, že tohle je typický příklad fotky, který na papíře bude působit jinak než takhle v malém na monitoru – rozdíl může být k lepšímu i k horšímu…
BTW a co takhle jít spát? Já mám 17:31, ale ty se nemáš na co vymlouvat
reagovat - Středa 19. května 2010 ve 2:06 ® regulus
-
Něco vám semka hodím (doufám, že to tu už nebylo) na kritiku. Tak trochu to vyjadřuje jaký ulítlý fotky se mi líbí.
reagovat - Středa 19. května 2010 v 1:49 ® regulus
-
sethy> jo tak, ty to chodíš fotit, já myslel, žes byl na koncertě jako divák a fotil. No tak to se s tím budeš muset poprat, v tomto směru mám nulový zkušenosti. Loni jsem byl na Nazarethech a představa, že bych tam udělal jen jednu kloudnou fotku je sci-fi.
reagovat - Středa 19. května 2010 v 1:46 ® regulus reakce na …
-
sus1> no čistě náhodou jsme zvítězli, dal jsem v každé třetině jednu plzničku, mohl jsem se dívat doma, ale u plátna se známejma a se škopkem to má jakousi lepší atmosféru.
reagovat - Středa 19. května 2010 v 0:20 ® sus1
-
regulus> Tak jakej byl hokej v hospodě?????
reagovat