Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 792.221 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 19. května 2010 v 0:20 ® sethy reakce na …
sethy

regulus> malý koncerty seš v davu, velký koncerty su mezi davem a podiem, takže relativní klid jen je tam dost fotografů (ale jen po dobu prvních třech písniček, pak je zákaz focení pro akreditované fotografy).

reagovat
Středa 19. května 2010 v 0:13 ® regulus
regulus

sethy> Kubo na tom koncertě to snad ani nejde nějak kloudně, teda jen se štěstím. nic takovýho jsem nikdy nefotil, ale ani si dost dobře nedovedu představit tam přemejšlet nad nějakou kompozicí (teda pokud seš v davu), to seš rád, když uděláš aspoň trochu koukatelný fotky.

reagovat
Středa 19. května 2010 v 0:08 ® regulus
regulus

tomashr> pokud to bude součástí nějaké série, tak to těm fotkám pochopitelně dává trochu jinej rámec, ale to by člověk musel vidět jako celek a jako fotka do prezentace je taky jinej úhel pohledu. Ty trička mají na samostatnou fotku která by měla něco vyjadřovat (alespoń z mýho pohledu) okolo příliš moc chaosu a rušivejch prvků. Druhá strana jsou normální cvak cvak fotky, prostě dokumentace pro tebe, takový snad dělá každej a kdo tvrdí že ne tak kecá. Ta černoška mi ale fakt nějak nesedí, to si nemůžu pomoct i když už jen kvůli tomu nápisu na triku bych si ji asi vyfotil taky. Doufám, žes to nedostatečný nadšení (když bylo v úvozovkách) myslel s rezervou. :-)

Jinak s postprocesem máš sice pravdu, ale nic by se nemělo přehánět. Druhá strana mince je taková, že v tom komplu je to daleko komfortnější a rychlejší než v tý fotokomoře.

reagovat
Středa 19. května 2010 v 0:06 ® sethy reakce na …
sethy

jiris> a jo tys ho vezl někam do bazéna co :-) v takhle malé velikosti fakt víc ne, máš pravdu.

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:54 ® sus1

ZN> Rybářská ?? ( kdybys to nenapsal,tak bych to nepoznal )vůbec nevadí.Stejně jako sethy u té tvé fotky – hlava -
Ale – tohle též řešim a to z jednoho prostého důvodu: při focení mam na očích skla a jaksi ( mě )jde okem špatně obsáhnout hledáček, tudíž vzniká bud to ořízlé rameno,nebo má nad hlavou ,,metr'' místa,atpd. Zatim si na to nemůžu zvyknout a né vždy na to vzpomenu.U com­paktu,kde jsem koukal na displey vzadu??bylo vidět vše jinak.:-)

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:47 ® jiris
jiris

sethy> houby je dobrá drží se :-)) Já ji mám u Tebe furt. V kartě, na foru máš tu novou. Já ho nepraštil, já ne Jakupe.

F5 a nic… EDIT – tys jich chytil víc? :-)

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:45 ® sethy reakce na …
sethy

jiris> ale prd, už je pryč. To že se ti povedla vyfotit jedna fotka, ještě neznamená že je kvalitni :-D btw. je to ten sum cos ho praštil po hlavě nebo se pletu.

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:45 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

jiris> Zmáčkni F5. :-)

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:40 ® jiris reakce na …
jiris

sethy> v karte mas furt starou :-)) jo kvalitni fotka se drží.

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:38 ® toulovec reakce na …
toulovec

sethy> jo, díky za oživení, tohohle chlapa jsem tam fakt zaregistroval :o))) ted už budu v obraze :o))

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:37 ® sethy
sethy

toulovec> hned to vypadá líp, tak nějak uklizeně ;-) a změnil jsem si i tu profilovou fotku (tímto dík MPčkovi za foto ;-) )

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:33 ® jiris reakce na …
jiris

sethy> kdo nic neví, nic nevyžvaní :-))

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:32 ® sethy reakce na …
sethy

jiris> co ta cenzura sakra, tobě by měli tu administraci odebrat, žádny XXX jsem tam nepsal

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:31 ® toulovec reakce na …
toulovec

sethy> tak jsem ten papír teda sebral a vyhodil no .....

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:31 ® sethy reakce na …
sethy

toulovec> to se škaredýma vlasam co nevypadá vůbec jak rybář su já :-) http://www.chytej.cz/…img12135.jpg

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:29 ® jiris
jiris

Těma šupinama jsem myslel něco na tenhle styl. Takže ta 100ka bude nej, jo?

Jinak foto z dneška.

reagovat
foto/forum/2010/th-img13563.jpgfoto/forum/2010/th-img13564.jpg
Úterý 18. května 2010 ve 23:29 ® sethy
sethy

osprey> já koupil nějakej obří aquapack (zíra ho jede testovat jiris do Bxxxxxxxa a pokud v něm tu svoji 550ku neutopí, budu to v něm nosit)

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:25 ® osprey reakce na …
osprey

sethy> Já nosím foťáky dva – v takový vodotěsný tašce, co jsem dostl k jednomu batohu. Jeden je ještě ve fotobrašně, druhý volně. Dost protivné. Když se hodně hýbu, tak jen ten jeden v brašně přes rameno a když je fakt zle, tak kompakt.

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:23 ® toulovec
toulovec

sethy> nosit zrcadlo k vodě je kravina. Pokud nejsi v balíku že tě případné utopení nerozhodí, prosím, ale jinak dávám 100 ku jedné že se do roka utopíš i se zrcadlem

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:21 ® toulovec reakce na …
toulovec

sethy> doprčic kuci proč si nedáte do karty fotky kde vám je vidět do huby. Já do teď netušil že se známe osobně...... TVV prošlo tolik lidí, že u některých fakt neregistruju nicky a nedám si je do souvislosti ............. omluva…

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:21 ® sethy reakce na …
sethy

ZN> tak tos mi nepomohl :-) Já se rozhodl, že letos ho nosit začnu (krom noční vláčky), takže až se tu pár dní po zahájene objevím s brekem tak víte která udeřila :-)

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:19 ® ZN reakce na …
ZN

sethy> prostě to k vodě nenosím. Většina fotek od vody je malým kompaktem, který je ještě několikrát utopený.

Proti papíru se ohrazuji, je to fakt Ivoškův papír:-)

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:15 ® sethy reakce na …
sethy

ZN> mimochodem jak řeším nošení zrcadla k vodě a na brození. Pokud si dobře pamatuju z TVV, nemáš nic malýho:) Já měl dnes v ruce tu jirisovu canoňáckou 550ku a hned jsem si říkal že by to na ryby byla pohodička, takovej lehoučkej foťáček. Ne jak ta moje mrcha težká

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:12 ® sethy reakce na …
sethy

ZN> a nebo je tam ještě od tvojí návštěvy. Proto jsi tu fotku tak uříz :-D

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:08 ® ZN reakce na …
ZN

sethy> krom toho, sám ho tam pohodil:-)

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:07 ® toulovec reakce na …
toulovec

sethy> ten jsem neretušoval schválně aby bylo vidět jaký jsou lidi prasata :o))

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:06 ® ZN
ZN

toulovec> jj, je to takový samonabízející se pohled:-)

fotku jsem smazal, páč se to totálně domršilo. Je tady:http://www.znfoto.cz/…original/615

reagovat
foto/forum/2010/th-img13561.jpg
Úterý 18. května 2010 ve 23:04 ® sethy reakce na …
sethy

toulovec> ten sáček (nebo krabici) vpravo dole jsi mohl vyhodit do koše :-))

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:03 ® sethy
sethy

Nemůžu si pomoct, ale chytej ty fotky pěkně zmrší, kdyby jen barvu ale i kvalitu a to je sem dávám hodně malé :-((

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 23:02 ® toulovec
toulovec

ZN> tak ti dám jednu ze zahájení, o víkendu jsi fotil to samé na ležato

reagovat
foto/forum/2010/th-img13560.jpgfoto/forum/2010/th-img13562.jpg