Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 792.271 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 18. května 2010 ve 22:56 ® sethy
sethy

ZN> A jo, no mě by se taky víc líbilo na fotce dole, kdyby tam kytara byla cela… a pro MPčko ještě jedna aktuální aspoň trošku použitelná fotka ze středy…ale ty světla to je děs :-((

reagovat
foto/forum/2010/th-img13559.jpg
Úterý 18. května 2010 ve 22:55 ® ZN
ZN

sethy> to jsou právě ty drobnosti, které člověk občas (skoro furt, do prdele) neuhlídá. Chybí docela málo. Bohužel, není to ořez.

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 22:51 ® sethy reakce na …
sethy

ZN> přesně :-) btw. fotka pěkná, dobře na mě působí, jen bych dal víc prostoru nahoru (osoba vlevo je dle mého uřízla moc blízko u vlasu)

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 22:48 ® sethy reakce na …
sethy

MP-E65mm> tady máš něco staršího (ale to chytej to vždy nějak předěla :-(( )

reagovat
foto/forum/2010/th-img13556.jpgfoto/forum/2010/th-img13557.jpgfoto/forum/2010/th-img13558.jpg
Úterý 18. května 2010 ve 22:42 ® ZN reakce na …
ZN

sethy> ono je to focení někdy sranda:-) Nejhorší je, když člověk ví co, ví jak a ve finále se to dodrbe:-)

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 22:40 ® ZN reakce na …
ZN

sus1> jo, to můžem. Tady je jedna z víkendu. Nakonec, je rybářská:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img13555.jpg
Úterý 18. května 2010 ve 22:39 ® sethy reakce na …
sethy

ZN> přesně tak, stím souhlasím. Ono se blbě fotí když do tebe ze zadu někdo šťouchá, z boku chráníš lokty foťák a máš na focení jen prvni tři písničky. Ono se pak blbě hledá nějaká kompozice a tak se pak člověk snaží vyfotit aspoň něco ať pak nemá v redakci problem… Když už kompzici najdu tak mi zas svítí reflektor přímo do čočky a nebo když už je vše dokonaly tak doma zjistíš, že jsi zaostřil o kousek vedle :-((

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 22:35 ® sus1

ZN> Já je taky nějak nefotim,bo na ně už moc nechodim.
Tet sem byl na akci,tak jsem něco ,namačkal''.
Jestli to tak má bejt??! psal jsem uvozovky – o tom se právě můžem poradit,nasmě­rovat,těch možností je asi dost a o to právě se snad tady chceme teda pokusit si promluvit.:-)
Zítra sem něco dam.

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 22:27 ® ZN reakce na …
ZN

sus1> já koncerty nefotím, ale něco pohledám. Ale… že by to tak mělo vypadat… :-)

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 22:18 ® MP-E65mm
MP-E65mm

sethy> hod sem ještě něco :-)

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 22:12 ® sus1 reakce na …

ZN> Nemáš doma něco podobného co sethy? asi jak by to ,,mělo vypadat''?
Mam něco též z víkendu nafoceno a na tohle bych se zrovna zeptal.:-) Bohužel sedim u jinýho pc,tak sem tet nemůžu nic dát.

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 21:58 ® ZN
ZN

sethy> dle mého, toho levého rohu je tam zbytečně moc. Taky tu kompozici bych řešil jinak. Kdyby ten člověk byl úplně vlevo a díval se „do fotky“, bylo by to podařené. Takto mi to nějak nepasuje.

Nebo jsi to tak chtěl a já to nepochopil. Pokud jo, tak to napiš.

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 21:58 ® tomashr reakce na …

regulus> Rozhodl jsem se jít příkladem a ještě ti na tvůj komentář odpovím zcela seriózně „fotograficky“ – proč jsem to fotil, co se mi líbí a co ne. Nejprve je nutno uvést celý účel focení – po návratu připravuji na téma LV prezentaci. Potřebuji proto fotky zachycující atmosféru atd., které ale budou předvedeny/vys­taveny jako součást cyklu. Ta fotka s těmi třičky je pro mě perfektní, dobře to sedí do té uvolněné atmosféry (podívej se na nápisy) – pokud ji dám do série s dalšími fotkami, tak to prostě sedí, patří k tomu i mírný bordel (ty kabely atd.), prostě „live“. Na 90% ji použiju, ale na druhé straně s tvým „nedostatkem nadšení“ nepolemizuji, protože sama o sobě tak dobrá není.

Co se týče té „rozdavačky letáků“, tak to je podobné, tohle je místní kolorit, kterému věnuji tak aspoň 5 fotek, v sérii a zejména prezentaci s mluveným doprovodem a vysvětlením to bude fungovat. Nicméně konkrétně tato fotka mi úplně nesedí kompozicí a předpokládám, že na podobné téma dokážu ze své databáze vybrat snímek lepší.

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 21:55 ® džigit reakce na …

MP-E65mm> jj už jsem odpověděl.Taky jsem se zpětně kouknul na odkaz,to foto už bylo jinde.Rychle to mění…

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 21:55 ® ZN
ZN

chlapi, do prdele, uklidníme to. Je to zbytečně nějaký vypjatý, či co. Je to webová, virtuální diskuze. Dáme po kalíšku a je to.

MP-čko, mohl. Od začátku se to snažím dělat.

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 21:38 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

džigit> osobní pošta

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 21:27 ® tomashr reakce na …

regulus> To jsou takové turistické náladovky… Černoška snad ani nechodí, tohle jsou místní „agitátoři“, kteří rozdávají kontakty na patřičné „pracovnice“, ty snad vypadají lépe :-D

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 21:26 ® džigit reakce na …

MP-E65mm> sem psal i jinde,tady máš Polanku a můžeš porovnat s mýma fotkama http://moravskoslezsky.denik.cz/…ostrava.html

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 21:23 ® tomashr

Pro zajímavost malá ukázka, co udělá postproces (přece jen jsem si stáhl patřičný software) a projel fotku… A na okraj, tohle je další velké téma, tady u této fotky o tak moc nejde, tam je to „jen“ odšumění", jenže obecně je zkrátka a dobře postproces vždy nedílnou částí pořízení snímku. A platí to už víc než 150 let – přirozeně už v době skleněných desk se nějak nafotil negativ a následně z něj vznikla zvětšenina s řadou úprav pod zvětšovákem. Jenže v dnešní zblblé době se najde dost lidí, kteří blábolí cosi o nepřípustnosti digitálních úprav a berou to, co vypadlo z foťáku – ke své škodě :-x

EDIT: hm, tak do toho nějak hrábl engine chytej.cz, který ty fotky trochu změnil, takže se rozdíl dost zmenšil (paradoxně ta původní vypadá líp než u mně a ta upravená spíš hůře). Nicméně na originálu je to hodně drtivé.

reagovat
foto/forum/2010/th-img13553.jpgfoto/forum/2010/th-img13554.jpg
Úterý 18. května 2010 ve 21:22 ® sus1

regulus> Ne ,to nejsou z těch filtrů,psal jsem,že je nemam,tak jak bych mohl.....Takhle bylo dneska u nás doma hezky.:-)
Ty kecy a neustálé se osočování tady ?!, už jsou votravný a nedá se to číst. Proč by nemohl ZN zahájit o něčem diskuzi??co je na tom špatného doprdele???!!!Na­opak, on je asi z těch, co by mohl poradit a né o něm psát ,, má to zapotřebí??!!!
To nemá asi zapotřebí potom teda nikdo??!!Když už sem chodim,tak bud píšu a k něčemu se vyjadřuju a nebo sem chodim jen číst,tak pak v tom případě mlčim,když nepřizpívam. Čeho se pořád bojíte??že vám někdo vynadá??pořád a pořád je to vaše věc, jestli se necháte ovlivnit a nebo ne.?!
Možná mělo ještě bejt v zadání fora, jestli je to pro pokročilé a nebo pro zkušené,protože jedněm vadí to, na co se ptají začátečníci a druhejm zase opak,že se mluví jen o tom.Napsat přesně pro koho to je??a ostatní se přispůsobí a půjdou hledat jinam,když se tam nenajdou.

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 21:18 ® regulus
regulus

tomashr> co ti na takovýto fotky napsat. Ta první je jako reklama do časopisu s hadrama pravda chtělo by to ještě jakousi úpravu a ta černoška no pokud se mi podařilo správně dekóvat část toho nápisu, tak pán Bůh s námi a zlý pryč … :-D

P.S. za kolik šla …

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 21:05 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> nevím co ty fotky mají znamenat, jestli je to porovnání těch dvou filtrů budiž. Je tam rozdíl, hlavně v expozici, kdybys to srovnal, tak zjistíš, že tam ten rozdíl až takovej nebude.
Pokud to měly být fotky na posouzení, tak vůbec nebudu kamarád. Kdybych měl něco takovýho komponovat tak jedině jako panorama, mnohem víc té krajiny a panorama hodně širokoúhlý, víc jak 100 st. horizontálně, ty mraky o který ti nejspíš šlo, jsou rozkouskovaný v tom panoramatu by to vypadalo podstatně jinak.

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 21:02 ® toulovec reakce na …
toulovec

MP-E65mm> má Zdeněk zapotřebí nějakou diskusi rozpoutávat? Nech to asi ležet........:o))

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 20:57 ® regulus
regulus

osprey> tvoje nevinná poznámka o počtu pixelů (jsem rád, že ses v tom poznal, protože jsem zcela záměrně neuvedl toho kdo to napsal) nebyla nevinná, nýbrž odporovala faktu. Trochu ti to připomenu: „Budeš se divit, ale to rozlišení nenarůstá s počtem pixelů.“ Tohle jsi napsal 16.5.2010 ve 21:05. A to se na mě nezlob to je pyčovina jako vrata. Ono je tu takovejch perliček co dokáží dokonale zmást potencionálního neznalýho čtenáře této diskuse víc a dost možná, že jsem i já autorem některé z nich. Docela mne tato tvoje poznámka zarazila, a nějakou dobu jsem se přemlouval na ni nereagovat, jenže pak mi to nedalo, do toho alespoň trochu nešťouchnout.

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 20:30 ® MP-E65mm
MP-E65mm

ZN> Mužeš mi jasně a stručně odpovědět na jednu zcela jednoduchou otázku?

Co ti brání v tom takovou debatu zde na tomto vlákně zahájit.

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 20:18 ® sus1
reagovat
foto/forum/2010/th-img13549.jpgfoto/forum/2010/th-img13550.jpg
Úterý 18. května 2010 ve 20:06 ® spike reakce na …
spike

sethy> Jak jste přes noc dopadli s vodou? Prý to u vás už klesá. K nám má dojít ještě vlna z vrchu, ve všeobecné jsou nějaké fotky.

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 20:02 ® sethy reakce na …
sethy

sus1> tak tak :-)

reagovat
Úterý 18. května 2010 ve 20:00 ® sus1 reakce na …

sethy> Takže si zatim neobjednal.

reagovat
Úterý 18. května 2010 v 19:48 ® sethy
sethy

sus1> ještě ne, nejsou koruny :-((

reagovat