Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 792.321 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 17. května 2010 v 16:10 ® Libor reakce na …
-
sethy> tyhle rozvodněnosti nesnáším, u nás naštěstí svítí slunce.
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 15:34 ® MP-E65mm
-
Já jsem cosi zaslechl, ale že by to mělo až tak zásadní vliv na výstupu to se mi věřit nechce. Viděl jsem několik snímku a pro normálního člověka , který si chce něco „vyprintit“ jsou nějaké „vady“ čipu okem nezaznamenatelné. Co se ale týká 5Dčka tak tam rozdíl je o tom nemá cenu ani diskutovat. Srovnávat ale tyto dvě těla je blbost.
Libor> pitvale tak zvedni ten kancelářskej zadek, zajdi za šéfem a pořeš si ten pátek, protože mám takový pocit, že zrovna ty se nezadržitelnou rychlostí blížíš těm co „nechodí fotit“
ZN> to my víme
reagovat - Pondělí 17. května 2010 ve 14:03 ® regulus reakce na …
-
tomashr> popravdě, pokud pominu pár ojedinělých názorů v nějakých diskusích, které povětšinou několik dalších diskutujících nazve jako přehnaný nebo přímo blbinou, tak jsem nijaký zvlášť negativní ohlasy nenašel. Recenze jsou povětšinou psaný těsně po tom, co se 50D začal prodávat a jsou ve stylu plácání se po ramenou jak je to lepší než předchozí model, pochopitelně, proč by se nový model dělal kdyby neměl nějaký zlepšení. Proto jsem chtěl abys to rozvinul, čímž jsem myslel zcela jasnou odpověď, nikoliv někdy někde. Základem technicky dobré fotky je dobrej objektiv a ten co stojí na druhý straně čili fotograf. Nic není dokonalý a proto jsem se ptal, doufal jsem, že z tebe vypadne něco nač bych si měl dát pozor nebo čeho se vyvarovat. Pokud si na Canonu dám srovnání 50D a 5D II, tak dle technických parametrů jsou tyto foťáky dost podobný, 5D je pochopitelně FF a tudíž je to někde jinde, většina funkcí stejnejch nebo podobnejch, stejnej procesor a nechce se mi věřit, že by čip na 50D byl nějakej zmršenej, hustota pixelů ve své podstatě téměř odpovídá hustotě na FF čipu 5D a způsob zpracování bude taky nejspíš velmi podobnej.
Netajím se tím že 50D mám, nedokážu relevantně posoudit jestli tam něco špatně je či nikoliv a už vůbec nemám čas se pitvat ve fotkách, pixelech a hledat muchy, protože nemám ani čas chodit fotit. Pokud se mi na mých fotkách něco nelíbí přičítám to tomu, že to je rukama a popravdě neumím pořádně pracovat s programama na úpravu fotek. ISO si držím v intervalu jak jsem byl zvyklej z filmů čili 17–27 DIN díly tomu že nejnižší ISO je 100 tak se musím spokojit s 21–27 DIN nicméně ona 21 kinofilm byl prakticky absolutně nejpoužívanější, sem tam zabrousím k ISO 800 v nějakých extrémních případech, ale pokud to neposeru, tak jsem nějakej extra šum nepozoroval. Takže bych ti byl vděčnej, kdybys mi napsal co konkrétně je blbě, případně odkaz.ALL – Jinak bych doporučoval v debatách o technických parametrech používat hlavu, nelze tvrdit něco co odporuje faktu, motat hrušky s jabkama a fotky se nefotí na to, aby se zmenšili na 800 x něco a strčily na web.
reagovat - Pondělí 17. května 2010 ve 13:42 ® sethy
-
Foceno na rychlo páč leje jak z konve…tady si asi dlouho nezachytám
reagovat - Pondělí 17. května 2010 ve 12:52 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Jestli už to náhodou někde neslyšel.
reagovat - Pondělí 17. května 2010 ve 12:51 ® sus1 reakce na …
-
reagovat
- Pondělí 17. května 2010 v 11:16 ® ZN reakce na …
-
Libor> tvrdím od založení této diskuze, že focení není o pixelech a foťácích. Pěkně jsi to napsal
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 11:05 ® džigit
-
Libor> máš pravdu předsedo
reagovattohle se najde na každém fotowebu.Kdyby bylo těch „pitvařů“ tolik,jako kvalitních fotografů,jsme fotovelmoc a japončíci,by si k nám jezdili pro radu při vývoji
- Pondělí 17. května 2010 v 10:05 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Až budu mít 5Déčko??,tak to,co je pod ,,nim" budu taky hanit.
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 9:56 ® Libor
-
50D je naprosto v pohodě, fotil jsem s ní několikrát, když se to umí, tak z ní lezou fotky jako víno. Nějaké šťourání se v pixelech při 100% zobrazení a ještě v některých situacích… to je už přehnané. Kolikrát mi připadá že lidi co tráví čas pitváním se v něčem podobném ani nechodí fotit.. .
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 9:10 ® Mary
-
reagovat
- Pondělí 17. května 2010 ve 3:08 ® tomashr reakce na …
-
regulus> Má poněkud problematické chování čipu v šumu. Blbé je, že on ani nemá nějak celkově nadměrný šum, spíš to záludně vylézá v některých situacích, na internetu je to popsáno mockrát.
reagovat - Pondělí 17. května 2010 ve 2:01 ® regulus reakce na …
-
tomashr> „… musíš si uvědomit, že zrovna 50D je poměrně nepovedený foťák …“
Zkus to rozvinout, co to je poměrně nepovedený … ???
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 0:52 ® reakce na …
-
tomashr> to asi jo,já sháněl právě nějaký foťák který poslouží alespoň v nějaký kvalitě.Do teď sem fotil s foťákem v mobilu a to na kvalitě moc nepřidá bych řekl.
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 0:41 ® tomashr reakce na …
-
mannice> Ještě tak před třemi roky to téma bylo – to se „úletů“ v levnější třídě našlo víc. Ale výrobci se to naučili a dnes už je to rutinní spotřebka – v podstatě pozitivní stav
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 0:36 ® reakce na …
-
tomashr> Trochu sem takovou reakci čekal.Ale díky
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 0:30 ® tomashr
-
mannice> Hele na podobné dotazy není moc co psát. Dneska všechny kompakty v ceně pod 4000 korun fungují tak nějak podobně, pokud je to od slušné firmy (Canon, Nikon, Oly, Panasonic, Fuji…), tak si prostě ústa nerozbiješ a vybírat lze podle osobního vkusu. Tohle myslím úplně vážně, dnes už je tato třída foťáků z hlediska hodnocení naprosto nezajímavá, všechno na jedno brdo. Zalistuj internetem, určitě nějakou „recenzi“ najdeš, pokud v ní nebude nalezen nějaký úlet, tak si to klidně kup
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 0:17 ®
-
ten odkaz mi funguje,tak snad.
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 0:05 ®
-
Libor> tak tady znovu http://www.fotoradce.cz/…00-cislo2380 ..jiný odkaz
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 0:03 ® Libor reakce na …
-
mannice> já koukal hned, ale ten odkaz ti nefunguje…
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 0:02 ® tomashr reakce na …
-
Libor> Můžu tě ubezpečit, že já taky ne
reagovat - Pondělí 17. května 2010 v 0:00 ®
-
nevadí,tak zkusim zjistit jinde .. ale i tak díky
reagovat - Neděle 16. května 2010 ve 23:58 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor>
reagovat - Neděle 16. května 2010 ve 23:57 ® Libor reakce na …
-
tomashr> sojové maso nejím
reagovat - Neděle 16. května 2010 ve 23:55 ® tomashr reakce na …
-
Libor> Jo, závist je hnusná vlastnost, tak já tě ještě podráždím…
reagovat - Neděle 16. května 2010 ve 23:53 ® tomashr
-
osprey> No, ony se i ty mpix hodí, jenže to poznáš až praxí. Já jsem normálně super nadšený z 5D mark II – co ti umožní za úpravy těch 21mpix na fullframe je až neskutečné…
reagovat - Neděle 16. května 2010 ve 23:45 ® Libor reakce na …
-
tomashr> čau Tomáši, již několik hodin Ti závidím ten hamburger co jsi sem dával, to je pravej fullframe
reagovat - Neděle 16. května 2010 ve 23:44 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Já vím, že je to složitější a dost dlouho jsem si fotky ze 7D prohlížel. Dokonce mám nějaké stažené na disku.
Na 7D mě zaujal nový autofocus a solidní citlivosti. Ty megapixle zas tolik ne.
reagovat - Neděle 16. května 2010 ve 23:42 ® tomashr
-
osprey> Hele ono je to složitější – musíš si uvědomit, že zrovna 50D je poměrně nepovedený foťák (mimochodem levnější 500D s podobným čipem je o něco lepší, už se to naučili trochu lépe). Naopak u 7D šlo rozlišení při stejné velikosti čipu dále nahoru a jeho kvalita je při tom o poznání lepší.
reagovat - Neděle 16. května 2010 ve 23:39 ®
-
Zdravim vás,chtěl jsem se zeptat,chystám si pořizovat foťák takovou střední cestu..V parametrech se vůbec neorientuju,ale pokoukávám po Fujifilm JV100 http://www.zbozi.cz/items?… by mi někdo na něj něco říct?Vim,že to neni kvalita nějak extra,ale rád bych měl něco čim alespoň trochu kvalitní fotku udělám..Děkuju
reagovat