Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 803.936 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Pátek 7. května 2010 ve 20:13 ® sus1 reakce na …
-
toulovec> Jooo?? a co na ni vidíš? to mě teda řekni.
reagovat - Pátek 7. května 2010 ve 20:00 ® ZN
-
já si myslím, že to není o nějakých třetinách, obecně platné a respektované pravidla nejsou dogma. Ale je potřeba, aby bylo zřejmé co autor chtěl říct.
Sander: jestli chceš slyšet aspoň relativní pravdu, dej to na FA. Není to až tak relevantní, záleží, kdo ti to vůbec ohodnotí (je tam taky mraky BLESKařů), ale určitý obrázek získáš. Sám uvidíš.
reagovat - Pátek 7. května 2010 v 19:08 ® toulovec reakce na …
-
Sander> ta poslední na první pohled vypadá dobře. Žádná pecka, ale koukatelná. Když to porovnáš s těma předchozíma, tak máš pocit že na ní je něco vidět.
reagovat - Pátek 7. května 2010 v 18:59 ® Sander reakce na …
-
toulovec > mně se více oblohy líbilo v tomto případě, protože byla díky mrakům dost členitá. Mrknul jsem „ven“ na pár krajinek a fakt je, že blankytně modrá obloha přes 2/3 fotky není moc dobrý. Ale u těch co jsem fotil včera mi to nevadilo.
reagovat - Pátek 7. května 2010 v 18:56 ® toulovec
-
Sander> mám velice podobný názor jako regulus. Třetina oblohy se k tomuto formátu a této kompozici hodí víc. Třeba ty Zdeňovy oblíbené čtvercové formáty, tam snesu klidně 2/3 oblohy, nebo i těžko zakomponovatelná půlka se tam hodí, ale to chce už fištróna když se to fotí. Až to jednou budu umět, taky budu fotograf. Ale nebojte, to se nestane.
reagovat - Pátek 7. května 2010 v 18:36 ® Sander reakce na …
-
regulus > mi se to s 2/3 oblohy líbí víc. Máš smůlu! :o)
reagovat
- Pátek 7. května 2010 v 16:48 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Tet krapet nerozumim.
reagovat
- Pátek 7. května 2010 v 15:55 ® regulus
-
Sander> ale já taky vůbec nejsu krajinář i když je pravda, že v minulosti ty krajiny jaksi převládaly. Vycházím z toho co jsem kdysi četl v jakejchsi knížkách a myslím si, že to je zmíněný i v tý části o kompozici na fotoroman.cz, něco ve smyslu že obloha by na snímku krajiny neměla převládat, do snímku je vhodný zakomponovat pokud to jde třeba jen kousek popředí, oko tím získá měřítko vzdálenosti … neumím takový věci vysvětlovat.
Předpokládám, žes to fotil z nějakýho kopca, třeba to nešlo nevím, nebyl jsem tam, v popředí je jakejsi zalesněnej kopec, možná tam byl keř, šutr, cestička která se do toho dala zakomponovat. Myslel jsem to asi takto viz fotka. Toho modrýho nad těma mrakama je tam dle mýho moc, ten obláček nalevo je už nezajímavej, naopak možná dole pod tebou bylo něco co by tu fotku ozvláštnilo, minimálně ten zalesněnej kopec kterýho je tam kousek by nejspíš nic nepokazil, ale je to jen dedukce.
Tohle se mi stává celkem běžně, až když si to zobrazím na komplu, tak vidím, že jsem to měl fotit úplně jinak.BTW sem si po sobě přečetl ten příspěvek a vyznívá to kapku sarkasticky ač to tak myšleno nebylo, mohl jsem to napsat líp, ale já se fakt ke kompozici nerad vyjadřuju, protože tomu nerozumím.
K tomu „dokompjutrování“, každej máme jinej vkus, mě osobně se fotky ostrý jako břitva moc nelíbí (tím nechci říct, že by měly být rozostřený), nevím co s tím v komplu děláš nebo ne a konec konců je to tvoje věc, ale mě připadne, že to značně dost doostřuješ. Z druhé strany tvý fotky nelze označit za „omalovánky“, patrně se pohybuješ někde v okolí hranice jak se to lidem líbí, možná je to jak píše Libor monitorem a v neposlední řadě se na tom může podepisovat zdejší systém. V každým případě já nejsem berná mince, myslím, že mám vcelku svéráznej pohled na focení a líbí se mi často až úlety.
reagovat
- Pátek 7. května 2010 v 15:54 ® ZN reakce na …
-
sus1> popravdě, já to taky nemám zvlášť přeostřený.
reagovat - Pátek 7. května 2010 v 15:01 ® Sander reakce na …
-
Libor > good nápad, zrovna za ním jedu.
reagovat
Ostrý je to dost, ale nezdá se mi to tak hrozný, takže v monitoru problém být může – dělám to pravidelně, což je divný. - Pátek 7. května 2010 ve 14:45 ® Libor reakce na …
-
Sander> je možné, že to přeostření ani nevidíš (na vině může být tvůj monitor – není schopen ti vykreslit to přeostření, kteří jiní vidí), zkus si hodit několik těch fotek co jsme Ti o nich psali na Flashku a podívej se na ně třeba u ospreye. To je ta nejlepší cesta jak to odhalit.
reagovat - Pátek 7. května 2010 ve 14:19 ® Sander
-
regulus > nejsu krajinkář, nejsu vlastně nic, udělal jsem to tak, jak mi přišlo vhodné. Je to výřez. Dost jsem jich fotil půl napůl, aby se s tím nechalo dále pracovat jak je potřeba.
reagovat
Těch úprav nebylo moc, a ani nijak drastické. Ořez, trošku popotáhlé křivky a doostření. Ale jak jsem psal, zdálo se mi to takhle dobrý, díky za radu, vyzkouším, porovnám. - Pátek 7. května 2010 v 11:43 ® sus1
-
Libor> Díky nim sem na živu,tak na ně musim myslet.
reagovat
S tim fotí synek a je to i jeho fotka, jen jsem si ji půjčil,když sem tady viděl ty ffčelky.
- Pátek 7. května 2010 v 11:06 ® Libor reakce na …
-
sus1> nemysli pořád na ty peníze..
reagovat
- Pátek 7. května 2010 v 10:41 ® sus1
-
Krabičkou do ,,cigaret" mnohem ,mnohem levnělší než canon.
reagovat

- Pátek 7. května 2010 v 8:53 ® jiris
-
Sander / no řeknu Ti to asi takhle. Ty vosy jsou přeostřené a ta krajina šla vyfotit taky líp. Moc oblohy, no prostě ta kompozice
reagovat
- Pátek 7. května 2010 v 0:32 ® Libor
-
Sander> ke Fčelám – jsou přeostřené, netahej tolik za to šoupadlo.. . Jinak u nás bylo celý den hnusně.. .
reagovat
- Pátek 7. května 2010 v 0:13 ® regulus reakce na …
-
Sander> nikdy nežgryndám do kompozice, ale včil si to neodpustím. Fotky pěkný i když pominu na můj vkus to tvoje přílišný „dokopjutrování“, ale v tomto případě bych fakt víc jak horní čtvrtinu fotky uříznul, máš tam dle mýho moc tý oblohy já bych při focení sklopil foťák a zabral víc tý krajiny. Nejsu žádnej odborník, ale takhle krásná krajina, při takhle pěkný viditelnosti se dala vyfotit líp. Nevím jestli mám pravdu, ale u krajinek nemám nikdy víc jak 1/3 oblohy.
reagovat - Čtvrtek 6. května 2010 ve 22:13 ® spike reakce na …
-
Sander> To mě povídej o tom jak fičelo
reagovat
. Sem tam fouklo ještě víc a udělali se větší vlny a to už mě
nateklo i do bot…
- Čtvrtek 6. května 2010 ve 22:00 ® osprey reakce na …
-
Sander> Můžeš přijet, já teď budu čistit. Podíváš se, jak to dělám a vyčistíš ti to taky. Ale sám
reagovat
- Čtvrtek 6. května 2010 ve 21:52 ® Sander
-
Teda ale fičelo tam nahoře jaxvině.
Ty včely…tohle byl jeden z dalších pokusů, už to bylo k večeru, včel málo, cvakal jsem co bylo k mání a kompozičně z toho nevyšlo dobře nic. A navíc už mi začíná sejřit ten zajebanej čip. Ono se řekne, bordel se vyretušuje, ale jak? To mázlý pozadí má na každém milimetru jinou barvu a někdy není ani odkud brát.
Zlatý auto. Tenhle foťák mi přijde ještě dráž, to jsem si zas dal. Baterka utopená, víčko v řiti, zajebanej čip…no máme to spolu náročný
reagovat
- Čtvrtek 6. května 2010 ve 21:42 ® osprey reakce na …
-
Sander> Když na to koukám, měl jsem aspoň vyběhnout na kopec. Ale zas jsem byl bez práce…
reagovat - Čtvrtek 6. května 2010 ve 21:39 ® spike reakce na …
-
Sander> Ty včely jsou parádní, úplně ide vidět jak jsou od pylu
reagovat
- Čtvrtek 6. května 2010 ve 21:29 ® Sander
-
A ještě čmely.
reagovat
Aby jednu čék pohledal.

- Čtvrtek 6. května 2010 ve 21:04 ® Sander
-
.
reagovat

- Čtvrtek 6. května 2010 v 19:57 ® osprey
-
Sander> Jo, nádhera. Ráno „gorily v mlze“, kolem poledního se to vybralo, odpoledne paráda. Úžasný mraky. Viděl jsem to ale jen z okna. Zbyly mi klávesnice a deprese…
reagovat
- Čtvrtek 6. května 2010 v 19:30 ® Sander
-
Dlouho nebyla taková viditelnost jako dneska. Večer sem hodím pár pohlednic. Fakt nádhera.
reagovat - Čtvrtek 6. května 2010 v 19:26 ® ZN reakce na …
-
Sander>
reagovat
- Čtvrtek 6. května 2010 v 19:18 ® Sander reakce na …
-
ZN > dík.
reagovat
Tři kila za kus plastu, ať žije Aukro… - Čtvrtek 6. května 2010 v 18:57 ® ZN
-
Sander> 8100, krásné číslo. Seženeš to kdekoliv, třeba tady.
http://www.oehling.cz/…rytky-canon/
reagovat