Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 803.964 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Úterý 4. května 2010 v 18:41 ® spike reakce na …
-
osprey> zrovna včera jsem se na to díval, na duháka se mě to zdálo nějaké jiné ale dál jsem to už neřešil
reagovat
- Úterý 4. května 2010 v 18:34 ® osprey
-
skwor> Prostě jsi pronikl mezi TOP 10. Teď ovšem budeš zvážen a shledán lehkým. Hlavní důvod, jak už jsi jistě četl – nedostatečně plná cívka navijáku, což se u publicisty nepromíjí.

Abys viděl, že v tom nejsi sám – včera nám někdo vložil do trofejí hlavatku jako duháka a než jsem to našel, už tam mám poznámku, že bych měl vrátit papíry
reagovat
- Úterý 4. května 2010 v 17:35 ® spike
-
osprey> I když se za fotografa nepovažuju, a soutěž jsem prošvihl tak jestli ti to pomůže přikládám 3 fotky co se mě líbijů.
reagovat

- Úterý 4. května 2010 v 15:28 ® regulus reakce na …
-
sus1> MP-E65mm> taky ji vidím na nejlepší …
reagovat - Úterý 4. května 2010 v 15:10 ® sus1
-
skwor> Tak já tu trojku teda ještě změnim.

.....a máš tam málo vlasce.Domotat.
reagovat
- Úterý 4. května 2010 ve 14:53 ® skwor reakce na …
-
tomashr> Já nečetl, co se tu dělo včera
reagovat
Teď jsem na to kouknul až zpětně. - Úterý 4. května 2010 ve 14:44 ® tomashr reakce na …
-
skwor> Ještě jsi nic nevyhrál, to musíš podplatit ospreye
reagovat
Jinak na tomu ale nic k odstrašení není, je to normální dokumentační
fotku z lovu, na které není nic špatného! - Úterý 4. května 2010 ve 14:38 ® skwor reakce na …
-
sus1> Ta fotka s kaprem je tu pro odstašení, nebo jsem vyhrál třetí místo?
reagovat
- Úterý 4. května 2010 ve 13:10 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> V mých očích jasně vítězí podoustev od hladiny s otevřenou tlamkou. Důvod je jasný, tyhle fotky mají pro mě atmosféru, není to tak okoukané jako fotky z podběráku a ruky. Není to lehké fotit, zaostřeno na oko, což je správně. Ta prsní ploutev se mi tam moc líbí. Co se týká kompozice, autor myslel i na místo kolem, což u většiny ostatních fotek se říct nedá.
ostatní fotky jsou „standartní dokument“ chycené ryby (což je v pořáku), ale ničím dle mého skromného názoru nevynikají.
reagovat - Úterý 4. května 2010 ve 13:07 ®
-
Máte tady fakt moc krásný fotky,sem tam sem zajdu pokochat se..Opravdu krása lidi
reagovat
- Úterý 4. května 2010 ve 12:47 ® osprey reakce na …
-
sus1> Díky.
reagovat - Úterý 4. května 2010 ve 12:33 ® sus1
-
Já asi takhle.
reagovat

- Úterý 4. května 2010 ve 12:16 ® osprey reakce na …
-
toulovec> Díky.
Vzhledem k návalu příspěvků ještě jednou informuji nově příchozí fotografy, že někde kolem příspěvku č. 8000 mi mohou pomoci s vyhlášením nejlepší fotky z dubnové chytejácké soutěže.
reagovat - Úterý 4. května 2010 ve 12:07 ® toulovec reakce na …
-
osprey> mi se nejvíc líbí
- kapr z tý první várky – kompozičně pěkné, barvičky, jax tax ostré
- kapr na trávě z třetí várky – kompozičně nejlepší, vadí mi tam přepaly v zelené, je jich moc ale fotka pěkná
- Z druhé várky se mi líbí ten lín, to pozadí je zajímavý, leč mu utekla hloubka ostrosti někam na pupek a oko je už mimo hloubku. škoda
- Úterý 4. května 2010 ve 12:03 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Zadarmo se na to vys…
reagovat
- Úterý 4. května 2010 ve 12:02 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Nic si nepletu. Máte je tam, ale chytají se blbě a tak jak chytají místní a většinu času i já, moc velká šance není.
Ale jsou tam – zabroď si do proudu pod jez a podívej se, jak jsou tam ožrané kameny.
reagovat - Úterý 4. května 2010 ve 12:00 ® osprey reakce na …
-
sus1> Tak si to najdi. Já na tom nechal půl druhé hodiny i tak.
reagovat - Úterý 4. května 2010 v 11:58 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> No jo, u profi soutěží,ale tady???
reagovat - Úterý 4. května 2010 v 11:55 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Trochu se opravdu mýlíš – autor je sice přirozeně podepisuje pro následný kontakt, ale porotě se tato informace obvykle skrývá.
reagovat - Úterý 4. května 2010 v 11:54 ® Libor
-
osprey> u mě vede slečna scanixová, i když je moc natěsno, atmosféru má výbornou. druhé místo asi ta hladinová podoustev tažená na červíky.
reagovat - Úterý 4. května 2010 v 11:53 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Nepleteš si úsek či řeku? I co občas drbu s místními, tak o ostroretkách tam moc řeč nejde, možná někde dál. Jinak druhů ryb spousta, některé i hezké, v tom si nemám na co stěžovat, ostroretku jsem ale opravdu ještě nepotkal.
reagovat - Úterý 4. května 2010 v 11:52 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Fotky do soutěží se posílají s popisem a jménem autora,nebo se mejlim???
reagovat
- Úterý 4. května 2010 v 11:47 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Ostroretku v případě všeobecného zájmu zajistím na dalším fotosrazu.
Mimochodem, tam co máš u nás chatu či co je to za nemovitost, tam je jich dost. Málo se snažíš
reagovat
- Úterý 4. května 2010 v 11:47 ® tomashr reakce na …
-
sus1> To právě ne, hodnocení u podobné soutěže by mělo být co nejvíc „slepé“
reagovat
Ideální by bylo dokonce ty záznamy v „Z lovu“
dočasně zneviditelnit, ale nemá to cenu to hrotit. O co se to vlastně
soutěží? Co takhle o ospreyovu činčilu?

- Úterý 4. května 2010 v 11:44 ® tomashr
-
osprey> Rejpale… Holt tam kde chytám mám přebytek podouství (kdybych dělal statistiku, tak letos u mě dělá podoustev tak 60% úlovků), tak se mi to spojí automaticky. Naopak ostroretka je jednou z ryb, kterou jsem nechytil ještě nikdy – poznám ji, ale musím se nad tím zamyslet.
reagovat
Náhodou jsem si letos odškrtl dvě další položky, které mi v úlovcích chyběly – parmu a úhoře (teda u úhoře mám okno, jestli jsem nějakého nechytil už jako kluk, ale každopádně teď ho už mohu odškrtnout na 100%).
Když nad tím tak přemýšlím, tak mi z relativně běžných ryb chybí ještě lipan a potočák, karas a právě ta ostroretka, jinak už se „seznam“ docela hezky zaplňuje
- Úterý 4. května 2010 v 11:41 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Neprahnu,to tam mělo bejt automaticky.
reagovat - Úterý 4. května 2010 v 11:39 ® osprey reakce na …
-
sus1> Hodnotíme FOTKY, ne od koho jsou. A jestli po tom prahneš, jsou stažené z rubriky Z lovu. Někde mezi 6. a 20. dubnem je tam najdeš.
reagovat - Úterý 4. května 2010 v 11:33 ® sus1
-
osprey>> Ještě dodej k fotkám popisek, od koho jsou.
reagovat
- Úterý 4. května 2010 v 11:20 ® regulus
-
Já bych ten prut fotil asi takto
reagovat
- Úterý 4. května 2010 v 11:14 ® regulus
-
lucioperce69> ten okoun by byl moc fajn, kdyby to nebylo blbě naexponovaný. Nevím jestli máš zrcadlo nebo kompakt, pokud to první, tak to zkus spravit v RAWu. Jinak takovýto fotky (myslím tmavý popředí se světlou oblohou vzadu) se snažím fotit na víckrát s různým nastavením expozice, ale je to dycky problém a často se to nepovede. Když ti to vyleze v JPGE tak už s tím obvykle nic neuděláš, v RAWu se to někdy dá doladit.
reagovat
Ten prut na tom břehu je zajímavej, ale padá ti horizont a chtělo by to něco udělat s kompozicí, tomu ale nerozumím, tak to nechám na místních guru, nicmémně z mýho pohledu zajímavej námět.