Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 803.964 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Úterý 4. května 2010 v 11:07 ® osprey reakce na …
-
lucioperce69> Jednoznačně se mi jeví nejlepší ten prut na písku.
Štika by zasloužila kus místa vpředu, trochu jiný úhel pohledu a hlavně je mdlá – chce to upravit úrovně a kontrast.
Duhákovi leze tráva do oka a pokusil bych se dostupnými prostředky ztmavit tělo té ryby.
reagovat - Úterý 4. května 2010 v 11:05 ® regulus reakce na …
-
osprey> z mýho pohledu prostřední z druhé a třetí várky
reagovat - Úterý 4. května 2010 v 11:04 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Já vím a i jsem to psal, že žádná výstava by z toho nebyla. Vybíráme z toho, co je k dispozici.
To, že máš ve výběru několik fotek, to samozřejmě není náhoda.
Ale ta ostroretka… A to jsi se mnou chtěl vést debatu o křížencích
reagovat
- Úterý 4. května 2010 v 10:55 ® tomashr reakce na …
-
lucioperce69> Jo sorry – máš pravdu, teď na druhé kouknutí jsem si všiml, že jsem napsal blbý druh
reagovat
- Úterý 4. května 2010 v 10:52 ® lucioperce69 reakce na …
-
tomashr> nechci se tě nějak dotknout ale to v ruce z várky 3 je ostroretka
reagovat - Úterý 4. května 2010 v 10:49 ® lucioperce69
-
a poslední
reagovat

- Úterý 4. května 2010 v 10:47 ® tomashr reakce na …
-
osprey> No, já myslím že je jasné, která je nejlepší – přece některá moje

Jinak seriózně – fotograficky se mi opravdu líbí nejvíc jedna z těch mých. Když sám sebe vynechám, tak má něco do sebe ten kapr s krmítkem z várky 3, fotka slušná a navíc dobře symbolizuje ten feeder. Ze stejné várky je slušná ta podoustev v ruce – sice celkem banální fotka, ale docela dobře udělaná – proč ne
reagovat
Jinak je to ale popravdě nic moc, myslím si, že dnes v době slušných
digikompaktů by i čirý amatér mohl mít fotku normálně ostrou – viz
třeba ten lín z várky 2, u takto jednoduchého záběru opravdu neexistuje
důvod, proč by měl být takhle rozmazaný 
- Úterý 4. května 2010 v 10:45 ® lucioperce69 reakce na …
-
ete
reagovat

- Úterý 4. května 2010 v 10:38 ® lucioperce69 reakce na …
-
Libor> jenom kvůli tobě
reagovat

- Úterý 4. května 2010 v 10:38 ® osprey
-
A příspěvek s číslem 8000 je můj. Nedám – pokud mi ho nějaký kolega admin nesmaže. A že jich tu běhá…
reagovat
- Úterý 4. května 2010 v 10:36 ® osprey
-
A tahle je poslední – její zařazení je dáno zejména výjimečností úlovku. Zkuste, prosím, vybrat „nejlepší fotku úlovku na feeder“ a napište svůj názor.
reagovat
- Úterý 4. května 2010 v 10:33 ® osprey
-
Třetí várka.
reagovat

- Úterý 4. května 2010 v 10:32 ® osprey
-
Další trojice.
reagovat

- Úterý 4. května 2010 v 10:31 ® osprey
-
Poslední soutěž, kterou je třeba vyhodnotit, je soutěž o nejlepší feederovou fotku vloženou do rubriky Z lovu v období 6. – 20.4.
Protože HaD je zaneprázdněn, rozpadla se nám porota. Počítali jsme, že požádáme kolegu ZN, ale to už bych zbyl jen já a on. Jeho názor ovšem bude velmi vítán.
Proto jsem vybral deset dle mého názoru nejlepších snímků (z různých hledisek – top úlovek, zajímavá scéna, kompozičně slušné atd.) a vložím je sem. Byl bych rád, kdybyste mi pomohli vybrat tu jednu. Předesílám, že to v mnoha případech nejsou žádné top fotky, ale kdo má zájem, nechť zalistuje a prohlédne si ten zbytek…
Řekněme, že můj podíl na jejím výběru se vyčerpal vybráním těch deseti, takže bych to teď nechal na vás. Hlasuje a diskutuje se po celý dnešní den, tj. 4.5.
reagovat

- Úterý 4. května 2010 v 8:44 ® Libor reakce na …
-
toulovec> muhehe, díky moc
reagovat
- Úterý 4. května 2010 v 8:02 ® toulovec reakce na …
-
Libor> http://www.acapela.tv/…23cb8473139b
reagovat - Pondělí 3. května 2010 ve 22:04 ® sus1
-
Nooo,a pak že jsem choulostivka jen já.
reagovat
- Pondělí 3. května 2010 ve 21:55 ® regulus
-
tomashr> jak jednoduché …
Na nějaký moc lítání po těžším terénu to nebude, vyhodíš kopyta a sedíš na foťáku, ale na focení po městě, lesní procházka, nenáročnej terén, to je značka ideál, už žádný bolení za krkem.
reagovat
- Pondělí 3. května 2010 ve 21:55 ® sethy reakce na …
-
tomashr> vypadá to zajímavě. Já tak foťák nosím normálně, akorat musím hýbat celým popruhem. Tohle je lepší. Na kolik tě to vyšlo? Díval jsem se u nás a 1700–1900 je dost
reagovat
- Pondělí 3. května 2010 ve 21:42 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Takhle, já se suse malinko zastanu – asi tak v 90ti procentech případů mi normální řemen naprosto vyhovuje, ale tu a tam se to sejde, že jsem utahanej, třeba navíc spálený od sluníčka – pak člověk taky začne rozjímat na nějakou „vychytávkou“ v měkkém provedení.
Jinak ale to, co slibuji předvést na srazu je o něčem trochu jiném, nech se překvapit
reagovat
- Pondělí 3. května 2010 ve 21:39 ® sus1
-
osprey> Měl jsem ho na krku od 17.00 do 4.00.

Jestli si natvrdlej??tak je to hrb a to necítíš nic.
reagovat
- Pondělí 3. května 2010 ve 21:31 ® osprey
-
Asi jsem natvrdlej jako ve vztahu k mnoha jiným věcem. Hodím to na krk a fotím. Aby mi to začalo vadit, to by mi mi tam místo popruhu museli dát strunu
reagovat
- Pondělí 3. května 2010 ve 21:25 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> No,zajdu k ohlingům a podívam se tam,co budou mít.
reagovat
- Pondělí 3. května 2010 ve 21:23 ® tomashr reakce na …
-
sus1> Jo, něco jako ta neoprénová Hama od škody by mohla fungovat, ale musíš si to ohmatat sám…
reagovat - Pondělí 3. května 2010 ve 21:21 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> Tohle? http://www.fotoskoda.cz/…tic-35-27280
reagovat - Pondělí 3. května 2010 ve 21:13 ® sus1 reakce na …
-
tomashr> No, to je ten v odkazu.
reagovat - Pondělí 3. května 2010 ve 21:06 ® tomashr
-
sus1> Asi chápu o co ti jde, ale tohle jsem neřešil. Něco na tento způsob mám ale k středoformátové Bronice ETR – řemen s gelem, tuším asi 250 korun u Škody. Není to špatné, ale až tak odvázaný z toho nejsem, na první dojem krásně měkoučké, ale v praxi takové až moc beztvaré, nic moc. Pokud jsi taková „citlivka“, tak spíš koukej po nějakém klasickém popruhu podšitém neoprénem, to mi přijde jako docela dobrý kompromis mezi tím přímo od foťáku a nějakým vyloženě „gelovým blemcem“.
reagovat - Pondělí 3. května 2010 ve 21:02 ® sus1
-
Tohle asi neni úplně ono,ale asi by to bylo lepší,snad.
reagovat
http://www.oehling.cz/…5106%5D.html - Pondělí 3. května 2010 ve 21:01 ® sus1 reakce na …
-
Libor>
reagovat
Noo,tet to ještě šlo,měl jsem bundu.Ale
v létě????no nevim. - Pondělí 3. května 2010 ve 20:59 ® Libor
-
sus1> choulostivko
reagovat