Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 804.035 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Úterý 27. dubna 2010 v 7:52 ® Libor reakce na …
-
regulus> je to možný, možná se k ní ještě vrátím a zkusím s ní pohnout.
K těm tvým: kompozičně se mi líbí nejvíc ta první (naširoko s kamenem ve vodě), ale neměl jsi světlo, chtělo by to třeba boční sluníčko.
reagovat - Úterý 27. dubna 2010 v 6:14 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Máš s nim také zkušenost??(focení).
reagovat - Úterý 27. dubna 2010 v 6:13 ® sus1
-
regulus> Zeptej se ......
reagovat
- Úterý 27. dubna 2010 v 0:58 ® regulus
-
Tady taky.
reagovat

- Úterý 27. dubna 2010 v 0:57 ® regulus
-
Docela by mne zajímaly vaše nárory na kompozici.
reagovat

- Úterý 27. dubna 2010 v 0:55 ® regulus reakce na …
-
Libor> nevím jak bych to líp vyjádřil, ale ta kachna je vyblitá (myslím barevně), připadne mi to přepálený, určitě se to dá posunout, myslím že 1 EV bude málo a to nemám rád omalovánky, myslím si, že to strhávání pozornosti o kterým píše MPčko nebude ani tak tím rozmazaným pozadím, ale nevýrazností tý kachny. Pochopitelně se můžu mýlit, jen si představuju, jak by to vypadalo …
reagovat - Pondělí 26. dubna 2010 ve 23:35 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> to pozadí je moc rozmazaný, strhává pozornost, to fotku strašně degraduje. Ten kýbl by byl možná lepší
reagovat
- Pondělí 26. dubna 2010 ve 22:13 ® jiris
-
tomashr> ty zasilky z ebay jsou teď dobře zpožděné

Jinak k těm optickým štětcům, měl jsem hamu, lehce se mi odchlípla ta jemná hadírka a pak jsem tou umělou hmotou co je pod hadrou sklo poškrábal. Naštěstí jsem ho utopil v řece
reagovat
- Pondělí 26. dubna 2010 ve 21:53 ® Libor reakce na …
-
Sander> byla tma, koukám na to- foceno v 5:30 – na tebe si člověk nepřijde, mám ve foťáku o hodinu šouplej čas, vlastně svítalo, a to sakra pomalu. Skorce jsem měl blízko, ale fotit se to bohužel nedalo
reagovat

- Pondělí 26. dubna 2010 ve 21:37 ® Sander reakce na …
-
Libor > třeba ledňáček rád sedává na stejná místa, ale skorec je fakt nevypočitatelnej.
Není v pět ráno ještě tma?
reagovat
- Pondělí 26. dubna 2010 ve 21:36 ® filip111 reakce na …
-
toulovec> určitě to jde i ze 2 fotek, stejně tak třeba z 10ti. Asi to záleží, jak složitá je scéna. Třeba u toho kostela je to dobrej příklad, je tam víc míst, který potřebují svojí expozici. Když si vezmeš foťák v zamýšlené scéně a projedeš si ho je s namačkáváním, tak vidíš jak se ti mění čas, clona apod. Tohle si prohlížím a místa, pak fotím podle toho kolik jsem tam měl výrazných posunů v expozici. Nacvakáno mám dost fotek, ale to následné zpracování je mnohem náročnější, než samotné focení. Člověk to lehko přepískne a pak je to na prd.
reagovat - Pondělí 26. dubna 2010 ve 21:34 ® Libor reakce na …
-
toulovec> počet fotek a změněná hodnota EV je asi individuální podle toho jakého chceš dosáhnout výsledku a je to jen na fotografovi, nebo podle toho jak velkej rozsah přepalů oproti stínům budeš chtít na té fotce ukočírovat.
reagovat - Pondělí 26. dubna 2010 ve 21:32 ® Libor reakce na …
-
osprey> já taky ležel, a bylo to už na hraně, a to víš čeho jsem schopen
reagovat
, jenže skorec není žádnej manekýn co se rád ukazuje
. - Pondělí 26. dubna 2010 ve 21:14 ® osprey reakce na …
-
Libor> Ten skorec, to je paráda. Kamarád Pavel ležel kvůli němu tři hodiny na ledu…
Kachna je taky pěkná.
reagovat - Pondělí 26. dubna 2010 ve 21:10 ® sus1 reakce na …
-
toulovec> No kolega píše, že i klidně 6 ?,tak to asi funguje.
reagovat
- Pondělí 26. dubna 2010 ve 21:08 ® toulovec
-
všude píšou u hdr dvě fotky s rozdílem 2EV, je to důležitý, nebo je to fuk?
reagovat - Pondělí 26. dubna 2010 ve 21:07 ® sus1
-
Libor> Ta je hezčí než ta předtim.
Možná bych krapet přidal barvu.I když??!, popravdě, já bych asi neudělal ani tamtu.
reagovat
- Pondělí 26. dubna 2010 ve 21:06 ® Libor
-
A tentokrát já přicházím s kachnou na úrovni hladiny a s rozmazaným pozadím. Vím, kdyby tam plaval kýbl.. , ale kýbl by nebyl načepejřenej
reagovat

- Pondělí 26. dubna 2010 ve 20:55 ® sus1 reakce na …
-
filip111> Tak potom dej vedět,jak to dopadlo.
reagovat
pošli vzorek. Já se chystam (od loni)
na kostel,ale zvenku,máme ho
tady nově osvícenej a vypadá vcelku slušně,i když přes den je to trochu
horší.
- Pondělí 26. dubna 2010 ve 20:50 ® filip111 reakce na …
-
sus1> chystám se vyfotit si místní kostel, je to těžká scéna, malba na stropě je ve „stínu“ a vitráž v oknech by byla přepálená, tahle si nasnímám na delší čas strop a pak cvaknu okna a složím to. Uvidíme jak se zadaří.
reagovat - Pondělí 26. dubna 2010 ve 20:46 ® sus1 reakce na …
-
filip111> Jo, jo, jsou tam pěkné fotky,třeba tahle.I když je tet mimo téma, na které jsem se ptal,ale je príma.
Snad se autor nebude zlobit,že jsem si ji vypůjčil pro tento web.
reagovat

- Pondělí 26. dubna 2010 ve 20:41 ® Libor
-
Kos pro dnešní den, co já se nablbnul abych ho dobře vyfotil, ale moc šancí jsem nedostal. Tohle je foceno v 5:00, za dobrého světla se už neukázal
reagovat
.
- Pondělí 26. dubna 2010 ve 20:37 ® sus1 reakce na …
-
filip111> Já sem někde vyčet,že základ asi by měl bejt právě ve třech fotkach.Jestli víc??nevim,ale bude třeba to vyzkoušet.
reagovat
Díky. - Pondělí 26. dubna 2010 ve 20:01 ® filip111
-
sus1> může být i víc fotek, já jsem skládal třeba z 6ti fotek. Můžeš dělat HDR i s RGB bracketingem (doufám, že jsem to napsal správně) Já jsem si hrál s expozicí a pak jsem to skládal. Zatím jsem se k výsledku se kterým bych byl alespoň trochu spokojen nedobral. Ale vím, že pokud člověk zvládne tuto techniku, tak jsou to nádherné snímky. dost fotek je na http://www.photoextract.com/cs/
reagovat - Pondělí 26. dubna 2010 v 19:30 ® ZN
-
toulovec> ty si děláš kozy, fakt jsi byl na rybách?
reagovat - Pondělí 26. dubna 2010 v 19:21 ® toulovec reakce na …
-
osprey> neboj, malá není. Filetuju zásadně pstruhy nad 40. Do 40 cm jen uříznu hlavu a ocas, jinak se nevejde na pánvičku. :o)) menší rybky okolo 30 cm se mi na pánvičku vejdou i s hlavou. Minulý týden jsem zavraždil jednoho padesátníka a toho jsem musel i vyhnat z kůže. Barva byla veeelice podobná, ovšem takhle výrazná ne.
reagovat - Pondělí 26. dubna 2010 v 19:11 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Ten toulíkovo je nadopovanej z Tesca.
reagovat
- Pondělí 26. dubna 2010 v 19:09 ® sus1
-
Libor> Já právě taky nikdy,tak to tet tak trochu zkoušim.
reagovat
- Pondělí 26. dubna 2010 v 19:05 ® Sander
-
toulovec > jedl jsem rybu co na řece přežila zimu a od běžného násaďáka měla jen nepatrně tmavší odstín béžové. Tohle je zajímavý.
reagovat - Pondělí 26. dubna 2010 v 19:04 ® osprey
-
toulovec> Ano, toto už se dá považovat za FOTKU. Přidaná hodnota je vskutku velká a je to skutečně působivé foto. Jenom ořez je bídný – vypadá to moc malé.
reagovat