Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 843.563 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 25. dubna 2010 ve 21:41 ® tomashr reakce na …

sethy> Hm, uvážíš-li, že ta cena 8USD je VČETNĚ poštovného, tak je cena v ČR „jen“ dvojnásobná :-((

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 21:36 ® spike
spike

Jedna večerní

reagovat
foto/forum/2010/th-img13162.jpg
Neděle 25. dubna 2010 ve 21:17 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> proč to objednavat ze zahraničí, když to u nás stojí jen o par kaček víc? http://www.aaron.cz/…on-ocnice-eb

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 21:13 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> Díky. V nouzi poznáš přítele:-))

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 21:04 ® tomashr reakce na …

osprey> Tak jo, je to objednáno. Uvidíme, jak rychle to přijde.

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 20:59 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> Cenu nebudu nijak honit – pokud bude rozumná a ten verk fukční, budu ti velmi zavázán.

Jinak opravdu mám 20D a v nejbližší budoucnosti na tom nehodlám nic měnit, leda by ta technika odešla do věčných lovišť.

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 20:57 ® tomashr

osprey> Jestli je to funkční netuším, ale obvykle to číňanům chodí a tady není co zničit, v nejhorším to bude naprd, ale riziko pro foťák naprosto nulové. Já ti to objednám (máš 20D?), normálně bych dával tomu, že to přijde do srazu, tak 75%, ale přišly mi nějaké notifikace z eBay, že jim v číně leží hory pošty kvůli výpadku při sopce, tak je to tak půl na půl. Počítej dolar za cca 20 korun, mám teď na PayPalu problém s kurzy mé karty, tak se to malinko zdraží. Na nápravě intenzivně pracuji, ale to bude až tak za 1–2 týdny a to by se nestihlo, nicméně při celkové ceně pod 10USD tě kurzová ztráta méně než koruna na dolar asi trápit nebude :-)

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 20:51 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> Pokud bys byl tak laskav, docela bys mě potěšil. Pokud je to plně funkční, je mi jedno, kdo ten kus gumy a plastu vyrobil.

Pro mě je e-bay španělská vesnice.

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 20:35 ® tomashr reakce na …

osprey> Mimochodem pokud se bojíš nákup u „čonga“, tak ti to klidně koupím – 8,1USD i s dopravou – http://cgi.ebay.com/…230432574834?… , je tak 50% šance, že to přijde ještě před tím feeder srazem.

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 20:35 ® osprey reakce na …
osprey

ZN> Rok výroby nebo narození – u kosů to vyjde nastejno:-)

Někdy večer sem slavně vložím několik kýčovitých fotek pochybné kvality. Jdu se v tom pohrabat:-))

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 20:34 ® tomashr reakce na …

osprey> Jo, to znám, já předloni ztratil očnici od 1D kdesi v Las Vegas. Náhrada byla snadná, zašel jsem přímo tam do krámu (mají tam jeden hodně zaměřený i na profi), ovšem cena podobná jako ti poslal MP od Oehlingu. Ale dnes už by to mohli mít číňani – http://stores.ebay.com/…Q2ec0Q2em322 (jestli to zmrví odkaz, tak http://stores.ebay.com/…GITAL_Camera a pak je tam kategorie „eyecup“).

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 20:30 ® ZN reakce na …
ZN

Sander> na Oehlingu kupuju pár let, nikdy nejmenší problém. Je fakt, že vždycky na dobírku. Zavolej tam, je to seriózní obchod, třeba se stala nějaká chybička.

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 20:28 ® tomashr reakce na …

Sander> Zamailuj jim nebo zavolej, já mám s komunikací s Oehlingem zkušenosti docela dobré – reagují pružně. Takže pokud něco „zvorali“, tak je šance to dát do pořádku.

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 20:27 ® ZN reakce na …
ZN

osprey> a co rok narození? :-)

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 20:17 ® osprey reakce na …
osprey

Sander> No jo, to jsme celí my. Proto jsem taky nakonec koupil druhý 20 D a nemusím se klepat, že utopím drahou techniku:-) Představa, že bych někde hodil tlamu s nějakým 1Dčkem, mě neláká.

ZN> Pro část populace to může být i kos. Zdálo se mi, ale, že kolega sus1 touží po podrobnostech – něco ve stylu model, rok výroby a sériové číslo:-)

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 20:16 ® Sander
Sander

Kuci, dříve než se zeptám na Oehlingu, určitě zde máte zkušenosti s onlejno objednávkami – přijde vám mejlem faktura, zaplatíte převodem a co potom? Platil jsem už před asi dvanácti dny a pořád nic.

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 20:03 ® Sander
Sander

osprey > abys nebyl s tou očnicí tak sám – říkal jsem ti že mi po té koupeli na Orlíku odešla náhradní baterie do zrcadla? :o)) Paráda. Bez ní to nepůjde.

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 v 19:52 ® ZN reakce na …
ZN

Sander> na nějakou pitomou nohu se povznes. Máš ještě jednu :-)

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 v 19:47 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Sander> no ty seš paragán :-) nepříjemná záležitost .............
Osprey> cítím s tebou :-) http://www.oehling.cz/…ice/canon-eb-[id-101768].html

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 v 19:46 ® regulus reakce na …
regulus

osprey> nebudu ti nic o google napovídat, páč nevím co je to očnice, ale přijmi mou hlubokou účast s tvojí ztrátou … :-1

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 v 19:23 ® ZN reakce na …
ZN

osprey> je to kos.

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 v 19:17 ® osprey
osprey

Pánové, utopil jsem očnici u foťáku. Nějak se to chytlo za přezku u broďáků a když jsem za ten foťák vzal, stáhl jsem ji. Cosi žbluňklo a než jsem přišel na to, co to bylo, byla v …

Regula předem varuju, že google používat umím:-)) Ale rád bych, abyste projevili účast nad mou osobní minitragédií a případně i naznačili, kterak nejlépe u strašlivou ztrátu nahradit.

A když jsme u těch ztrát – musím kondolovat příteli Sanderovi k dočasné ztrátě mobility. V tuhle roční dobu to vážně nepotěší… :-((

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 v 19:11 ® osprey
osprey

sus1> Hen ten oný opeřenec, co tam na tvém snímku dole natahuje krk, je kvíčala obecná. Je to blízký příbuzný drozda, v tom má Sander pravdu.

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 v 19:11 ® Sander
Sander

Libor > ani jsi nám nedal vědět, jak to dopadlo s tou boloní?

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 v 17:50 ® regulus reakce na …
regulus

Sander> tvá věc, občanku už máš …

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 v 17:19 ® Sander
Sander

regulus > já to omezím pane doktore, slibuju… :-)

Ano, pravá.

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 ve 14:44 ® regulus
regulus

Sander> bejt tebou tak jestli je to pravá, tak bych se na řízení vysral. Kamoš taky s pochrámanou tlapou dělal machra, že s tím může jezdit, rozflákal auto a málem se přizabil. Vo plyn vůbec nejde, ale o brzdu.

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 v 11:31 ® sus1

Sander> A ha??:-) tak to jo, já jen že tet tady neni moc vidět.:-)

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 v 11:29 ® Sander reakce na …
Sander

sus1 > je od pátku pracovně pryč.

reagovat
Neděle 25. dubna 2010 v 11:21 ® sus1

Sander> Osprey tě naloží do feldy a můžete vyrazit na feedr, to je pravda.:-)

Ty???!! a nezabloudil někde s tim autem??nějak se vytratil,to u něj nebejvá zvykem.:-)

reagovat