Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 843.614 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Sobota 24. dubna 2010 v 7:36 ® sus1
-
Vy dvá volové??!!!
reagovat
Si piš, že vim jak to, ho vyčistit.
- Sobota 24. dubna 2010 ve 2:39 ® regulus reakce na …
-
toulovec> ano všechno má svoje pro a proti, to co je na Fotoroman.cz kromě pasáží o digitálech vyšlo dávno v různých knížkách (čímž ovšem nechci ani v nejmenším se tohoto webu nějak dotknout, považuju ho za jeden z nejlepších českých webů o focení), chci tím jen říct, že my dinosauři
jsme to hold mohli číst jen v knížkách a tos je
ještě musel sehnat.
Ber to z druhé strany, knížku strčím
do batohu, sednu si kamkoliv bez ohledu na to jestli je tam přípojka na
internet, signál GSM nebo já nevím co, abych se na ten internet mohl
připojit. Knížka mě nijak nesvazuje, mohu ji číst v lese, na louce
u vody, na chatě, v šalině, v parku na lavičce … nemusím čučet do
toho blbýho monitoru.Nechci ti nijak oponovat, ale já si třeba opravdu raději přečtu tu knížku, což ovšem vůbec nevyvrací ty tvoje důvody proč je to lepší na internetu i když vše tady opravdu nenajdeš. Pravda, na netu je to zadarmo a knížku si musím koupit.

Trochu odskočím, spojil jsem užitečné s příjemným a cestou domů jsem si nachvilku odskočil podráždit tečkovaný plotice. Málem jsem byl bez not, páč jsem já debil nezakroužkoval datum, ale pan RS byl přívětivý a pochopil, že to nebylo záměrně nýbrž stařeckou demencí. Přidám vám sem jednu ne zrovna moc povedenou fotku, věděl jsem, že z toho nic moc kloudnýho vylézt nemůže, ale vyfotit jsem to musel.
reagovat

- Pátek 23. dubna 2010 ve 23:23 ® tomashr reakce na …
-
Sander> On užívá tekutý prášek na nádobí – prý „Cif vyčistí a nepoškrábe“
reagovat
- Pátek 23. dubna 2010 ve 22:47 ® Sander
-
Takže tomuhle se říká mrdník na čipu?
Při větším clonovém čísle to tam je celkem vidět.
sus1 > hele ty prý jsi odborník přes čištění čipů, můžeš mi prosím poradit?
:o)))
reagovat
- Pátek 23. dubna 2010 ve 22:36 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > nestalo se mi dobře osm let, že bych splnil týdenní limit 9ks pstruha. Vlastně za těch osm let jich nebylo možná ani 9 za rok, třeba loni si vzpomínám jen čtyři.
A letos jsem jim řekl, že jim nic nedaruju. No a nekecal jsem.
reagovat - Pátek 23. dubna 2010 ve 22:01 ® MP-E65mm
-
http://www.novinky.cz/…ulkanem.html
reagovat - Pátek 23. dubna 2010 ve 21:38 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> přesně, jak jde o žrádlo, vše ostatní jde stranou
reagovat
mimochodem dnes jsem byl poprvé s mušákem na MP a vymodlil jsem dva
tlouštáky na suchou, ale peru se s tím fest 
- Pátek 23. dubna 2010 ve 21:36 ® MP-E65mm reakce na …
-
Sander> čoveče ty musíš být zdravej tolik ryb nesprasím za rok
reagovat
- Pátek 23. dubna 2010 ve 21:27 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> z tebe se pomalu stává muškař
reagovat
Ale ta mrkvička s hráškem?
( ty jsi na to měl už takovou
chuť, že jsi nějakou kompozici úplně vypustil
) - Pátek 23. dubna 2010 ve 21:20 ® Sander
-
Tuhle fotku bych pojmenoval: „Veverka na skřipci.“
:o))
reagovat
- Pátek 23. dubna 2010 ve 21:00 ® Sander
-
MP-E65mm > teď jsem dva duháky dojedl, lahoda. Od minulého pátku jsem jich spořádal sedm, tak si dám zítra pro změnu další dva. Už jsou naloženi.
Vypadá tě to moc hezky, ale už bych teď třetího nedal :o)
reagovat - Pátek 23. dubna 2010 ve 20:28 ® reakce na …
-
MP-E65mm> HM:(
reagovat - Pátek 23. dubna 2010 ve 20:07 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> ehm...........
reagovat

- Pátek 23. dubna 2010 v 16:54 ® Libor
-
ty wolle, křen a
reagovat
a jsem v nebi … 
- Pátek 23. dubna 2010 v 16:39 ® MP-E65mm reakce na …
-
toulovec> včera jsem taky prasečil dokonce jsem to i cvaknul, bo mě Libor zrovna když jsem čistil tesco ryby volal a kvůli němu mám phone od šupin
reagovat
tak mu chci udělat chutě 
- Pátek 23. dubna 2010 v 16:17 ® ZN reakce na …
-
toulovec> …
reagovat

- Pátek 23. dubna 2010 v 16:11 ® toulovec reakce na …
-
ZN> a to se říká že návody čtou jen zbabělci co?? :o)))
reagovat - Pátek 23. dubna 2010 v 16:09 ® toulovec
-
já myslím že je vidět, že každej máme svůj kus pravdy, co soudruh, to jiný názor, jiný vkus, jiná záliba. A vo vo vo tom to je. hlavně na tom netu debatit a bavit se a ne se hádat jako koně. Balím, odjíždím na chatu – bože jak já se celou zimu těším až rozhulákám ten gril.......... :o))))
reagovat

- Pátek 23. dubna 2010 v 15:54 ® ZN
-
a krom toho, kážeš vodu a piješ víno
reagovat

- Pátek 23. dubna 2010 v 15:29 ® ZN reakce na …
-
toulovec> budiž, v této věci ti můžu dát za pravdu, částečně. Může jít jen o skutečně první, základní kroky, první problémy. Pak už ti internet moc nepomůže, jen snad při prohlížení fotek jako inspirace, hledání cesty.
A jen tak btw., internet je mocná čarodějka a ne vždy je pravdou, co je na internetu pověšené. Nakonec to znáš i z pokeců muškařiny, kdejaký „vandrák“ se snaží být zajímavý a jeho rady nejsou k ničemu. Jooo, vydat knížku, to chce fištróna
reagovat
- Pátek 23. dubna 2010 ve 14:41 ® Libor reakce na …
-
toulovec> souhlasím s Tebou, já to teď vidím na muškařině, o které nevím nic. Asi by se mi nějaká začátečnická kniha hodila. Avšak emaily od kolegy reguluse mi pomohly hodně hodně moc.
reagovat - Pátek 23. dubna 2010 ve 14:40 ® sus1 reakce na …
-
toulovec> Oni ale existujou knížky,kde se právě začíná tim 5+5.
reagovat
- Pátek 23. dubna 2010 ve 14:07 ® toulovec
-
Já osobně knihu nezatracuju, ale jako nejefektivnější a nejucelenější zdroj informací považuju internet. Knížku bych chápal až jako nějakou nadstavbu v době, kdy už má člověk nějaký základ. Jelikož se dosud nepovažuju ani za fotografické embryo, musím říct, že knížky mi v tom dělaly spíš bordel. Vy to vidíte z pohledu těch, co už „vědí“ Na internetu jsem se prostě zahloubal do problému a četl a četl a hledal jiné podání a jiné obrázky, dokud jsem to nepochopil. Mohl jsem si okamžitě najít informace které jsem potřeboval ve formě, které rozumím. To mi knížka nabízí až když vím o čem je řeč. Nevím jak to napsat, ale je to jak v matematice. Když neumíš 5+5, blbě pochopíš 5×5. Prostě pokud nepochopím jeden ze základů, pak následné informace pro mne jsou děsně matoucí a vlastně ani nevím co čtu i kdyby to bylo sebelíp podaný. Na internetu se furt můžu patlat v jednom problému tak dlouho dokud potřebuju a to bych těch knížek musel mít sto. Až se jako začátečník prokoušu prvopočátečním učením na netu a zkoušením se zrcadlem v ruce, pak v tu chvíli dobrá knížka může rozšířit mé obzory víc než dobře. Vy zkušení na to možná koukáte jinak, protože z knížek čerpáte úplně jiné informace než já a už si nepemetujete doby, kdy jste začínali sami.
reagovat - Úterý 20. dubna 2010 ve 22:06 ® ZN
-
sus1> souhlas. To čtení knih, prohlížení dobrých fotek, obrazů, to není o tom, že se člověk drží nějakého dogma, které se pak snaží kopírovat. Je to o tom, že si utváří názor, pohled, posouvá to člověka v pohledu na život, a když jsme u focení, tak na primární důvod, proč a co vlastně člověk fotí, chce fotit, jak fotit. Je to samozřejmě i hledání inspirace. Ne na celý život, i když u někoho možná ano, ale posouvá to člověka dál. Ve všem. To, že se někoho chytnu, ten mi všechno řekne, řekne mi jaký objektiv, jaký foťák, z jakého místa, při jaké cloně, to mě dovede k „dokonalé“ fotce jen jedné situace. Ale pak je to velice, velice málo osobní pohled.
Musím s kyselou tváří přiznat, že i „BLESK“ formuje lidi, bohužel.
reagovat - Úterý 20. dubna 2010 ve 20:38 ® sus1
-
MP-E65mm> Tady se ničemu nedivim.Máš pravdu, o focení jsem jich zatim ( celejch knih)přečetl málo,ale věřim tomu,že právě přečtením nějaké (ejch) knih někdo začne fotit( možná ,že se i dobře nasměruje),když zrovna nemá od koho ,, opisovat".

Blbej zlozvyk se těžko odstranuje,to mam z vlastní zkušenosti zase já.
reagovat
- Úterý 20. dubna 2010 v 19:57 ® tomashr
-
Mimochodem pro Libora – zítra je fotopivo Paladixu…
reagovat - Úterý 20. dubna 2010 v 19:53 ® tomashr
-
MP-E65mm> Jinak obecně k tomu tvému názoru na knihy: podle mě máš částečně pravdu, ale ne až tak úplně.
reagovat
Souhlasím s tím, že velké procento současných „moderních“ publikací o focení skutečně nemá proti internetu žádný přínos – možná jen vyšší komfort, že je to pěkně ucelené na jednom místě na papíře.
Naproti tomu ale nepodceňuj literaturu v oblasti základů – podle mě to, co je třeba v tom mnou zmíněném Šmokovi, budeš na netu hledat dost těžko a absence podobných základůje dost na škodu – dost lidí si to nepřipouští, ale prostě to bez toho moc nejde. Tedy jde, ale často pak jen tápeš. - Úterý 20. dubna 2010 v 19:42 ® tomashr
-
MP-E65mm> Ale ne, neber to jako doslovný přepis, to by bylo přehnané tvrzení. Je ale bez diskuse, že Roman Pihan nejprve dělal ten web a až po nějaké době to převedl a řekněme „rozvedl“ do podoby knihy.
reagovat
Jen tak naokraj, původní vydání mělo dost šílené množství chyb, trochu jsem to recenzoval a Březina z fotografovani.cz mě málem uškrtil, když jsem mu natvrdo napsal, co si myslím o redakční práci vydavatele (tohle není až tak proti autorovi, každá kniha tohoto typu potřebuje oponenturu). Je ale možné, že to postupně trochu odladili, už je páté vydání. Celkově je ale tato kniha opravdu poměrně dobrá, z původní české produkce je to značný nadprůměr, začátečníkovi asi neuškodí, spíš pomůže (což bohužel není samozřejmost, najdou se i skutečné úlety). - Úterý 20. dubna 2010 v 19:39 ® MP-E65mm
-
regulus> odpovídám na tvojí otázku (BTW co jsou to základní informace???)..........nic víc nic míň a věř, že o nic mi nejde

EDIT: nechtěj po mě, abych ty informace vypisoval
reagovat
- Úterý 20. dubna 2010 v 19:33 ® regulus
-
MP-E65mm> ale já nepsal, že na netu nic není, myslím, že právě tohle je hodně užitečná stránka. Vždyť jsem kurnik psal, že to je plichta, něco na netu něco v knížkách, něco tam i tam. Nevím oč ti jde?
reagovat