Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 843.934 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Čtvrtek 15. dubna 2010 v 9:03 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> já fakt nevím, prostě mi to přijde takový nijaký. Kachna je taková „mrtvá“, fotku neutáhne, proto se člověk daleko víc soustředí na to rozmázlý popředí, což je málo. Jinak si vůbec nemyslím, že to vypichování je špatně, naopak. Bezesporu to fotce pomáhá, ale musí do být sekundární, ne primární.
reagovat - Čtvrtek 15. dubna 2010 v 1:17 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> na rovinu, mě ten fták taky takhle nesedí, na čtverec to taky vypadá divně, je jakási namáčklá nahoru, je okolo ní málo místa, kdybys to nefotil navysoko, tak je to zase asi moc rozpláclý do široka …

Ty brďo ta kachna asi nebude fotogenická
reagovat
- Čtvrtek 15. dubna 2010 v 1:12 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> V podstatě jen návazcové materiály.
Hikara Grand Prix (0,102 i 0.121 mm) – ale unesly to, co jiné slušné vlasce o stejném průměru – to znamená ta dvanáctka asi tolik jako předimenzované desítky
Pak něco od Mila (taky návazcovka – Krepton nebo tak nějak)
U kmenů lžou prakticky všichni. Jenom někde je to o setinu a jinde i o tři.
Dnes už to neřeším – vezmu vlasec do ruky a když se mi líbí, tak s ním chytám. A přehnaně slabé vlasce používám jen když to jinak nejde – pak je ale důležité je v té chvíli mít. Moje „osmička“ je taky v reálu 0.09 mm.
reagovat - Čtvrtek 15. dubna 2010 v 0:44 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> pokud by sis našel čas a chuť mohl by si mi hodit do pošty nebo mailu vlasce které si měřil a odpovídají síle kterou výrobce udává, od 0,10 do 0,14 díky
reagovat
Děkuji - Čtvrtek 15. dubna 2010 v 0:34 ® MP-E65mm reakce na …
-
toulovec> já s tím nemám problém, aspoň už regulérně polezou breberdy z děr a bude co fotit
reagovat
- Čtvrtek 15. dubna 2010 v 0:32 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> jenže mě moc nenapadá kam tu kachnu umístit, na střed? to si nedokážu představit. Do popředí? to by bylo naprosto šílené, já to tak fotím protože to hlavnímu objektu dodá prostor, což je dle mého hodně důležité, to že to místo je rozmazaný není podstatné, jen to zvýrazní a vytáhne hlavní objekt.
reagovat - Středa 14. dubna 2010 ve 23:51 ® Jak.novi reakce na …
-
sus1> Modrá beruška?
reagovat
- Středa 14. dubna 2010 ve 22:59 ® sus1 reakce na …
-
Sander> Jak si to vyfotil???když máš nohy na pařezu naproti?????
reagovat
) - Středa 14. dubna 2010 ve 22:36 ® sus1
-
Co je to??
reagovat
- Středa 14. dubna 2010 ve 22:07 ® Sander
-
Když už jste u těch blátotlaček…
reagovat

- Středa 14. dubna 2010 ve 20:22 ® sus1
-
regulus> Asi tak nějak,jak řikaj starší rybáři,,nevymejšlejte si pořád nějaký pič…a dite radši k vodě , chytejte ryby.Zbytečně se v tom štouráte a posunujete obyčejnou věc úplně někam,kam si vůbec nezaslouží".
ZN>>Už jsem to tady psal,asi už jsem se tak trochu ,,nabažil" toho rozmazaného pozadí.
Neřikam samozřejmě ,že je to vždy špatný nebo
tak něco,to ne,ale momentálně mě to stačí.
osprey>> Tet sem na tom s pozadím, jako ty s těma kachnama.
reagovat
dnes 13 : 44 - Středa 14. dubna 2010 v 18:42 ® regulus reakce na …
-
toulovec> já su ready
reagovat - Středa 14. dubna 2010 v 18:40 ® regulus reakce na …
-
Libor> to nemáš pravdu, pokud chci vlasec 0,12 a vím proč, tak předpokládám, že to bude mít s nějakou rozumnou tolerancí 0,12 mm, nesmí to být tak, že to sice odpovídá v nosnosti ale má skoro 0,16, to můžu zrovna chytat na výplet do tenisové rakety. Sáhodlouze jsem se o tom rozepisoval asi před 5-ti lety, několikrát jsem si nabil držku. Ty supersilony povětšinou nesplňují buď uvedenou nosnost nebo uvedenej průměr, kolikrát ani jedno. Našel jsem si stálou kvalitu za přiměřenou cenu s průměrnejma vlastnostma a nemám žádnej problém, používám už skoro 10 let.
reagovat
Je mi jasný, že mi budou někteří jedinci oponovat, ale dle mýho nemá cenu to nějak sáhodlouze zatahovat do tohoto fóra. - Středa 14. dubna 2010 v 17:48 ® Libor reakce na …
-
to s těmi vlasci je jako šťourání se u foťáku v pixelech
reagovat
- Středa 14. dubna 2010 v 17:39 ® osprey reakce na …
-
Sander> Já měl jenom obyčejný mikrometr, ale měřil přesně, protože to, co jsem naměřil, se zpravidla shodovalo s tím, co naměřili jiní a velmi malý počet vlasců měřil přesně tolik, co bylo uvedeno na cívce. Jak na tom byly ty ostatní, to nemusím rozvádět

Mám záznamy asi o 30 materiálech.
Je otázka, kolik lidí nakrkneme zveřejňováním takovýchto seznamů – číslo nevím, ale budou to firmy, co ty vlasce prodávají – tedy potenciální inzerenti.
Ono je to víceméně jedno. Ryby to chytá
reagovat
- Středa 14. dubna 2010 v 17:32 ® toulovec reakce na …
-
MP-E65mm>
regulus>
ZN> tak to nenecháme na toho 4.6.? jak navrhuje MP?
reagovat - Středa 14. dubna 2010 v 15:32 ® regulus reakce na …
-
toulovec> mě je termín jedno, pokud do tý doby neumřu jedu.
reagovat
- Středa 14. dubna 2010 v 15:15 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > zkoušel jsem jich už desítky, těch co mám já a těch co mi kdo dal nebo poslal. Ale žádné záznamy si o tom nevedu.
reagovat - Středa 14. dubna 2010 ve 14:44 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Popředí je moc, kachny málo a asi bych dál upravoval, ale jinak to není tak zlé. Jde jen o to, jak vysoko si nastavíme laťku. Mě se fotky šikmo shora nějakou dobu líbily, ale s ohledem na jejich snadné pořízení a poměrně nezajímavý úhel jsem si je taky časem začal řadit do takové té cvakací kategorie – pokud se na nich neděje něco mimořádného.
reagovat - Středa 14. dubna 2010 ve 14:17 ® tomashr
-
ZN> Já o „cvaku“ ale nepsal, vidím to vlastně skoro tak, jako ty – fotka technicky OK, ale zajímavost je příliš do extrému postavená na té neostrosti, jejímž výsledkem je ale spíš trochu „divný“ dojem, než že by to bylo nějak super.
reagovat - Středa 14. dubna 2010 ve 14:07 ® MP-E65mm reakce na …
-
toulovec> bohužel já můžu 14–16.5. a pak až tedy 4–6.6. ale klidně to naplánujte beze mě.
reagovat - Středa 14. dubna 2010 ve 14:01 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> tomashr: já s vámi ohledně toho kosa trošku nesouhlasím. Myslím si, že rozhodně ji nejde zazařadit do kategorie cvak. Dle mého, je to taková normální, dobrá fotka, technicky velice dobře zvládnutá. Fotce, jako takové, dle mého hodně škodí právě ten přílišný důraz na to rozmazané popředí, kterého je tam moc. Odtahuje pozornost, ruší. Vůbec, celková kompozice se mi díky tomu přílišnému spodku nějak nezamlouvá, zdá se mi to zbytečné. Jak psal Tomáš, rozmazání je pro fotku málo. Jde souhlasit s MP-čkem, že je to aspoň zajímavější pohled, ale v tomto případě je to moc a fotku na tom stavět jde těžko.
reagovat - Středa 14. dubna 2010 ve 13:49 ® toulovec
-
MP-E65mm>
ZN> hele co teda domluvit pevnej termín. Toho 13 května nebo jak to bylo Zdeněk nemůže, tak se dohodněte, mi je to šumák. Jen musím do tý doby opravit studnu, abychom nemuseli nosit vodu na hajzlík a fungovala sprcha
reagovat - Středa 14. dubna 2010 ve 13:48 ® toulovec reakce na …
-
Libor> kdybys jel k toulovcovi, i prut by ti na celou sezonu půjčil, házet by tě naučil, MP by ti uvázal nějakou muchu, ZN by vlídným slovem pohladil, poplkali bychom, dýmku míru vyhulili, pogrilovali, pojedli, popili........
reagovat - Středa 14. dubna 2010 v 11:47 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> samozřejmě s tebou souhlasím, tu kačenu jsem dával (když použiju tvoje slovo) jako demonstraci toho, že to jde i makro sklem. Fotek které nic neříkají (cvak) jen tu mraky............a ta kačena mezi ně bez nějaký keců okolo patří. Ale když pominu ten fakt, že tomu něco chybí, to kouzlo, přidaná hodnota, tak si nemohu pomoct, ale v mých očích furt vychází fotka od země (hladiny) jako lepší.
reagovat - Středa 14. dubna 2010 v 11:26 ® tomashr reakce na …
-
MP-E65mm> No právě – jde o to přidání něčeho navíc. U té kačeny, kterou teď dáváš jako ukázku jde ale opravdu spíš jen o demonstraci rozmazání všeho mimo motiv a to mi připadá trochu málo. Mě se třeba docela od tebe líbila ta sovička, jak ti vykukovala za keřem – víš asi kterou myslím. To byla podobná situace z hlediska úhlu záběru, ale rozmazané popředí i pozadí tomu něco přidávalo, navíc i to, že tam nebyla celá vlastně vzbuzovalo nějaký dojem. To pak smysl dává.
reagovat - Středa 14. dubna 2010 v 9:03 ® MP-E65mm
-
Libor> Vidiš, kdyby si jel k Toulovcovi tak ten do tebe ty informace nasype během víkendu...........
reagovat
- Středa 14. dubna 2010 v 9:01 ® MP-E65mm
-
Sander> Já Ti samozřejmě věřím, ale když máš ty možnosti zkoušel si nějaké testy více značek? docela by mě to zajímalo
reagovat - Středa 14. dubna 2010 v 8:59 ® MP-E65mm
-
tomashr> Já ti Tomáši nevím, v první řadě jsem psal cosi o subjektivitě. V druhé řadě si dokážu představit, že ne každýmu se to musí zákonitě líbit. V třetí je jasné že i fotka od hladiny potažno od země nemusí být vždy dobrá, bylo to špatně pochopeno. Za tím potencialem si ale stojím, pokud tu fotku dobře odfotíš a přidáš tam nějakou přidanou hodnotu tak ji to výrazně, ale výrazně pomuže. Co se týká ty kačeny tak tě rozhodně trhat nebudu, na kritiku jsem si zvykl. V příloze posílám ještě jednou kačenu, ale ve dvojím provedení, at si každý udělá svůj názor. A ted myslím samozřejmě úhel snímání (na kompozici a atd. se nekoukej)
reagovat

- Středa 14. dubna 2010 v 0:33 ® Libor
-
regulus> již jsem online
reagovat