Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 844.085 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Středa 14. dubna 2010 v 0:26 ® Libor reakce na …
-
jiris> 18–135 bych nebral, ale dlouhodfobou zkušenost nemám, fotil jsem s ním jen chvíli když mi ho na tělo půjčil kamarád. Jinak bych doporučil toto http://www.megapixel.cz/…macro-hsm-os
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 ve 22:42 ® jiris reakce na …
-
osprey> jj, takhlě nějak mi to Hugo říkal. Třeba někdo časem zahodí fish áj
reagovat
- Úterý 13. dubna 2010 ve 22:37 ® osprey reakce na …
-
jiris> Můžu říct, že mám nejkratší ohnisko 24 mm a je to málo – speciálně na cropu. Mít full frame, bylo by to v poho. Ale čekám, až ho někdo zahodí – znáš to

Takže něco, co začíná na 15 – 18 mm bys měl asi mít.
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 ve 22:35 ® jiris reakce na …
-
sus1> by ses divil co všechno najdeš.
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 ve 22:35 ® spike
-
Jak jsem tady sledoval tak je lepší než se člověk rozhodne koupit zrcadlovku najít člověka kdo by mu to vysvětlil.
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 ve 22:25 ® sus1
-
jiris> Mi neřikej, že ho někdo vyhodil a ty ho máš??!!
reagovat
- Úterý 13. dubna 2010 ve 22:25 ® jiris reakce na …
-
osprey> ok, díky. Uvidíme co budu fotit nejčastějc, podle toho se asi přizpůsobím.
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 ve 22:02 ® osprey reakce na …
-
jiris> Ne, jenom 28 – 135 mm. Ten mám. Slabší na nižších clonách, na crop moc dlouhý. Respektive potřebuješ k němu kratší i delší.
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 ve 21:53 ® jiris reakce na …
-
osprey> díky. Já ty liborovi stránky úplně zasklil.
Mimo téma. Máte tu někdo zkušenosti s objektivem 18–135mm?
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 ve 21:40 ® osprey reakce na …
-
jiris> Hlava s popem v hubě focená z úrovně hladiny. Když si ji rozklikneš, tak to číslo bude mít.
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 ve 21:14 ® jiris
-
Abych byl v obraze, jak zjistím, která fotka je Liborova 21 atd. Žádné číslování nevidím. Díky
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 ve 20:40 ® ZN reakce na …
-
regulus> ono si totiž spousta lidí myslí, že ta fotka jde nějak odrbat. Nejde. Musí v tom být něco víc. Když k té fotce takový pohled pasuje, pak není co řešit. Když je od začátku ten nápad na hovno, tak to takovýmto pohledem zachránit nejde. Liborova fotka je OK.
Já vím, že jsi to nenapsal. Komunikace po webu má prostě i své mínusy
reagovat
- Úterý 13. dubna 2010 ve 20:25 ® regulus reakce na …
-
ZN> … no taky si myslím, že se u každý fotky zrovna nemusím válet po zemi nebo čučet do mikroskopu
nicméně někdy to přidá,
častěji ubere, je to jako s PC úpravama, některý fotky jsou tak dokonalý,
až nejsou pěkný, takový omalovánky …sus1> hloubka ostrosti není daná, dá se s ní pracovat, takže každou fotku je třeba posuzovat i z tohoto hlediska, když to přepískneš nevypadá to zajímavě, ale blbě.
Libor> pusť si Skype
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 v 19:31 ® Sander
-
Libor > máš osobku.
Muškaření je fajn, jen se mi občas nechce tahat křeslo a vidličky.
:o)))
reagovat
- Úterý 13. dubna 2010 v 19:24 ® Libor
-
MP-E65mm> Sander> koukněte do muškaření, ach jo..
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 v 18:35 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Já jsem nezmar, ale ostatní se taky koukli.
reagovat
tak,..... - Úterý 13. dubna 2010 v 18:34 ® sus1
-
Musim taky přiznat,že, než jsem začal ,,fotit" zrcadlem,tak se mě rozmazané hrozně líbilo,ale tet?? jak píše tomas,ne že bych byl ,,přejedenej" ale už mě to nějak nebere,nebo jak to popsat.Asi by to tak ale mělo bejt,oddělené od pozadí,ale…
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 v 18:17 ® tomashr reakce na …
-
ZN> Já nenapsal, že to Rosťa vymyslel, napsal jsem jen (a za tím si stojím), že to právě on mezi našimi „wildlife“ amatéry extrémně zpopularizoval. A fakt je, že je to k vidění až moc často.
reagovat
Pro Libora – právě u té tvé fotky 21 je to naprosto v pořádku, tam není o čem polemizovat, je dobrá. Jenže dost často to vypadá trochu divně. Teď mě MP zabije a budu se mu muset vyhýbat, ale příkladem je třeba ta kačena z vaší akce, kterou sem teď nedávno dal – ta fakt působí už dost „podivně“. - Úterý 13. dubna 2010 v 16:37 ® Libor reakce na …
-
tomashr> ZN> nevím, tak hluboce tomu nerozumím, ale jistá atraktivnost oddělení hlavního objektu pomocí hloubky ostrosti tu byla, je a bude, a je uplně jedno jestli to bude popředím, pozadím, nebo jen pomocí rovnoměrně rozloženého okolí, které do toho zapadá. Lehce lacinou rovinu najdeš všude kam se podíváš.
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 v 16:23 ® ZN reakce na …
-
tomashr> já si myslím, že focení z úrovně terénu-země není vůbec nic nového. Je to prastará metoda, jak některé snímky odlišit, pomoci jím, zvýraznit, prostě jiný, nezvyklejší pohled. Netýká se vůbec jen focení ryb či zvířat, je to obecně použitelná metoda, hojně využívaná v minulosti i teď. Někdy až moc a někdy na škodu. Proto plně souhlasím s tou částí tvého příspěvku, kde se zmiňuješ o lacinosti.
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 v 16:00 ® tomashr
-
sakra, šel mi příspěvek dvakrát a už nelze smazat
reagovat
- Úterý 13. dubna 2010 v 16:00 ® tomashr reakce na …
-
MP-E65mm> Ta fotka 21 je opravdu dobrá, sedí to. Popravdě ale už tak docela nesouhlasím s tím tvým názorem, že to je dáno vyloženě potenciálem focení od hladiny.
Podle mě tyhle fotky „od hladiny“, případně od země sem do ČR přitáhl asi nejvýrazněji Rosťa Stach, který to hodně propagoval, v jeho případě u ptáků. Je to zajímavé, spousta lidí (včetně mě) to dělá aspoň někdy taky, ale popravdě se mi to začíná malinko „přejídat“. Připadá mi, že až příliš mnoho fotek tohoto druhu se posouvá do poněkud nepřirozeně působící a možná až lehce laciné roviny a nemělo by se to tolik přehánět.Ta Liborova štika 21 je příkladem snímku, kde do sebe všechno pěkně zapadlo a je velmi vydařená, ale nemyslím si, že by to znamenalo automaticky, že je to pojetí „od hladiny“ až tak skvělé.
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 v 15:19 ® Sander reakce na …
-
MP-E65mm > fakt, ručím za to.
Jsme akreditovaná laboratoř, nemůžem si dovolit chybu v tisícinách, natož v setinách.
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 v 15:13 ® ZN
-
21-ka je povedená, to samé 16-ka. Klobouk dolů.
reagovat - Úterý 13. dubna 2010 ve 14:33 ® sus1
-
MP-E65mm> Všechny jsou povedené,dal bych hlas i 18ce ale ta 21ka je fakt príma.
reagovat
- Úterý 13. dubna 2010 ve 14:24 ® sus1
-
MP-E65mm> Nooo konečně.

Kolega bude určitě potěšen,žes použil zrovna jeho.

Já bych teda byl rád.Si ale nenapsal,odkud mam počítat,shora nebo od zdola??

Už mlčim.
reagovat
Ale takhle nějak to v práci chodí a trošku si
mě to připoměl,tak se nezlob.
- Úterý 13. dubna 2010 ve 14:22 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> ty si opravdu nezmar
reagovat
bohužel nejde stáhnout ale
pošlu ti link http://www.jablib.cz/stika.php je to
jednadvacátá fotka, štika z úrovně hladiny s wobem v tlamě. Tento typ
fotky nikdo nefotí a dle mého májí obrovský potenciál. Ale jak říkám,
je to muj subjektivní názor. - Úterý 13. dubna 2010 ve 14:12 ® sus1
-
MP-E65mm> To koukam,že mě nerozumíš.

Dej sem fotku,nějakou (nééééé z víkendu ) o které si myslíš, že je dle tebe luxusní.Kapišto?? Chci nějakou takovou vidět,nic víc.Psal jsem , třeba i z jiného webu,to je jedno odkud.
Ale jinak jsem trénovanej na horší,neboj.
reagovat
- Úterý 13. dubna 2010 ve 12:06 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> ja Ti ted nerozumím, chceš po mě abych jsem dal fotku z víkendu když ji nevlastním? Nech se překvapit
reagovat
- Úterý 13. dubna 2010 v 11:56 ® sus1
-
MP-E65mm> Jen sem dej jednu,která je dle tebe luxusní,to mě stačí.
reagovat
Třeba i z cizího webu,to je jedno.